Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΡΩΤΑΝΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


doctor

Ερώτηση

Στην ιστοσελίδα του Taxheaven υπάρχει ειδική ενότητα, όπου υπάρχουν ΟΛΕΣ οι υπογραφείσες Σ.Σ.Ε. του 2006 αλλά και αρχείο με τα προηγούμενα έτη.

Παρακαλούνται τα μέλη και οι επισκέπτες να επισκέπτονται την προαναφερθείσα ενότητα πριν υποβάλλουν ερώτημα.

Οι Σ.Σ.Ε. βρίσκονται στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.taxheaven.gr/labordoc

doctor

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

)

Σε κάποια από τις επιθεωρήσεις της Αττικής η απάντηση σχετικά με τις ΣΣΕ που δεν ήταν υποχρεωτικές στην τελευταία τους ανανέωση αλλά ήταν υποχρεωτικές σε κάποια προηγούμενη (όπως πχ. η ΣΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ) μου είπαν ότι ακόμα και μετά την λήξη τους και ακόμα και για τα μη μέλη συνεχίζει να ισχύει η προηγούμενη υποχρεωτική ...!!!

Αρα σε καμμία περίπτωση δεν πας με ΕΓΣΣΕ , πας το λιγότερο με την τελευταία που ήταν υποχρεωτική !!! (τουλάχιστον έως 13/5/12)

ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ.ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΕΩΣ 13/5/12.

Σ.Σ.Ε. (30.7.2008) για του όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις όλης της χώρας (διετής) Πράξη Κατάθεσης:

(Π.Κ. Υπ. Απασχ. 103/5.8.2008) Υποχρεωτική:

Κήρυξη Υποχρεωτικής: ΥΑ 69041/3230/6.10.2008 (ΦΕΚ Β 2137/15.10.2008) Υποχρεωτική από: 5.8.2008

ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη logistexpert

NEO MNHMONIO – ΠΟΣΟ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ!

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μνημόνιο και τις αλλαγές στο εργασιακό πλαίσιο στον ιδιωτικό τομέα.

Δημοσίευση: 13 Φεβ. 2012 15:18

Συνταρακτικές αλλαγές θα επιφέρει το νέο μνημόνιο στις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα. Συνοπτικά, αναφέρονται κάτωθι, όλες οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο άρθρο 1 του ψηφισθέντος νομοσχεδίου:

1. Μείωση του βασικού μισθού της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. κατά 22%

2. Μείωση του βασικού μισθού της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. για νέους < 25ετών κατά 32%

3. Πάγωμα τυχόν αυξήσεων στην Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.

4. Πάγωμα ωριμάνσεων (επιδόματα πολυετίας κ.λ.π.)

5. Μείωση κατά 3 μήνες του διαστήματος μετενέργειας κλαδικών & ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων που έχουν λήξει

6. Κατάργηση βασικών επιδομάτων των κλαδικών συμβάσεων,

7. Οριοθέτηση διάρκειας συμβάσεων αορίστου χρόνου σε μέγιστο χρόνο τα 3 έτη. Λήξη συμβάσεων αορίστου χρόνου το αργότερο σε 1 έτος από την υπογραφή του νέου μνημονίου

8. Αλλαγή της προσφυγής στον ΟΜΕΔ με δυνατότητα διαιτησίας μόνο για τους βασικούς μισθούς των συμβάσεων και με απαίτηση προσφυγής και των 2 μερών (εργοδοτών και εργαζομένων)

9. Μείωση εισφορών κατά 2% με κατάργηση των κλάδων Ο.Ε.Κ. & Ο.Ε.Ε. του ΙΚΑ εντός 6μήνου

10. Πρόβλεψη για επιπλέον μείωση εισφορών κατά 3% από 1/1/2013

11. Πρόβλεψη για επιπλέον μείωση της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.

Τι σημαίνουν όλα αυτά με πρακτικά παραδείγματα:

1. Ο βασικός μισθός που προβλέπεται με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, σήμερα, καθορίζεται στα 751,39€ για άγαμο υπάλληλο χωρίς τέκνα και χωρίς προϋπηρεσία. Με τη μείωση κατά 22% που αναμένεται να επέλθει, ο ίδιος μισθός θα μετατραπεί στα 586,08€. Φυσικά οι παραπάνω αποδοχές είναι μικτές κάτι που σημαίνει ότι αν αφαιρεθούν οι ασφαλιστικές και φορολογικές κρατήσεις θα έχουμε το ακόλουθο αποτέλεσμα: 586,08€ - 96,70€ (ασφ. Εισφορές) – 13,03€ (ΦΜΥ) = 476,35€.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΜΟΙΒΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.

