Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΡΩΤΑΝΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


doctor

Ερώτηση

Στην ιστοσελίδα του Taxheaven υπάρχει ειδική ενότητα, όπου υπάρχουν ΟΛΕΣ οι υπογραφείσες Σ.Σ.Ε. του 2006 αλλά και αρχείο με τα προηγούμενα έτη.

Παρακαλούνται τα μέλη και οι επισκέπτες να επισκέπτονται την προαναφερθείσα ενότητα πριν υποβάλλουν ερώτημα.

Οι Σ.Σ.Ε. βρίσκονται στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.taxheaven.gr/labordoc

doctor

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ kELE.GR

(Ρύθμιση θεμάτων για την εφαρμογή της παρ.6 του άρθρου 1 του ν.4046/2012)

Πράξη 6 της 28/02/2012 του υπουργικού συμβουλίου.

Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.

Οι μισθοί και τα ημερομίσθια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί και ίσχυαν την 01/01/2012 μειώνονται από 14/02/2012, κατά 22% για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών, και κατά 32% για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών.

Η μείωση ισχύει για παλιούς και νέους εργαζομένους.

Δηλαδή, μπορεί ο εργοδότης να μειώσει τον μισθό του εργαζόμενου που ήδη απασχολεί και αμείβει με τις αποδοχές της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. αλλά και να προσλάβει με τις μειωμένες αυτές αποδοχές έναν νέο εργαζόμενο, εφόσον αυτός εντάσσεται στην Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.

Δεν χρειάζεται η προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου, προκειμένου να μειωθούν οι αποδοχές του.

Τα μειωμένα κατά 32% κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας ισχύουν και για όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους κάτω των 25 ετών, ανεξάρτητα σε ποια κλαδική σύμβαση υπάγονται, αλλά και για τους μαθητευόμενους της παρ.9 του άρθρου 74 του ν.3863/2010 (μαθητεία Ο.Α.Ε.Δ.).

ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

- Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που την 14/02/2012 βρίσκονταν σε ισχύ για 24 μήνες ή και περισσότερο , λήγουν 14/02/2013 (δηλαδή 1 χρόνο μετά την ψήφιση του μνημονίου)

- Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που την 14/02/2012 βρίσκονταν σε ισχύ για λιγότερο από 24 μήνες, τότε λήγουν με την συμπλήρωση 3 ετών από την ημερομηνία που ξεκίνησαν να ισχύουν.

- Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα λήξουν (ορίζεται δηλαδή στο κείμενο της Σ.Σ.Ε. ημερομηνία λήξης), θα εξακολουθήσουν να ισχύουν για 3 μήνες μετά τη λήξη τους (αυτή είναι η λεγόμενη μετενέργεια που από 6 μήνες μειώθηκε με το νέο νόμο σε 3 μήνες)

- Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που έχουν ήδη λήξει (ορίζεται δηλαδή στο κείμενο της Σ.Σ.Ε. ημερομηνία λήξης), θα συνεχίσουν να ισχύουν μέχρι 14/05/2012 (3 μήνες δηλαδή μετά την ψήφιση του μνημονίου)

Βάσει των ανωτέρω, όταν λήξει μία κλαδική σύμβαση εργασίας, και μέχρι να υπογραφεί νέα κλαδική ή νέα ή τροποποιημένη ατομική σύμβαση εργασίας, εξακολουθούν να ισχύουν : βασικός μισθός και τριετίες, επίδομα τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας.

Δηλαδή , παύει να ισχύει κάθε άλλο προβλεπόμενο σε αυτές επίδομα π.χ. του γάμου, χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου.

Εφόσον έχει λήξει η κλαδική σύμβαση, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο απόδοσης μισθών στο επίπεδο της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. με τη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας, που σε αυτήν την περίπτωση όμως θα πρέπει να συμφωνήσει ο εργαζόμενος.

Εκτός από ατομικές συμβάσεις μπορούν να συναφθούν και επιχειρησιακές συμβάσεις.

Για την σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας απαιτείται ένωση προσώπων που να περιλαμβάνει τα 3/5 των εργαζομένων της επιχείρησης.

Η κοινή απόφαση του εργοδότη και της ένωσης προσώπων είναι δεσμευτική και για τα υπόλοιπα 2/5 των εργαζομένων.

