Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ


επισκέπτη mado

Ερώτηση

ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ?

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ) ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ?

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΔΙΟΡΘΩΜΑΤΟΣ?

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΣΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΩΝ?

ΟΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΕΠΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ π.χ. 7,00 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΕΧΕΙ 4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ : 2X4=8 ΩΡΕΣ Χ 7,00 = 56,00 ΕΥΡΩ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ 10 ΩΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΩ, ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 10% ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ, ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΓΡΑΠΤΩΝ ΚΛΠ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΕΠΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ  

ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ π.χ. 7,00 ΕΥΡΩ  ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΕΧΕΙ 4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ : 2X4=8 ΩΡΕΣ Χ 7,00  = 56,00 ΕΥΡΩ  

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ 10 ΩΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΩ, ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 10% ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ, ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΓΡΑΠΤΩΝ ΚΛΠ.

ΓΙΑ ΤΙΣ  ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ

Εμείς διαφοροποιούμαστε κάπως.

α) Δεν κάνουμε υπολογισμό με το πόσες εβδομάδες έχει ο μήνας, αλλά με βάση τις πραγματικές ημέρες (ώρες) που δούλεψε ο καθηγητής.

β) Αυτό προκύπτει από τη συλλογική σύμβαση;

γ) Τι σημαίνει υπολογίζονται κανονικά αμοιβές;

Το ξαναψάχνουμε όμως

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΜΗΝΑ.

ΕΤΣΙ ΕΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ 8h ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ 8h X ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ(ΚΑΤΩΤΑΤΟ 9,28)=ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ

ΑΦΑΙΡΕΙΣ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ+ΦΜΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ ΛΙΓΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 4 ΩΡΕΣ ΔΙΟΡΘΩΜΑΤΟΣ.

ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΕΠΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΓΡΑΠΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ-ΑΡΓΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

μετρω τις ώρες εργασιας καθε φορα για κάθε μηνα γιατι εαν υπαρχουν διαφορετικα ωράρια ανα ημερα αλαζει το συνολο των ωρων του μηνα.

για καθε 10 ημερες προσθετω μια ακομα .

το συνολο των ωρων του μηνα το πολοπλασιαζω με το ωρομισθιο

& προκυπτουν οι ακαθαριστες αποδοχες

κατοπιν μετρω ποσες μερες εχει δουλεψει & βαζω τις ημερες εργασιας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ LANDS & HARRIS :

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΜΕΝΟ.

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΦΙΛΕ HARRIS ΕΙΝΑΙ 6.67 ΕΥΡΩ

ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΠΡΟΣΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΜΕ 10% ΑΝΑ 10 ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 1 ΩΡΑ ΑΝΑ 10 ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΣ , ΦΜΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 10% (ΠΟΛ 1124/`21-11`-2003)

ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΟΡΤΩΝ, ΑΡΓΙΩΝ ΚΛΠ , ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ, ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΕΡΓΑΣΘΕΙ.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΣΕ.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΩΡΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ , ΔΗΛΑΔΗ 50 ΛΕΠΤΑ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΑΓΑΠΗΤΕ ΒΑΝΚΕR ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΙΦΜΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ 1/7/2003 ΑΠΟ 8,9ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ 9,28 ΕΥΡΩ/ΩΡΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 10% ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟ.ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΦΜΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ.

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ 45 ΛΕΠΤΟ.ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 50 ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗ ΣΣΕ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑΙ 45ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ 50ΛΕΠΤΟ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ 9,28 ΕΥΡΩ/ΩΡΑ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Προς απάντηση (και συμφωνία με) τον HARRIS, καθώς επίσης προς επίρρωση ορισμένων παρατηρήσεων του BANKER (αν σημαίνει Τραπεζίτης κάτι δεν μου κάθεται καλά με αυτό το ψευδώνυμο) υποβάλλουμε τα εξής:

"ΦPONTIΣTHPIA ΞENΩN ΓΛΩΣΣΩN.- H νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Kαθηγητών ξένων γλωσσών στα κέντρα ξένων γλωσσών όλης της χώρας με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Iσχύς από 1/4/2002.