..............................

2. Ο δε βασικός μισθός της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για εργαζόμενο κάτω των 25 ετών, μετά τη μείωση του 32% διαμορφώνεται ως εξής: 510,95€ - 84,31€ (ασφ. Εισφορές) = 426,64€

3. Το πάγωμα των αυξήσεων σημαίνει πολύ απλά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση στις πιο πάνω αποδοχές για διάστημα κατ’ ελάχιστο 3ων ετών.

4. Το πάγωμα των ωριμάνσεων για τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις σημαίνει ότι δεν πρόκειται να χορηγηθεί καμία αύξηση λόγω συμπλήρωσης ετών (3ετίες) προϋπηρεσίας. Ωστόσο εκείνο που διαφαίνεται είναι ότι θα παραμείνουν οι ωριμάνσεις για την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.

5. Μέχρι σήμερα ίσχυε ότι σε περίπτωση λήξης ή καταγγελίας μιας σύμβασης (κλαδικής ή ομοιοεπαγγελματικής) αυτή συνέχιζε να ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Σε περίπτωση που δεν υπήρχε κάποια ανανέωση της σύμβασης τότε υπήρχε η δυνατότητα να υπογραφεί νέα ατομική σύμβαση εργασίας μέχρι τα όρια της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. Πλέον το διάστημα αυτό μειώνεται σε 3 μήνες.

6. Η κατάργηση των επιδομάτων θα γίνεται άμεσα και μετά τη λήξη του 3μήνου, ενώ θα συνεχίσουν να ισχύουν μόνο τα ακόλουθα επιδόματα:

o Ωρίμανσης (Πολυετίας, 3ετίας κ.λ.π.)

o Τέκνων

o Εκπαίδευσης (Σπουδών ΑΕΙ, ΤΕΙ κ.λ.π.)

o Βαρέων Επαγγελμάτων

o

Δηλαδή διαπιστώνουμε ότι καταργείται το Επίδομα Γάμου (10%) και πλήθος άλλων βασικών επιδομάτων όπως επίδομα οθόνης, υπευθυνότητας, διαχειριστικών λαθών, ειδικών συνθηκών, ξένης γλώσσας κ.λ.π.

Ωστόσο το πιο σπουδαίο από όλα τα παραπάνω είναι ότι η μείωση του μισθού της κλαδικής (που έχει λήξει) θα προκύπτει αυτόματα χωρίς να απαιτείται η συναίνεση του εργαζομένου. Αυτή θα είναι αναγκαία μόνο για υπογραφή νέας ατομικής σύμβασης εργασίας με αποδοχές κατώτερες της κλαδικής και μέχρι τα όρια της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΜΟΙΒΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗ (έγγαμος με 2 παιδιά & πτυχίο Α.Ε.Ι.)

..................................

7. Η οριοθέτηση της λήξης των συλλογικών συμβάσεων εντός 3 ετών παρασύρει πλήθος κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων που ήταν αορίστου χρόνου διάρκειας. Επιπλέον, ο όρος για λήξη όλων των συμβάσεων το αργότερο εντός σε 1 έτος από την υπογραφή του μνημονίου, διαμορφώνει ημερομηνία λήξης για όλες όσες συνεχίζουν και ισχύουν. Αυτό, συνεπάγεται τη βίαιη μείωση των μισθών όλων σχεδόν των εργαζομένων είτε στα όρια του βασικού μισθού της κλαδικής σύμβασης είτε και πιο κάτω διαμέσου της υπογραφής νέας ατομικής σύμβασης εργασίας.

8. Πλέον οποιαδήποτε προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης & Διαιτησίας, θα αφορά την εξεύρεση λύσης που θα καθορίζει μόνο τους βασικούς μισθούς και όχι τυχόν λοιπά επιδόματα και άλλες αξιώσεις. Επιπλέον για να υπάρξει διαιτησία, θα απαιτείται προσφυγή και των 2 κοινωνικών εταίρων. Δηλαδή εργοδοτών και εργαζομένων.

