Προς το περιεχόμενο

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΠΟΡΕΙΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ


επισκέπτη themaras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ 9.

ΑΦΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ(ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ,ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΧΡΗΣΗΣ,ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ 6 ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕΡΙΣΜΟΥ,ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ 7 ,ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ 8, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΣΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΛΩΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ) ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΕΝΟ..

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ.ΣΩΣΤΑ?

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΑΥΤΗ?

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε ευχαριστω πολυ.

πολυ χρησιμο εργαλειο.αναφερει ολη την πορεια κοστολογησης.

θα ηθελα ομως να μαθω με ποια αξια γινεται ο ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ.

αυτο δεν εχω καταλαβει..που βρισκουμε το ποσο.σε ποιο λογαριασμο..

ευχαριστω και παλι..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

94 Αποθέματα

Στους υπολογαριασμούς του 94 παρακολουθούνται τα κάθε είδους, μορφής και κατηγορίας αποθέματα της οικονομικής μονάδας, είτε προέρχονται από αγορά, είτε παράγονται από την ίδια τη μονάδα.

Ο λογαριασμός 94 αναπτύσσεται σε υποχρεωτικούς δευτεροβάθμιους λογαριασμούς, στους οποίους παρακολουθούνται οι κατηγορίες των αποθεμάτων της ομάδας 2 της γενικής λογιστικής. Η αναλυτική λογιστική αναλύει παραπέρα τις γενικές κατηγορίες των αποθεμάτων, κατά τρόπο που να ανταποκρίνονται καλύτερα στην εξυπηρέτηση των αναγκών της κοστολογήσεως, του προσδιορισμού των βραχύχρονων αποτελεσμάτων, της αναλύσεως των αποτελεσμάτων κατά κλάδους ή κέντρα δραστηριότητας ή φορείς ευθύνης και του ελέγχου των αποθεμάτων που αποβλέπει στην αποτελεσματική διαχείρισή τους.

Το τελευταίο όριο αναλύσεως των υπολογαριασμών του 94 είναι η μερίδα αποθήκης, στην οποία παρακολουθείται η τελευταία υποδιαίρεση της συγκεκριμένης κατηγορίας αποθέματος, όπως π.χ. στα εμπορεύματα, η μερίδα αποθήκης αντιπροσωπεύει το είδος, ενδεχόμενα δε και την ποιότητα. Η τελευταία υποδιαίρεση κάθε κατηγορίας αποθεμάτων υπαγορεύεται, είτε από διαχειριστικές και κοστολογικές ανάγκες, είτε από υποχρεωτικής εφαρμογής κανόνες δικαίου.

Η τελευταία υποδιαίρεση κάθε κατηγορίας αποθεμάτων παρακολουθείται σε περισσότερες από μία μερίδες αποθήκης, όταν το ίδιο απόθεμα βρίσκεται σε περισσότερους από έναν αποθηκευτικούς χώρους.

Οι λογαριασμοί της τελευταίας υποδιαιρέσεως των αποθεμάτων τηρούνται κατά ποσότητα και αξία. Εξαίρεση από τον κανόνα αυτό είναι δυνατό να γίνεται για ορισμένες κατηγορίες αναλώσιμων υλικών που θεωρούνται ότι αναλώνονται αμέσως με την παραλαβή τους. Τα αναλώσιμα αυτά υλικά είναι δυνατό να παρακολουθούνται, είτε στο σύνολό τους, είτε κατά ομάδες, μόνο κατά αξία.

Οι λογαριασμοί των αποθεμάτων κινούνται μόνο όταν αυτά εισάγονται σε κάποιο αποθηκευτικό χώρο και έτσι γίνονται αντικείμενο ποσοτικού ελέγχου. Αποθηκευτικός χώρος θεωρείται και ένα παραγωγικό μέσο ή μέσο αποθηκεύσεως, ενταγμένο στο σύστημα της παραγωγικής διαδικασίας, όπου, π.χ. το ημιτελές προϊόν, παραμένει προσωρινά αποθηκευμένο ώσπου να διακινηθεί στην επόμενη φάση ή στο επόμενο στάδιο κατεργασίας.

Αποθέματα τρίτων που βρίσκονται στα χέρια της οικονομικής μονάδας παρακολουθούνται αναλυτικά σε λογαριασμούς τάξεως.