ΣYΛΛOΓIKH ΣYMBAΣH EPΓAΣIAΣ (15.7.2002) «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Kαθηγητών ξένων γλωσσών που εργάζονται στα Kέντρα ξένων γλωσσών όλης της χώρας με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας».

(Πράξη κατάθ. στο Yπ. Eργασίας 78/16.7.2002)

Tην 15.7.2002, στα γραφεία του OMEΔ, ενώπιον του Mεσολαβητή K. Παπαδημητρίου, οι παρακάτω νόμιμα εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι των Oργανώσεων που υπογράφουν την παρούσα, αφενός: 1. Aντ. Eυσταθίου, της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Iδιοκτητών Kέντρων Ξένων Γλωσσών, και αφετέρου: 2. M. Kουμάτου, της Oμοσπονδίας Iδιωτικών Eκπαιδευτικών Λειτουργών Eλλάδος (OIEΛE), συμφωνούν και συναποδέχονται τα ακόλουθα:

Άρθρο 1

Πεδίο εφαρμογής

Στις διατάξεις της ρύθμισης αυτής υπάγονται οι καθηγητές ξένων γλωσσών, που εργάζονται στα Kέντρα ξένων γλωσσών όλης της χώρας με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας.

Άρθρο 2

Bασικές αποδοχές

Tα κατώτατα όρια του βασικού ημερομισθίου για κάθε ώρα απασχόλησης ή του βασικού μηνιαίου μισθού για 18ωρη εβδομαδιαία απασχόληση, όπως έχουν διαμορφωθεί με βάση τις διατάξεις της από 20 Iουνίου 2001 συλλογικής σύμβασης εργασίας, αυξάνονται από 1.4.2002 κατά ποσοστό 3,6% και όπως θα έχουν διαμορφωθεί την 30.6.2002 αυξάνονται περαιτέρω κατά ποσοστό 1,8% από 1.7.2002.

Άρθρο 3

Eπίδομα πολυετίας

1. Στους μισθωτούς που υπάγονται στην παρούσα σύμβαση χορηγείται επίδομα πολυετίας για πραγματική υπηρεσία ή προϋπηρεσία, υπολογιζόμενο επί του βασικού ωρομισθίου ή του βασικού μηνιαίου μισθού και ανερχόμενο σε ποσοστό:

α) 5% για τους πρώτους είκοσι επτά (27) μήνες υπηρεσίας.

β) 5% για τους αμέσως επόμενους είκοσι επτά (27) μήνες υπηρεσίας.

γ) 5% για τα αμέσως επόμενα δυόμισι χρόνια (30 μήνες) υπηρεσίας.

δ) 5% για τα επόμενα δυόμισι χρόνια (30 μήνες) υπηρεσίας.

ε) 5% για τα επόμενα δυόμισι χρόνια (30 μήνες) υπηρεσίας.

στ) 5% για τα επόμενα δυόμισυ χρόνια (30 μήνες) υπηρεσίας, και

ζ) 5% για τα επόμενα τρία χρόνια (36 μήνες) υπηρεσίας.

Ως υπηρεσία υπό στοιχεία α, β, γ, δ, ε, στ, και ζ υπολογίζεται η πραγματική υπηρεσία ή προϋπηρεσία σε οποιονδήποτε εργοδότη του κλάδου.

H προϋπηρεσία αναγνωρίζεται με πιστοποιητικό εργασίας των προηγουμένων εργοδοτών και σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας, από τα βιβλιάρια ενσήμων του IKA (άρθρο 6 παράγρ. 3 και 4 της 11/89 απόφασης του ΔΔΔΔ Aθηνών).

Tο επίδομα πολυετίας υπολογίζεται επί των νέων βασικών ωρομισθίων και μισθών, όπως διαμορφώνονται με τις αναπροσαρμογές που προβλέπονται από το άρθρο 2 της παρούσας και χορηγείται, κατά τα λοιπά, σύμφωνα με τις ειδικότερες προβλέψεις προηγουμένων συλλογικών ρυθμίσεων του κλάδου.

