Jump to content

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ


Guest Επισκέπτης-PAREA-
 Share

Recommended Posts

Guest Επισκέπτης-PAREA-

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ (ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ) ΤΟ 1988(ΧΙΛΙΑ ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΑ ΟΓΔΟΝΤΑ ΟΚΤΩ) ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΖΗΤΗΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ....ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΙΟΥΛΙΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΑΛΛΑ ΦΕΥ. ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΡΞΗ ΩΣ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ. ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΑΡΞΗΣ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΣΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΦΠΑ, ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΕΝΑ ΤΠΥ ,ΕΚΟΨΑΝ 1 ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕ Ως ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗ.

ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΤΑΧΙΣ , Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΜΕ ΟΤΙ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ Ως ΕΡΓΑΤΗΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΚΟΝΑ, ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΠΥ,

ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ Ως ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ; ΟΝΤΩς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Link to comment
Share on other sites

Πολύ κακώς του ζητούνε πρόστιμο για το στοιχείο.

Η υπόθεση (1988) έχει παραγραφεί, ακόμα και αν δεν είχε υποβάλλει δηλώσεις για εκείνο το έτος (1988+15=2003).

Για τη μεταβολή, όμως δεν θα το γλιτώσει. 39 ευρώ είναι μόνο. Μικρό το κακό.

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από το δίκιο του φορολογούμενου, όπως τουλάχιστον τα παρουσιάζει ο επισκέπτης PAREA, γιατί έχω την εντύπωση ότι στην παροχή υπηρεσίας δεν μπορεί να γίνει εκπρόθεσμη διακοπή ?

Θυμάμαι καλά ή έχω λάθος ?

Link to comment
Share on other sites

γιατί έχω την εντύπωση ότι στην παροχή υπηρεσίας δεν μπορεί να γίνει εκπρόθεσμη διακοπή ?

Θυμάμαι καλά ή έχω λάθος ?

Δεν το έχω δει ποτέ γραμμένο αυτό. Μάλλον ιδέα σου θα είναι (αν και λογική) !

Αν κάποιος άλλος συνάδελφος ξέρει κάτι περισσότερο, ας το γράψει.

Και αν εχει κόψει ΤΠΥ και το 2000 και το 2001 και το 2002 κλπ?

Πως θα το αποδείξει?

Η εφορία πως θα το αποδείξει ;

Link to comment
Share on other sites

Δεν το έχω δει ποτέ γραμμένο αυτό. Μάλλον ιδέα σου θα είναι (αν και λογική) !

Αν κάποιος άλλος συνάδελφος ξέρει κάτι περισσότερο, ας το γράψει.

Λάθος δικό μου (είχε να κάνει με την υποβολή μηδενικών δηλώσεων εισοδήματος και ΦΠΑ)

Γενικά για το ερώτημα :

Μελέτησε τις δύο ΠΟΛ .

ΠΟΛ. 1028/2003 [21/2/2003] Παροχή διευκρινίσεων σχετικά με την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών.

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2003

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡ/ΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

Αριθ. Πρωτ.: 1016769/389/ΔΜΒ

ΘΕΜΑ: Παροχή διευκρινίσεων σχετικά με την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών.

.Σε συνέχεια της 1030160/650/ΔΜ/ ΠΟΛ.1068/19-3-01 εγκυκλίου διαταγής με θέμα την παροχή διευκρινίσεων σχετικά με την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών και με αφορμή ερωτήματα ως προς τον πραγματικό χρόνο παύσης εργασιών, στις περιπτώσεις που έχουν υποβληθεί μηδενικές δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος και Φ.Π.Α., διευκρινίζουμε τα εξής:

1, Με την παρούσα γίνεται δεκτό, ότι στις περιπτώσεις που κατά το κρινόμενο διάστημα, έχουν υποβληθεί μηδενικές δηλώσεις Φ.Ε & ΦΠΑ, το έννομο αποτέλεσμα παράγεται από το πραγματικό γεγονός της παύσης εργασιών της επιχείρησης και όχι από το τυπικό γεγονός της υποβολής μηδενικών δηλώσεων.

Επομένως μηδενικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί δεν μπορούν, κατ’ αρχήν, να αποτελέσουν αιτία να αποστερηθεί ο φορολογούμενος του δικαιώματος του, να υποβάλλει τη δήλωση διακοπής των εργασιών του εκπρόθεσμα με ημερομηνία διακοπής την ημερομηνία πραγματικής παύσης εργασιών του.

2. Έτσι, εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών θα γίνεται δεκτή και στις περιπτώσεις που έχουν υποβληθεί μηδενικές δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος και Φ.Π.Α,, εφόσον από τα πραγματικά περιστατικά ο προϊστάμενος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. διαπιστώνει με βεβαιότητα τον πραγματικό χρόνο της διακοπής εργασιών.