9. Μείωση των εισφορών κατά 2% για τους κλάδους Ο.Ε.Κ. (Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας) και Ο.Ε.Ε. (Οργανισμός Εργατικής Εστίας) οι οποίοι και καταργούνται. Ωστόσο μέχρι σήμερα οι εισφορές για τον Ο.Ε.Κ. ήταν 1% για το εργαζόμενο & 0,75% για το εργοδότη ενώ για τον Ο.Ε.Ε. ήταν 0,35% για τον εργαζόμενος & 0,35% για τον εργοδότη. Κάτι που συνεπάγεται ότι το συνολικό % εισφορών ισοδυναμεί με 2,45%. Πρακτικά κάτι τέτοιο σημαίνει ότι στο αρχικό παράδειγμα όπου οι ασφαλιστικές εισφορές είχαν υπολογιστεί στα 96,70€, θα μειωθούν και θα είναι τελικά 89,96€. Κάτι που σημαίνει ότι οι Καθαρές Αποδοχές του εργαζόμενους θα είναι τελικά 586,08€ - 89,96€ (ασφ. Εισφορές) – 13,68€ (ΦΜΥ αν ο εργαζόμενος είναι άνω των 30 ετών) = 482,44€.

10. Η πρόβλεψη για επιπλέον μείωση των εισφορών από το 2013 συνδέεται άμεσα με επιπλέον μέτρα τα οποία θα καλύψουν την απώλεια εσόδων. Πρόκειται στην ουσία για μια φωτογραφική διάταξη που είναι πολύ πιθανό να επιφέρει περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις.

11. Πρόβλεψη για υπογραφή νέας Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. στην οποία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη κι άλλη μείωση για να εναρμονιστεί με τις αντίστοιχες π.χ. της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.

Συμπεράσματα

· Η μείωση των βασικών κλιμακίων της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. είναι δεδομένο ότι θα συμπαρασύρει και όλο το υπόλοιπο εργασιακό τοπίο με αντίστοιχη μείωση των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων (όσες φυσικά ανανεωθούν).

· H οριοθέτηση λήξης όλων των συμβάσεων, θα οδηγήσει σε μαζικές μειώσεις μισθών καθώς οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα καλύπτονται από την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. Το ποσό της μείωσης μπορεί να ξεπεράσει και το 50% με δεδομένο ότι σήμερα υπάρχουν κλαδικές συμβάσεις που ορίζουν αμοιβές μεγαλύτερες κατά 40% από την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.

· Η κατάργηση βασικών των επιδομάτων θα οδηγήσει σε απότομη καθίζηση των μισθών, που σε πολλές περιπτώσεις θα αγγίξει και το 60%

· Η άμεση μείωση των εισφορών στο ΙΚΑ κατά 2%, μαζί με τη μείωση που θα επέλθει από 1/1/2013 κατά 3% σε συνδυασμό με την μείωση των μισθών κατά 22% θα οδηγήσει σε απώλεια εσόδων για τα ταμεία που θα ξεπεράσει το 25% κάτι που μεσοπρόθεσμα θα οδηγήσει σε αναγκαστική περαιτέρω μείωση των συντάξεων καθώς θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα βιωσιμότητας των ταμείων.

· Η μείωση των βασικών κλιμακίων της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. θα συμπαρασύρει και πλήθος επιδομάτων που εξαρτώνται από αυτήν όπως το Επίδομα Ανεργίας το οποίο θα μειωθεί από 461€ σε 360€ περίπου. Σημαντική μείωση θα επέλθει και στο 6μηνο αδείας μητρότητας των γυναικών το οποίο ισοδυναμεί με το βασικό μισθό της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. Μειώσεις θα υπάρξουν και στα επιδόματα ασθενείας τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.

· Πολύ μεγάλες μειώσεις θα επέλθουν και στις συμβάσεις μερικής απασχόλησης. Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος που αμείβεται με την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., ο οποίος εργάζεται με καθημερινή 4ωρη απασχόληση και μέχρι σήμερα λάμβανε περίπου 320€ καθαρά, μετά τις παραπάνω αλλαγές θα λαμβάνει περίπου 240€ καθαρά.

· Αν συνυπολογίσουμε σε όλα τα παραπάνω, το γεγονός ότι πλήθος συμβάσεων πλήρους απασχόλησης μετατρέπονται σε μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής εργασία (την οποία έχει και δικαίωμα να την επιβάλλει ο εργοδότης μονομερώς για διάστημα 9 μηνών σε κάθε ημερολογιακό έτος) τότε εύκολα μπορούμε να αναλογιστούμε το μέγεθος της κατάρρευσης των μηνιαίων αποδοχών των εργαζομένων.

· Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη περαιτέρω μείωση του βασικού μισθού της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. μέχρι το τέλος Ιουλίου 2012

· Τέλος αξίζει να τονίσουμε, ότι το μέτρο των Επιχειρησιακών Συμβάσεων που διαμορφώθηκε με τον Ν.4024, που για πολλούς ήταν σημείο εξέγερσης, ίσως μετά από όλα τα παραπάνω να αποτελεί σωσίβιο με δεδομένο ότι η μείωση κάτω από τα όρια των κλαδικών συμβάσεων, δεν θα είναι τόσο μεγάλη, κάτι που αναπόφευκτα θα συμβεί αν οι εργαζόμενοι (στους επόμενους μήνες) καλύπτονται (και αμείβονται) με βάση την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε

Βασίλης Πρασσάς, Σύμβουλος Εργασιακών Θεμάτων, Προϊστάμενος Εφαρμογών Μισθοδοσίας Epsilon Net

http://reviews.in.gr/finance/forologia/article/?aid=1231150070

Εξαιρετικο αρθρο. το βρηκα και εδω http://www.e-forolog....aspx?id=116748 και εκανα και 2 ερωτηματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
Η διαφαινόμενη κατάργηση των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων θα έχει επιπτώσεις όχι μόνο στις αποδοχές, αλλά και σε ένα σωρό άλλες προβλέψεις της, π.χ. παπούτσια και γάλα σε εργαζόμενους σε ορισμένες ειδικότητες, ορισμένες προβλέψεις για μειωμένο ωράριο,..., ......., καθώς και κατάργηση ΤΟΥ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ (μην ξεχνάτε ότι το πενθήμερο έχει καθιερωθεί με συλλογικές συμβάσεις εκτός από τα εμπορικά καταστήματα που έχει καθιερωθεί με νόμο).

Μηπως εχει καθιερωθει με την ΕΓΣΣΕ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Η διαφαινόμενη κατάργηση των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων θα έχει επιπτώσεις όχι μόνο στις αποδοχές, αλλά και σε ένα σωρό άλλες προβλέψεις της, π.χ. παπούτσια και γάλα σε εργαζόμενους σε ορισμένες ειδικότητες, ορισμένες προβλέψεις για μειωμένο ωράριο,..., ......., καθώς και κατάργηση ΤΟΥ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ (μην ξεχνάτε ότι το πενθήμερο έχει καθιερωθεί με συλλογικές συμβάσεις εκτός από τα εμπορικά καταστήματα που έχει καθιερωθεί με νόμο).

Από το καλοκαίρι τα λέγαμε τώρα το πάνω χέρι το έχουν οι εργοδότες , γυρίζει ο τροχός ...

Αν οι συνδικαληστες επιμενουν στις προσωπικες τους ματαιοδοξίες θα χασουμε κ το εξαημερο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη επιθεωρητής

Μηπως εχει καθιερωθει με την ΕΓΣΣΕ;

Στην ΕΓΣΣΕ του ΄75 γίνεται αναφορά ότι οι 40 ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης μπορούν να κατανεμηθούν σε 5 ημέρες εργασίας, αλλά όχι υποχρεωτικά.

Σε νόμο του '81 (αν δεν κάνω λάθος) το πενθήμερο γίνεται υποχρεωτικό για το δημόσιο τομέα, αλλά για τον ιδιωτικό τομέα επαφίεται στη σύμφωνη γνώμη των συνδικαλιστικών οργανώσεων μέσω συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Στην ΕΓΣΣΕ του ΄75 γίνεται αναφορά ότι οι 40 ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης μπορούν να κατανεμηθούν σε 5 ημέρες εργασίας, αλλά όχι υποχρεωτικά.

Σε νόμο του '81 (αν δεν κάνω λάθος) το πενθήμερο γίνεται υποχρεωτικό για το δημόσιο τομέα, αλλά για τον ιδιωτικό τομέα επαφίεται στη σύμφωνη γνώμη των συνδικαλιστικών οργανώσεων μέσω συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Έχω την εντύπωση ότι έχεις δίκιο.

