Προς το περιεχόμενο

ΣΧΕΔΙΟ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ


επισκέπτη Επισκέπτης-GIORGOS-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

επισκέπτη Επισκέπτης-GIORGOS-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 7 54626 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

ΤΗΛ.:2310513875 – ΦΑΞ:2310534463

Α.Φ.Μ.:998976251 – Δ.Ο.Υ. Β’ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

1) ΠΡΟΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε το σχέδιο του κώδικα δεοντολογίας που επεξεργάζεται η επιτροπή που έχει συσταθεί από το Οικονομικό Επιμελητήριο. Ζητάμε την συμβολή σας στη διαμόρφωση των προτάσεων του Συλλόγου υποβάλλοντας τις δικές σας προτάσεις είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] είτε με fax στο 2310534463 ή ακόμα και με την παρουσία σας στην Συνεδρίαση του Δ.Σ. το οποίο θα συνεδριάσει και πάλι, την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007 και ώρα 20.00, στα γραφεία του Συλλόγου, Δωδεκανήσου 7, 1ος όροφος, γραφείο 104.

«ΣΧΕΔΙΟ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Άρθρο 1

Σκοπός 1.

Ο παρών Κανονισμός έχει ως σκοπό τη διασφάλιση της ποιότητας και διαφάνειας των παρεχομένων από τους Λογιστές Φοροτεχνικούς υπηρεσιών για την προστασία: α) του κάθε Λογιστή (Ελεύθερου Επαγγελματία ή Μισθωτού) β) κάθε Επιχείρησης ή Επαγγελματία που χρειάζεται και λαμβάνει υποχρεωτικά ή μη, Λογιστικές ή φοροτεχνικές υπηρεσίες από Λογιστή Φοροτεχνικό γ) του Κράτους.

Άρθρο 2

Γενικές αρχές ασκήσεως επαγγέλματος.

1. Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού, επιβάλλεται για κάθε Λογιστή η τήρηση των παρακάτω γενικών αρχών και κανόνων, παράλληλα με τις ειδικότερες υποχρεώσεις που απορρέουν από άλλες διατάξεις νόμων και οδηγιών, καθώς και από ειδικές διατάξεις του παρόντα Κανονισμού.

Σε κάθε περίπτωση, ο Λογιστής οφείλει: Να συμπεριφέρεται με αξιοπρέπεια έναντι των αντισυμβαλλομένων μερών, των συναδέλφων και των μελών των θεσμοθετημένων οργάνων.

Να παρέχει τις επαγγελματικές υπηρεσίες του με τρόπο αντικειμενικό, τηρώντας τις Αρχές της Λογιστικής αλλά και κάθε άλλο Νόμο που αφορά το επάγγελμα του (Εταιρική, Εμπορική, Φορολογική, Εργατική Νομοθεσία).

Να μην εγκαταλείπει χωρίς δικαιολογημένο λόγο οποιαδήποτε ανατεθείσα σ’ αυτόν εργασία αφήνοντας εκτεθειμένους τους συνεργάτες, τους πελάτες ή τον εργοδότη του.

Να μην παρέχει ανακριβή ή παραπλανητικά στοιχεία και πληροφορίες σε συνεργάτες πελάτες εργοδότη ή και τρίτους, καθώς και στα θεσμικά ή εντεταλμένα κρατικά όργανα φορείς και δημόσιες Υπηρεσίες.

Να μη δυσφημεί, απειλεί, προσβάλλει ή εκβιάζει συνεργάτες πελάτες εργοδότη ή και τρίτους συναδέλφους. Να μην ανταγωνίζεται με τρόπο αθέμιτο άλλους λογιστές φοροτέχνες συνεργάτες ή συναδέλφους και να μην επιδιώκει την προσέλκυση ή διατήρηση εργασιών με μη διαφανή μέσα.

Επίσης να τηρεί το επαγγελματικό απόρρητο για τις Λογιστικές Φοροτεχνικές και οικονομικές υποθέσεις που χειρίζεται και αφορούν τον Εργοδότη του ή Πελάτη ή οποιονδήποτε τρίτο.