3. Ειδικότερα όμως ως προς την υποβολή μηδενικών δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος διακρίνονται τα κατωτέρω:

Α) Για τις αμιγώς εμπορικές επιχειρήσεις πώλησης εμπορευμάτων ή μεταποίησης, οι οποίες έχουν υποβάλλει μηδενικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για χρήσεις μέχρι και τη χρήση 1998, δεν θα γίνεται σε καμιά περίπτωση δεκτή η εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών μέχρι και της χρήσης 1994, εφόσον πρόκειται για επιχειρήσεις που υπάγονταν στις διατάξεις περί αντικειμενικών κριτηρίων άρθρου 33 του Ν.2238/94 ( Σημ. Ε.Ο. Ε7 : Βλ. Κωδ. Ν. 2238/1994 άρθρο 33 ), όπως αυτές ίσχυαν (καθότι οι εν λόγω διατάξεις είχαν εφαρμογή για τη χρήση αυτή ακόμη και επί αδράνειας) ή μέχρι και της χρήσης

γενικά που φορολογήθηκε με βάση τις διατάξεις αυτές, κατά περίπτωση.

Β) Για τις λοιπές εμπορικές επιχειρήσεις (παροχής υπηρεσιών και μικτές) καθώς και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που έχουν υποβάλλει μηδενικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για χρήσεις μέχρι και τη χρήση 1998 και υπάγονταν στις διατάξεις περί αντικειμενικών κριτηρίων ( άρθρα 33 και 51 του Ν.2238/94 ( Σημ. Ε.Ο. Ε7 : Βλ. Κωδ. Ν. 2238/1994 άρθρο 33 ), αντίστοιχα, όπως ίσχυαν για τις χρήσεις αυτές), δεν θα γίνεται σε καμιά περίπτωση δεκτή η εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών, μέχρι και της χρήσης για την οποία υποβλήθηκε μηδενική δήλωση.

4. Σε όλες τις λοιπές περιπτώσεις που έχουν υποβληθεί μηδενικές δηλώσεις Φορολογίας, Εισοδήματος και Φ.Π.Α. ή και στις περιπτώσεις που δεν έχουν υποβληθεί καθόλου δηλώσεις, θα γίνεται δεκτή η εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών, εφόσον ο πραγματικός χρόνος διακοπής εργασιών διαπιστώνεται με βάση τις λοιπές προϋποθέσεις που αναφέρονται στην εγκύκλιο ΠΟΛ.1068/2001 . Οι τυχόν υποβληθείσες μηδενικές δηλώσεις στις περιπτώσεις αυτές που ανάγονται σε χρόνο μετά τον πραγματικό χρόνο διακοπής εργασιών δεν παράγουν έννομο αποτέλεσμα.

5. Τέλος, επισημαίνεται ότι, ειδικά επί επιχειρήσεων που κατέχουν Δ.Χ. ή επαγγελματικό Ι.Χ. αυτοκίνητο, δεν θα γίνεται σε καμιά περίπτωση δεκτή εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών που ανάγεται σε χρόνο πριν από το χρόνο μεταβίβασης του αυτοκινήτου ή κατάθεσης των πινακίδων του.

6. Κατά τα λοιπά συνεχίζουν να ισχύουν οι οδηγίες και διευκρινίσεις που έχουν παρασχεθεί με την ανωτέρω εγκύκλιο ΠΟΛ.1068/2001.

ΠΟΛ. 1068/19.03.2001 Παροχή διευκρινίσεων σχετικά με την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών

Παροχή διευκρινίσεων σχετικά με την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών

1030160/650/ΔΜ/ΠΟΛ.1068/19.3.2001

Με αφορμή την υποβολή ερωτημάτων, σχετικά με τον τρόπο διαπίστωσης του πραγματικού χρόνου διακοπής εργασιών των επιτηδευματιών στις περιπτώσεις που η δήλωση διακοπής εργασιών υποβάλλεται εκπρόθεσμα, σας πληροφορούμε τα εξής:

1. Με τις διατάξεις της παρ. 1γ' του άρθρου 36 του Ν.2859/2000 "Κύρωση Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας", προβλέπεται ότι η δήλωση οριστικής παύσης εργασιών υποβάλλεται στη ΔΟΥ για μεν τα φυσικά πρόσωπα εντός δέκα (10) ημερών από την οριστική παύση των εργασιών τους, για δε τα νομικά πρόσωπα και τις ενώσεις προσώπων εντός τριάντα (30) ημερών από τη λύση τους.