Το εξαήμερο είναι πιθανό πλέον σε πολλές ειδικότητες με εξαίρεση των εμπορικών καταστημάτων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Θα εκδοθεί (σήμερα ή αύριο, κατά πληροφορίες) η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τις μειώσεις των μισθών και τις αλλαγές στις συμβάσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή: www.imerisia.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Αθήνα 12 -3-2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αριθ. Πρωτ. 4601/304

Ρύθμιση θεμάτων για την εφαρμογή της παραγράφου 6 του άρθρου 1 του ν. 4046/2012

Είδος: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣΛήψη Αρχείου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Έτσι για την ιστορία της υπογραφής.. :)

Η κυρία Αννα Στρατινάκη νέα γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.

35E717CEA98A593C85FE3ACF97936C6A.jpg

Η κυρία Στρατινάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και υποψήφια Διδάκτωρ στον ίδιο τομέα. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ασκεί μάχιμη δικηγορία, με κύριο αντικείμενο ζητήματα εργατικού και εταιρικού δικαίου. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός δεκάχρονου αγοριού.

====================================================================================

Η υποψήφια διδάκτωρ Άννα Στρατινάκη

Η ΝΔ έκανε μόδα τους κουμπάρους, το ΠΑΣΟΚ απαντά στην πρόκληση κάνοντας μόδα τα βαφτιστήρια. Έτσι, ενώ οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται με ραγδαίους ρυθμούς, η Υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη φρόντισε για την επαγγελματική αποκατάσταση της βαφτιστήρας της Άννας Στρατινάκη μετά από την παραίτηση του (πανεπιστημιακού) Δασκαλάκη.

Η Άννα Στρατινάκη τοποθετήθηκε ως Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο μπορεί να μην κάνει και πολλά για τους ανέργους, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί πεδίο διορισμών (ας θυμηθούμε την ιστορία του ΕΚΕΠΙΣ και της Επαγγελματικής Κατάρτισης Α.Ε.).

Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι το γεγονός πως η Άννα Στρατινάκη, αν και μητέρα ενός μικρού παιδιού και μάχιμη δικηγόρος (όπως δηλώνει η ίδια), βρίσκει το χρόνο ώστε να ετοιμάζει διδακτορικό επάνω στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο. Το πως θα συνδυάσει τις υποχρεώσεις της εκπόνησης μίας διδακτορικής διατριβής με τις υποχρεώσεις της μητρότητας, της μάχιμης δικηγορίας και πλέον και της διοίκησης ενός υπουργείου, αποτελεί γρίφο που μόνο οι Έλληνες πολιτικοί και οι προστατευόμενοι και προστατευόμενές τους ξέρουν να λύνουν.

Και όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, πολλοί κομματικοί παράγοντες και παραγοντίσκοι βρίσκουν ξαφνικά την όρεξη και το χρόνο για να δουλέψουν επάνω σε διδακτορικές διατριβές όταν το κόμμα τους είναι στην εξουσία και εκείνοι έχουν αναλάβει διάφορα υποτίθεται απαιτητικά πόστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Αυτή υποτίθεται ότι είναι η ερμηνευτική εγκύκλιος της κυρίας Στρατινάκη ,

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/13562

.... την ερμηνεία μου μέσα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Μόνο ερμηνεία δεν είναι.. ανακατασκευή του Νόμου προς το χειρότερο μου φαίνεται..

Την βλέπω να την κάνει για το κόμμα της Νονάς.. το φιλολαϊκό.. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Ας προσπαθήσει κάποιος να κάνει να συγκεντρώσει όλα τα ερωτήματα , να τα ταξινομήσει κ να τα απαντήσουμε . Τα ίδια λέγαμε κ με την αλλαγή του ΦΠΑ στην εστίαση αλλά όσο μπρορούσε να βγει άκρη βγήκε απο δω μέσα .

Προσωπικά πιστευω πως μέσα στις επόμενες 3-4 μερες αν ασχοληθούμε θα απαντηθεί το 99% των περιπτώσεων που αφορά αποδοχές .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Μόνο ερμηνεία δεν είναι.. ανακατασκευή του Νόμου προς το χειρότερο μου φαίνεται..