Να μην υπογράφει και να μην διεκπαιρεώνει εργασίες οι οποίες δεν καλύπτονται από την κατάλληλη επαγγελματική άδεια όπως αυτή διατίθεται από το ΟΕΕ σύμφωνα με Ν. 2515/97 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.3470/06 Αρ. 17.

Να σέβεται την εργατική νομοθεσία και να μην προβαίνει σε ενέργειες που μπορεί να βλάπτουν τα δικαιώματα των εργαζομένων κάθε είδους στις Εταιρίες που προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Ειδικά ο ελεύθερος επαγγελματίας Λογιστής φοροτεχνικός που χρησιμοποιεί έμμισθο προσωπικό στο δικό του γραφείο ή επιχείρηση να είναι ο πρώτος διδάξας ορθής τηρήσεως της εργατικής Νομοθεσίας.

Να προστατεύει και να σέβεται τις κατά καιρούς αποφάσεις ή κατευθύνσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου και να μη συγκαλύπτει οιανδήποτε παράβαση του παρόντος κανονισμού που περιήλθε από οιονδήποτε σε γνώση του.

Άρθρο 3

Έκταση εφαρμογής και εννοιολογικοί προσδιορισμοί.

1. Οι διατάξεις του παρόντος Κανονισμού διέπουν τους Λογιστές Φοροτεχνικούς και εφαρμόζονται ανεξαιρέτως για κάθε βαθμίδα λογιστή φοροτεχνικού

2. Για την εφαρμογή του παρόντος, οι παρακάτω όροι χρησιμοποιούνται με τις προσδιοριζόμενες έννοιες:

Μέλη του Οικονομικού επιμελητηρίου είναι αυτά που ορίζονται στον Ν…………:

Λογιστές φοροτέχνες είναι μόνον αυτοί οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Λογιστών Φοροτεχνικών του Ο.Ε.Ε. σύμφωνα με τον ……

Πελάτης είναι κάθε Επαγγελματίας, Επιχείρηση ή φυσικό πρόσωπο που ζητάει από Λογιστή Φοροτεχνικό να του προσφέρει τις υπηρεσίες του είτε σε σταθερή σχέση (τήρηση βιβλίων) είτε εκτάκτως (Διάφορες φορολογικές λογιστικές ή οικονομικές γενικά εργασίες)

Συνεργάτης είναι κάθε τρίτος ο οποίος μπορεί να έχει σχέση με τις εκτελούμενες από τον λογιστή Φοροτεχνικό εργασίες.

Βοηθός Λογιστή μπορεί να είναι οιοσδήποτε, ανεξάρτητα από την βαθμίδα Λογιστή Φοροτεχνικού στην οποία ανήκει, ο οποίος απασχολείται σε συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό και υπ’ ευθύνη του Λογιστή φοροτεχνικού στον οποίο ανατέθηκε η εκτέλεση της εργασίας αυτής.

Νόμιμη αμοιβή Λογιστή φοροτεχνικού είναι κάθε αμοιβή η οποία προκύπτει α) ύστερα από νόμιμα ανατεθειμένη εργασία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. β) βάσει εργατικής νομοθεσίας γ) …….βάσει ……προτεινομένων τιμών από το ΟΕΕ. ;;;;;;;;;;;;;;;;

Άρθρο 4

Παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών.

1. Ο Λογιστής οφείλει να παρέχει τις επαγγελματικές υπηρεσίες του κατά τρόπο που να διασφαλίζει τη νομιμότητα στην παροχή υπηρεσιών του αυτών και την εγκυρότητα της εκφραζόμενης απ’ αυτόν επαγγελματικής γνώμης. Προς τούτο, είναι υποχρεωμένος, να τηρεί παράλληλα με τις διατάξεις της εθνικής νομοθεσίας και τον παρόντα κανονισμό.