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής της ανωτέρω δήλωσης, επιβάλλεται το προβλεπόμενο από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 4 του Ν.2523/1997 πρόστιμο, το οποίο κυμαίνεται από 40.000 δρχ. μέχρι 400.000 δρχ., περιοριζόμενο στο 1/3 κατά τη διοικητική επίλυση της διαφοράς. Στο σημείο αυτό διευκρινίζεται ότι, στις περιπτώσεις που η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών αναφέρεται σε χρονική περίοδο πριν από την 11.9.1997 (ημερομηνία ισχύος της προαναφερόμενης διάταξης), επιβάλλονται τα παλαιά πρόστιμα της παρ. 1 του άρθρου 48 του Ν.1642/1986 (σχετ. η υπ' αριθ. 1125403/2171/Α0012/ΠΟΛ.1317/1997 διαταγή).

2. Περαιτέρω με την παρ. 7 του άρθρου 8 της υπ' αριθ. 1068526/2620/ΔΜ/ΠΟΛ.1169/ 9.6.1998 ΑΥΟ, ορίζεται ότι εκπρόθεσμες δηλώσεις μεταβολής ή διακοπής εργασιών πέραν του ενός (1) έτους, υπόκεινται σε έλεγχο για τη διαπίστωση της ορθής εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας πριν τη χορήγηση της σχετικής βεβαίωσης.

3. Με βάση τα ανωτέρω, στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων διακοπής εργασιών, θα πρέπει κατά προτεραιότητα να διενεργείται ο προσήκων φορολογικός έλεγχος, προκειμένου να διαπιστώνεται η εκπλήρωση ή μη των φορολογικών υποχρεώσεων του φορολογούμενου (απόδοση ΦΠΑ, ΦΜΥ, φορολογία εισοδήματος, τυχόν υπεραξία άρθρου 13 του Ν.2238/1994 κ.λπ.) και παράλληλα ο πραγματικός χρόνος διακοπής εργασιών.

4. Για τη διαπίστωση του πραγματικού χρόνου διακοπής εργασιών, θα λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη, χωρίς βέβαια να αποκλείονται και περαιτέρω ελεγκτικές επαληθεύσεις, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, τα εξής στοιχεία:

α) Η μη έκδοση και η μη λήψη στοιχείων του ΚΒΣ κατά το κρινόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και η μη διενέργεια ενδοκοινοτικών συναλλαγών και η μη ύπαρξη κάθε είδους εγγραφών στα τηρηθέντα βιβλία κατά το ίδιο διάστημα.

Ειδικά για τη μη διενέργεια ενδοκοινοτικών συναλλαγών, θα ζητείται σε κάθε περίπτωση σχετική επιβεβαίωση από το αρμόδιο τμήμα VIES της Διεύθυνσης ΦΠΑ.

β) Η μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων (εισοδήματος, ΦΠΑ κ.λπ.) κατά το παραπάνω διάστημα, για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

γ) Η μη άσκηση από το συγκεκριμένο επιτηδευματία επαγγελματικής δραστηριότητας κατά το ίδιο διάστημα.

Η διαπίστωση αυτή γίνεται, ανάλογα και με τη φύση της δραστηριότητας, με επιτόπιο έλεγχο (αυτοψία) στο χώρο που λειτουργούσε προηγούμενα η επιχείρηση και με παράλληλη υποχρεωτική διερεύνηση και συνεκτίμηση των αντικειμενικών στοιχείων και πληροφοριών που σχετίζονται με την άσκηση ή μη δραστηριότητας κατά το κρινόμενο χρονικό διάστημα (συμφωνητικό μίσθωσης του χώρου που λειτουργούσε προηγούμενα η επιχείρηση σε άλλον μισθωτή και δηλώσεις - Εντυπα Ε2 του εκμισθωτή, σε περίπτωση που το ακίνητο ήταν μισθωμένο, δήλωση ή μη εισοδήματος από ιδιόχρηση, σε περίπτωση που αυτό είναι ιδιόκτητο, υποχρεωτική προσκόμιση αποδεικτικών στοιχείων, π.χ. λογαριασμών ΔΕΗ, σε κάθε περίπτωση που το ακίνητο δηλώνεται κενό κ.λπ.).

5. Υστερα από τα ανωτέρω, στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι πληρούνται όλες οι ανωτέρω προϋποθέσεις, θα προβαίνετε στην εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών του επιτηδευματία, χορηγώντας σ' αυτόν τη σχετική βεβαίωση, με την επιβολή σε βάρος του τού προβλεπόμενου κατά τα ανωτέρω προστίμου.

Τα ανωτέρω ισχύουν, ανεξάρτητα αν πρόκειται για φυσικό ή νομικό πρόσωπο και ανεξάρτητα από το αντικείμενο εργασιών του επιτηδευματία. Ειδικά, όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα (Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε. κ.λπ.), είναι υποχρεωτική η κατάθεση της λύσης του νομικού προσώπου για τη χορήγηση της βεβαίωσης διακοπής εργασιών, χωρίς η ημερομηνία δημοσίευσης της λύσης του νομικού προσώπου να είναι δεσμευτική για την εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών.

