Προς το περιεχόμενο

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

:P ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΜΗ. ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΣ" ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ , ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΑΖΑΝ , ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1997 . ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ....

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ? ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ? ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΕΝΑ & ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ?ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ Α.Τ.Ε.Ι. Ε? ΚΑΙ! ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΣΗΜΑ ΛΕΕΙ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΙΑΝΕΤΑΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙ? Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΗ?ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΑ.. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ . ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΚΡΥΓΟΡΩ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΑ. ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να έχει υβριστικό περιεχόμενο ή να προσβάλει κάποιον η άποψη μου (αυτή πρίν τα παρατράγουδα) DELETE απο GUS!!! :roll:

"Η δράση είναι ο τρόπος για να καταστρέφεις την δύναμη σου"

είχε δίκιο ο ΦΟΚΝΕΡ :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα δύο χρόνια προυπηρεσία που απαιτούνται για τους επιστήμονες λογιστές θα καταργηθεί. Με κείμενο τροποποιήσεων που δόθηκε στον υφυπουργό οικονομικών ο νόμος 2515/97 λέει πως Γ΄τάξεως λογιστές μπορούν να γίνουν και οι πτυχιούχοι λογιστές απο Τ.Ε.Ι (δεν ισχύει για τις άλλες σχολές τις Σ.Δ.Ο των Τ.Ε.Ι) χωρίς προυπηρεσία. Επίσης για την Β΄τάξεως θα απαιτούνται 4 χρόνια και και για την Α΄3 χρόνια.Οι εξετάσεις καταργούνται και η άδεια θα αποκτάται κάθε φορά μετά από πιστοποίηση παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων που θα διοργανώνει το Ο.Ε.Ε. Για τους Α.Ε.Ι(λογιστές και δήθεν λογιστές ) θα ισχύουν τα ίδια για την Γ΄, δύο για την Β΄και 3 χρόνια για την άδεια Α΄τάξης.Δυστιχώς το Ο.Ε.Ε αρχίζει να ανακαλύπτει τα λάθη του και να ταν μόνο αυτά καλά θα ήταν. Με βάση αυτόν τον νόμο θα ήθελα να πώ και γω πώς σ'αυτό το site, παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό την κόντρα μεταξύ Α.Ε.Ι-Τ.ΕΙ και θα πώ πως κατ ουσίαν λογιστής γίνεσαι στην πράξη με μόνη διαφορά πως στα Τ.Ε.Ι και σε ελάχιστα πολύ ελάχιστα Α.Ε.Ι αποκτάς κάποιο υπόβαθρο. Και για να μην παρεξηγηθώ ότι πάιρνω το μέρος κάποιου (πολύ θα βγούν να το πούν) θα πως πως είμαι πτυχιούχος του Τ.Ε.Ι.Θεσαλλονίκης και του Πανεπιστημίου διοίκησης επιχειρήσεων.Ας σταματήσουν όλοι αυτοί που λέμε πως είμαστε του πανεπιστημίου λογιστές κοροιδεύοντας τον εαυτό τους και τον κάθε ταλαίπωρο.Αν μπορούν στην πράξη να αποδείξουν ότι είναι λογιστές έχει καλώς διαφορετικά στην Ελλάδα ισχύει ότι δηλώσεις είσαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και με τους ταλαίπωρους απόφοιτους ΙΕΚ ή άλλων σχολών θα μπορέσουν να κάποια μέρα να κατοχυρωθούνε επαγγελματικά;;;;;; καλημέρα σας....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνά απόλυτα όσον αφορά την κατάρτιση του λογιστή ότι γίνεται στην πράξη. Στο πανεπιστήμιο μόνο λογιστική Γ κατηγορίας μαθαίναμε όσον αφορά το επάγγελμα του λογιστή. Ούτε για ΚΒΣ, ούτε εργατική νομοθεσία ούτε για εσόδων εξόδων.

Αλλά, νομίζω ότι είναι απαραίτητη μια διάκριση ανάμεσα σε ΤΕΙ και ΑΕΙ. Διαφορετικά, γιατί ο μαθητής να επιλέξει να σπουδάσει σε ΑΕΙ.

Είναι αν θέλετε μια μορφή επιβράβευσης για τους κόπους αυτών που κατάφεραν να εισαχθούν στα ΑΕΙ.