Αποθέματα της οικονομικής μονάδας που, για διάφορους λόγους (π.χ. ως παρακαταθήκη προς πώληση, για ενέχυρο, για φύλαξη ή για προσωρινή παραμονή), βρίσκονται στα χέρια τρίτων, παρακολουθούνται στους ιδιαίτερους υποχρεωτικούς υπολογαριασμούς του 94, οι οποίοι λήγουν σε (97), όπως π.χ. 94.20.97 “εμπορεύματα σε τρίτους”, 94.21.97 “προϊόντα έτοιμα και ημιτελή σε τρίτους” κ.λπ. Η παρακολούθηση αυτή γίνεται κατά ποσότητα και αξία, αναλυτικά για κάθε είδος αποθέματος, αποθηκευτικό χώρο και κατηγορία στην οποία ανήκει, με τρόπο που να εξασφαλίζεται σε κάθε στιγμή η πληροφόρηση για τις αξίες των αποθεμάτων της οικονομικής μονάδας που βρίσκονται σε τρίτα πρόσωπα και για τους ειδικούς όρους από τους οποίους διέπονται αυτά.

Η παραγωγή σε εξέλιξη ή τα υλικά και άλλα είδη που βρίσκονται στο στάδιο της κατεργασίας κατά τη διάρκεια της χρήσεως δεν παρακολουθούνται στους υπολογαριασμούς αποθεμάτων του 94, επειδή δεν αποτελούν αντικείμενο παραλαβής και παραδόσεως. Τα υλικά αυτά μεταφέρονται στους οικείους υπολογαριασμούς του 94, μόνο κατά το τέλος της χρήσεως ή της περιόδου υπολογισμού και έπειτα από διενέργεια απογραφής.

Οι υπολογαριασμοί του 94 χρεώνονται στις ακόλουθες περιπτώσεις, με πίστωση των λογαριασμών:

1) 90.01 κατά το λογισμό των αρχικών αποθεμάτων στους λογαριασμούς της αναλυτικής λογιστικής.

2) 90.02 κατά το λογισμό του οριστικοποιημένου κόστους αγορών, κατά τη διάρκεια της χρήσεως, στους λογαριασμούς της αναλυτικής λογιστικής.

3) 91.09 με το προϋπολογισμένο κόστος των αγορών, όταν δεν είναι γνωστό το ακριβές κόστος τους.

4) 93 με το κόστος παραγωγής των έτοιμων και ημιτελών προϊόντων, καθώς και των υποπροϊόντων και υπολειμμάτων και, στο τέλος της χρήσεως ή της περιόδου λογισμού, με το κόστος της παραγωγής σε εξέλιξη, όπως προσδιορίζεται έπειτα από απογραφή.

5) 94 με το κόστος των αποθεμάτων που διακινούνται μεταξύ των αποθηκών και υποκαταστημάτων ή εργοστασίων, όταν αυτά δεν τηρούν αυτοτελή αναλυτική λογιστική.

6) 95 με τις θετικές αποκλίσεις κόστους αγοράς, όταν η οικονομική μονάδα εφαρμόζει πρότυπη κοστολόγηση και οι αποκλίσεις προσδιορίζονται τη στιγμή της παραλαβής των αποθεμάτων.

7) 97.10.01 με την αξία των πλεονασμάτων που διαπιστώνονται κατά την απογραφή, είτε αυτή γίνεται κατά τη διάρκεια της χρήσεως, είτε κατά το τέλος της.

8) 99.01 με την αξία των αποθεμάτων που λαμβάνονται από άλλα κέντρα (π.χ. εργοστάσια ή υποκαταστήματα) στα οποία τηρείται αυτοτελής αναλυτική λογιστική.

Οι υπολογαριασμοί του 94 πιστώνονται στις ακόλουθες περιπτώσεις, με χρέωση των λογαριασμών:

1) 92 με το κόστος των αποθεμάτων (έμμεσων υλικών) που αναλώνονται στις θέσεις λειτουργικού κόστους, καθώς και των άμεσων υλικών, όταν δεν καταλογίζονται απευθείας στους φορείς κόστους του 93.

2) 93 με το κόστος των άμεσων υλικών παραγωγής, όταν καταλογίζονται απευθείας στους φορείς κόστους παραγωγής, χωρίς τη μεσολάβηση του λογαριασμού 92.