6. Σημειώνεται ότι, σε κάθε περίπτωση που δεν πληρούνται αθροιστικά οι τρεις προαναφερόμενες προϋποθέσεις ή δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις αυτές (π.χ. λόγω μη προσκόμισης των βιβλίων και στοιχείων από το φορολογούμενο κ.λπ.), δεν θα γίνεται δεκτή η εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών, εκτός αν από άλλα στοιχεία που προσκομίζει ο επιτηδευματίας προκύπτει με βεβαιότητα ο πραγματικός χρόνος διακοπής εργασιών.

Εξυπακούεται ότι, στην περίπτωση που κατά το κρινόμενο χρονικό διάστημα έχουν υποβληθεί μηδενικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ κ.λπ., δεν θα γίνεται δεκτή η εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών, δεδομένου ότι με την υποβολή των δηλώσεων, έστω και μηδενικών, υποδηλώνεται ότι δεν έχει υπάρξει διακοπή εργασιών.

7. Σε κάθε περίπτωση εκπρόθεσμης δήλωσης διακοπής εργασιών, θα συντάσσεται από τον υπάλληλο που ορίζεται από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ ιδιαίτερη έκθεση, με τις διαπιστώσεις, τις επαληθεύσεις και τα συμπεράσματα του ελέγχου ως προς τον πραγματικό χρόνο διακοπής, η οποία θα επισυνάπτεται στη δήλωση διακοπής εργασιών και θα αποτελεί απαραίτητο δικαιολογητικό στοιχείο για τη χορήγηση ή μη της σχετικής βεβαίωσης διακοπής εργασιών.

Link to comment
Share on other sites

Guest Επισκέπτης-PAREA-

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.

ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟ , ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ 2 ΜΗΝΕΣ (ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ )ΤΟΥ 1988 ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΕΝΑ ΕΥΤΕΛΕΣ ΠΟΣΟ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 50000 ΔΡΧ. ΚΟΠΗΚΕ ΕΝΑ ΤΠΥ Κ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ.

ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΙΩΜΕΝΑ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΑΠΑΛΛΑΣΟΜΕΝΟΣ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ.

ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΤΙ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΦΟΥ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΩΣ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΗ .

Link to comment
Share on other sites

Πάνε συνεννοήσου με τον επόπτη ελέγχου της εφορίας και άσε το μητρώο και το ΦΠΑ. Από τη στιγμή που είναι τόσο παλιά η διακόπή, έτσι κι αλλιώς, θα πρέπει να ορίσει ελεγκτή για να γράψει έκθεση. Αν από εκεί αρχίζει το "κακό", πάνε στον έφορο.

Μπορεί να σε/σας παιδέψει λίγο καιρό, αλλά στο τέλος με ένα μικρό προστιματάκι θα τελειώσουν όλα. Εσύ μάζεψε όλα τα στοιχεία που αναφέρεις και δείξτα του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Guest Επισκέπτης

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ (ΓΙΑΤΙ Η ΔΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΔΙΑΚΟΠΗ )ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ Η ΔΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Guest Agelos

Συναδελφοι καλημερα. Μια ερωτηση:

Ηρθε σε φορολογουμενο επιστολη απο την ΓΓΠΣ για εκπροθεσμη διακοπη εργασιων για να μην πληρωση το τελος επιτηδευματος. Θελω να ρωτησω:

Ο συγκεκριμενος ειναι 66 χρονων και φετος θα παρει συνταξη. Ειχε μια επιχειρηση και σταματησε να την λειτουργει απο το 1996 για την οποια ειχε κανει και πτωχευση.

Ερωτηση:

1) Αν κανει τωρα εκπροθεσμη διακοπη πρεπει να ακυρωσει ΦΤΜ, αυτοπαραδωση παγιων ή πωληση κλπ. Κι αν τα εχει χασει μετα απο τοσα χρονια???Δεν εχουν παραγραφει???Τι προστιμο θα εχει για εκπροθεσμη διακοπη απ το 1996???

2) Ο νομος για το τελος επιτηδευματος λεει οτι οσοι ειναι 3 χρονια πριν την συνταξιοδοτηση (62 χρονων) δεν πληρωνουν το τελος επιτηδευματος. Οποτε αυτο τον σωζει για να μην το πληρωσει???

Link to comment
Share on other sites

Guest Agelos

Λάθος δικό μου (είχε να κάνει με την υποβολή μηδενικών δηλώσεων εισοδήματος και ΦΠΑ)

Γενικά για το ερώτημα :

Μελέτησε τις δύο ΠΟΛ .

ΠΟΛ. 1028/2003 [21/2/2003] Παροχή διευκρινίσεων σχετικά με την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών.

