Jump to content

Εναρξη επιτηδεύματος κομμωτριάς για επισκέψεις κατ'οίκον

Recommended Posts

Καλημέρα και καλές γιορτές σε όλους.

Το ερ'ωτημα μου είναι εαν είναι εφικτό να γίνει έναρξη επιτηδεύμαος κομμώτρια με έδρα το σπίτι και να ασκέί το επάγγελμα στις οικίες των πελάτων.

Ευχαριστώ

ΔΕΝ ΝΟΜΊΖΩ

Είναι στα επαγγέλματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κια χρειάζεται άδεια καταστήματος από το Δήμο σου

Δεν θα σου δώσει αν δεν έχεις έδρα

κάνε στο Υγειονομικό ερώτηση και στο τοπικό σύλλογο κομμωτών

Καλημέρα και καλές γιορτές σε όλους.

Το ερ'ωτημα μου είναι εαν είναι εφικτό να γίνει έναρξη επιτηδεύμαος κομμώτρια με έδρα το σπίτι και να ασκέί το επάγγελμα στις οικίες των πελάτων.

Ευχαριστώ

φορολογικά μπορεί να γίνει, κατά τα λοιπά είναι θέμα αδείας λειτουργίας από την Νομαρχία.

Πως θα μπορούσε να γίνει φορολογικά εαν απαιτήτε άδεια λειτουργίας?Και από θέμα αυτοψίας, θα μπορούσε να δηλώσει την οικία της? Αλλά γενικότερα θα παρανομεί εφόσον δεν θα μπορεί να βγάλει άδεια λειτουργίας.

• 1 month later...
ΔΕΝ ΝΟΜΊΖΩ

Είναι στα επαγγέλματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κια χρειάζεται άδεια καταστήματος από το Δήμο σου

Δεν θα σου δώσει αν δεν έχεις έδρα

κάνε στο Υγειονομικό ερώτηση και στο τοπικό σύλλογο κομμωτών

Συναδελφοι καλησπέρα

μπορει κάποιος να με βοηθήσει να βρω κάπου την λιστα με τα επαγγελματα που υπαγονται στο ¨" υγειονομικό ενδιαφέρον". Εχω περίπτωση μανικιουριστ η οποία θέλει να κάνει έναρξη στο σπίτι της , αλλα να επισκέπτεται τα σπίτια πελατών της και μόνο αυτό. Δεν θα δέχεται επισκέψεις πελατών στην έδρα της. Χρειάζεται πάλι αδεια απο τον αρμόδιο Δήμο - Νομαρχία? και αν ναι θα κάνει και μελέτη πυρασφάλειας απο την πυροσβεστική?

Ευχαριστώ

Συναδελφοι καλησπέρα

μπορει κάποιος να με βοηθήσει να βρω κάπου την λιστα με τα επαγγελματα που υπαγονται στο ¨" υγειονομικό ενδιαφέρον". Εχω περίπτωση μανικιουριστ η οποία θέλει να κάνει έναρξη στο σπίτι της , αλλα να επισκέπτεται τα σπίτια πελατών της και μόνο αυτό. Δεν θα δέχεται επισκέψεις πελατών στην έδρα της. Χρειάζεται πάλι αδεια απο τον αρμόδιο Δήμο - Νομαρχία? και αν ναι θα κάνει και μελέτη πυρασφάλειας απο την πυροσβεστική?

Ευχαριστώ

Δικαιολογητικά για άδεια λειτουργίας κομμωτηρίου ,από Δήμο :

1)Αίτηση του ενδιαφερομένου (αν είναι εταιρία να διευκρινίζεται αν η άδεια θα εκδοθεί στο όνομα της εταιρίας ή στο όνομα του νομίμου εκπροσώπου)

2)Φωτ/φο ταυτότητας (αν είναι εταιρία τα στοιχεία της και πληρη στοιχεια ταυτότητας των μελών της με φωτ/φα ταυτότητας & φωτ/φο ετιαρικού θεωρημένο

3)Φωτ/φο βιβλιαρίου υγείας (θεωρημένο)

4)3 φωτογραφίες του υγειονομικού υπευθυνου (ίδιες)

5) σχεδιαγράμματα κάτοψης και τομής των χώρων σε 3 αντίτυπα με κλιμακα 1:50 συντεταγμένα και σφραγισμένα απο διπλ.μηχανικό ή υπομηχανικό ή εργοδηγό κατα προτίμηση σε ενιαίο φύλλο χαρτίου

6) Στοιχεία νομιμότητας του κτηρίου:

Φωτ/φο οικοδομικής αδειας θεωρημένο απο πολεοδομία.

7)Πρόσφατο λογ/σμο της ΔΕΗ σε φωτ/φο

8)Υπευθυνη δήλωση διπλωματούχου εγκαταστατη ηλεκτρολογου, θεωρημένη απο τον συλλογό του.