Κάθε παραπάνω τροποποίηση – μείωση του μισθού, συνιστά υποχρέωση κατάθεσης πίνακα προσωπικού στην επιθεώρηση εργασίας εντός 15 ημερών, ενώ όταν πρόκειται για νέα πρόσληψη η κατάθεση πρέπει να γίνει αυθημερόν (ν.3996/2011).

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΩΡΙΜΑΣΕΙΣ

Από 14/02/2012 αναστέλλονται οι αυξήσεις μισθών ή ημερομισθίων, οι οποίες επέρχονται με μόνη προϋπόθεση την πάροδο του εργασιακού χρόνου (επιδόματα χρόνου εργασίας, επιδόματα τριετιών,πολυετίας πενταετίας), και μέχρι το ποσοστό ανεργίας να διαμορφωθεί, βάσει των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ., σε ποσοστό κάτω του 10%.

Επισημαίνεται ότι,

- ο ν.4046/2011 δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να μειώσουν τους μισθούς αλλά δεν τους υποχρεώνει.

- η παράγραφος 2 του άρθρου 7 του ν.1876/90, δεν καταργήθηκε και τυγχάνει ουσιαστικής σημασίας διότι ορίζει ότι .... ‘οι όροι ατομικών συμβάσεων εργασίας, που αποκλίνουν από τους κανονιστικούς όρους συλλογικών συμβάσεων εργασίας, είναι επικρατέστεροι, εφόσον παρέχουν μεγαλύτερη προστασία στους εργαζόμενους’ .

Δεν καταργείται, λοιπόν, η προστασία που προσφέρεται από την σύναψη ατομικών συμβάσεων.

Συγγραφή : Ρούλα Χάλαρη

Επιμέλεια : Ευάγγελος Αμπελιώτης

Union Programming Group

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Εκτός από την Επιθεώρηση Εργασίας, υπάρχουν και συνδικαλιστικά όργανα. Αλλά 25 χρόνια τώρα που είμαι στο επάγγελμα, έχω δεί μετρημένους στα δάκτυλα να πηγαίνουν εκεί. Πιο πολύ ασχολούνται να βγάζουν ο ένας το μάτι του αλλουνού, για να είναι αρεστοί ατα αφεντικά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

συμφωνω απολυτα .Και να προσθεσω οτι αυτοι που νομοθετουν δεν βρηκαν φως και μπηκαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

αυτος που ειναι στην ενοτητα πινακες με ημερομηνια εναρξης-ληξης .......Και οι δυο απο την epsilon ειναι .Αυτος που αναρτηθηκε σημερα απλως τροποιηθηκε.

Οι συμβάσεις που έχουν λήξη και με την μετενέργεια των 6 μηνών (παροχής υπηρεσιών) δεν «αναβιώνουν» ερμηνευτική εγκύκλιος Αρθρο 2 παρ.Γ υποπαρ α. Οπότε στον πίνακα οι συμβάσεις που έχουν λήξη και με την μετενέργεια στα μέσα 2011 δεν ισχύουν έως την 14/05/2012.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Γράφει στο Βήμα, ένας αρθρογράφος: "1. Όλοι οι νέοι κάτω των 25 ετών θα λαμβάνουν τα κατώτατα όρια των αμοιβών, δηλαδή θα υποστούν μείωση της τάξεων του 32% και θα προσαρμοστούν στα 510,95 ευρώ. Όλες οι προσλήψεις νέων ακόμη και σε κλαδικό επίπεδο θα ακολουθούν αυτή την αμοιβή. Οι νέοι που ήδη εργάζονται και λαμβάνουν υψηλότερες αμοιβές από την κλαδική σύμβαση, διατηρούν μόνο το τμήμα των αμοιβών πέραν της σύμβασης συν τα 510,95 ευρώ. (Παραδείγματος χάριν νέος λάμβανε 1.000 ευρώ και η σύμβασή του προβλέπει 900 ευρώ. Πλέον θα λαμβάνει 510,95 + 100 = 610,95 ευρώ)".

http://www.tovima.gr...cle/?aid=448370

Το λέει κάπου η εγκύκλιος και δεν το βλέπω εγώ;;;

Τι θα γίνει τελικά με τις υπέρτερες καταβαλλόμενες αποδοχές;