Άρθρο 4

Θεσμικά θέματα

1. O εργοδότης είναι υποχρεωμένος να δηλώνει την πρόσληψη των καθηγητών στην Eπιθεώρηση Eργασίας εντός της προθεσμίας που ορίζει ο νόμος, καταθέτοντας το σχετικό έντυπο της Eπιθεώρησης Eργασίας.

2. O καθηγητής, εφόσον απασχοληθεί, κατόπιν συμφωνίας με τον εργοδότη, για επιτήρηση, συνάντηση με γονείς, σύσκεψη διδακτικού προσωπικού πέραν των προγραμματισμένων ωρών διδασκαλίας του, αμείβεται με το καταβαλλόμενο ωρομίσθιό του ή με το ωρομίσθιο που προκύπτει βάσει του καταβαλλόμενου μηνιαίου μισθού του. H αμοιβή αυτή δεν προσαυξάνεται με την προβλεπόμενη προσαύξηση για την προετοιμασία του μαθήματος και διόρθωση γραπτών στο σπίτι.

3. Στους πιο πάνω μισθωτούς χορηγείται επιπλέον αμοιβή μιας (1) ώρας για την πέρα από την ώρα διδασκαλίας απασχόληση, για προετοιμασία του μαθήματος (διόρθωση γραπτών, κ.λπ.) κάθε δέκα (10) ώρες διδασκαλίας.

4. H διάρκεια της διδασκαλίας ορίζεται σε 50 λεπτά της ώρας και το διάλειμμα σε 10 λεπτά της ώρας.

5. Σε περίπτωση αργίας(1) των κέντρων ξένων γλωσσών λόγω εξαιρεσίμων εορτών για μία ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα, για την συμπλήρωση της 18ωρης εβδομαδιαίας εργασίας, υπολογίζονται και οι ώρες των ημερών κατά τις οποίες οι καθηγητές θα εδίδασκαν αν δεν συνέπιπταν με ημέρες αργίας. Eπίσης σε περίπτωση αργίας λόγω εξαιρέσιμων εορτών για μία ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα δικαιούνται να παίρνουν τις αποδοχές που αντιστοιχούν στο ωράριο που συμφωνήθηκε, και οι μισθωτοί που απασχολούνται λιγότερο από 18 ώρες την εβδομάδα και αμείβονται με ωρομίσθιο, εφόσον φυσικά οι ημέρες αυτές περιλαμβάνονται στη συμφωνημένη διάρκεια της σύμβασης εργασίας. Σαν ημέρες αργίας θεωρούνται και οι ημέρες διακοπών των κέντρων ξένων γλωσσών, λόγω εορτών του Πάσχα και των Xριστουγέννων, N. Έτους.

6. O εργοδότης υποχρεούται να χορηγεί στους υπαγόμενους στην παρούσα μισθωτούς αναλυτικό μηνιαίο εκκαθαριστικό σημείωμα μισθοδοσίας σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 18 του N. 1082/80.

7. Σε περίπτωση εγκυμοσύνης καθηγήτριας που απασχολείται στο ίδιο κέντρο τουλάχιστον για τρίτο διδακτικό έτος, εφόσον αυτή καταστεί έγκυος κατά την διάρκεια του τελευταίου έτους απασχόλησής της, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να την επαναπροσλάβει για το επόμενο διδακτικό έτος, εκτός εάν δεν προσληφθεί κανένας καθηγητής στο κέντρο, και τουλάχιστον για τα 3/5 του ωραρίου που εδίδαξε η καθηγήτρια κατά το έτος που κατέστη έγκυος.

8. O/H καθηγητής/τρια έχει υποχρέωση να βρίσκεται στο κέντρο μόνο κατά τις ώρες που καθορίζει το πρόγραμμά του/της. Tα κέντρα ξένων γλωσσών δεν μπορούν να λειτουργήσουν πριν από τις 8 π.μ. και μετά τις 10 μ.μ.

9. Προγραμματισμένες ώρες διδασκαλίας που δεν πραγματοποιούνται για λόγους που αφορούν το κέντρο, αμείβονται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας.