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2003

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡ/ΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

Αριθ. Πρωτ.: 1016769/389/ΔΜΒ

ΘΕΜΑ: Παροχή διευκρινίσεων σχετικά με την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών.

.Σε συνέχεια της 1030160/650/ΔΜ/ ΠΟΛ.1068/19-3-01 εγκυκλίου διαταγής με θέμα την παροχή διευκρινίσεων σχετικά με την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών και με αφορμή ερωτήματα ως προς τον πραγματικό χρόνο παύσης εργασιών, στις περιπτώσεις που έχουν υποβληθεί μηδενικές δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος και Φ.Π.Α., διευκρινίζουμε τα εξής:

1, Με την παρούσα γίνεται δεκτό, ότι στις περιπτώσεις που κατά το κρινόμενο διάστημα, έχουν υποβληθεί μηδενικές δηλώσεις Φ.Ε & ΦΠΑ, το έννομο αποτέλεσμα παράγεται από το πραγματικό γεγονός της παύσης εργασιών της επιχείρησης και όχι από το τυπικό γεγονός της υποβολής μηδενικών δηλώσεων.

Επομένως μηδενικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί δεν μπορούν, κατ’ αρχήν, να αποτελέσουν αιτία να αποστερηθεί ο φορολογούμενος του δικαιώματος του, να υποβάλλει τη δήλωση διακοπής των εργασιών του εκπρόθεσμα με ημερομηνία διακοπής την ημερομηνία πραγματικής παύσης εργασιών του.

2. Έτσι, εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών θα γίνεται δεκτή και στις περιπτώσεις που έχουν υποβληθεί μηδενικές δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος και Φ.Π.Α,, εφόσον από τα πραγματικά περιστατικά ο προϊστάμενος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. διαπιστώνει με βεβαιότητα τον πραγματικό χρόνο της διακοπής εργασιών.

3. Ειδικότερα όμως ως προς την υποβολή μηδενικών δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος διακρίνονται τα κατωτέρω:

Α) Για τις αμιγώς εμπορικές επιχειρήσεις πώλησης εμπορευμάτων ή μεταποίησης, οι οποίες έχουν υποβάλλει μηδενικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για χρήσεις μέχρι και τη χρήση 1998, δεν θα γίνεται σε καμιά περίπτωση δεκτή η εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών μέχρι και της χρήσης 1994, εφόσον πρόκειται για επιχειρήσεις που υπάγονταν στις διατάξεις περί αντικειμενικών κριτηρίων άρθρου 33 του Ν.2238/94 ( Σημ. Ε.Ο. Ε7 : Βλ. Κωδ. Ν. 2238/1994 άρθρο 33 ), όπως αυτές ίσχυαν (καθότι οι εν λόγω διατάξεις είχαν εφαρμογή για τη χρήση αυτή ακόμη και επί αδράνειας) ή μέχρι και της χρήσης

γενικά που φορολογήθηκε με βάση τις διατάξεις αυτές, κατά περίπτωση.

Β) Για τις λοιπές εμπορικές επιχειρήσεις (παροχής υπηρεσιών και μικτές) καθώς και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που έχουν υποβάλλει μηδενικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για χρήσεις μέχρι και τη χρήση 1998 και υπάγονταν στις διατάξεις περί αντικειμενικών κριτηρίων ( άρθρα 33 και 51 του Ν.2238/94 ( Σημ. Ε.Ο. Ε7 : Βλ. Κωδ. Ν. 2238/1994 άρθρο 33 ), αντίστοιχα, όπως ίσχυαν για τις χρήσεις αυτές), δεν θα γίνεται σε καμιά περίπτωση δεκτή η εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών, μέχρι και της χρήσης για την οποία υποβλήθηκε μηδενική δήλωση.

4. Σε όλες τις λοιπές περιπτώσεις που έχουν υποβληθεί μηδενικές δηλώσεις Φορολογίας, Εισοδήματος και Φ.Π.Α. ή και στις περιπτώσεις που δεν έχουν υποβληθεί καθόλου δηλώσεις, θα γίνεται δεκτή η εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών, εφόσον ο πραγματικός χρόνος διακοπής εργασιών διαπιστώνεται με βάση τις λοιπές προϋποθέσεις που αναφέρονται στην εγκύκλιο ΠΟΛ.1068/2001 . Οι τυχόν υποβληθείσες μηδενικές δηλώσεις στις περιπτώσεις αυτές που ανάγονται σε χρόνο μετά τον πραγματικό χρόνο διακοπής εργασιών δεν παράγουν έννομο αποτέλεσμα.

5. Τέλος, επισημαίνεται ότι, ειδικά επί επιχειρήσεων που κατέχουν Δ.Χ. ή επαγγελματικό Ι.Χ. αυτοκίνητο, δεν θα γίνεται σε καμιά περίπτωση δεκτή εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών που ανάγεται σε χρόνο πριν από το χρόνο μεταβίβασης του αυτοκινήτου ή κατάθεσης των πινακίδων του.