Π.χ. εργαζόμενος με μισθό κλαδικής στα 1.000 ευρώ, με συμφωνία λαμβάνει 4.000. Τι θα γίνει σε περίπτωση λήξης της σύμβασης;

Θεωρώ ότι μονομερώς ο εργοδότης δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Οι συμβάσεις που έχουν λήξη και με την μετενέργεια των 6 μηνών (παροχής υπηρεσιών) δεν «αναβιώνουν» ερμηνευτική εγκύκλιος Αρθρο 2 παρ.Γ υποπαρ α. Οπότε στον πίνακα οι συμβάσεις που έχουν λήξη και με την μετενέργεια στα μέσα 2011 δεν ισχύουν έως την 14/05/2012.

Δεν ισχύουν για τους νεοπροσληφθέντες.. ισχύουν όμως για τους ήδη εργαζόμενους και μάλιστα επ'αόριστον αφού αποτελούν πια 'ορους ατομικής σύμβασης που δεν ανατρέπονται παρά μόνο με σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη Επισκέπτης

Δεν ισχύουν για τους νεοπροσληφθέντες.. ισχύουν όμως για τους ήδη εργαζόμενους και μάλιστα επ'αόριστον αφού αποτελούν πια 'ορους ατομικής σύμβασης που δεν ανατρέπονται παρά μόνο με σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου.

Συμφωνώ, γι’ αυτό και πρέπει μέσα στον πίνακα με τις συμβάσεις να μην γράφει ημερομηνία λήξης με την μετενέργεια οτι είναι η 14/05/2012. η σύμβαση έχει λήξη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Απαντήσεις-ερωτηματικά σύμφωνα με την νέα ερμηνεία απ.πρ.4601/12-3-12.

Ειναι σωστές?

1.Οσοι αμόιβονται με την ΓΕΣΣΕ ,ο εργοδότης μπορεί απο μόνος του να κάνει τις περικοπές έως 22% και 32% ,απο 14-2-12.

NAI.

2.Τα κατώτατα νόμιμα όρια μισθών και ημερ.για τους νέους κάτω των 25 ετών ανεξάρτητα απο κλάδο και ειδικότητα ,παλιούς εργαζ.η νέους

πάνε με την νέα ΕΓΣΣΕ,δηλαδή η είναι λογιστής με πτυχίο κλπ ,η είναι απλός υπάλληλος χωρίς πτυχίο απο 14-2-12.

NAI.

3.Αρθο 2 παρ.1,2,3 κατανοητές, παρ 4 οι κανονιστικοί οροι της σσ που θα λήξει η καταγγελθεί θα ισχύουν για 3μηνο απο λήξη για τους ηδη εργαζ.

ενω για νεοπροσλ.ισχύει μόνο αν εργοδότης και εργαζόμενος ανήκουν σε συνδικαλιστικές οργανώσεις.Αν περάσει το τρίμηνο και δεν υπάρξει νέα

υπογραφή ,τότε όλοι νέοι παλιοί χωρίς την συγκαταθεσή τους με την ΓΣΣΕΕ ανεξαρτήτητως κλάδου και ειδικότητας,με νέες ατομικές σσε? η θα ισχύουν οι όροι της υπάρχουσας σσε με τα επιδ.προυπηρεσίας παιδιών,επικύνδ.πτυχείου?.Αν ηδη την 14-2-12 εχει λήξει η σσ

τότε πάει ενα τρίμηνο ακόμη ,δηλ εως 14-5-12 ,μετα αν δεν υπογραφει νέα ,ισχύουν τα παραπάνω.

4.Για ηδη σσε που έχουν λήξει η καταγγελθεί την 14-2-12 και εχει περάσει και το 6μηνο τότε πάνε έως 14-5-12,μετα οτι παραπάνω,

ισχύουν οι σσε με τα τέσσερα επιδόματα η η ΓΣΣΕΕ?

Πρόσεξε εδώ.

Παραδοχή: Ο εργοδότης και ο εργαζόμενος δεν είναι μέλη των οργανώσεων που καταρτίζουν την κλαδική ΣΣΕ

Λήγει ή καταγγέλεται η κλαδική.

Για ένα τρίμηνο έχουμε μετενέργεια.

Σε αυτό το τρίμηνο οι ήδη εργαζόμενοι μένουν ως έχουν, οι νεοπροσληφθέντες αν θέλει ο εργοδότης πάνε απευθείας στην ΕΓΣΣΕ.

