Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
ARMAGEDON

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΔ ΚΑΙ ΣΤΑΚΟΔ ;

Question

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Guest Επισκέπτης-alexandra-

Η Στατιστική Ταξινόμηση των Κλάδων Οικονομικής Δραστηριότητας (ΣΤΑΚΟΔ) παρέχει το πλαίσιο, σε εθνικό επίπεδο, για τη συλλογή, πινακοποίηση, εμφάνιση και ανάλυση των στατιστικών δεδομένων κατά κλάδο οικονομικής δραστηριότητας και η χρήση της συμβάλλει στην κατά ομοιόμορφο τρόπο παρουσίαση και σύγκριση των συλλεγόμενων στοιχείων από διάφορες Δημόσιες Υπηρεσίες ή από ιδιωτικούς φορείς, ως ο πλέον πρόσφορος τρόπος ταξινόμησης στατιστικών μονάδων κατά κλάδο οικονομικής δραστηριότητας.

Η αναθεωρημένη από την ΕΣΥΕ (αρμόδιος φορέας) αναθεωρημένη Στατιστική Ταξινόμηση των Κλάδων Οικονομικής Δραστηριότητας (ΣΤΑΚΟΔ–03) προέρχεται από τις αντίστοιχες ονοματολογίες δραστηριοτήτων, του Γραφείου Στατιστικής των Ηνωμένων Εθνών (ISIC Αναθ.3.1) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (NACE Αναθ. 1.1), και εφαρμόζεται, σε εθνικό επίπεδο, από την 1η Ιανουαρίου 2003, σε αντικατάσταση της προηγούμενης ταξινόμησης οικονομικών δραστηριοτήτων, ΣΤΑΚΟΔ-91.

Kωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚAΔ)

Oι Kωδικοί Aριθμοί Δραστηριότητας των επιχειρήσεων καθορίστηκαν με την υπ αριθμ. 1008073/173/ΔM/26-1-1999 (ΦEK 65 B /3-2-1999) A.Y.O. Kαθορισμός της Eθνικής Oνοματολογίας των Oικονομικών Δραστηριοτήτων.

H Oνοματολογία είναι διαρθρωμένη ώστε να έχει από την αρχή ως το τέλος μια απόλυτα δενδροειδή δομή. Tα περιεχόμενα της Oνοματολογίας αποτελούνται από 17 τίτλους (γράμματα από A έως IZ) και 16 επιπλέον υπότιτλους στους τίτλους Γ (Γα, Γβ) και Δ (Δα έως Διδ). Kάτω από αυτούς είναι αναπτυγμένα 60 τμήματα (διψήφιοι αριθμητικοί κωδικού 01-99) και κάτω από αυτά 222 ομάδες (τριψήφιοι κωδικοί 01-99.0).

Kάτω από τις ομάδες βρίσκονται 503 τάξεις (τετραψήφιοι κωδικοί 01.11-99.00). Mε παρόμοια δενδροειδή ανάπτυξη, αποτυπώνονται ως δραστηριότητες οι 829 κατηγορίες (πενταψήφιοι κωδικοί 01.11.1-99.00.1) και κάτω από αυτές οι 2.304 υποκατηγορίες (εξαψήφιοι κωδικοί 01.11.10-99.00.10).

Προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτήσεις της φορολογικής νομοθεσίας, προστέθηκαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία 5.888 Eθνικές δραστηριότητες (οκταψήφιοι κωδικοί κάτω από κατηγορίες ή υποκατηγορίες). Oι κωδικοί όμως αυτοί - στο οκταψήφιο επίπεδο - δεν καλύπτουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει οκταψήφιος, χρησιμοποιούμε κωδικό ανώτερου βαθμού (π.χ. εξαψήφιο).

Σημειώνεται ότι κωδικός αριθμός δραστηριότητας σε ανώτερο της τετραψήφιας κλάσης δεν επιτρέπεται να συμπληρώνεται.

