Προς το περιεχόμενο

Kαλημέρα Δημήτρη..Γιάννη ..Κώστα?..latina..αγαπητοί επισκέπτες


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ

Υλικά

1,5 κιλά σουπιές

500 – 600 γρ. κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

1,5 φλ. τσαγιού κρασί κόκκινο ξηρό

500 γρ. χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο

αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

5 – 6 κόκκοι μπαχάρι

1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

Kαθαρίζετε και πλένετε καλά τις σουπιές. Τις κόβετε σε κομμάτια και τις αφήνετε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Kαθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε χοντρές φέτες. Kόβετε σε λεπτές φέτες τα σκόρδα. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το λάδι και ρίχνετε τις σουπιές. Αφήνετε σε δυνατή φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους και να μείνουν μόνο με το λάδι. Αφού τσιγαριστούν λίγο στο ελαιόλαδο, προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να μαραθούν. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το χυμό ντομάτας, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και τη δάφνη και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές (μια περίπου ώρα), ελέγχοντας που και που για νερό. Σερβίρονται ζεστές.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

diba, κάτω από το ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ κρύβεις τον ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕ?. Ευχαριστώ για την συνταγή, την προώθησα στην πεθερά, αύριο θα εκτελεστεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή εγώ προτίμησα τους καφέδες εκτός σπιτιού, με τέτοιον ωραίο ήλιο, μόλις τώρα μπήκα, και ειπα να πω, έστω μια καλησπέρα.

Λυπάμαι που έχασα τον πρωινό καφέ μαζί σας, αλλά τι να γίνει...... Σαν τα κροκοδειλάκια κι εγώ, μόλις εμφανίζεται ο ήλιος, τσουπ! να μην χάσω....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...