Μη μου πείτε ότι σαν σειρά προτίμησης είχατε δηλώσει πρώτα ΤΕΙ. Απλά, δεν καταφέρατε να εισαχθείτε. Αυτός που είτε διάβασε παραπάνω, είτε είχε μεγαλύτερη ικανότητα εκμάθησης είτε.. είτε, δεν πρέπει να ανταμοιφθεί;

Επαναλαμβάνω, ότι δεν έχει καμμιά σχέση με τις γνώσεις σαν λογιστή, οι οποίες αποκτώνται στην πορεία και εφ' όρου ζωής.

Αλλά όπως και να το κάνουμε ο μηχανικός από ΤΕΙ, γίνεται μόνο υπομηχανικός. Οι λογιστές εξισώνονται ( και δεν έχω καμμιά αντίρηση σ' αυτό) αλλά ας υπάρχει και ένα μικρό αβάντζο στα ΑΕΙ. Δε νομίζετε ότι είναι σωστό;

Κι αν θέλετε, ως εργοδότης, διαπιστώνω τη διαφορά ανάμεσα σε απόφοιτους ΤΕΙ και ΑΕΙ. Άλλη απόδοση έχουν οι μεν, άλλοι οι δε. Και δε νομίζω ότι είναι τυχαίο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε voodoo στα περισσότερα οικονομικά πανεπιστήμια δεν μαθαίνουμε ούτε καν λογιστική Γ΄κατηγορίας.Τι σόι λογιστική είναι αυτή χωρίς καν κωδικούς του λογιστικού σχεδίου ή μήπως κάνω λάθως? Και κάτι ακόμα το πτυχίο δεν είναι σε καμία περίπτωση κριτίριο για το αν είναι κάποιος έξυπνος ή όχι μορφωμένος ή όχι.Η πράξη το αποδεικνύει κάθε φορά,Φίλε voodo μια συμβουλή, λιγότερα στερεότυπα-περισσότερη σκέψη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ.ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΙΣΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ ΚΑΤΣΙΚΟΧΩΡΙΟΥ,ΤΑ ΙΕΚ ΞΥΝΟΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ(ΒΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ?).

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ(ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ).ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΟΡΦΙΑ.ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ, ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ, ΤΟΤΕ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΨΑΛΙΔΑ.

ΝΑΙ ΠΕΡΑΣΑ ΣΕ ΤΕΙ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΜΟΥ.ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.Η ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΥΧΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΜΟΥ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΠ΄ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΕΙ

ΝΑΙ, ΟΔΗΓΩ ΣΙΤΡΟΕΝ.ΜΑΓΚΙΑ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΞΕΛΛΙΣΟΝΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΜΕ.ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΣΤΟΧΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.(ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ,ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠ ΆΥΤΟΥΣ).

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΟΥΝ ΕΤΣΙ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συναδελφοι,όλα αυτά που διαβάζω σωστά και ο καθένας έχει δικιο απο την πλευρά του.

αλλα θέλω να τονίσω κάτι που ειναι αλήθεια όσο κι αν κάποιοι ίσως να μην θέλουν να το παραδεχθούν ή δεν το αντιλαμβάνονται.

Το αν μπεί κάποιος στο Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο ικανότητα εκμάθησης ούτε πόσο περισσότερο διάβαζε για να μπεί ,αλλα και τύχη.Πολύ τύχη.

είμαι αποφοιτος των κατά την γνώμη μερικών ,πληρωμένων ΙΕΚ .Οταν έδινα εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο όπως και σε κέθε δέσμη αλλα εδώ περισσότερο όλοι δηλώναν ΑΣΟΕΕ ή ΑΒΣΠ γιατί ήταν και η μονη σοβαρή επιλογή εδω που τα λέμε .Αν και είμουν από τους πολύ καλούς δεν κατάφερα να μπώ .Εργαζόμουν πολλα χρονια ως λογιστής πριν το νόμο του 1997,είχα υπογράψει ισολογισμούς ,και πήγα και σε ΙΕΚ να πάρω και ενα τίτλο για να είμαι κάπως κατοχυρωμενος με το υστέρημα που ειχα μαζέψει τοσα χρονια και έρχεται αυτός ο νόμος για να μην χάσουν μερικοί γέροι λογιστές δουλειά απο τους νεους που ξέρουν μηχανογράφηση.