2. Ο Λογιστής δικαιούται να χρησιμοποιεί βοηθούς για την παροχή των επαγγελματικών υπηρεσιών του, έχει όμως την ευθύνη για την εργασία που εκτέλεσαν οι βοηθοί του, τους οποίους υποχρεούται να επιβλέπει και να αναθέτει σ’ αυτούς μόνο τις εργασίες που είναι σε θέση να εκτελέσουν ικανοποιητικά.

3. Σε κάθε περίπτωση, ο Λογιστής παρέχει τις επαγγελματικές υπηρεσίες του μόνος αν δεν βρίσκεται σε αναστολή ασκήσεως επαγγέλματός του, και μόνο αν η άδειά του είναι σε ισχύ. Ο κανονισμός αυτός διέπει κάθε λογιστή Φοροτεχνικό ελεύθερο επαγγελματία ή μισθωτό.

Άρθρο 5

Ανεξαρτησία και αντικειμενικότητα.

1. Κάθε μέλος οφείλει πάντοτε να ασκεί το Λογιστικό – Φοροτεχνικό έργο κατά τρόπο αντικειμενικό Σύμφωνα με τις αρχές και τους κανόνες της Λογιστικής Επιστήμης αλλά και της Εθνικής Νομοθεσίας.

2. Ο Λογιστής Φοροτεχνικός που διαπιστώνει σοβαρές παρατυπίες …………………………………… . . . . . ………….. . . . . . . .. . ……………………………………………………… . . . . . …………………………………………………………………………….ι

3. Ο Λογιστής που αδυνατεί να είναι ανεξάρτητος, ώστε να παρέχει μία έντιμη και αμερόληπτη γνώμη, οφείλει να μην αποδεχθεί την εργασία ή ………… . ………………………………………………… . . . …………………………………………………….. . . ………………… . . . . …………………………………………… .

4. Κάθε μέλος του Μητρώου των Λογιστών του Ο.Ε.Ε. οφείλει να τηρεί τους ακόλουθους κανόνες ώστε να εξασφαλίζει την ανεξαρτησία και την αντικειμενικότητά του:

5, Να μην εκτελεί οιανδήποτε εργασία χωρίς να εκδίδει τα νόμιμα δικαιολογητικά και αποδείξεις.

6. Να μην αποφασίζει ο ίδιος σε θέματα μη αρμοδιότητάς του και να μην βάζει σε κίνδυνο τον Πελάτη του ή τον εργοδότη του με παραλήψεις ή σφάλματα.

7. Να είναι συνεργάσιμος με τις φορολογικές ή άλλες κρατικές αρχές και να συνδράμει στην ομαλή διεξαγωγή κάθε είδους ελέγχου που δέχεται η Επιχείρηση ή ο Πελάτης του ή ο Εργοδότης του.

8. Να τηρεί αυστηρά τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις και αποφάσεις του ΟΕΕ και να φροντίζει για την τήρηση των ασυμβίβαστων σχετικά με το επάγγελμα. Να καταγγείλει κάθε τρίτο που ενεργεί ενάντια στον παρόντα κανονισμό αλλά και που εξασκεί το επάγγελμα ευκαιριακά χωρίς την νόμιμη επαγγελματική άδεια ή κατά παράβαση ή παρανόμως

Άρθρο 6

Εχεμύθεια.

1. Ο Λογιστής οφείλει να τηρεί το επαγγελματικό απόρρητο και να μην αποκαλύπτει γεγονότα ή πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση του κατά την εκτέλεση του έργου του, εκτός αν υπέχει τέτοια υποχρέωση από το νόμο και τον παρόντα κανονισμό.

2. Απαγορεύεται στον Λογιστή να κάνει χρήση καθ’ οιονδήποτε τρόπο για όφελος τρίτων, ή ανταγωνιστικών επιχειρήσεων των γεγονότων και των πληροφοριών που περιήλθαν σε γνώση του κατά την εκτέλεση του έργου του, εκτός αν η αποκάλυψη των γεγονότων και των πληροφοριών είναι αναγκαία για την υπεράσπισή του ενώπιον δικαστικής αρχής ή την υποστήριξη των θέσεών του ενώπιον των Πειθαρχικών οργάνων του Ο.Ε.Ε.