Άρθρο 5

Tελικές διατάξεις

1. Oι διατάξεις της από 20.6.2001 ΣΣE καθώς και των προηγουμένων ΣΣE ή ΔA του επαγγέλματος, οι οποίες δεν θίγονται με την παρούσα, εξακολουθούν να ισχύουν.

2. Kαταβαλλόμενες αποδοχές που είναι ανώτερες από αυτές που καθορίζει η σύμβαση αυτή δεν επιτρέπεται να μειωθούν. Όροι εργασίας σε ατομική σύμβαση που είναι ευνοϊκότεροι, από αυτή τη σύμβαση για το μισθωτό, υπερισχύουν των όρων αυτής της σύμβασης και δεν μπορούν να μεταβαληθούν σε βάρος του μισθωτού (άρθρο 6 της ΣΣE 1993).

3. Eυνοϊκότερες για τους εργαζόμενος ρυθμίσεις που προβλέπονται σε νόμους, διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, εσωτερικούς κανονισμούς, συλλογικές ή ατομικές συμβάσεις εργασίας δεν θίγονται και εξακολουθούν να ισχύουν.

4. H ισχύς των όρων της παρούσας αρχίζει από 1.4.2002."

Αυτά!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΙΛΑΜΕ

ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΤΕ Ο HARRIS EXEI ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ (9,28)

ΑΝ ΟΜΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΤΟΤΕ ΤΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ (6,67) ΓΙΑ ΑΓΑΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΧΡΙ 27 ΜΗΝΕΣ

ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 10% ΑΝΑ 10 ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Ή ΑΛΛΙΩΣ 1 ΩΡΑ ΑΝΑ 10 ΩΡΕΣ (ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ)

ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ) ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

ΠΡΟΣ madο:ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ή ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.

ΠΡΟΣ LANDS: ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΤΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΑΠΌΛΥΤΩΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ . ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΣΕ (ΠΚΥΕ 53/`15-7`-03) ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΛΥΕΤΙΑΣ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ή ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ Ή ΜΙΣΘΟΥ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΩΣ ΕΞΗΣ:

α) 5% με τη συμπλήρωση των πρώτων 27 μηνών ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 27 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Πώς ερμηνεύουμε το παρακάτω;

3. Στους πιο πάνω μισθωτούς χορηγείται επιπλέον αμοιβή μιας (1) ώρας για την πέρα από την ώρα διδασκαλίας απασχόληση, για προετοιμασία του μαθήματος (διόρθωση γραπτών, κ.λπ.) κάθε δέκα (10) ώρες διδασκαλίας.

Πρέπει να κάνεις 10 ώρες για να πάρεις το 10%; Δηλαδή αν κάνει 9 δεν το δικαιούται;

Ή το τελικό πραγματικό ωρομίσθιο είναι 6,67*1,1=7,34, δηλαδή έχει το 10% από την πρώτη ώρα εργασίας;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
Πώς ερμηνεύουμε το παρακάτω;

3. Στους πιο πάνω μισθωτούς χορηγείται επιπλέον αμοιβή μιας (1) ώρας για την πέρα από την ώρα διδασκαλίας απασχόληση, για προετοιμασία του μαθήματος (διόρθωση γραπτών, κ.λπ.) κάθε δέκα (10) ώρες διδασκαλίας.

Πρέπει να κάνεις 10 ώρες για να πάρεις το 10%; Δηλαδή αν κάνει 9 δεν το δικαιούται;

Ή το τελικό πραγματικό ωρομίσθιο είναι 6,67*1,1=7,34, δηλαδή έχει το 10% από την πρώτη ώρα εργασίας;

Θα ήταν έτσι άν έλεγε "χορηγείται προσαύξηση 10%", αντίθετα λέει 1 ώρα για κάθε 10. Που σημαίνει οι 9 ώρες μένουν 9, οι 19 γίνονται 20, και οι 20 γίνονται 21.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 4 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 4 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΑΓΑΠΗΤΗ MADO

ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 25 ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΜΙΣΘΟ.

ΓΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 40 ΩΡΕΣ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΝ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΛΗΞΗ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη Ανδριανα

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.Εργάζομαι σε κεντρο ξένων γλωσσων και είμαι πτυχιούχος αγγλικης γλωσσας και φιλολογίας της φιλοσοφικής. Δεν ξέρω αν είναι λογικό το οτι αμειβομαι με το ίδιο ακριβως ωρομίσθιο που αμείβονται και οσοι ειναι αποφοιτοι λυκειου και εχουν απλά αδεια διδασκαλίας.Δεν ξέρω πς να το διελευκανω αυτό το πράγμα όπως επίσης και το γεγονός πως ενώ με πλήρωσαν με 7,17 την ώρα στο επίσημο αποδεικτικό της μισθοδοσίας μου αναγραφόταν ωροσμίσθιο 6,41!!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

EΠΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ "ΑΣΧΕΤΟΙ" ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ....

1.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. Η ΜΙΑ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

2.ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΑΠΟ 01/09/2007 ΕΙΝΑΙ 7,80

ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟ 01/09/2007 8,54

3.ΙΣΧΥΟΥΝ ΔΙΑΦΟΕΡΕΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. Π.Χ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΜΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΩΡΑ ΚΑΘΕ 10 ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ.

ΦΙΛΙΚΑ

ΣΩΤΗΡΗΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
EΠΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ "ΑΣΧΕΤΟΙ" ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ....

1.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. Η ΜΙΑ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

2.ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΑΠΟ 01/09/2007 ΕΙΝΑΙ 7,80

ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟ 01/09/2007 8,54

3.ΙΣΧΥΟΥΝ ΔΙΑΦΟΕΡΕΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. Π.Χ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΜΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΩΡΑ ΚΑΘΕ 10 ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ.

ΦΙΛΙΚΑ

ΣΩΤΗΡΗΣ

Μια μικρη συμπλήρωση πληροφορίας:

Απο προφορική ενημέρωση που είχα απο το σωματείο καθηγητων Ξενων γλωσσων τον Σεπτεμβριο 2007, η πρώτη σύμβαση "Αττικής" είναι υπο αίρεση και έχουν κατατεθεί εναντίον της προσφυγές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΕΣΤΙ .... ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ

Ασφαλιστικά, Μελέτες - Αναλύσεις, 21/09/2007, LP-101 , ΜΕΛΕΤΗ-ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΠ. ΝΙΑΡΧΟΥ

Ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Του Σπύρου Νιάρχου, τ. Επιθεωρητή ΙΚΑ

Αναδημοσίευση από το βιβλίο του Σπ. Νιάρχου «Πρακτικός Οδηγός Ασφαλιστικών και Εργατικών Θεμάτων», εκδόσεις ΠΙΜ (τηλ.: 210-51.57.700).

- Οι ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ορίζονται από τις διατάξεις των άρθρων 8 παρ. 2, 25 παρ. 4, 5, 7, 8 και 9 του Α.Ν.1846/1951 και 18 παρ. 1-6 του Κανονισμού Ασφάλισης (Κ.Α.) ΙΚΑ (εγκύκλιος 44/1975).

- Ως χρόνος ασφάλισης θεωρείται ο χρόνος κατά τον οποίο ο μισθωτός παρέχει ασφαλιστέα εργασία με αμοιβή ή δικαιούται αμοιβής χωρίς παροχή εργασίας, όπως π.χ. σε περίπτωση απουσίας λόγω ανυπαίτιου κωλύματος, σύμφωνα με τα άρθρα 657-658 του Α.Κ.

- Ως βάση υπολογισμού του χρόνου ασφάλισης λαμβάνεται υπόψη πάντοτε η ημέρα με την ημερολογιακή έννοια του όρου (Σ.τ.Ε. 3560/1973), ανεξάρτητα εάν ο χρόνος ημερήσιας απασχόλησης παραταθεί πέραν του νομίμου ή ημερήσια αμοιβή είναι μεγαλύτερη της νόμιμης (Σ.τ.Ε. 1968/1962).

