Προς το περιεχόμενο

2 ΑΠΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΡ. ΔΗΛΩΣΗΣ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

1. Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2002 ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ 2003 ΣΤΗΝ ΟΙΚΕΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ & ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΙΣ ΦΟΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ?

2. ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ. Ο ΟΓΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙ ΦΟΡΟ 10 %. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ??

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟ,ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Ή ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΟΚΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ.ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΤΟΣ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΓΟΝΤΑΙ , ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (ΣΧΕΤ. ΕΓΓ. 1116122/1817/Α0012/`9-12`-1999).

ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣΑΙ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ Ή ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟΝ Κ.659 (ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟ) ΚΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΦΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟΝ Κ.433. ΑΝ ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ Κ. 317 ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟΝ Κ. 609.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας είναι αφορολόγητη και όχι το επίδομα πολύτεκνης μητέρας, που είναι εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες βάσει του άρθρου 45, παρ. 3, του κωδικοποιημένου 2238/1994:

"3. Τα επιδόματα, που καταβάλλονται στις δικαιούχους, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων1, 2, 3 και 6 του άρθρου 63 του ν. 1892/1990 (σημείωση: εδώ ανήκει και το συγκεκριμένο επίδομα), λογίζονται ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, το οποίο αποκτάται κατά την καταβολή του."

Όσον αφορά στην παρακράτηση φόρου, αυτή γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 57, παρ. 4, του Ν. 2238/1994, με συντελεστή 10% και ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα είτε να εκλάβει το ποσό αυτό ως αυτοτελώς φορολογούμενο, είτε να το περιλάβει στην ετήσια δήλωση των εισοδημάτων του και να φορολογηθεί σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις, βάσει της κλίμακας του άρθρου 9.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...