6. Κατά τα λοιπά συνεχίζουν να ισχύουν οι οδηγίες και διευκρινίσεις που έχουν παρασχεθεί με την ανωτέρω εγκύκλιο ΠΟΛ.1068/2001.

Επειδη εχω μια τετοια περιπτωση οπου ειχε ΦΙΧ και εναν φορτωτη και θελει να κανει διακοπη (εχει σταματησει να δουλευει απ το 2008, εχει ακυρωσει τα στοιχεια, μονο ενα φυλλο τιμολογιου εχει θεωρημενο, απ το 2009 μεχρι σημερα υποβαλει μηδενικες φπα και μηδενικα Ε3) επειδη του ηρθε επιστολη απ την ΓΓΠΣ για εκπροθεσμη για να μην πληρωσει το τελος επιτηδευματος, ηθελα να ρωτησω;

1) Συμφωνα με την παραπανω ΠΟΛ παρ. 5, αν δεν εχει παραδοσει τις πινακιδες απ το ΦΙΧ και τον φορτωτη, δεν μπορει να κανει εκπροθεσμη διακοπη με ημερομηνια Δεκεμβρη 2008???

2) Πρεπει να εκδοθει στοιχειο αυτοπαραδοσης για το ΦΙΧ και τον φορτωτη. Μπορω να το κανω με ημερομηνια 31/12/2008 να πληρωσει ΦΠΑ με 19% και να κανω τροποποιητικη ΦΠΑ και εκκαθαριστικη???Αν ναι σε αυτην την περιπτωση θα εχει προσαυξηση 1,5% Χ 30 μηνες= 45%. Δηλαδη αν βαλω 500 ευρω αξια αυτοπαραδωσης ΦΙΧ και φορτωτη (ειναι απ το '80 το ΦΙΧ και αρχες '90 ο φορτωτης) θα εχει 95 ευρω ΦΠΑ + 45% προσαυξηση = 137,75 ευρω???Σωστα???Επισης πρεπει να γινει και συμπληρωματικο Ε1-Ε3 σε αυτην την περιπτωση???

Link to comment
Share on other sites

Guest Agelos

Επειδη εχω μια τετοια περιπτωση οπου ειχε ΦΙΧ και εναν φορτωτη και θελει να κανει διακοπη (εχει σταματησει να δουλευει απ το 2008, εχει ακυρωσει τα στοιχεια, μονο ενα φυλλο τιμολογιου εχει θεωρημενο, απ το 2009 μεχρι σημερα υποβαλει μηδενικες φπα και μηδενικα Ε3) επειδη του ηρθε επιστολη απ την ΓΓΠΣ για εκπροθεσμη για να μην πληρωσει το τελος επιτηδευματος, ηθελα να ρωτησω;

1) Συμφωνα με την παραπανω ΠΟΛ παρ. 5, αν δεν εχει παραδοσει τις πινακιδες απ το ΦΙΧ και τον φορτωτη, δεν μπορει να κανει εκπροθεσμη διακοπη με ημερομηνια Δεκεμβρη 2008???

2) Πρεπει να εκδοθει στοιχειο αυτοπαραδοσης για το ΦΙΧ και τον φορτωτη. Μπορω να το κανω με ημερομηνια 31/12/2008 να πληρωσει ΦΠΑ με 19% και να κανω τροποποιητικη ΦΠΑ και εκκαθαριστικη???Αν ναι σε αυτην την περιπτωση θα εχει προσαυξηση 1,5% Χ 30 μηνες= 45%. Δηλαδη αν βαλω 500 ευρω αξια αυτοπαραδωσης ΦΙΧ και φορτωτη (ειναι απ το '80 το ΦΙΧ και αρχες '90 ο φορτωτης) θα εχει 95 ευρω ΦΠΑ + 45% προσαυξηση = 137,75 ευρω???Σωστα???Επισης πρεπει να γινει και συμπληρωματικο Ε1-Ε3 σε αυτην την περιπτωση???

Την βρηκα την απαντηση συμφωνα με την οποια μπορω να κανω εκπροθεσμη διακοπη με ημερομηνια τον Δεκεμβρη του 2008 ακομα κι αν δεν εχουν παραδοθει οι πινακιδες του ΦΙΧ. Οποτε κοβω ενα στοιχειο αυτοπαραδοσης με 500 ευρω κανω την εγγραφη στο βιβλιο με ημερομηνια 31/12/2008, κανω τροποποιητικη Φ2 και Φ1 του 2008 για το επιπλεον ΦΠΑ μαζι με την προσαυξηση, παω το ενα τιμολογιο για ακυρωση, υπεραξια δεν προκυπτει γιατι ειναι παυση και οχι μεταβιβαση και τελος κανω και Μ4.