Τελειώνει το τρίμηνο.

Δεν υπογράφεται νέα ΣΣΕ.

Τότε, λέει η εγκύκλιος (άρθρο 2, παρ.5):

- Για τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους:

α) βασικός + τα 4 επιδόματα (μονομερώς από τον εργοδότη)

β) βασικός ΕΓΣΣΕ (με διμερή συμφωνία-σύμβαση εργασίας).

- Για τους νέους δεν λέει κάτι, άρα παραμένουν στην ΕΓΣΣΕ.

Ερώτηση:

Αν υπογραφεί νέα κλαδική ΣΣΕ και ο εργοδότης δεν είναι μέλος της εργοδοτικής οργάνωσης, γιατί υποχρεούται να δώσει τον βασικό της κλαδικής +4 επιδόματα, αφού η κλαδική θα έχει ΛΗΞΕΙ, οπότε μαζί με αυτή θα έχει λήξει και η επέκτασή της (υποχρεωτικότητα) ?

5.Οι ατομικές σσε ,μπορεί να υπογραφούν νόμιμα ,για όλους τους εργαζόμενους ?ξεχωριστά χωρίς σωματεία ,ενώσεις και με διαφορετικές μειώσεις? αν έχει λήξει η σσε η και όταν είναι σε ισχύ οι σσε και πάνε έως τα όρια της εγσσε,χωρίς τα επιδόματα πτυχίου και παιδιών?

Αν εννοείς τις επιχειρησιακές, μπορούν να υπογραφούν σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος και υπερισχύουν έναντι όλων των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών, αρκεί τα κατώτατα όρια μισθών να μην είναι κατώτερα της ΕΓΣΣΕ και να προβλέπουν τουλάχιστον τα επιδόματα που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Οι συμβάσεις που έχουν λήξη και με την μετενέργεια των 6 μηνών (παροχής υπηρεσιών) δεν «αναβιώνουν» ερμηνευτική εγκύκλιος Αρθρο 2 παρ.Γ υποπαρ α. Οπότε στον πίνακα οι συμβάσεις που έχουν λήξη και με την μετενέργεια στα μέσα 2011 δεν ισχύουν έως την 14/05/2012.

Ετσι λεει ο πινακας .Κανονικα εχει ληξει και προ 14 αυγουστου 2011 και αρα με αλλους αυτο ερμηνευεται οτι διατηρουνατι οι οροι ως ατομικη συμβαση εργασιας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Ετσι λεει ο πινακας .Κανονικα εχει ληξει και προ 14 αυγουστου 2011 και αρα με αλλους αυτο ερμηνευεται οτι διατηρουνατι οι οροι ως ατομικη συμβαση εργασιας.

Συμφωνώ και σαν αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να υπάρχει ημερομηνία (14/05/2012) στην στήλη της Μετενέργειας Ν.4046 γιατί δεν υφίσταται η σύμβαση για να έχει μετενέργεια που λήγει 14/05/2012

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Καλημέρα ερώτηση σσε που ισχύει δεν είναι υποχρεωτική , ο εργοδότης δεν είναι μέλος και θέλω να κάνω πρόσληψη πάω με σσε η εγσσε ?

σσε που έχει λήξη και ο εργοδότης δεν είναι μέλος μέχρι 14/05/2012 δεν κάνω τίποτα στους ήδη εργαζόμενους και από 14/05/2012 αν δεν υπογραφή νέα τους κόβω τα επιδόματα ? αν υπογραφή? και αν κάνω τώρα πρόσληψη?

εγσσε για ηδη εργαζομενους τους κοβω το 22% και για νεους παλι το ιδιο απο τωρα?

επιθεωρηση τελικα καταθετω ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Δεν ισχύουν για τους νεοπροσληφθέντες.. ισχύουν όμως για τους ήδη εργαζόμενους και μάλιστα επ'αόριστον αφού αποτελούν πια 'ορους ατομικής σύμβασης που δεν ανατρέπονται παρά μόνο με σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου.