- Αν για την παροχή της εργασίας συμφωνηθεί η καταβολή μηνιαίου μισθού, ως ημερήσιος μισθός λογίζεται το 1/25 του μηνιαίου μισθού, εκτός αν ο ασφαλισμένος δεν απασχολήθηκε όλες τις εργάσιμες ημέρες του μήνα, μη δικαιούμενος αμοιβής για τις ημέρες αυτές, οπότε ο αριθμός 25 -που αντιστοιχεί στα 25/25 του μηνιαίου μισθού- μειώνεται κατά τον αριθμό των απουσιών, εκτός αν για τις ημέρες απουσίας δικαιούται αμοιβή βάσει ειδικών διατάξεων, όπως π.χ. σε περίπτωση απουσίας λόγω ανυπαίτιου κωλύματος (άρθρα 657-658 του Α.Κ., Σ.τ.Ε. 834/2005), ανεξάρτητα εάν οι εργάσιμες ημέρες του μήνα είναι περισσότερες ή λιγότερες των είκοσι πέντε (25), (άρθρο 18, παρ. 1 και 2 του Κ.Α. ΙΚΑ).

Αντίθετα, για τους μη απασχολούμενους ολόκληρο τον μήνα και ως εκ τούτου μη δικαιούμενους πλήρους μηνιαίου μισθού, ο ημερήσιος μισθός εξευρίσκεται με τη διαίρεση του καταβαλλόμενου ποσού, κάθε μισθολογικής περιόδου, δια του αριθμού των ημερών κατά τις οποίες παρέχουν εργασία ή για τις οποίες δικαιούνταν αποδοχών εν όλω ή εν μέρει (άρθρο 18, παρ. 2, εδάφιο δ’ του Κ.Α. ΙΚΑ).

- Η εφαρμογή εξαήμερης ή πενθήμερης εβδομαδιαίας απασχόλησης ορίζεται από Σ.Σ.Ε. ή Δ.Α.

1. ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΒΑΣΕΙ ΕΞΑΗΜΕΡΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Α. Πλήρης απασχόληση

Οι μισθωτοί που παρέχουν τις υπηρεσίες τους ανελλιπώς κατά πλήρες ωράριο, αναγνωρίζουν στην ασφάλιση, ανάλογα του τρόπου αμοιβής (μισθό ή ημερομίσθιο):

με μισθό (25), ανεξαρτήτως αν οι εργάσιμες ημέρες του μήνα είναι 24-27

- Ανελλιπώς απασχολούμενοι

με ημερομίσθιο (όλες τις εργάσιμες ημέρες του μήνα, 24-27)

Εάν ο μισθωτός, κατά τη διάρκεια της μισθολογικής περιόδου, απουσιάσει και για τις ημέρες απουσίας του δεν δικαιούται αμοιβής, τότε ο αριθμός (25) για τους αμειβόμενους με μισθό ή ο αριθμός 24-27 για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο μειώνεται ανάλογα με τον αριθμό των εργασίμων ημερών που ο μισθωτός δεν δικαιούται αμοιβής.

Β. Μερική απασχόληση

Ως μερική απασχόληση θεωρείται η εργασία που η ημερήσια διάρκειά της είναι μικρότερη της κανονικής, π.χ. μικρότερη των 6 ωρών και 40’ για τους απασχολούμενους με σύστημα εξαήμερης εβδομαδιαίας απασχόλησης, με τις παρακάτω διακρίσεις:

με ημερήσιο ωράριο < του 1/2 του νόμιμου ωραρίου πλήρους απασχόλησης

Περίπτωση 1η

με ημερήσιο ή μηνιαίο μισθό < ή = του Τ.Η. της 1ης Ασφαλιστικής Κλάσης (10,52) ή του 25πλάσιου αυτής, αντίστοιχα (25 x 10,52)