9)Συμφωνητικό μισθωσης θεωρημένο απο ΔΟΥ ή άλλο αποδεικτικό ιδιοκτησίας

10) Βεβαίωση της ΔΟΥ για την υποβολή δήλωσης έναρξης επαγγελματος

11) Υπεύθυνη δηλωση του διαχειριστή της πολυκατοικίας, θεωρημένη ηια το γνησιο της υπογραφής, στην οποία να προκύπτει οτι ο κανονισμός της πολυκατοικίας (αν υπάρχει φωτο/φο ) δεν απαγορευει την ίδρυση και λειτουργία του καταστήματος ή ελλείψει κανονισμού η πλεοψηφία των ιδιοκτητών των στεγαζομένων στο ίδιο κτηριο κατοικιών συναινεί στην ίδρυση και λειτουργεία

12) διπλότυπο εισπραξης 150 ευρώ ? και αποδεικτικό ενημερώτητας για χρεη προς το Δήμο.

13) Εφόσον έχει εκδοθεί αδεια λειτουργγίας καταστήματος στον ζητούμενο χώρο να κατατεθεί και ναζητείται η ακύρωση με υπεύθυνη δηλωση του κατόχου της.

14)Φωτ/φο πτυχείου και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος απο Νομαρχία (ΠΔ 148/94)

15) αν ειναι αλλοδαπός ο αιτών αδεια σκήσεως του συγκεκριμένου επαγγέλματος αδεια παραμονής και εργασίας.

16) Πιστοποιητικό πυροπροστασίας της Πυροσβεστικής. Γιαυτό χρειαζονται:

α) Αδεια οικοδομής επικυρωμένη

β) Μισθωτήριο

γ)κατοψη εις τριπλούν όλων των χώρων

δ)Υπεύθυνη δηλωση του αιτούντα οτι έχει παρει τα προληπτικά μέτρα του αρ.5 και εχει εγκαταστήσει τα φωτιστικά ασφαλείας και την σήμανση των εξόδων κινδύνου που προβλέπονται απο τις παρ.3.3 και 3,4 του αρ.3, τα φορητά μέσα που προβλέπονται απο την παρ.6,3 του αρ.6 και το απλό υδροδοτικό δίκτυο που προβλέπεται απο την παρ.6,4,2 του αρ.6 της Πυρ.Διατ.8/97

ε) επικυρωμένα αντιγραφα των τιμολογίων αγορας του εξοπλισμού πυροπροστασίας

στ) υπεύθυνη δήλωση του κατασκευαστή ή προμηθευτή των πυροσβεστήρων στην οποία να φαίνεται ο αριθμός των πυροσβεστήρων που πουλήθηκαν ή αναγομώθηκαν και οτι αυτοι πληρούν τις εθνικές ή ευρωπαικές προδιαγραφές

• 13 years later...

Καλησπέρα σε όλους.

Γνωρίζει κάποιος.

Τί ισχύει σήμερα , όσον αφορά πιθανή έναρξη εργασιών κομμώτριας η οποία θα παρέχει τις υπηρεσίες της αποκλειστικά στο χώρο του πελάτη ? 

Ως έδρα , αναγκαστικά το σπίτι της.

Εγώ έκανα τέτοια έναρξη εργασιών , με έδρα το σπιτι της

είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

με φορητή ταμειακή

και στο ειδικο καθεστώς ΦΠΑ ώς 10.000,00 τζιρο / άνευ ΦΠΑ

Τους φάνηκε περίεργο στη ΔΟΥ αλλά τελικα ΟΚ

14 ώρες πριν, G-MEL είπε

με φορητή ταμειακή

Οι προυποθέσεις του χώρου άσκησης δραστηριότητας ελέγχθηκαν ? (υγειονομικές,πολεοδομικές,πυρόσβεσης).

Η άσκηση του επαγγέλματος στο χώρο του πελάτη ... δέν προκύπτει από καμμία διάταξη (δέν έχω βρεί τίποτε σχετικό).

μα ο χώρος είναι κάθε φορά διαφορετικός , το σπίτι του πελάτη

τι να ελέγξουν εκεί ?

έδρα είναι η οικία της , στην οποία όμως δεν ασκεί το αντικείμενο

• 2 months later...
  • 3 months later...
Στις 26/9/2021 στις 9:12 ΜΜ, G-MEL είπε

με φορητή ταμειακή

Σε ποια ΔΟΥ το έκανες να πάμε και εμείς.......εγώ σε όσες έχω πάρει μου λένε όχι. 

Απλά την έναρξη συμπληρώσεις και την έστειλες;

23 λεπτά πριν, GARIFALIA είπε

Σε ποια ΔΟΥ το έκανες να πάμε και εμείς.......εγώ σε όσες έχω πάρει μου λένε όχι. 

Απλά την έναρξη συμπληρώσεις και την έστειλες;

Με ποια αιτιολογία σου απέρριψαν την έναρξη; Είναι πολύ λίγοι οι Κ.Α.Δ. (κάτι σε σχέση με παιδότοπο νομίζω έχει απομείνει) που χρειάζεται η προέγκριση της άδειας λειτουργίας, προκειμένου για την έναρξη.

Κατά τα άλλα, είναι αστείο το  επιχείρημα "θα παρέχει μόνο κατ' οίκον υπηρεσίες", ούτε την αφορά την Δ.Ο.Υ., ούτε μπορεί και να καταγραφεί με κάποιο τρόπο στα στοιχεία επιχείρησης, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παροχής υπηρεσιών στην Έδρα της. Επίσης το γεγονός της έναρξης δεν αναιρεί την υποχρέωση τήρησης όλων των προβλεπόμενων από άλλες νομοθετικές διατάξεις και Υπηρεσίες. Που την Δ.Ο.Υ. δεν την αφορούν πάντως.