Jump to content
  • 0

ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΜΗ ΛΗΦΘΕΙΣΑΣ ΑΔΕΙΑΣ


Guest Π.Σ.

Question

Από τον Ιανουάριο του 2003 εργάζομαι, με την Ειδικότητα Πρόσληψης Διπλωματούχου Μηχανικού όπως αναφέρει η αναγγελία πρόσληψης στον Ο.Α.Ε.Δ., σε μια εταιρία συμβούλων, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Κατά την προσφιλή τακτική του ιδιωτικού τομέα, οι υπάλληλοι της εταιρίας δεν επαρκούν για τον όγκο δουλειάς, και η καθημερινή, κατά μέσο όρο, 10ώρη εργασία πάει σύννεφο, με το καταπληκτικό επιχείρημα ότι η εταιρία βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και πρέπει να συμβάλλουμε όλοι!! Για πληρωμή υπερωριών, ούτε συζήτηση! Αποτέλεσμα των συνθηκών αυτών είναι να έχω και υπόλοιπα αδείας από προηγούμενες χρονιές, επειδή – λέει το αφεντικό – πρέπει να σκεφτόμαστε πρώτα τη δουλειά κι αν η δουλειά δεν το επιτρέπει, δεν εγκρίνει τα αιτήματα άδειας. Εννοείτε ότι η ύπαρξη και υποχρέωση εφαρμογής σχετικής νομοθεσίας, δεν αποτελεί θέμα προβληματισμού.

Όταν σε μια συνάντηση με το αφεντικό μου, με αφορμή μία άδεια 4 ημερών που ζήτησα και μου την έκοψε, ήρθε η συζήτηση στο θέμα αποζημίωσης των ημερών άδειας που δεν έχω πάρει, μου είπε ότι εάν ο όγκος δουλειάς δεν επιτρέπει ένας υπάλληλος να πάρει άδεια τότε θα την πληρωθεί, αλλά στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η δική μου στάση έχει οδηγήσει σε ζημία και σε διαφυγόντα κέρδη της εταιρίας. Όταν του ζήτησα εξηγήσεις για το τι ακριβώς εννοεί, μου είπε ότι έχω την απαιτούμενη ευφυΐα και μπορώ να καταλάβω τι λέει, εάν πάλι δεν καταλαβαίνω, πολύ ευχαρίστως να μου το εξηγήσει σε μια άλλη συζήτηση για τη στάση μου και τις επιπτώσεις στα έσοδα της εταιρίας.

Μου φάνηκε τόσο εξωφρενικό που άφηνε να εννοηθεί ότι θα μου παρακρατήσει το ποσό για τις ημέρες άδειας που δεν πήρα έναντι της αποζημίωσης – που όφειλα! – στην εταιρία που γέλασα, εκείνος όμως νευρίασε, θεωρώντας ότι τον ειρωνεύομαι, και δήλωσε ότι η συνάντηση έλαβε τέλος. Έκτοτε, δεν το έχει ξανασυζητήσει.

Επειδή σκέφτομαι να κάνω ενέργειες διεκδίκησης της αποζημίωσης αδείας μου, μπορεί κάποιος να μου πει εάν πράγματι μπορεί – έχει το δικαίωμα – να το κάνει αυτό? Δηλ., λέγοντας απλά ότι κάποιος υπάλληλος είναι υπεύθυνος για διαφυγόντα κέρδη, να μην του καταβάλλει ό,τι προβλέπει ο νόμος? Μήπως το είπε σε μια προσπάθεια εκφοβισμού μου, επειδή απλά δε θέλει να μου καταβάλει την αποζημίωση αδείας μου? Το ποσό που διεκδικώ είναι περίπου 3.000,00 €, με την προσαύξηση του 100%.

Εάν κάποιος έχει αντιμετωπίσει ανάλογο θέμα ή γνωρίζει με ποια διαδικασία όντως εφαρμόζεται κάτι τέτοιο, ζητάω τα φώτα του.

Ευχαριστώ,

Π.Σ.

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Εργάζομαι σε κατάστημα ένδυσης και (παρ'όλο που ξεκίνησα να εργάζομαι από 15 Ιανουαρίου) η πρόσληψή μου έγινε 6 Φεβρουαρίου. Τελευταία μέρα εργασίας μου θα είναι 25 Σεπτεμβρίου. Εργάζομαι τρία 7ωρα την εβδομάδα και ενα 4ωρο βάσει προγράμματος, με εξαίρεση τους καλοκαιρινούς μήνες(Ιούνιος -Αύγουστος) που δεν δούλευα το 4ωρο-δηλαδή μόνο τρία 7ωρα την εβδομάδα. Εννοείται πως έκανα κ υπερωρίες τις οποίες τις πληρωνόμουν οχι σαν υπερωρίες, αλλά με 4 ευρώ την ώρα. Δεν παίρνω μηνιάτικο , αλλά πληρώνομαι με 4 ευρώ την ώρα και κάθε φορά που είναι να πληρωθώ, υπολογίζουμε τις ώρες εργασίας και βγαίνει το αντίστοιχο ποσό ώρες εργασίας χ 4ευρώ ανά ώρα.

Αυτό που έχω να ρωτήσω είναι πώς μπορώ να υπολογίσω πόσες μέρες άδειας μετ'αποδοχών δικαιούμαι γιατι το αφεντικό μου λεει πως δικαιούμαι μία μέρα άδεια μετ'αποδοχών το μήνα την οποία ο ίδιος υπολογίζει ως ένα τετράωρο εργασίας -μιας και δουλεύω ημιαπασχόληση- ....Έχει δίκιο; Και πόσες μέρες άδεια δικαιούμαι ,αφού οι μήνες δεν είναι "στρογγυλοί"....Ευχαριστώ προκαταβολικά-με σώζετε

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...