H ταξινόμηση αυτή περιλαμβάνει μια κατά το δυνατόν αναλυτική και ακριβή ονοματολογία των οικονομικών δραστηριοτήτων και παρουσιάζει την ακόλουθη λεκτική δομή:

- Παραγωγή: Aφορά, κατά περίπτωση, την καλλιέργεια, εκτροφή, αλιεία, εξόρυξη, άντληση, παραγωγή, επεξεργασία και συντήρηση, παρασκευή, νηματοποίηση, ύφανση, κατασκευή, κατεργασία, έκδοση, εκτύπωση, ψυχρή επεκτατική ολκή / έλαση, μορφοποίηση, συρματοποίηση, χύτευση, ανακύκλωση, συντήρηση, επισκευή κλπ. κάποιου ή κάποιων αγαθών.

- Yπηρεσίες: Kατά τον ίδιο τρόπο έχουν αναπτυχθεί και οι υπηρεσίες.

- Eμπόριο: α) αντιπροσωπεία ή μεσιτεία πώλησης, β) χονδρικό εμπόριο, γ) λιανικό εμπόριο.

Aνάλογα με τη μορφή της ασκούμενης δραστηριότητας (παραγωγή, εμπορία, υπηρεσίες) αναζητείται με τη χρήση του σχετικού ευρετηρίου ο κωδικός εκείνος που προσεγγίζει περισσότερο την πραγματικότητα.

Mια δραστηριότητα συμπληρώνεται ως κύρια, οι δε λοιπές δραστηριότητες συμπληρώνονται ως δευτερεύουσες. (Σχετ. η υπ αριθμ. 1068526/2620/ΔM/9-6-1998 ΠOΛ. 1169/1998 A.Y.O.).

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Μου ζητάνε τον κωδικο ΣΤΑΚΟΔ βάσει του ΣΤΑΚΟΔ 91! Τι να δώσω? Άλλο κωδικό δίνει η ΤΣΑΚΟΔ 91, άλλο κωδικλο η ΣΤΑΚΟΔ 2008 και άλλο η ΚΑΔ. Τι να επιλέξω?

Έλεος πια με τις προχειρότητες. Αυτο το κράτος δεν έχει τπτ ουσιαστικό να επιδείξει. Τα πάντα δημιουργήθηκαν και δημιουργουνται για τα μάτια του κόσμου και της Ευρωπαικής Ένωσης. Πότε θα γίνουμε οργανωμένο και λειτουργικό κράτος?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Μου ζητάνε τον κωδικο ΣΤΑΚΟΔ βάσει του ΣΤΑΚΟΔ 91! Τι να δώσω? Άλλο κωδικό δίνει η ΤΣΑΚΟΔ 91, άλλο κωδικλο η ΣΤΑΚΟΔ 2008 και άλλο η ΚΑΔ. Τι να επιλέξω?

 

για την αναγγελία πρόσληψης Τεχνικού Ασφάλειας, θα πρέπει να γνωρίζεις το ΣΤΑΚΟΔ του 1980, της επιχειρησής σου , διότι η καταταξη, σε κατηγορίες

επικινδυνότητας γινεται με βάση το ΣΤΑΚΟΔ του 1980 και όχι το ΣΤΑΚΟΔ του 2008 !!!!, διότι δεν εχει γίνει έως κ σήμερα ενημερωση του Π.Δ 294/1988, στο οποίο χρησιμοποιείται το ΣΤΑΚΟΔ του 1980

 

Απλά ΤΡΑΓΙΚΟ

οπότε καλύτερα για το ΣΤΑΚΟΔ, να ρωτάς τις επιθεωρήσεις εργασίας και , να γράφεις ότι σου πούν οι ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Έλεος πια με τις προχειρότητες. Αυτο το κράτος δεν έχει τπτ ουσιαστικό να επιδείξει. Τα πάντα δημιουργήθηκαν και δημιουργουνται για τα μάτια του κόσμου και της Ευρωπαικής Ένωσης. Πότε θα γίνουμε οργανωμένο και λειτουργικό κράτος?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...