Και το μονο που κατάφερα είναι μια αδεια Γ τάξης και να εξαρτιεμαι απο κάποιον που τελείωσε τρια χρονια πριν το Πανεπιστημιο ,δεν ξέρει τα στραβά του και εχει Α τάξης άδεια.Που αν του ζητήσω να μου πει τι βλεπει στον Ισολογισμό το μονο που θα μου πει είναι Ενεργητικό=Παθητικό.Ας μην είμαστε σκληροί μερικές φορές δεν κάνει .Και κανένας ουσιαστικά που ξέρει καλά την δουλειά του και ενημερώνεται συνέχεια δεν απειλείται από κανένα αλλο συνάδελφο.

Ειναι ορισμένες συγκυριες που δεν σου επιτρέπουν να κάνεις στην ζωή σου το ονειρό σου πραγματικότητα.Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει απο την στιγμή που αξίζεις να πας παραπάνω να μην σου δίνει την δυνατότητα το επιμελητήριό σου ,που υποτίθεται οτι δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τους στόχους σου και τις προσδοκίες σου να σπουδάσεις τα υπολοιπομενα χρονια που χρειαζονται ή να σε παροτύνει να εξεταστείς και να λάβεις αυτό που επιδιώκεις.Γιατί εμείς των ΙΕΚ μέχρι Γ παμε .Συγνώμη για την πολυλογία μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητέ grzokas, χωρίς να υποτιμούμε το ρόλο της φαντασίας και των συναισθημάτων στις σχέσεις των ανθρώπων, πρέπει να παραδεχτούμε ότι το προαπαιτούμενο των σχέσεων αυτών είναι η επικοινωνία. Απαραίτητο εργαλείο της επικοινωνίας είναι ο λόγος που εκτός από την γλωσσική του οντότητα περιέχει και τη λογική του οντότητα ( Λόγος), η οποία μάλιστα, του έδωσε και τό όνομά του.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, η φράση: "το πτυχίο δεν είναι σε καμία περίπτωση κριτήριο για το αν είναι κάποιος έξυπνος ή όχι, μορφωμένος ή όχι" , ιδιαίτερα όσο αφορά το σκέλος της μόρφωσης δεν αποτελεί Λόγο, και κατα συνέπεια δεν αποτελεί ούτε λόγο, μια και η φοίτηση είναι μεν το τυπικό προαπαιτούμενο της απονομής πτυχίου, αλλά είναι το ουσιαστικό προαπαιτούμενο της μόρφωσης.

Θα δεχόμασταν να συζητήσουμε το απόφθεγμα, ότι το πτυχίο δεν αρκεί, (δεν είναι ικανή συθήκη), να θεωρηθεί κάποιος "μορφωμένος". Αλλά η διατύπωση που χρησιμοποίησε ο συνάδελφος [σε καμιά περίπτωση] ομιλεί για το "πρέπει", (την αναγκαία συνθήκη)

Επί της ουσίας, σε άλλη ενότητα έχουμε πει τη γνώμη μας, τόσο για την εσφαλμένη ταύτιση του ΕΓΛΣ με τη Λογιστική, ενώ είναι απλά ένα πολύ σημαντικό μέρος της, όσο και για την απαράδεκτη ταύτιση των χρησιμοποιούμενων κωδικών με το Σχέδιο Λογαριασμών, και τη σύγχυση του Σχεδίου Λογαριασμών του ΕΓΛΣ, με το ίδιο το ΕΓΛΣ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ζητούμε συγνώμη από το διαχειριστή που περιοριστήκαμε στις ατέλειες μιας μόνο παρέμβασης, με αποτέλεσμα να είμαστε εκτός θέματος.

Τις απόψεις μας επί του θέματος είχαμε την ευκαιρία παλαιότερα να τις εκθέσουμε, και βρίσκονται εύκολα στο βήμα, για όποιον ενδιαφέρεται για αυτές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΑΕΙ-ΤΕΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟ ΤΕΙ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΕΒΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΟΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟ ΑΠΘ ΕΚΕΙ ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ" ΑΘΗΝΑΙΩΝ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΩΝ.

ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΩΝ ΑΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΤΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΑΙΜΑ. ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑ 9 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ 5 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Ι & ΙΙ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΠΟΥ Η ΒΑΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΡΙΣΤΑ. ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ, ΟΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗ.

ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΛΟΓΙΣΤΗ, ΑΠΕΧΩ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΩ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ. ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΑΕΙ ΕΙΤΕ ΤΕΙ. Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΟΣΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΣΟΥ(!), ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ και πολύ καιρό παρακολουθώ το site και μπορώ να πω πως είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τον κάθε λογιστή πόσο μάλλον για τον νέο. Σχετικά με τα παραπάνω θέλω να σταθώ σε μια παρέμβαση της LANDS για τα ορθογραφικά λάθη. Ανθρωποι είμαστε και κάνουμε όλοι λάθοι είτε γιατί βιαζόμαστε, είτε γιατί δεν τα μάθαμε όλα σωστά στο ελληνικό σχολείο. Ας πάψει επιτέλους να προσπαθεί να προσβάλλει την κάθε σκέψη με το να ψάχνει πόσα ορθογραφικά λάθη κάνει ο καθένας μας .Αφού δεν συμφωνεί με κάποια πρόταση ας πει τα δικά της με επιχειρήματα όμως. Μου θυμίζει κάτι φιλόλογους που αν κάποιος γράψει τη λέξη λάθος αντί για ο αλλά με ω (λάθως) αυτό είναι και η καταστροφή.Ας κάνει αυτό που ξέρει και σίγουρα το κάνει πολύ σωστά (να προσφέρει τις γνώσεις της) και ας αφήσει τα υπόλοιπα.Είναι καλοκαίρι ας μη δροσιζόμαστε με το blackhumor του καθενός ,υπάρχουν άλλοι πολύ τρόποι να δροσιστούμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητέ grzokas, χωρίς να υποτιμούμε το ρόλο της φαντασίας και των συναισθημάτων στις σχέσεις των ανθρώπων, πρέπει να παραδεχτούμε ότι το προαπαιτούμενο των σχέσεων αυτών είναι η επικοινωνία. Απαραίτητο εργαλείο της επικοινωνίας είναι ο λόγος που εκτός από την γλωσσική του οντότητα περιέχει και τη λογική του οντότητα ( Λόγος), η οποία μάλιστα, του έδωσε και τό όνομά του.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, η φράση: "το πτυχίο δεν είναι σε καμία περίπτωση κριτήριο για το αν είναι κάποιος έξυπνος ή όχι, μορφωμένος ή όχι" , ιδιαίτερα όσο αφορά το σκέλος της μόρφωσης δεν αποτελεί Λόγο, και κατα συνέπεια δεν αποτελεί ούτε λόγο, μια και η φοίτηση είναι μεν το τυπικό προαπαιτούμενο της απονομής πτυχίου, αλλά είναι το ουσιαστικό προαπαιτούμενο της μόρφωσης.

Θα δεχόμασταν να συζητήσουμε το απόφθεγμα, ότι το πτυχίο δεν αρκεί, (δεν είναι ικανή συθήκη), να θεωρηθεί κάποιος "μορφωμένος". Αλλά η διατύπωση που χρησιμοποίησε ο συνάδελφος [σε καμιά περίπτωση] ομιλεί για το "πρέπει", (την αναγκαία συνθήκη)

Επί της ουσίας, σε άλλη ενότητα έχουμε πει τη γνώμη μας, τόσο για την εσφαλμένη ταύτιση του ΕΓΛΣ με τη Λογιστική, ενώ είναι απλά ένα πολύ σημαντικό μέρος της, όσο και για την απαράδεκτη ταύτιση των χρησιμοποιούμενων κωδικών με το Σχέδιο Λογαριασμών, και τη σύγχυση του Σχεδίου Λογαριασμών του ΕΓΛΣ, με το ίδιο το ΕΓΛΣ.

Θα συμφωνήσω με την "Lands" προσθέτοντας ότι ο λόγος στην

γραπτή ή την λεκτική του εκφορά δείχνει και τη δομή της σκέψης

(νόησης) ενός ατόμου.

Σχετικά με την ορθογραφία, στο παρελθόν έτυχε να διορθώσω

και γω κάποιους άλλους συναδέλφους για λάθη χτυπητά.

Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να στεκόμαστε σ'αυτό. Μας διαβάζουν όμως

και νομίζω ότι όλοι μας (που δεν είμαστε τέλειοι) πρέπει να προσπα-

θούμε για σωστή δομή κειμένου καθώς και για τη σωστή ορθογραφία του. Καλό θα μας κάνει.

Φανταστείτε τι πρόκειτε να γίνει στο μέλλον με ορθογραφία του

τύπου, αντί να γράψουμε το ρήμα ζω (ζέω, ζω που σημαίνει είμαι

πυρακτωμένος, καίγομαι είμαι δηλαδή γεμάτος ζωή) στο τρίτο ενικό

πρόσωπο ως ζει, να το γράψουμε ως ζη (που τελευταία προβλέπεται).

Το ρήμα χάνει όλη του την ενέργεια και τη δύναμη. Οπότε σιγά σιγά

θα χάσει η γλώσσα μας το πλούτο της τη σημασιολογική της διάσταση

(σκεφτείτε - πειραματιστείτε και θα εκπλαγείτε).

Ευτυχώς για μας έχουμε την πιο πλούσια γλώσσα ας μη την καταστρέψουμε.

Ας την στηρίξουμε όσο μπορούμε. Αξίζει τον κόπο.

Είναι η μόνη σημασιολογική γλώσσα. Ολες οι άλλες είναι περιγραφικές.

Δεν κάνω επίδειξη γνώσεων. Ας γίνουμε λίγο πιο απαιτητικοί από τον

εαυτό μας.

Υ.Γ. Θα θέλατε να μπείτε σε κάποια άλλη επιστημονική ιστοσελίδα και

να την βλέπατε γεμάτη ορθογραφικά λάθη καθώς και την εκφορά

των κειμένων της χωρίς δομή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ζήτημα δεν είναι το πόσο ανορθόγραφοι είμαστε .......

Αφού δεν τα καταφέρνουμε ας χρησιμοποιήσουμε τον ορθογραφικό έλεγχο από το word δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.

Γράφεις την απάντηση στο word την διορθώνεις και αφού είναι ok την μεταφέρεις στην "Δημοσίευση απάντησης" και αυτό είναι όλο.

Μην τα ισοπεδώνετε όλα.

Η κάθε λέξη έχει σημασία πως είναι γραμμένη.

Πολλές φορές δυσκολεύεσαι να κατανόησης αυτά που διαβάζεις όταν είναι ανορθόγραφα.

Όλοι έχουμε περάσει από τις περισσότερες βαθμίδες της εκπαίδευσης :

Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Ι.Ε.Κ., Α.Τ.Ε.Ι, Α.Ε.Ι, δεν βρέθηκε έστω και ένας (1) δάσκαλος ή καθηγητής να μας κάνει "ρόμπα" ??? (χρησιμοποιώ την έκφραση συναδέλφου από απάντησή του σε άλλο θέμα με καλή διάθεση)

Στο κάτω κάτω πρέπει να σεβόμαστε αυτούς που μας διαβάζουν.

Είμαι λίγο εκτός θέματος αλλά .........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:P ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΧΑΙΡΕΤΑΙ. ΑΠΑΝΤΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΟΤΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ. ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΕ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΗΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ , ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ & ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ! ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΕΝΤΕ Η' ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ & ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙΣ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΣΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΛΑ , ΓΙΑΤΙ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΘΕΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ. ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΠΛΕΞ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ Η' ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ Α.Ε.Ι. ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΒΑΘΜΩΝ , ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ Α.Ε.Ι. ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΟΓΩΝ . ΑΠΛΑ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΕΧΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ & ΔΗΘΕΝ ΟΛΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΟΥΡΑΖΕΙ . ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΕΙ-ΤΕΙ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ,ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΕΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΕΙ. Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΒΡΑΧΥΠΡΟΣΘΕΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ 20 ΜΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.ΑΥΤΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ & ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΑ & ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ & ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΑΛΙΜΟΝΟ!!!
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:wink:

ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΙ ΠΤΥΧΙΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΤΑΞΗ) ΑΝΗΚΕΤΕ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ηθελα κι εγω να παρεμβω στην ωραια συζητηση που ανοιξατε, αν μου επιτρεπετε :)

Ειμαι αποφοιτος ΙΕΚ. δεν αξιωθηκα να παρω την πιστοποιηση οποτε συγκαταλεγομαι πλεον στους αποφοιτους λυκειου, και με 12 χρονια προυπηρεσια αποκτω αδεια για την μικροτερη ταξη.