3. Ο Λογιστής οφείλει να τηρεί το επαγγελματικό απόρρητο και μετά τη λήξη της παροχής των επαγγελματικών υπηρεσιών του προς οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

4. Ο Λογιστής οφείλει να υπενθυμίζει στους βοηθούς του την υποχρέωση τηρήσεως του επαγγελματικού απορρήτου και να εξασφαλίζει κατά το δυνατόν ότι οι βοηθοί του θα τηρήσουν αυτό.

Άρθρο 7

Ποιοτική επάρκεια Λογιστικών Φοροτεχνικών υπηρεσιών.

1. Κάθε Λογιστής υποχρεούται για κάθε εκτελούμενη απ’ αυτόν εργασία να ακολουθεί πιστά τις εγκεκριμένες από το ΟΕΕ εργασίες που συνεπάγεται ο βαθμός αδείας. Πλημμελής εκτέλεση των καθηκόντων του Λογιστή Φοροτεχνικού επιφέρει τις συνέπειες του Ν. 1100/80 που μπορεί να φθάσει μέχρι και την αφαίρεση αδείας.

2. Ο Λογιστής Φοροτεχνικός Οφείλει να ενημερώνεται για όλες τις Νομικές αλλαγές που αφορούν το επάγγελμά του και γενικότερα να επικαιροποιεί τις γνώσεις του, διασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών.

Άρθρο 8

Διαφήμιση – Αθέμιτος Ανταγωνισμός.

1.Ο Λογιστής δεν πρέπει να προβάλλεται με τρόπο που να δυσφημεί τις επαγγελματικές υπηρεσίες του, το όνομά του ή την επωνυμία του, ή το Λογιστικό Φοροτεχνικό επάγγελμα, όπως αυτό έχει θεσμοθετηθεί και ασκείται στην Ελλάδα, ή να θέτει σε αμφιβολία την επαγγελματική επάρκεια άλλων Λογιστών Φοροτεχνικών.

2. Να μην αναλαμβάνει λογιστικές ή φοροτεχνικές εργασίες από επιχειρήσεις ή εργοδότες που οφείλουν αμοιβές σε προηγούμενους από αυτόν Λογιστές Φοροτεχνικούς.

Άρθρο 9

Σχέσεις με συναδέλφους και Ελεγκτικούς Φορείς.

1. Ο Λογιστής οφείλει να συμπεριφέρεται με ευγένεια, ειλικρίνεια και εκτίμηση έναντι όλων των άλλων μελών, είτε αυτά είναι παρόντα είτε είναι απόντα και να προασπίζει τα νόμιμα δικαιώματά τους που απορρέουν από την άσκηση των καθηκόντων τους.

2. Ο Λογιστής στον οποίο ανατίθεται μία εργασία που προηγουμένως ασκούσε άλλος Λογιστής, οφείλει να ερωτήσει τον εργοδότη αλλά και τον Λογιστή πριν από την ανάληψη της εργασίας, σε ποιους λόγους οφείλεται κατά τη γνώμη του η απομάκρυνσή του από την συγκεκριμένη εργασία.

Άρθρο10

Προστασία του κύρους του Ο.Ε.Ε.

1. Δεν επιτρέπεται η δια δηλώσεων προφορικών ή εγγράφων, υποβάθμιση του επιστημονικού και επαγγελματικού κύρους του Ο.Ε.Ε. και των Λογιστών Φοροτεχνικών ή των Ελεγκτικών φορέων Δημόσιων και Ιδιωτικών καθώς και ο σχολιασμός της ποιότητας των προσφερόμενων από Λογιστές Φοροτεχνικούς ή ελεγκτικούς φορείς υπηρεσιών.

2. Δεν εμπίπτει στον ανωτέρω περιορισμό η εμπιστευτική αναφορά προς το Ο.Ε.Ε. που υποχρεούται να κάνει κάθε Λογιστής Φοροτεχνικός όταν διαπιστώνει αξιόποινες πράξεις ή παραβιάσεις του παρόντος κανονισμού από Συναδέλφους ή τρίτους.