τους νεοπροσληφθέντες μπορείς να τους πας με την ΕΓΣΕΕ, σωστά;

στις αποδειξεις μισθοδοσίας για τους παλιούς αφου έχουν μετατραπει σε όρους ατομικης συμβασης η κλαδική, θα πρεπει να αναφέρονται τα 4 υποχρεωτικά επιδόματα πλην του επιδ. γάμου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Σήμερα ρώτησα στην επιθεώρηση και μου είπαν πως καταθέτω Πινάκα προσωπικού με αιτιολογία Τροποποίηση μισθού σύμφωνα με τον νόμο ν.4046/2012, δεν χρειάζεται τροποποίηση συμβάσεων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Ετσι λεει ο πινακας .Κανονικα εχει ληξει και προ 14 αυγουστου 2011 και αρα με αλλους αυτο ερμηνευεται οτι διατηρουνατι οι οροι ως ατομικη συμβαση εργασιας.

Παιδιά ο πίνακας, όντως αναφέρει ότι για τις παλιές υπάρχει το 3μηνο μέχρι τις 14/5. Κατά την άποψή μου καλά κάνει, καθώς υπάρχει το 3μηνο που παρέχεται μόνο για την ανανέωσή τους. Άρα αν ανανεωθούν θα συνεχίσουν να ισχύουν οι παλιοί όροι που σωστά αναφέρει ο Χρήστος ότι έχουν μετατραπεί σε όρους ατομικής σύμβασης. Πάντως ο πίνακας είναι μεγάλη βοήθεια για να βγάλουμε επιτέλους κάποια άκρη σχετικά με του πότε ψηφίστηκαν και αν είναι υποχρεωτικές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη Επισκέπτης

η ομοιοεπαγγελματική λογιστών τι μόιρα θα έχει, το επίδομα λογιστικής μηχανής? δουλέυουμε που δουλευουμε τζάμπα απο το πρωί μεχρι το βράδυ ΄τωρα θα εξισωθούμε με τηλεφωνητριες?

Αλήθεια τον λογιστή ποιος τον καλύβει συνδικαλίστικα? οι κομμουνιστες της ΠΟΛ ή τα τσιράκια του ΟΕΕ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Περαστικά και σιδερένιος ,

υγεία πάνω απο όλα ,

τα υπόλοιπα στην πορεία .

Ευχαριστωωω!! να σαι παντα καλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Ποιές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας λήγουν και πότε (από Pim ΕΠΕ):

Α-Κ: http://www.pim.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2203&Itemid=125

Λ-Ω: http://www.pim.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2204&Itemid=125

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Καταπληκτική παράγραφος. Μέσα σε λίγες γραμμές περιγράφεις το γιατί καταντήσαμε έτσι και το πώς φτάσαμε ως εδώ...Κάτι ως "καπιταλιστικός ωχαδερφισμός"..

Κι επειδή σε πληρώνει ο πελάτης, ότι και να ζητήσει το κάνεις. Χόρεψε αρκούδι σου λέει, χορεύεις..Μείωσε όλους τους μισθούς...βεβαίως πελάτη μου...Και φυσικά πρώτα τα εφαρμόζεις στους δικούς σου υπαλλήλους..

Δεν είμαστε μόνο λογιστές, είμαστε και άνθρωποι...Το ξεχάσατε ???

Αλλά όλοι την πάρτη σας κοιτάτε ανθρωπάκια...Και δήθεν κόπτεστε για τα εργατικά...Απλά δεν τα έχετε καταλάβει και σας μαλώνει ο πελάτης σας που απαιτεί εδώ και τώρα μειώσεις...

Ουστ και παραπέρα υποκριτές...

Κατ αρχας το <ουστ που εκτοξευεις, λες και απευθυνεσαι σε γαϊδουρια, δεν σε τιμα καθολου πρωτα-πρωτα σαν ΑΝΘΡΩΠΟ και ειδικα οταν χρησιμοποιεις για αυτο παραθεση Γυναικας η οποια εχει καποια χρονια εμπειριας στην <πλάτη της> και απο οτι εχω αντιληφθει ειναι μια εκ των πολλων αυτης εδω <της μεγαλης οικογενειας> που τιμουνε και σεβονται ολοι την γνωμη της.