Το μονο που αμφιβαλλω ειναι αν θα πρηρωσει προστιμο για εκπροθεσμη διακοπη (117-1140) ή τον σωζει το σημειωμα της ΓΓΠΣ και δεν πληρωνει??????

Και η σχετικη εγκυκλιος που επιβεβαιωνει τα παραπανω:

1053873/867/ΔΜ/ΠΟΛ.1071/28.5.2009

Σε συνέχεια των υπ’ αριθ. 1030160/650/ΔΜ/ΠΟΛ.1068/19.3.2001 και 1016769/389/ΔΜΒ/ΠΟΛ.1028/21.2.2003 εγκυκλίων διαταγών, με τις οποίες δόθηκαν διευκρινίσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις εκπρόθεσμης δήλωσης διακοπής εργασιών και με αφορμή αιτήματα ενδιαφερομένων για εκπρόθεσμη δήλωση διακοπής εργασιών ατομικής επιχείρησης ακόμη και στην περίπτωση που επαγγελματικό αυτοκίνητο Ι.Χ. (ΦΙΧ) παραμένει στην κατοχή της, διευκρινίζουμε τα εξής:

Με την παρούσα γίνεται δεκτό ότι στις περιπτώσεις που κατά το κρινόμενο διάστημα υπάρχει επαγγελματικό αυτοκίνητο Ι.Χ. (ΦΙΧ), το έννομο αποτέλεσμα παράγεται από το πραγματικό γεγονός της παύσης εργασιών της ατομικής επιχείρησης και όχι από το τυπικό γεγονός της κατοχής επαγγελματικού αυτοκινήτου Ι.Χ. (ΦΙΧ).

Επομένως, η κατοχή επαγγελματικού αυτοκινήτου Ι.Χ. (ΦΙΧ) δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία να αποστερηθεί η ατομική επιχείρηση του δικαιώματός της να υποβάλει εκπρόθεσμη δήλωση διακοπής εργασιών με ημερομηνία αυτή της πραγματικής παύσης των εργασιών της και να γίνεται δεκτή, εφόσον ο προϊστάμενος της αρμόδιας ΔΟΥ, μετά τις προσήκουσες ελεγκτικές επαληθεύσεις που ορίζονται με τις προαναφερθείσες εγκύκλιες διαταγές, διαπιστώνει με βεβαιότητα τον πραγματικό χρόνο της διακοπής.

Σημειώνεται, όμως, ότι κατά το χρόνο υποβολής της εκπρόθεσμης δήλωσης διακοπής εργασιών πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί είτε η κατάθεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας του Φ.Ι.Χ. και η αυτοπαράδοση αυτού ή η μεταβίβασή του είτε η οριστική διαγραφή του, χωρίς η ημερομηνία κατάθεσης και αυτοπαράδοσης ή μεταβίβασης ή οριστικής διαγραφής, κατά περίπτωση, να είναι δεσμευτική ως προς το χρόνο διακοπής εργασιών της ατομικής επιχείρησης.

Στην περίπτωση αυτή η αυτοπαράδοση ή ο διακανονισμός του παγίου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με την ημερομηνία που ο προϊστάμενος της ΔΟΥ διαπιστώσει ότι είναι ο πραγματικός χρόνος της διακοπής των εργασιών. Η επιχείρηση θα πρέπει να υποβάλει εκπρόθεσμη αρχική ή τροποποιητική περιοδική δήλωση για τη συγκεκριμένη φορολογική περίοδο προκειμένου να καταβάλει τον ΦΠΑ της αυτοπαράδοσης, καθώς και αρχική ή τροποποιητική εκκαθαριστική δήλωση προκειμένου να συμπεριλάβει την εν λόγω αυτοπαράδοση ή να διενεργήσει τον εν λόγω διακανονισμό του παγίου, με τους πρόσθετους φόρους που προβλέπονται από τις διατάξεις του Ν.2523/1997 μέχρι την ημερομηνία της υποβολής τους. Σε περίπτωση μεταβίβασης του εν λόγω αυτοκινήτου αυτή θα πραγματοποιηθεί από το φυσικό πρόσωπο (ως ιδιώτης) και όχι από τον υποκείμενο στο φόρο (επιχείρηση).

Επισημαίνεται ότι, με τις διατάξεις της παρ.17 του Κεφαλαίου Ε’ της υπ’ αριθ. Α2/29542/5347/9.8.1991 (ΦΕΚ 707/Β’) απόφασης του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, προβλέπεται ότι, οι επιχειρήσεις στις οποίες έχει χορηγηθεί άδεια κυκλοφορίας Φ.Ι.Χ. αυτοκινήτου ή τρίτροχου οχήματος υποχρεούνται όπως σε περίπτωση διακοπής των εργασιών τους να καταθέσουν την άδεια και τις κρατικές πινακίδες του αυτοκινήτου τους στη ΔΟΥ της έδρας της επιχείρησης.