3. Ως υποβάθμιση του επιστημονικού και επαγγελματικού κύρους του Ο.Ε.Ε. θεωρείται ιδίως από μέρους Λογιστή ή ελεγκτικού φορέα: α) Τήρηση ή ο ισχυρισμός τήρησης Φορολογικών ή λογιστικών αρχών και προτύπων διαφορετικών από τις παραδεγμένες από τη εθνική νομοθεσία ρυθμίσεις. Β) Επανειλημμένες παρεκκλίσεις από αποφάσεις και οδηγίες του Ο.Ε.Ε. γ) Ανάρμοστη συμπεριφορά κατά οργάνων του Ο.Ε.Ε. εκδηλούμενη με τη χρησιμοποίηση εκφράσεων ή ειρωνικών σχολίων, σε βάρος αποφάσεων και ενεργειών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα των οργάνων αυτών. δ) Απρεπής συμπεριφορά κατά ελεγκτικού φορέα Δημόσιου ή ιδιωτικού.

Άρθρο 11

Τήρηση του παρόντος κανονισμού – Κυρώσεις.

1. Η Διοίκηση του ΟΕΕ, αναγνωρίζοντας την ανάγκη πιστής εφαρμογής του παρόντος κανονισμού από όλα ανεξαιρέτως τα μέλη Λογιστές Φοροτέχνες, αποφασίζει την τη θέσπιση των αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων που ορίζονται στις επόμενες παραγράφους.

Οποιοδήποτε μέλος του Μητρώου Λογιστών Φοροτεχνικών υποχρεούται να καταγγείλει γραπτώς προς το ΟΕΕ κάθε παραβίαση του παρόντος κανονισμού, που έχει υποπέσει στην αντίληψή του, αναφέροντας ρητά το ονοματεπώνυμο του μέλους ή την επωνυμία του φορέα που υπέπεσε στην παράβαση, καθώς και τα περιελθόντα σε γνώση του αποδεικτικά στοιχεία. Η αναφορά είναι απόρρητη και γνωστοποιείται από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΟΕΕ μόνο στον αναφερόμενο Λογιστή Φοροτεχνικό, ο οποίος και καλείται για παροχή εξηγήσεων πριν αποφασιστεί η τυχόν πειθαρχική δίωξή του.

Το ΟΕΕ αν συντρέχει παράβαση νόμου ή του παρόντος Κανονισμού και με αιτιολογημένη απόφασή του, παραπέμπει την υπόθεση στα αρμόδια όργανα, παραγγέλλοντας και τις αναγκαίες ενέργειες ή θέτει την υπόθεση στο αρχείο. Στην τελευταία περίπτωση μπορεί να καλέσει τον αναφέροντα να παράσχει σχετικές εξηγήσεις και αν κρίνει ότι η αναφορά ή καταγγελία είναι κακόπιστη, αποφασίζει για τις περαιτέρω ενέργειές του.

Παραβάσεις του νόμου και του παρόντος κανονισμού από Λογιστές Φοροτεχνικούς εξετάζονται από το ΟΕΕ, το οποίο παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο κάθε μέλος που κατά την κρίση του βασιζόμενη στις υπάρχουσες καταγγελίες, μαρτυρίες ή στοιχεία, ευθύνεται ως εκ της θέσης ή των αρμοδιοτήτων του για την διαπιστούμενη ή τη καταγγελλομένη παράβαση.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο μπορεί να κρίνει ότι ένα μέλος έχει απωλέσει το απαιτούμενο ήθος και την αναμφισβήτητη αρετή και να το διαγράψει από το οικείο Μητρώο, εφόσον από τα υπάρχοντα στοιχεία αποδεικνύεται ότι το μέλος αυτό έχει υποπέσει καθ’ υποτροπή σε σκόπιμες παραβάσεις του παρόντος Κανονισμού.

Άρθρο 12

Παραγραφή.