Για τους μισθωτούς που παρέχουν τις υπηρεσίες τους (ημερησίως) επί χρόνο μικρότερο «ελάσσονα» του 1/2 του νόμιμου ωραρίου πλήρους απασχόλησης, δηλαδή κάτω των 3 ωρών και 20’, με ημερήσια αμοιβή μικρότερη ή ίση με το τεκμαρτό ημερομίσθιο (Τ.Η.) της 1ης Ασφαλιστικής Κλάσης (10,52) ή μηνιαία αμοιβή μικρότερη ή ίση με το 25πλάσιο του Τ.Η. της 1ης Ασφαλιστικής Κλάσης (25 x 10,52 = 263,00), ο αριθμός των κατά μήνα ημερών ασφάλισης εξευρίσκεται με τη διαίρεση του συνόλου των καταβαλλόμενων μηνιαίων αποδοχών δια του ποσού του εκάστοτε ισχύοντος Τ.Η. της 1ης Ασφαλιστικής Κλάσης.

Εάν από τη διαίρεση προκύψει κλάσμα, θεωρείται πλήρης ημέρα ασφάλισης, για την οποία ο ασφαλισμένος και ο εργοδηγός υποχρεούται να καταβάλουν την εισφορά της 1ης Ασφαλιστικής Κλάσης (άρθρο 18, παρ. 3 του Κ.Α. ΙΚΑ, εγκύκλιος 44/1975, περ. III).

Ο αριθμός των αναγνωριζόμενων ημερών ασφάλισης κατά μήνα περιορίζεται σε είκοσι πέντε (25) και ο υπολογισμός αυτών απεικονίζεται στον συνημμένο ΠΙΝΑΚΑ Α’.

Παράδειγμα 1ο

Μισθωτός (ανελλιπώς απασχολούμενος) με νόμιμο ή καταβαλλόμενο μισθό 980,30 € (ωρομίσθιο = 980,30 x 6/25 x 40 = 5,88 ή 980,30 x 0,006 = 5,88) και εβδομαδιαία εργασία 10 ωρών (10 < 40/2), τον μήνα ΙΟΥΝΙΟ του 2007 έλαβε ως αποδοχές το ποσό των 245,00 € (10 x 5,88 x 4,16666 < 25 x 10,52). Οι ημέρες ασφάλισης, σύμφωνα με τον ΠΙΝΑΚΑ Α’, ανέρχονται σε 24 και οι εισφορές θα υπολογιστούν επί του ποσού των τεκμαρτών αποδοχών των 252,48 € και όχι επί του ποσού των 245,00 €.

Παράδειγμα 2ο

Μισθωτός (ανελλιπώς απασχολούμενος) με νόμιμο ή καταβαλλόμενο ημερομίσθιο 30,80 € (ωρομίσθιο = 30,80 x 6/40 = 4,62 ή 30,80 x 0,15 = 4,62) με εβδομαδιαία απασχόληση 12 ωρών (2 x 6 < 40/2) και ημερήσια αμοιβή 2 x 4,62 = 9,24 (9,24 < 10,52), τον μήνα ΙΟΥΝΙΟ του 2007 έλαβε ως αποδοχές το ποσό των 240,24 € (26,924 < 25 x 10,52). Οι ημέρες ασφάλισης, σύμφωνα με τον ΠΙΝΑΚΑ Α’, ανέρχονται σε 23 και οι εισφορές θα υπολογιστούν επί του ποσού των τεκμαρτών αποδοχών των 241,96 € και όχι επί του ποσού των 240,24 €.

Παράδειγμα 3ο

Καθηγητής φροντιστηρίου (ανελλιπώς απασχολούμενος)

με εβδομαδιαία απασχόληση 6 ωρών (6 < 40/2)

ΔΙΚΟ ΜΟΥ αφού ανελλιπως και 6 ώρες/εβδ, τότε 1 ώρα/ημερα

και ωριαία αμοιβή 9,02 € (9,02 < 10,52),

τον μήνα ΙΟΥΛΙΟ του 2007 έλαβε ως αποδοχές το ποσό των 225,50 € (6 x 9,02 x 4,16666 < 25 x 10,52). Οι ημέρες ασφάλισης, σύμφωνα με τον ΠΙΝΑΚΑ Α’, ανέρχονται σε 22

και οι εισφορές θα υπολογιστούν επί του ποσού των τεκμαρτών αποδοχών των 231,44 € και όχι επί του ποσού των 225,50 €.

