Προς το περιεχόμενο
  • 0

Εμίσθωση μηχανολογικού εξοπλισμού απο μία Ο.Ε σε άλλη Ο.Ε


M.Sioumis

Ερώτηση

Παρακαλώ άν κάποιος συνάδελφος έχει κάτι παρόμοιο, άς βοηθήσει.

Εχουμε μια ιδιάζουσα περίπτωση που μία Ο.Ε λειτουργεί πάνω απο 15 χρόνια και είχε διαφορες δραστηριότητες. Στην συνέχεια, αποφάσισε να ιδρύσει νέα Ο.Ε ξεχωρίζοντας μία απο τις δραστηριότητες, την οποία αναλαμβάνει η νέα Ο.Ε.

Πρόθεσή της είναι να ενοικιάσει όλο τον μηχανολογικό εξοπλισμό (που αφορά αυτήν την συγκεκριμένη δραστηριότητα), στην δεύτερη Ο.Ε., η οποία φυσικά, ιδρύθηκε, έκανε έναρξη και λειτουργεί σε ιδιαίτερο χώρο μακρυά απο την πρώτη.

Το ερώτημα είναι είναι άν το ιδιωτικό συμφωνητικό της ενοικίασης του μηχανολογικού εξοπλισμού ακολουθεί τα αντίστοιχα των αστικών ακινήτων και "τρέχουν" οι προθεσμίες και διαδικασίες του άρθρου 77 του ν 2238/1994, ή υπάρχει κάτι πιό "εξειδικευμένο".

Η κατάσταση βέβαια περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, απο το γεγονός ότι και στις δύο Ο.Ε. διαχειριστής είναι το ίδιο φυσικό πρόσωπο. Οπότε λογικά το ιδιωτικό συμφωνητικό θα έχει λίγο απο την όψη του..."Γιάννης κερνάει... Γιάννης πίνει...".

Πλή όμως το γεγονός είναι αυτό.

Πρέπει να βρεθεί μία νόμιμη αντιμετώπιση.

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 απάντηση σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Η παράγραφος 16 του άρθρου 8 του Ν1882/90 όπως ισχύει σήμερα αναφέρει:

16. Συμφωνητικά που καταρτίζονται μεταξύ επιτηδευματιών ή τρίτων για οποιανδήποτε συναλλαγή θεωρούνται μέσα σε δέκα (10) ημέρες από της ημερομηνίας καταρτίσεως και υπογραφής από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. άλλως είναι ανίσχυρα και δεν έχουν κανένα έννομο αποτέλεσμα. Κατ΄ εξαίρεση, δεν θεωρούνται τα συμφωνητικά του προηγούμενου εδαφίου που καταρτίζονται από επιτηδευματίες ή τρίτους με το Δημόσιο, τις τράπεζες, τους οργανισμούς, τις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τους δήμους και τις κοινότητες, τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, τις επιχειρήσεις που εκδίδουν κάρτες συναλλαγών και τις εταιρίες χρηματοδοτικής μίσθωσης του Ν. 1665/1986.

Επίσης με την ΠΟΛ 1270/2000 υποβάλλονται με τριμηνιαίες καταστάσεις:

Διευκρινίζεται ότι, συμφωνητικά που καταρτίστηκαν μετά την ημερομηνία δημοσίευσης σ την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της 1065606/7222/ΔΕ-Β΄/18.7.2000 Α.Υ.Ο., δηλαδή μετά την 31/7/2000, τα οποία θεωρήθηκαν εκ παραδρομής εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα από τις Δ.Ο.Υ. με βάση τις προϊσχύσασες διατάξεις, θα συμπεριληφθούν και στην αντίστοιχη τριμηνιαία κατάσταση. Στις περιπτώσεις αυτές οι κυρώσεις που συνεπάγεται η εκπρόθεσμη υποβολή των συμφωνητικών αυτών, σύμφωνα με τις προΐσχύσασες διατάξεις, αίρονται με την υποβολή της τριμηνιαίας κατάστασης στην οποία θα συμπεριληφθούν. Περαιτέρω, λόγω της πρώτης εφαρμογής των νέων διαδικασιών που προβλέπονται από την 1065606/7222/ΔΕ-Β718.7.2000 Α.Υ.Ο. και του μεταβατικού σταδίου εφαρμογής αυτών, τ΄ ανωτέρω θα ισχύσουν και για τα συμφωνητικά που συντάχθηκαν από 1/7/2000, ημερομηνία ισχύος της παραπάνω Α.Υ.Ο., μέχρι 31/7/2000.

4. Επίσης, τονίζεται ότι οι τριμηνιαίες καταστάσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνονται συμφωνητικά που καταρτίζονται μεταξύ επιτηδευματιών ή τρίτων για οποιαδήποτε συναλλαγή, θεωρούνται μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από το τέλος του αντίστοιχου τριμήνου, άλλως τα συμφωνητικά, που συμπεριλαμβάνονται στις καταστάσεις αυτές, είναι ανίσχυρα και δεν. έχουν κανένα έννομο αποτέλεσα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...