Παρατηρησα στην κουβεντα μια..αντιπαραθεση να την πω.. μεταξυ ΑΕΙ-ΤΕΙ. Θα ηθελα να προσθεσω κι εγω οτι ο εργοδοτης μου κατοχος αδειας Α' ταξης (Βιομηχανικης Πειραια), καθως επισης κ ενας συναδελφος μου αποφοιτος ΤΕΙ, δεν παρακολουθουν καθολου θεματα μισθοδοσιας.

Εγω γνωριζω. στην πραξη πιο πολλα απο εκεινους(θεματα ΙΚΑ, ΑΠΔ , ΟΑΕΔ)

Δεν ειμαι καλυτερος φυσικα, απλα θελω να επισημανω κι εγω οτι η πραξη, η πρακτικη , ειναι το καλυτερο σχολειο.

Οσα πτυχια κ αν εχεις αν αφησεις καποιο αντικειμενο σε αφηνει κι αυτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:wink:

ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΙ ΠΤΥΧΙΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΤΑΞΗ) ΑΝΗΚΕΤΕ?

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ !!!!!

:):lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ ΤΟ SITE ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΩ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ.

ΕΓΩ ΕΞΑΣΚΩ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΗΚΑ ΣΤΗ Γ' ΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑ Ι.Ε.Κ. ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ- ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΡΩ ΛΥΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ Η ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΞΕΡΟΥΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΦΙΕΡΩΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:wink:

ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΙ ΠΤΥΧΙΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΤΑΞΗ) ΑΝΗΚΕΤΕ?

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ !!!!!

:):lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Θα διαφωνήσουμε.

Μια ματιά στις αγγελίες που ζητούν προϊσταμένους λογιστηρίων, οικονομικούς διευθυντές, ή λογιστές θα δούμε ότι όλες έχουν ως προαπαιτούμενο το δικαίωμα υπογραφής. Συνηθέστατα μάλιστα ζητούν πτυχίο ΑΕΙ. ( Παρεπιπτόντως τα ΑΤΕΙ, σταμάτησαν το βραχύ βίο τους από τότε που το ΣτΕ, έκρινε το Νόμο που τα προέβλεπε άκυρο, λόγω .....απροσεξίας [λέμε τώρα] του Υπουργείου Παιδείας. Και ξανάγιναν ΤΕΙ. Κακώς βέβαια, αλλά δυστυχώς έτσι είναι)

Το σημαντικότερο είναι η πολιτική στελέχωσης των ξένων πολυεθνικών λογιστικών εταιρειών, και των μεγάλων Ελληνικών, όπου ο πτυχιούχος ΑΕΙ έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες ανέλιξης από αυτόν του ΤΕΙ, εξαιρέσεις βέβαια υπάρχουν, όμως απλά επιβεβαιώνουν το κανόνα. Αυτές οι εταιρείες, επιδιώκουν πρώτα από όλα το κέρδος και μετά τη συμόρφωση σε τυπικής σημασίας κανόνες. Για να έχουν αυτή τη πολιτική κάτι ξέρουν.

Τέλος στο πρόσφατο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ τα ζητήματα Λογιστικής, ήταν πολύ πιο δύσκολα και πιο ουσιώδη και ανώτερα για τους υποψήφιους ΠΕ από ότι για τους ΤΕ. Με δεδομένο ότι το ΑΣΕΠ αναθέτει σε ΔΕΠ Ιδρυμάτων αντίστοιχης βαθμίδας τη σύνταξη των ζητημάτων του διαγωνισμού, πρέπει τουλάχιστον να αναρωτηθούμε για την αξιοπιστία ορισμένων συμπερασμάτων περί της σχετικής αξίας στη Λογιστική, των αποφοίτων των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Άλλο αν, κατά τη γνώμη μας, ο απόφοιτος ΤΕΙ θα μπορούσε να απαντήσει τις υψηλοτέρων απαιτήσεων ερωτήσεις. Εμείς δεν διδάσκουμε σε ΤΕΙ όπως αυτός που συνέταξε τις ερωτήσεις ΤΕ, και κατά τεκμήριο γνωρίζει το επίπεδο των αποφοίτων "του".