3) 94 με το κόστος των αποθεμάτων που διακινούνται μεταξύ των τμημάτων, αποθηκών και των υποκαταστημάτων ή εργοστασίων, όταν αυτά δεν τηρούν αυτοτελή αναλυτική λογιστική.

4) 95 με τις αρνητικές αποκλίσεις κόστους αγοράς, όταν η οικονομική μονάδα εφαρμόζει πρότυπη κοστολόγηση και οι αποκλίσεις προσδιορίζονται τη στιγμή της παραλαβής των αποθεμάτων.

5) 96.20 με το κόστος παραγωγής ή αγοράς των πωλημένων αποθεμάτων.

6) 97.10.00 με την αξία των ελλειμμάτων που διαπιστώνονται κατά την απογραφή, είτε αυτή γίνεται κατά τη διάρκεια της χρήσεως, είτε κατά το τέλος της.

7) 99.02 με την αξία των αποθεμάτων που αποστέλλονται σε άλλα κέντρα (π.χ. τμήματα, αποθήκες ή υποκαταστήματα) στα οποία τηρείται αυτοτελής αναλυτική λογιστική.

Με τη λογιστική παρακολούθηση της ποσοτικής διακινήσεως κάθε αποθέματος εξασφαλίζεται η διαρκής ποσοτική απογραφή των αποθεμάτων, δηλαδή εξασφαλίζεται σε κάθε στιγμή η ακριβής γνώση του ποσοτικού υπολοίπου κατά μερίδα αποθήκης. Με την αποτίμηση των ποσοτικών διακινήσεων των αποθεμάτων επιτυγχάνεται η διαρκής απογραφή των αποθεμάτων, δηλαδή η διαρκής γνώση της ποσότητας και αξίας των αποθεμάτων που βρίσκονται στους αποθηκευτικούς χώρους.

Οι μερίδες αποθήκης των εμπορεύσιμων αποθεμάτων (εμπορευμάτων - προϊόντων) τηρούνται σύμφωνα με το ανωτέρω σύστημα της διαρκούς απογραφής και όχι ως μικτοί λογαριασμοί. Δηλαδή, οι εξαγωγές των πωλούμενων δεν καταχωρούνται στην πίστωση των μερίδων αποθήκης με την αξία πωλήσεως, αλλά με το κόστος παραγωγής τους τα ιδιοπαραγόμενα (προϊόντα) και με την αξία κτήσεώς τους τα αγοραζόμενα (εμπορεύματα). Σε ιδιαίτερη στήλη των μερίδων αποθήκης πρέπει να αναγράφεται και η αξία πωλήσεως, ώστε, σε συνδυασμό με το κόστος παραγωγής ή αγοράς των πωλημένων, να προσδιορίζεται το μικτό αποτέλεσμα για κάθε είδος αποθέματος. Ετσι, η μερίδα αποθήκης είναι συγχρόνως καρτέλα αναλυτικού καθολικού του 94 και του 96.22.70 ή 96.22.71. Ο ανωτέρω τρόπος τηρήσεως είναι σύμφωνος με τις απόψεις του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο υιοθετώντας την υπ’ αριθ. 1060/1990 απόφαση του Σ.τ.Ε., θεωρεί ότι, η αναφερόμενη στις παρ. 1 και 2 του άρθρου 8 του Π.Δ.186/1992 (Κ.Β.Σ.) αξία εξαγωγής των εμπορεύσιμων αποθεμάτων, είναι η αξία πωλήσεώς τους (τιμολογιακή αξία) και όχι το κόστος ιδιοπαραγωγής τους ή η αξία κτήσεώς τους.

Υποδείγματα μερίδων αποθήκης έτοιμων προϊόντων ή εμπορευμάτων, καθώς και ημιτελών προϊόντων και πρώτων και βοηθητικών υλών - υλικών, έχουν συνταχθεί από τον Θεόδωρο Γρηγοράκο και παραθέτονται στις επόμενες σελίδες, ύστερα από την ευγενική του συγκατάθεση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

93 Κόστος παραγωγής (Παραγωγή σε εξέλιξη)

Στους υπολογαριασμούς του 93 συγκεντρώνεται και παρακολουθείται το ολικό κόστος παραγωγής των ενδιάμεσων και τελικών φορέων (προϊόντων ή υπηρεσιών ή πάγιων στοιχείων), καθώς και το κόστος ερευνών και αναπτύξεως κατά το μέρος που αναφέρεται στην παραγωγή έργου μακροχρόνιας αξιοποιήσεως. Στην ευρεία έννοια της παραγωγής περιλαμβάνονται και τα ιδιοπαραγόμενα πάγια στοιχεία και ανταλλακτικά αυτών.