Την βλέπω να την κάνει για το κόμμα της Νονάς.. το φιλολαϊκό.. :)

Ειναι ο νεος τροπος ακαταλαβιστικης ερμηνειας και στην ιδια λογικη της ψηφισης των νομων του ποδαριου, προφανως ειναι οδηγια για τη διαλυση της κοινωνιας και της οικονομιας/

Να τους χαιρομαστε ολους Ελληνες συνεργατες και Γερμανους αφεντικους

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Για να καταλάβεις Διομήδη,,

η αναφορά του συνήγορου για το ΙΚΑ,, θα σταλεί στην κα Στρατινάκη για ερμηνεία.. :unsure:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Καθε μερα 1000 συνανθρωποι μας μενουν χωρις εργασια.Αν υπολογισουμε τους επαγγελματιες ,μικροεμπορους μικροβιοτεχνες που βαζουν λουκετα καθημερινα ,τελους του χρονου η ανεργια θα φθαση τα 2000000.Για ποια ερμηνεια ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ψαχνουμε, οταν η εργοδοσια με δυμερη συμφωνια αποδοχης θα πληρωνει οτι θελει εκμεταλευομενη την αναγκη του καθε ενος μας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Ρώτησα σήμερα στην επιθεώρηση εργασίας και μου είπαν ότι πρέπει να υποβάλλουμε πίνακα προσωπικού για τη μείωση 22% της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. βάσει του 3996/2011 ;)

Αν ζητήσουν πίνακα προσωπικού για τόσες εκατοντάδες χιλιάδες αλλαγές πρέπει να είναι τελείως ηλίθιοι... Δεν χρειάζεται να υποβάλετε νέα ατομική σύμβαση εργασίας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

μπορεί να μου ερμηνεύσει κανείς την ερμηνευτική??? γιατί εγώ διάβασα ότι είχα διαβάσει και στο νόμο... τι γίνεται με τους νέους κάτω των 25 που ειναι με κλαδική εμπορικη σύμβαση μη μέλους? μπορεί να μειωθει 32? τι θα γίνει αραγε με την δική μας της παροχής που έχει λήξει τόσο καιρό? κ κατι ακόμα όλο αυτο είναι η κατάρευση των κλαδικών???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Προβλέπω να βγαίνει νέα διευκρινιστική της χθεσινής διευκρινιστικής.... :wacko: :wacko:

Υ.Γ.

Δεν μου λύθηκε καμία απορία απ΄ όσες είχα !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

καλημέρα καλό κουράγιο προσπάθησα να μαζέψω κάποιες περίπτωσης για να βοηθήσουν και οι ποιο έμπειρη.

1)ΟΙ ΣΣΕ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ Ε.Ο. Η’ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η’ ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ.

2)ΟΙ ΣΣΕ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ Ε.Ο. Η’ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η’ ΟΧΙ ΟΙ ΝΕΟΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΣΕ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ.

3) Η ΣΣΕ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ, ΑΛΛΑ ΛΗΓΕΙ Π.Χ ΤΟΝ 12/2012 ΓΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ 4 ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ Η ΠΑΝΕ ΔΙΜΕΡΩΣ ΣΕ ΕΓΣΣΕ. ΕΝΩ ΓΙΑ ΝΕΟΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟ 3 ΜΗΝΟ Η’ ΜΕΤΑ ΤΟ 3ΜΗΝΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΣΣΕ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ .

4)ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΝΕΑ ΣΣΕ ΠΑΝΕ ΟΙ ΝΕΟΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΣΕ Η’ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ Η’ΟΧΙ

5)Η ΣΣΕ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ 2/2011 ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΦΤΑΝΟΥΜΕ 14/02/2012 ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 14/05/2012 ΟΠΟΤΕ ΓΙ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 14/05/2012, ΑΝ ΣΥΝΑΦΘΕΙ ΝΕΑ ΣΣΕ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΕ, ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ 14/05/2012 ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΣΣΕ.

6) ΓΙΑ ΤΗ ΣΣΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΗΞΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 14/02/2011 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΓΣΣΕ

7) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΣΣΕ ΠΑΝΕ ΑΠΟ 14/02/2012 ΜΕ -22%

ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΙ ΝΕΟΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΙ.

8) ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ.

ευχαριστώ ελπίζω να βγάλουμε άκρη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Ερωτήσεων συνέχεια:

Εμπορικές Επιχειρήσεις.

Με δική μου πρωτοβουλία, και χωρίς η επιχείριση να είναι μέλος τους πήγα από την Π.Κ 103/5-8-2008 στην ΠΚ 14/17-3-11.

Άλλοι παίρνουν ακριβώς το οριζόμενο από τη σύμβαση, και άλλοι παραπάνω.

Μπορώ να μειώσω μισθούς και πότε και για τους μεν και για τους δε;

Νεοπροσληφθέντες με τι μισθό πάνε. Έναν από 1η Μαρτίου τον έβαλα κι αυτόν στην ΠΚ14. Μπορώ να τον μειώσω;

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...