Παρακαλούμε προσέξτε ότι απαντάμε στενά στο ερώτημα αν ενδιαφέρει τρίτους η βαθμίδα του πτυχίου μας ή η τάξη της αδείας μας, και όχι στο αν η Λογιστική είναι περισσότερο εμπειρική τέχνη από αναλυτική επιστήμη και άλλα το οποία έχουν την αξία τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να έχει υβριστικό περιεχόμενο ή να προσβάλει κάποιον η άποψη μου (αυτή πρίν τα παρατράγουδα) DELETE απο GUS!!! :roll:

"Η δράση είναι ο τρόπος για να καταστρέφεις την δύναμη σου"

είχε δίκιο ο ΦΟΚΝΕΡ :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από ότι ξέρω για να μπεί κάποιος στο ανοιχτό πανεπιστήμιο χρειάζεται καθαρά μέσον.Το σύστημα κλήρωσης που λένε ότι εφαρμόζεται μόνο στην πράξη δεν γίνεται.Από την άλλη ζούμε σε μια χώρα στην οποία όλα μηδενίζονται.Προσπάθειες και κόποι ανθρώπων εξισώνονται με τα ανοιχτά πανεπίστημια.Και κάτι ακόμα ας μας πεί το οικονομικό επιμελητήριο πώς γίνεται απόφοιτος λυκείου που ασκεί το επάγγελμα από το 1997 (ένα μήνα πρίν τον νόμο 2515/97) να μπορεί να έχει άδεια Γ΄ειδική? Μήπως και εδώ ισχύει ότι και στο ανοιχτό πανεπιστήμιο?Μήπως κάποιες άδειες σε κάποια επιμελητήρια της περιφέρειας (δεν θέλω να αναφερθω πιό συγκεκριμένα) χορηγούνται κομματικά?Δεν μπορεί εγώ να έχω σπουδάσει πανεπιστήμιο ή τ.ε.ι και να έχω άδεια Γ΄τάξης και ο παραπάνω συνάδερφος να έχει Γ΄ειδική.Δεν έχω μίσος προς θεού με το συγκεκριμένο άτομο, πικρία έχω με το σύστημα των Κοτσαμπάσηζ ων που κρατάει χρόνια σ'αυτή τη χώρα.

ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ ΤΟ SITE ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΩ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ.

ΕΓΩ ΕΞΑΣΚΩ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΗΚΑ ΣΤΗ Γ' ΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑ Ι.Ε.Κ. ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ- ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΡΩ ΛΥΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ Η ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΞΕΡΟΥΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΦΙΕΡΩΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ

Είναι συγκλονιστικό να θέλεις να βελτιωθείς να πας μπροστά....

μπράβο σου. Εύχομαι να τα καταφέρεις. Να ανοίξουν οι δρόμοι και

έτσι πρέπει γι' αυτούς που θέλουν που έχουν διάθεση να κατακτήσουν

πράγματα στη ζωή τους.

Νομίζω ότι αποτελείς καλό παράδειγμα για όλους μας προς την σωστή

κατεύθυνση της αυτοβελτίωσης και της δημιουργίας και όχι της

μεμψιμοιρίας.

Μη το βάζεις κάτω. Ακόμη και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο να μη μπορέσεις

προχώρησε όπου βρεις πόρτες ανοιχτές ή ακόμη και μόνος σου

μια μέρα θα αποζημιωθείς πρώτα εσύ για τον εαυτό σου.

Φαίνεται να αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις και αυτό έχει σημασία.

Εχεις κερδίσει ήδη το μισό αγώνα.

Καλή δύναμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχεις απόλυτο δίκιο Κρηθέα, ας μην μεμψιμοιρούμε ότι εμείς έχουμε σπουδάσει και οι άλλοι όχι. Το να είμαστε καλύτεροι πρέπει και να μπορούμε να το αποδεικνύουμε στην πράξη.Ας μην μένουμε στην κόντρα Α.Ε.Ι-Α.Τ.Ε.Ι ή πτυχιούχων και μη.Υπάρχουν τόσα άλλα θέματα που πρέπει να μας απασχολούν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...