Λυπαμαι πολυ που υπαρχουν ανθρωποι που μπαινουν εδω μονο και μονο να βγαλουν απωθημενα,που τυχον εχουν απο το σπιτι τους γενικα, και οχι να ανταλαξουν αποψεις

Φυσικα και θα κανω οτι μου πει ο Πελατης μου ,εσυ δεν κανεις οτι σου πη ο εργοδοτης σου που σε πληρωνει?ειτε λοιπον συμφωνω ή δεν συμφωνω τελικα, θα κανω οτι αυτος θελει, διοτι για αυτο και μονο με πληρωνει,και οχι γιατι του αρεσει....η φατσα μου.Ο Δικηγορος του εγκληματια,Π.Χ ειναι ευλογο οτι σαν ανθρωπος, δεν συμφωνει με το εγκλημα που διεπραξε ο πελατης του,ομως τον υπερασπιζεται διοτι αυτη ειναι η δουλεια του για την οποια πληρωνεται,και αυτος ειναι ο νομικος του ρολος.

δεν ειδα καποιον απο εσας τους ενθερμους υπερασπιστες <των ηθων> και της δεοντολογιας, να πατε σε κανενα δικαστηριο να αρχισετε να βριζετε καποιον.. <πουλημενο> Δικηγορο!! Αν κατι δεν σας αρεσει να βγητε στους δρομους να χλεβασετε και να διαμαρτυριθειτε εναντιον αυτων που το <σερβιραν> και οχι να μαινεσθε εναντι αυτων που καλουνται αναγκαστικα μην πω εκβιαστικα να το εφαρμοσουν.διοτι επιπροσθετως ειναι ο μονος ισως κλαδος ,που εχουν χρηστει συνυπεθυνοι και τους χρεωνεται οποιαδηποτε στραβο,και απο το νομο(υπογραφουν τα παντα!!) και απο τον πελατη τους. <παντα για οολα φταιει ο Λογιστης>

Παρτο αλλιως λοιπον και δες τα πραγματα οχι εκ των δικων σου απωθημενων,αλλα απο την σκοπια του οτι καποιος νομος που βγαινει ,δυστυχως, καποιος ειναι υπευθυνος να τον εφαρμοση και μαλιστα σωστα,ειτε του αρεσει..ειτε οχι.και για να ειμαστε πουλημενοι,πρεπει απο καπου να τα ,<αρπαζουμε> και να ρουσφετολουμε.... και εμεις κυριε δεν τα αρπαζουμε μας πληρωνουν νομιμα για αυτο που λεγομαστε, και για να πραττουμε τα νομιμα,ειτε συμφωνουμε ειτε οχι. πληροφοριακα.... επισης σου λεω οτι, πολλοι απο εμας ειναι και μισθωτοι,και εχουν ιδιαν εμπειρια απο μειωσεις μισθων για το οποιο εσυ τους αποκαλεις πουλημενους!!ΛΥΠΑΜΑΙ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

το δικο του βρίσιμο δε σε ενόχλησε προφανώς...αυτό ταιριάζει σε λογιστικό φόρουμ..οκ...

συσπείρωση βλέπω και κοινούς αγώνες..μπράβο..

+1000

Το δικό του βρίσιμο φίλε μου , 'ηταν απάντηση στα όσα βαριά και ασήκωτα έγραψες για έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις και πίστεψε με δεν αξίζει σε καμμιά περίτπωση τα όσα έγραψες (αναφερομαι στην Ειρήνη ).

Δεν γνωρίζω τί ακριβώς θεωρείς συσπείρωση και κοινούς αγώνες ,

αλλα πίστεψε με προσωπικά δεν εχω κανενα λόγο να συσπειρωθω για κοινους αγώνες εναντίον σου .

Απο ότι βλέπεις έχεις και εσύ χιλιάδες συν , στις απόψεις σου και στις βρισιές σου .

Αυτα τα ολίγα και τελευταία απο εμένα .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
το δικο του βρίσιμο δε σε ενόχλησε προφανώς...αυτό ταιριάζει σε λογιστικό φόρουμ..οκ... συσπείρωση βλέπω και κοινούς αγώνες..μπράβο..

Καραγκιόζης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

130px-Karagoez_davulcu2.jpg

magnify-clip.pngΟ Καραγκιόζης από Θέατρο Σκιων της Κωνσταντινούπολης.

