Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΑΜΟΙΒΗ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ


picos

Ερώτηση

Αγαπητοι συναδελφοι,

αφου κοιταξα μερικα προηγουμενα δημοσιευματα σχετικα με το παραπανω θεμα κατεληξα στα εξης και παρακαλω διορθωστε αν ειμαι λαθος.

α)Οι σερβιτοροι σε καφετερια αμοιβονται με ποσοστα (13%) επι του τζιρου ή 11% αν δεν υπαρχουν βοηθοι.

β) Η ασφαλιση τους γινεται με τεκμαρτα ημερομισθια στην 15η ασφαλιστικη κλαση 48,65 απο 1/1/07

μεχρι τωρα ολα καλα μαλλον τα ερωτηματα ειναι τα εξης

ασ κανουμε τωρα το εξης σεναριο

Σερβιτορος απασχολειται 5 μερες την εβδομαδα με μειωμενο ωραριο αρα

22 ασφαλιστικες * 48,65=1070,30 στα οποια θα υπολογισουμε τις κρατησεις (βαρεα τεαμ) κπκ 105

η αμοιβη του θα υπολογιστει με βαση το τζιρο του μαγαζιου?

δηλαδη αν εχει κανει τζιρο το μαγαζι 50000 βασει βιβλιων θα παρει 50000*11%=5500!!!! ειναι παρα πολλα πως μπορει αυτο να ελεγχθει και απο ποιον , πως μπορω να το αποφυγω?

αν καταλαβα σωστα μπορω να του δηλωσει βαση συμβασης οτι θα παιρνει παραπανω απο το τεκμαρτο πχ 1500 € στην περιπτωση μας και να τελειωσω? και θα εξακαλουθω να του υπολογιζω ΙΚΑ τεκμαρτα ή βαση της καινουριας συμφωνημενης μισθοδοσιας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Να  ρωτησω και εγω κατι ?επειδη  1η φορα μου τυχαινει και δεν το ξερω καλα..

Ο Σερβιτορος σε ταβερνα ,μπορει να αμοιβεται με την ΕΓΣΣΕ αλλα να ασφαλιζεται με την ασφαλιστικη κλαση που ανηκει ανεξαρτητως ωραριου? μηπως καποιος γνωριζει, ποια ειναι και ποσο ειναι   αυτη η ασφ.κλαση? επισης ενσημα  εχει βαρεα?

αν καποιος ξερει και εχει χρονο τον παρακαλω,ας μπη στον κοπο να μου απαντησει.

ευχαριστω πολυ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙΣ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΓΣΣΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...) ΒΑΣΗ ΑΥΤΟΥ 

 

Η αμοιβή που δίδεται στους σερβιτόρους των εστιατορίων, ζυθεστιατορίων, οινομαγειρείων, ταβερνών, πιτσαριών, κέντρων διασκέδασης γενικά καθορίζεται από το Ν. 2229/1994, σε ποσοστό 13% στο λογαριασμό των πελατών, από το οποίο το μεν 10% δίδεται στους σερβιτόρους και το 3% στους βοηθούς τους εφόσον υπάρχουν αυτοί. Αν δεν υπάρχουν βοηθοί η αμοιβή καθορίζεται στο 11%.

 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 101 ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ  ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΤΟΤΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟ 105  ΔΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΙΚΑ 27 20/03/2012

 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΛΑΣΗ 12

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙΣ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΓΣΣΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...) ΒΑΣΗ ΑΥΤΟΥ 

 

Η αμοιβή που δίδεται στους σερβιτόρους των εστιατορίων, ζυθεστιατορίων, οινομαγειρείων, ταβερνών, πιτσαριών, κέντρων διασκέδασης γενικά καθορίζεται από το Ν. 2229/1994, σε ποσοστό 13% στο λογαριασμό των πελατών, από το οποίο το μεν 10% δίδεται στους σερβιτόρους και το 3% στους βοηθούς τους εφόσον υπάρχουν αυτοί. Αν δεν υπάρχουν βοηθοί η αμοιβή καθορίζεται στο 11%.

 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 101 ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ  ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΤΟΤΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟ 105  ΔΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΙΚΑ 27 20/03/2012

 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΛΑΣΗ 12

Καταλαβα...δεν εχει αλλαξει δηλαδη ο τροπος αμοιβης τους...ουτε με τα νεα δεδομενα.

Σευχαριστω πολυ για τον χρονο σου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Καταλαβα...δεν εχει αλλαξει δηλαδη ο τροπος αμοιβης τους...ουτε με τα νεα δεδομενα.

Σευχαριστω πολυ για τον χρονο σου

 

Επίσης ( "λέμε τώρα", για να αντιγράψω τον συνάδελφο παραπάνω ) μην ξεχάσεις να πεις στον ταβερνιάρη να κάνει το παρακάτω: 

 

Απόφαση 19040/81

Υπ. Οικονομικών και Εργασίας ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ (ΔΩΡΑ) ΕΟΡΤΩΝ (ΦΕΚ 742 τ. Β/9-2-1981)

...........

Άρθρο 5

1.Με τον σκοπό να λάβουν επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και οι σερβιτόροι και βοηθοί που αμείβονται με ποσοστά και εργάζονται στα εστιατόρια, ζυθεστιατόρια, οινομαγειρεία, ταβέρνες, κοσμικά κέντρα διασκεδάσεως, καφενεία, καφεζαχαροπλαστεία, αναψυκτήρια, ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία, εξοχικά κέντρα κα συναφή καταστήματα, αυξάνονται τα ποσοστά που έχουν κανονιστεί για την αμοιβή τους από 16% σε 28%, από 13% σε 21% και από 11% σε 18%, για τις χρονικές περιόδους από τη Μεγάλη Τρίτη μέχρι και την 9η ημέρα μετά το Πάσχα και από 16 Δεκεμβρίου μέχρι 15 Ιανουαρίου επομένου χρόνου, ειδικά δε για τις κοσμικές ταβέρνες, κέντρα διασκεδάσεως, εξοχικά κέντρα και ψητοπωλεία, από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και την 13η ημέρα μετά το Πάσχα και από 23 Δεκεμβρίου μέχρι 22 Ιανουαρίου επομένου έτους.

Το προϊόν της ανωτέρω αυξήσεως των ποσοστών περιέρχεται στον οικείο εργοδότη, ο οποίος υποχρεούται, σύμφωνα με τους ορισμούς του άρθρου 1 της παρούσης, να καταβάλει σαν επίδομα εορτών Χριστουγέννων ποσό ίσο με το 25πλάσιο, και σαν επίδομα δώρου εορτών Πάσχα ποσό ίσιο με το 15πλάσιο του τεκμαρτού ημερομισθίου της ασφαλιστικής κλάσεως (του ΙΚΑ), στην οποία κάθε ένας σερβιτόρος ή βοηθός ανήκει, ή ανάλογο κλάσμα.

Κατ'εξαίρεση, προκειμένου για τους σερβιτόρους και βοηθούς των κοσμικών ταβερνών, κοσμικών κέντρων, κέντρων διασκεδάσεως, εξοχικών κέντρων μετά ορχήστρας και ψητοπωλείων, της περιοχής Νομού Αττικής, εκτός των Νήσων, το προϊόν της ανωτέρω αυξήσεως των ποσοστών μοιράζεται μεταξύ των εργαζομένων κατά τις περιόδους που αναφέρονται παραπάνω και κατά την αυτή αναλογία, κατά την οποία μοιράζεται και η τακτικά από τα ποσοστά αμοιβή τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...