Jump to content

Εισφορά κεφαλαίου με αναπτυξιακό Ν3299/2004


Guest type 1
 Share

Recommended Posts

Guest type 1

Καλησπέρα ! Για την ίδρυση μιας Ετερόρρυθμης Εταιρίας, εκμετάλλευσης ξενώνα μέχρι 7 δωματίων, η οποία μετέχει σε πρόγραμμα επιχορήγησης με τον αναπτυξιακό νόμο Ν.3299/2004, στο καταστατικό της εταιρίας σαν κεφαλαίο εισφοράς επιλέγω τυχαία ένα ποσό; ή βάζω το ποσοστό της ιδίας συμμετοχής που ορίζει το πρόγραμμα ανάλογα βέβαια με το ποσοστό συμμετοχής εταίρων όπου από εκεί θα βγει και το 1% του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου ; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Link to comment
Share on other sites

Το ερώτημά μου είναι:

1.Εγινε υπαγωγή στον 3299 επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων?

Απο ότι θυμάμαι, μόνον κατασκευή ή επέκταση ξενοδοχείων επιδοτεί (και μάλλιστα μεγάλης κατηγορίας -αναλογα με την περιοχη)

2. Το ιδρυτικό κεφαλαιο δεν έχει να κάνει (στην φάση της κατάθεσης της πρότασης) με το ποσό της ιδίας συμμετοχής, το οποίο πρέπει να αποδείξεις ότι μπορεί να προέρθει και απο άλλες πηγες, και φυσικά καλείσαι να το έχεις στην φάση της υλοποίησης της επένδυσης.

Link to comment
Share on other sites

Guest Επισκέπτης-ZOUZOU 2-

1.ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚΓΡΙΣΗ

2. ΑΡΑ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ).

Link to comment
Share on other sites

...Δεν θα καλυφθεί όλο με δάνειο...!!!

...απο τον 3299 πρέπει να έχεις -ή να αποδυκνύεις ότι μπορεις να διαθέσεις- το 20% σαν ιδία συμμετοχή.....

Link to comment
Share on other sites

Guest type 1

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Α΄ΤΑΞΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ 3299

Link to comment
Share on other sites

....ετσι πέστο και....μας κοψοχόλιασες..... με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.....!

....έβαλες και εκείνο το 7 δωμάτια που απαλάσσει απο την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και... πεθάναμε....

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ πριν προχωρήσεις στην σύνταξη και υπογραφή του καταστατικού σου διάβασε και τα παρακάτω, σύμφωνα με τα οποία πήρες και την έγκριση της επένδυσής σου. Αλλά και στη συνέχεια θα ελεγχθείς για την εκταμίευση της επιδότησης που σου εγκρίθηκε .

Ν.3299/2004 …..

ΑΡΘΡΟ 5 …..

3. 'Ιδια συμμετοχή του επενδυτή.

Α.(α)Το ποσοστό της ίδιας συμμετοχής του επενδυτή στις επενδύσεις που εντάσσονται στο καθεστώς ενίσχυσης της επιχορήγησης ή και επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης δεν μπορεί να είναι κατώτερο του 25% των ενισχυόμενων δαπανών.

(β) Το ποσοστό της ίδιας συμμετοχής στην επένδυση που έχει εγκριθεί με την απόφαση υπαγωγής, δεν είναι δυνατόν να μειωθεί μετα την έκδοση απόφασης αυτής.

(γ) Η ίδια συμμετοχή του επενδυτή στις επενδύσεις που εντάσσονται στο καθεστώς της ενίσχυσης της επιχορήγησης ή και επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης αποτελεί ίδιο κεφάλαιο για τις ατομικές επιχειρήσεις και τις ιερές μονές και εταιρικό κεφάλαιο για τις λοιπές.

Προκειμένου περί συνεταιρισμών, ως ίδια συμμετοχή νοείται για μεν τους νεοϊδρυόμενους το καταβεβλημένο κεφάλαιό τους, για δε τους υφιστάμενους το ποσό της αύξησης του κεφαλαίου τους ή το αποθεματικό που σχηματίζεται για το σκοπό αυτό. Για τις λοιπές περιπτώσεις ως ίδια συμμετοχή του επενδυτή νοείται για μεν τις νεοϊδρυόμενες εταιρίες το καταβεβλημένο κεφάλαιό τους, για δε τις υφιστάμενες το ποσό της αύξησης του εταιρικού κεφαλαίου τους που προκύπτει από νέες …….κ.λ.π.

……………………………………………..

7. Προϋποθέσεις, περιορισμοί και όροι για το επενδυτικό δάνειο.

Αν στο προτεινόμενο για ενίσχυση επενδυτικό σχέδιο προβλέπεται και η χρησιμοποίηση δανείου, αυτό πρέπει:

(i) να είναι τετραετούς τουλάχιστον διάρκειας,

(ii) να έχει τη μορφή τραπεζικού δανείου ή ομολογιακού δανείου εκδιδόμενου σε δημόσια ή μη εγγραφή ή δανείου από άλλους χρηματοδοτικούς οργανισμούς, αποκλειόμενης της μορφής αλληλόχρεου λογαριασμού,

(iii) να λαμβάνεται για την πραγματοποίηση του επενδυτικού σχεδίου, όπως αυτό θα προκύπτει ρητά από τη σχετική δανειακή σύμβαση και

(iv) να έχει εγκριθεί από τη χρηματοδοτούσα τράπεζα ή το χρηματοδοτικό οργανισμό, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης υπαγωγής στις ενισχύσεις του παρόντος. Το σχετικό έγγραφο της έγκρισής του πρέπει να αναφέρει τους όρους χορήγησης του δανείου και συγκεκριμένα το ύψος του, τη διάρκειά του, το επιτόκιο, την περίοδο χάριτος και τις εξασφαλίσεις για την παροχή του και να περιλαμβάνεται στον υποβαλλόμενο με την αίτηση υπαγωγής φάκελο.

………………………….

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι στο καταστατικό σου θα πρέπει να ορίζεις εταιρικό κεφάλαιο την ίδια συμμετοχή που καθόρισες στην επενδυτική σου πρόταση (η οποία και εγκρίθηκε ).

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμβουλευθείς την εταιρεία συμβούλων που σου συνέταξε την πρόταση ή αλλιώς την υπηρεσία όπου υπέβαλλες και στην συνέχεια έλαβες την έγκριση της επενδυτικής σου πρότασης - και η οποία τελικά θα σε ελέγξει .

Υπάρχει και ένα άλλο σημείο που δεν καταλαβαίνω : Σε ποιόν επιχειρηματικό φορέα έχει εγκριθεί η επενδυτική πρόταση ; Στην υπό ίδρυση Ε.Ε ή σε κάποιον άλλο ;

Edited by ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΛΜ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...