1. Οποιαδήποτε παράβαση του παρόντος Κανονισμού παραγράφεται μετά παρέλευση πενταετίας από τη τέλεσή της. Ως ημερομηνία τέλεσης λαμβάνεται αυτή της έγγραφης καταγγελίας προς το ΟΕΕ.

2. Καταγγελία παραβάσεως του παρόντος Κανονισμού για την οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειες των αρμόδιων οργάνων μετά παρέλευση δύο (2) ετών από της ημερομηνίας καταθέσεώς της στο πρωτόκολλο, μπορεί να τεθεί στο Αρχείο, με απόφαση του ……………………, στην οποία αναφέρεται συγκεκριμένος λόγος ή λόγοι της μη ολοκλήρωσης των ενεργειών.

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Άρθρο 13

Ισχύς προηγούμενων Αποφάσεων και Οδηγιών.

1. Οι μέχρι τώρα εκδοθείσες αποφάσεις – Νόμοι και οδηγίες του ΟΕΕ αναφορικά με τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες ανάληψης και εκτέλεσης των πάσης φύσεως Λογιστικών και Φοροτεχνικών υπηρεσιών, εξακολουθούν να ισχύουν ως κανονιστικές διατάξεις και να εφαρμόζονται υποχρεωτικά από όλους τους Λογιστές Φοροτεχνικούς.

2. Παραβάσεις κανονιστικών ………………………………..

Άρθρο 14

Ελάχιστο Όριο Αξιοπρεπούς Διαβίωσης Μελών του Ο.Ε.Ε. Ως ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης ορίζεται

α) για τους μισθωτούς ο μισθός όπως αυτός ορίζεται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας με βάση την Εργατική νομοθεσία

β) για τους Ελεύθερους επαγγελματίες οι τιμές όπως αυτές προτείνονται στο παράρτημα ……… του παρόντος κανονισμού.

Άρθρο 15

Έναρξη εφαρμογής – Δημοσιότητα.

1. Ο παρών Κανονισμός επαγγελματικής δεοντολογίας τίθεται σε εφαρμογή από την ημερομηνία εγκρίσεώς του από την …………………………… ………………………………………………………………..

2. O παρών κανονισμός δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μπορεί να γνωστοποιείται σε κάθε ενδιαφερόμενο …………………………………………………………………………………………..

3. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»

Θεσσαλονίκη, 14 Ιουνίου 2007

Με τιμή,

Ο Γενικός Γραμματέας Ο Πρόεδρος

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 years later...

Μπίρι, μπίρι.... καλά δεν μας λες, τα διακιώματά μας ποθ είναι έναντι των πελατών, ΔΟΥ, κράτους, πληρωμής από πελάτες???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτείνετε δλδ λογιστές να είναι μόνο οι Πανεπιστημιακοί, καθ'οσον, όπως γνωρίζω αν δεν κάνω λάθος μέλη του ΟΕΕ είναι οι Πανεπιστημιακοί, οι του ΤΕΙ και ΙΕΚ απλά ανανεώνουν την άδειά τους.Κάτι τέτοιο όλοι γνωρίζουμε τί αποτελέσματα θα έχει, να κλείσουμε εμείς τα γραφεία μας (είμαι από ΤΕΙ, μετά από τόσες σπουδές, δαπάνες, διαβασμα κ.λπ και να ασχολιόμαστε στη μαύρη σε μαγαζιά που δεν έχουν υποχρέωση για υπογραφή από λογιστή.Μόνο εξοργιστικό το βρίσκω. :lol::o:D:) Τα θέματα των αμοιβών πρέπει οπωσδ'ηποτε να λυθούν για να μην υπάρχουν τα φαινόμενα που παρατηρούνται σήμερα, για διασφάλιση δλδ των παλαιότερων γραφείων και την μη εκμετάλλευση των νέων παιδιών που μπαίνουν στο επάγγελμα από τους επιτηδευματίες που διαλέγουν λογιστή από το πανέρι πρόσφατο παράδειγμα τα ταξί.

Αυτά προς το παρόν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...