Ο Καραγκιόζης είναι κεντρικός χαρακτήρας του παραδοσιακού ελληνικού και τουρκικού Θεάτρου Σκιών, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποκαλείται με το όνομα του πρωταγωνιστή του. Στα τούρκικα ονομάζεται Karagöz που σημαίνει μαυρομάτης.<table class="toc" id="toc"> <tbody> <tr> <td>

Πίνακας περιεχομένων

[Απόκρυψη]

</td> </tr> </tbody></table>

Ιστορία [Επεξεργασία]

Μετά από εισήγηση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας στην UNESCO, το 2010 ο Καραγκιόζης (Karagöz) περιελήφθηκε στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Τουρκίας.[1] [2][3] Παλιότερα, προ της εμφάνισης του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, οι παραστάσεις του Καραγκιόζη και Χατζηαβάτη ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής τρόπος ψυχαγωγίας στην Τουρκία, αλλά και στην Ελλάδα, ενώ σήμερα επιβιώνει κυρίως σε μορφή παραστάσεων συνήθως για παιδιά. [4] Παραστάσεις καραγκιόζη γίνονται σήμερα και για ενήλικο κοινό. [5] [6]

Διαφορετικοί θρύλοι έχουν διαμορφωθεί σχετικά με την καταγωγή του Καραγκιόζη. Παραδοσιακά πιστεύεται ότι δημιουργός του ήταν ο Σεΐχ Κιουστερί, που καταγόταν από την Προύσα και πέθανε εκεί το 1366[7]. Σύμφωνα με το θρύλο, ο Χατζηαβάτης και ο Καραγκιόζης συμμετείχαν στην κατασκευή ενός τζαμιού για τον σουλτάνο Ορχάν, ο πρώτος ως επιστάτης και ο δεύτερος ως εργάτης. Οι διάλογοι των δύο ανδρών ήταν τόσο διασκεδαστικοί ώστε οι υπόλοιποι εργάτες σταματούσαν την εργασία τους και τους παρακολουθούσαν. Όταν ο σουλτάνος πληροφορήθηκε την καθυστέρηση των εργασιών, διέταξε το θάνατο του Καραγκιόζη και του Χατζηαβάτη. Αργότερα μετάνιωσε για την πράξη του και ο Σεΐχ Κιουστερί δημιούργησε τις φιγούρες των δύο ηρώων με σκοπό να παρηγορήσει τον σουλτάνο[8]. Σήμερα στην Προύσα υπάρχει ένα μνημείο (τάφος) του Καραγκιόζη και του Χατζηαβάτη.

Η παλαιότερη μαρτυρία για παράσταση Καραγκιόζη στον ελλαδικό χώρο χρονολογείται το 1809 και την τοποθετεί στην περιοχή των Ιωαννίνων[9]. Αφορά παράσταση στην τουρκική γλώσσα, όπως περιγράφεται από τον ξένο περιηγητή Χόμπχαους, την οποία παρακολούθησε και ο λόρδος Βύρων. Οι πρώτοι Καραγκιοζοπαίχτες στα Ιωάννινα ήταν Αθίγγανοι και Εβραίοι. Το θεατρικό θέαμα διαδόθηκε και άρχισε έκτοτε να παίζεται στην ελληνική γλώσσα, διατηρώντας τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, διαμορφώνοντας όμως παράλληλα ξεχωριστό περιεχόμενο, αντλημένο από την ελληνική παράδοση[9]. Στην Ελλάδα ο Καραγκιόζης, ως λαϊκός ήρωας, εκπροσωπεί το φτωχό, εξαθλιωμένο, πονηρό Έλληνα, στο περιβάλλον της Τουρκοκρατίας.

Είναι καμπούρης και περιστοιχίζεται από την οικογένειά του, το φίλο του Χατζηαβάτη, το θείο του Μπάρμπα-Γιώργο και άλλους χαρακτήρες. Ζει σε παράγκα (Η παράγκα του Καραγκιόζη), είναι ξυπόλητος και μένει απέναντι από το σεράι (το παλάτι) του Βεζύρη.

Τα θέματα των έργων του Θεάτρου Σκιών είναι συνήθως σκωπτικά - σατιρικά, προκαλώντας γέλιο στους θεατές ενώ πολλές φορές αναφέρονται σε πραγματικά και σύγχρονα ζητήματα που ενδιαφέρουν τον κόσμο.

Παράσταση Καραγκιόζη αναφέρεται από τον διπλωμάτη Πουκεβίλ στο έργο του Voyage dans la Grèce που εκδόθηκε το 1820.