Το κόστος των υπολογαριασμών του 93 είναι άμεσο ή έμμεσο. Στο άμεσο κόστος παραγωγής, κατά κανόνα, περιλαμβάνονται τα άμεσα υλικά και η άμεση εργασία, ενώ στο έμμεσο το υπόλοιπο κόστος παραγωγής.

Η ανάπτυξη του λογαριασμού 93 γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε οικονομικής μονάδας, η οποία είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τους εξής περιορισμούς:

1) Στους υπολογαριασμούς του 93 συγκεντρώνεται μόνο το κόστος λειτουργίας παραγωγής, δηλαδή στοιχεία κόστους που πραγματοποιούνται για να παραχθεί το προϊόν (ή η υπηρεσία) ή το έργο και να αποκτήσει ιδιότητες και μορφή με την οποία είναι δυνατή η διάθεσή του στην αγορά ή η ιδιοχρησιμοποίησή του. Στο λογαριασμό 93 (υπολογαριασμός 93.96 “Κόστος ιδιοπαραγωγής δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας”) συγκεντρώνεται επίσης και το μέρος του κόστους ερευνών και αναπτύξεως που αναφέρεται στην πραγματική παραγωγή έργου μακροχρόνιας αξιοποιήσεως, το οποίο στη γενική λογιστική εμφανίζεται στους οικείους υπολογαριασμούς του 16.01 “Δικαιώματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας”.

2) Στους υπολογαριασμούς του 93, εφόσον παράγεται αντίστοιχο έργο, περιλαμβάνονται τουλάχιστον οι ακόλουθες κατηγορίες:

α) Κόστος παραγωγής προϊόντων έτοιμων και ημιτελών

β) Κόστος παραγωγής υποπροϊόντων και υπολειμμάτων

γ) Κόστος ιδιοπαραγωγής δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας

δ) Κόστος παρεπόμενων δραστηριοτήτων

ε) Κόστος ιδιοπαραγωγής πάγιων στοιχείων

3) Στο επίπεδο του προϊόντος, δηλαδή στην ανάλυση του κόστους του προϊόντος, περιλαμβάνονται τουλάχιστον τα άμεσα υλικά, η άμεση εργασία και τα γενικά βιομηχανικά έξοδα ή έμμεσα έξοδα παραγωγής.

4) Στο επίπεδο του ολικού κόστους παραγωγής, η ανάλυση γίνεται τουλάχιστον στα υλικά που αναλώνονται και στα κατ’ είδος έξοδα της ομάδας 6 της γενικής λογιστικής. Η ανάλυση αυτή δεν είναι απαραίτητη όταν τα στοιχεία που ζητούνται προκύπτουν από την ανάλυση του λογαριασμού 92.00 “Εξοδα λειτουργίας παραγωγής”, πράγμα το οποίο επιτυγχάνεται όταν από τον τελευταίο αυτό λογαριασμό περνούν και οι αναλώσεις των άμεσων υλικών. Επίσης, η ανάλυση αυτή δεν είναι απαραίτητο να γίνεται στους υπολογαριασμούς του 93 και στην περίπτωση που τα άμεσα υλικά καταλογίζονται απευθείας στους υπολογαριασμούς αυτούς, όταν οι σχετικές πληροφορίες προκύπτουν από αντίθετους υπολογαριασμούς καταλογισμένων στην παραγωγή υλικών του 94.

Οι υπολογαριασμοί του 93 χρεώνονται στις ακόλουθες περιπτώσεις, με πίστωση των λογαριασμών:

1) 92.00 με τα έξοδα της λειτουργίας παραγωγής που προηγούμενα συγκεντρώθηκαν στους υπολογαριασμούς κέντρων κόστους ή τμημάτων, εκτός από το κόστος υποαπασχολήσεως αδράνειας.

2) 92.02 με το μέρος των εξόδων της λειτουργίας ερευνών και αναπτύξεως που αφορά σε πραγματική παραγωγή έργου μακροχρόνιας αξιοποιήσεως.