Στην περίπτωση αυτή η αρμόδια ΔΟΥ πρέπει να στέλνει τα στοιχεία αυτά στις αρμόδιες διευθύνσεις του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών που εδρεύουν στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις από τις οποίες έχουν εκδοθεί αυτά.

Ύστερα από τα ανωτέρω, η παρ. 5 της υπ’ αριθ. 1016769/389/ΔΜΒ/ΠΟΛ.1028/21/2/2003 προαναφερθείσας εγκυκλίου διαταγής, η οποία αντιμετωπίζει διαφορετικά το ανωτέρω θέμα, παύει να ισχύει κατά το μέρος που αυτή αναφέρεται σε ατομικές επιχειρήσεις που κατέχουν Φ.Ι.Χ αυτοκίνητο, ενώ, αντίθετα, εξακολουθεί να ισχύει για τις επιχειρήσεις που κατέχουν Δ.Χ. αυτοκίνητο, οι οποίες υπάγονται στους περιορισμούς που τίθενται στην εν λόγω παράγραφο, λόγω του αντικειμένου των εργασιών τους (εκμετάλλευση Δ.Χ. αυτοκινήτου), καθώς και για τα νομικά πρόσωπα που κατέχουν Φ.Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Και καποια αλλη γνωμη-επισημανση επι των ανωτερω δεκτη.

Link to comment
Share on other sites

Guest Agelos

Συναδελφοι ο κυριος που θελει να κανει εκπροθεσμη διακοπη με ημερομηνια 2009 εχει στην κατοχη του ενα μηχανημα εργου (φορτωτη) για το οποιο ξεκινησε την διαδικασια διαγραφης του τωρα. Διαβαζοντας και τις 3 παραπανω ΠΟΛ δεν προκυπτει απο πουθενα οτι δεν μπορει να γινει εκπροθεσμη διακοπη. Η εφορια κολλησε στο οτι ειναι μηχανημα εργου και γι αυτο λεει οτι δεν μπορει να κανει εκπροθεσμη διακοπη και λεει οτι η παραπανω ΠΟΛ αφορρα μονο τα ΦΙΧ. Ναι αλλα δεν εξαιρει ομως τα μηχανηματα εργου και γενικα δεν βρηκα καποια αλλη διαταξη που να τα εξειρει.

Μια γνωμη παρακαλω καποιος???

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συναδελφοι καλησπερα,ειμαι καινουργιος στο site και θα ηθελα αν γινεται να με πληροφορησετε για κατι.Ενας πελατης μου εχει μηχανημα εργου (εκσκαφεα) και θελει να κανει εκπροθεσμη διακοπη με 31/12/2011 αλλα εχουν βεβαιωθει τελη χρησης τα οποια εχει πληρωσει μεχρι και σημερα.Απο τοτε δεν εχει κανει καποια αλλη κινηση απλα φαινεται το μηχανημα σε αυτον μεχρι και σημερα.Μπορει να κοψει στοιχειο αυτοπαραδοσης με 31/12/2011 και απλα να αποδωσει φπα και να το κρατησει στην κατοχη του??απο το συγκοινωνιων μου ειπαν θελει οριστικη διαγραφη η τιμολογιο να το πουλησει αλλου αλλα με τωρινη ημερομηνια.Βασικα ειναι περιπτωση σαν του συναδελφου Agelos που εγραψε απο πανω αλλα δεν απαντησε καποιος.Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Σε εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών,πόσο θα είναι το πρόστιμο:

1) για εκπρόθεσμη διακοπή ταμειακής μηχανής

2) για εκπρόθεσμη αρχική συγκεντρωτική κατάσταση πελατών-προμηθευτών 2011

 

Το πολύ 100 ευρώ για καθεμια παράβαση???

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σου ποστάρω κουβέντα που είχαμε το πρωί...

Δε θέλω πιστεψω ότι είναι 600...

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=96693#entry641219

 

Αποψή μου είναι ότι είναι δήλβση πληροφοριακού χαρακτήρα κ ότι είναι 100...το 600 ψάχνω να βρω απο που προκύπτει αλλα δεν...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πήγα σήμερα στη ΔΟΥ Μεσολογγίου για ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ διακοπη και μου ζήτησαν να προσκομίσω τα βιβλία...τα οποία και φυσικά δεν είχα...

Στη ΔΟΥ Αγρινίου στην εμπρόθεσμη διακοπή δε ζητάνε..

Ψαχνοντας βρήκα αυτό..

Υπάρχει κατι άλλο που μπορώ να βασιστώ..?

προσκομιση βιβλιων.pdf

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...