Προς το περιεχόμενο

Ακρόπολη και Chichen Itza στα νέα 7 θαύματα του κόσμου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ακρόπολη και Chichen Itza στα νέα 7 θαύματα του κόσμου.

Η Ακρόπολη και η πόλη των Μάγια, Chichen Itza, στο Μεξικό έρχονται πρώτες στην παγκόσμια ψηφοφορία, που λήγει σε ένα μήνα περίπου, για τον καθορισμό των 7 νέων θαυμάτων του κόσμου μας.

Η ψηφοφορία έχει παγκόσμιο χαρακτήρα και γίνεται μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα www.new7wonders.com αλλά και τηλεφωνικά. Μέχρι τώρα ο αριθμός των ψήφων έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 7 Ιουλίου σε εκδήλωση που θα γίνει στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι όσο πλησιάζει αυτή η ημερομηνία, αρκετές χώρες προσπαθούν να προσελκύσουν ψήφους προβάλλοντας το υποψήφιο θαύμα τους με ενέργειες που πιθανόν να προκαλέσουν ακόμα και αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν οι προσπάθειες ενός δημοφιλή Ινδού τραγουδιστή αλλά και της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας που προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να ψηφίσει για το Ταζ Μαχάλ και το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανεϊρο αντίστοιχα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10΄ λεπτά χρόνο έχω, γιαυτό μια πολύ γρήγορη "απάντηση"

Σε τέτοιου είδους "θαύματα", που αναδυκνείονται κατόπιν ψηφοφορίας με ευτελή "εξωπολιτισμικά" κριτήρια, καλύτερα να μη συμπεριληφθεί τίποτα.

Όσο για την Ακρόπολη, που μάλλον εννοείται ο Παρθενώνας, δεν συμπεριλαμβανόταν στα Επτά Θαύματα ούτε όταν έστεκε ακέραιος και λειτουργούσε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά, επειδή έχω την τύχη να βλέπω την Ακρόπολη από το παράθυρο του γραφείου μου, γύρω στα τρία χιλιόμετρα μεν, αλλά καθαρό πρώτο πλάνο, αυτό που είναι θαύμα είναι ότι, για κάμποσα χρόνια έχει πάνω κάτι αντιαισθητικούς γερανούς που πετάγονται σα να μη πω τι, έχουν γίνει κομμάτι της πλέον, και χαλάνε φρικτά την όλη εικόνα της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω να πω το εξής . Μου φαίνεται πως είναι μια καλοστημένη "παγίδα" όλο αυτό με την ψηφοφορία ... Τα 2 ευρω που λέει οτι κοστίζει είναι το λιγότερο ... τα μπάνερ που αλλάζουν και μετατρέπονται σε διαφήμιση για τουριστικούς προόρισμούς κάτι σημαίνει όμως ... Αλήθεια τι βάση δεδομένων με e-mail θα δημιουργήσει ο φορέας που διοργανώνει την ψηφοφορία ?

Δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσω σε τέτοιου είδους ψηφοφορίες ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...