3) 94.23 με το κόστος της παραγωγής σε εξέλιξη κατά το τέλος της προηγούμενης χρήσεως, το οποίο στην αρχή της παρούσας μεταφέρεται στους οικείους υπολογαριασμούς του 93. Δεν αποκλείεται παρόμοια μεταφορά του κόστους της παραγωγής σε εξέλιξη και κατά τη έναρξη κάθε νέας περιόδου λογισμού.

4) 94 (υπολογαριασμοί αποθεμάτων) με την αξία, σε τιμές κόστους, των αποθεμάτων που εξάγονται από τις αποθήκες για βιομηχανοποίηση, όταν η αξία αυτή δεν περνάει, προηγούμενα, από τους οικείους υπολογαριασμούς του 92.00.

5) 95 με τις θετικές αποκλίσεις του πρότυπου κόστους.

6) 97.10.00 με την αξία των τυχόν διαφορών απογραφής που διαπιστώνονται στο τέλος της χρήσεως, κατά τη μεταφορά του υπολοίπου του λογαριασμού 93 στη χρέωση του λογαριασμού 94.23 “Παραγωγή σε εξέλιξη”.

7) 97.10.01 με τα κονδύλια των πιστωτικών διαφορών που προκύπτουν κατά τον καταλογισμό του κόστους παραγωγής στους τελικούς φορείς κόστους.

Οι υπολογαριασμοί του 93 πιστώνονται στις ακόλουθες περιπτώσεις, με χρέωση των λογαριασμών:

1) 92.02 με το ολικό ή μερικό κόστος της πειραματικής παραγωγής, όταν το κόστος αυτό ενσωματώνεται στο κόστος της λειτουργίας ερευνών και αναπτύξεως, επειδή δεν παράχθηκε έργο πάγιας μορφής.

2) 94.23 με το κόστος της παραγωγής σε εξέλιξη κατά το τέλος της τρέχουσας χρήσεως. Δεν αποκλείεται παρόμοια μεταφορά του κόστους της παραγωγής σε εξέλιξη και κατά το τέλος κάθε περιόδου λογισμού.

3) 94 (υπολογαριασμοί αποθεμάτων) με το κόστος των αποθεμάτων που από την παραγωγική διαδικασία εισάγονται στις αποθήκες, είτε για να διατεθούν στην αγορά, είτε για να υποστούν παραπέρα κατεργασία.

4) 95 με τις αρνητικές αποκλίσεις του πρότυπου κόστους.

5) 96.20.75 με το κόστος των παρεπόμενων δραστηριοτήτων.

6) 96.20.78 με το κόστος ιδιοπαραγωγής πάγιων στοιχείων, στο οποίο περιλαμβάνεται και το μέρος του κόστους ερευνών και αναπτύξεως που αφορά πραγματικό έργο μακροχρόνιας αξιοποιήσεως.

7) 97.10.00 με την αξία των τυχόν διαφορών απογραφής που διαπιστώνονται στο τέλος της χρήσεως, κατά τη μεταφορά του υπολοίπου του λογαριασμού 93 στη χρέωση του λογαριασμού 94.23 “Παραγωγή σε εξέλιξη”.

8) 97.10.01 με τα κονδύλια των χρεωστικών διαφορών που προκύπτουν κατά τον καταλογισμό του κόστους παραγωγής στους τελικούς φορείς κόστους. Οι εσωτερικές μεταφορές προϊόντων έτοιμων ή ημιτελών για παραπέρα κατεργασία, από ένα παραγωγικό τμήμα σε ένα άλλο ή από μία φάση σε άλλη του ίδιου τμήματος, γίνονται πάντα με τη μεσολάβηση του λογαριασμού 94 και ποτέ του λογαριασμού 93, έστω και αν δεν πραγματοποιείται εισαγωγή στην αποθήκη, ώστε να ελέγχονται οι ποσοτικές διακινήσεις που γίνονται μέσα στη μονάδα. Στις περιπτώσεις που οι ποσοτικές διακινήσεις γίνονται χωρίς πραγματική εισαγωγή στην αποθήκη, η χρεωπίστωση των λογαριασμών αποθήκης γίνεται λογιστικά, με παραστατικά που εκδίδονται για το σκοπό αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χμμ.

καπως καλυτερα..

δηλαδη η αξια βρισκεται κατα την διενεργια απογραφης στο τελος της χρησης?

αν καταλαβα καλα..

χρεωνονται οι υπολογαριασμοι του 93 και πιστωνεται ο λογαριασμος 94.23

καπως ετσι? :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...