Και κάπου εδώ σταματάω να ασχολούμαι άλλο μαζί σου....

Ελπίζω να βρήκες τις παραθέσεις αρκετά ανάλογες και σχετικές με το ύφος αλλά και το περιεχόμενο της αρχικής σου δημοσίευσης.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

θέλω να κάνω πρόσληψη αύριο πωλητή ( ανω των 25)σε εμπορικό καταστημα όπου ο εργοδότης δεν είναι μέλος εργοδοτικής οργάνωσης με τι μισθό θα τον κάνω:

με βάση την εγσσε ή με βάση τη σσε εμπορικών επιχειρήσεων η οποία δεν ήταν υποχρεωτική και έχει μετενεργεια μεχρι 14/5/2013???

Από σεμινάριο του κ. Ραπανάκη

4046.bmp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Ποιές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας λήγουν και πότε (από Pim ΕΠΕ):

Α-Κ: http://www.pim.gr/in...2203&Itemid=125

Λ-Ω: http://www.pim.gr/in...2204&Itemid=125

Για εξηγησε βρε Δημητρη μου (συγνωμη για το ζαλισμα...) των εμπορικων για τα μη μελη εργοδοτικων οργανωσεων ληγη το 2013?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
θέλω να κάνω πρόσληψη αύριο πωλητή ( ανω των 25)σε εμπορικό καταστημα όπου ο εργοδότης δεν είναι μέλος εργοδοτικής οργάνωσης με τι μισθό θα τον κάνω: με βάση την εγσσε ή με βάση τη σσε εμπορικών επιχειρήσεων η οποία δεν ήταν υποχρεωτική και έχει μετενεργεια μεχρι 14/5/2013??? Από σεμινάριο του κ. Ραπανάκη
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

NAI.

NAI.

Πρόσεξε εδώ.

Παραδοχή: Ο εργοδότης και ο εργαζόμενος δεν είναι μέλη των οργανώσεων που καταρτίζουν την κλαδική ΣΣΕ

Λήγει ή καταγγέλεται η κλαδική.

Για ένα τρίμηνο έχουμε μετενέργεια.

Σε αυτό το τρίμηνο οι ήδη εργαζόμενοι μένουν ως έχουν, οι νεοπροσληφθέντες αν θέλει ο εργοδότης πάνε απευθείας στην ΕΓΣΣΕ.

Τελειώνει το τρίμηνο.

Δεν υπογράφεται νέα ΣΣΕ.

Τότε, λέει η εγκύκλιος (άρθρο 2, παρ.5):

- Για τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους:

α) βασικός + τα 4 επιδόματα (μονομερώς από τον εργοδότη)

β) βασικός ΕΓΣΣΕ (με διμερή συμφωνία-σύμβαση εργασίας).

- Για τους νέους δεν λέει κάτι, άρα παραμένουν στην ΕΓΣΣΕ.

Ερώτηση:

Αν υπογραφεί νέα κλαδική ΣΣΕ και ο εργοδότης δεν είναι μέλος της εργοδοτικής οργάνωσης, γιατί υποχρεούται να δώσει τον βασικό της κλαδικής +4 επιδόματα, αφού η κλαδική θα έχει ΛΗΞΕΙ, οπότε μαζί με αυτή θα έχει λήξει και η επέκτασή της (υποχρεωτικότητα) ?

Αν εννοείς τις επιχειρησιακές, μπορούν να υπογραφούν σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος και υπερισχύουν έναντι όλων των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών, αρκεί τα κατώτατα όρια μισθών να μην είναι κατώτερα της ΕΓΣΣΕ και να προβλέπουν τουλάχιστον τα επιδόματα που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ.

Δεν εννοώ τις επιχειρησιακές ,που για να υπογραφούν χρειάζεται ενωση η σωματείο,λέω οτι σήμερα είτε έχει λήξει μια σσε ειτε όχι

μπορεί ο εργοδότης με σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου να τον πάει με την γσσε η και με μεγαλύτερη αλλα μικρότερη απο την κλαδική?

Οπως επίσης οταν παίρνει περ4ισσότερα απο την κλαδική μπορεί να τα κόψει χωρίς την συμφωνη γνώμη του εργαζόμενου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...