με ημερήσιο ωράριο < του 1/2 του νόμιμου ωραρίου πλήρους απασχόλησης

Περίπτωση 2η

με ημερήσιο ή μηνιαίο μισθό > του Τ.Η. της 1ης Ασφαλιστικής Κλάσης ή του 25πλάσιου αυτής, αντίστοιχα

Για τους ανελλιπώς απασχολούμενους μισθωτούς που παρέχουν τις υπηρεσίες τους (ημερησίως) επί χρόνο μικρότερο «ελάσσονα» του 1/2 του νόμιμου ωραρίου πλήρους απασχόλησης, δηλαδή κάτω των 3 ωρών και 20’, με ημερήσιο μισθό που υπερβαίνει το Τ.Η. της 1ης Ασφαλιστικής Κλάσης ή με μηνιαίο μισθό που υπερβαίνει το 25πλάσιο του Τ.Η. της 1ης Ασφαλιστικής Κλάσης, ο αριθμός των ημερών ασφάλισης κατά μήνα ανέρχεται σε είκοσι πέντε (25) για τους αμειβόμενους με μισθό ή είκοσι τέσσερις - είκοσι επτά (24-27) για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο (εγκύκλιος 44/1975, περ. III, παρ. 2, εδάφιο Β’).

με μισθό (25), ανεξάρτητα εάν οι ημέρες εργασίας είναι 24-27

- Ανελλιπώς απασχολούμενοι

με ημερομίσθιο (όλες οι εργάσιμες ημέρες του μήνα, 24-27)

Εάν ο μισθωτός απουσιάσει και για τις ημέρες απουσίας του δεν δικαιούται αμοιβής, τότε ο αριθμός (25) για τους αμειβόμενους με μισθό ή ο αριθμός (24-27) για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο μειώνεται ανάλογα με τον αριθμό των εργασίμων ημερών που ο μισθωτός δεν δικαιούται αμοιβής.

Παράδειγμα 1ο

Καθηγητής φροντιστηρίου (ανελλιπώς απασχολούμενος) με εβδομαδιαία απασχόληση 18 ωρών (3 x 6 < 40/2), ωριαία αμοιβή 10,41 € και ημερήσιο μισθό 31,23 € (18 : 6 x 10,41 > 10,52) τον μήνα ΙΟΥΛΙΟ του 2007 έλαβε ως αποδοχές το ποσό των 780,75 € (18 x 10,41 x 4,16666 > 25 x 10,52). Οι ημέρες ασφάλισης ανέρχονται σε 25.

Παράδειγμα 2ο

Καθηγητής φροντιστηρίου (ανελλιπώς απασχολούμενος)

με εβδομαδιαία απασχόληση 20,00 € (20 = 40/2),

ήτοι: Δε= 4 ώρες, Τρ = 2, Τε = 5, Πε = 5, Πα = 2, Σα = 2, σύνολο = 20,

ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΛΔ 6 ΗΜΕΡΕΣ

ωριαία αμοιβή 10,37 €

και ημερήσιο μισθό 34,57 € (20 : 6 x 10,37 > 10,52),

τον μήνα ΙΟΥΛΙΟ του 2007 έλαβε ως αποδοχές το ποσό των 864,17 €

(20 x 10,37 x 4,16666 > 25 x 10,52).

Οι ημέρες ασφάλισης ανέρχονται σε 25.

Παράδειγμα 3ο

Μισθωτός (ανελλιπώς απασχολούμενος) με νόμιμο ή καταβαλλόμενο ημερομίσθιο 58,40 € (ωρομίσθιο = 58,40 x 6/40 = 8,56 ή 58,40 x 0,15 = 8,56) και ημερήσιο μισθό 17,12 € (2 x 8,56 > 10,52), τον μήνα ΙΟΥΛΙΟ του 2007 έλαβε ως αποδοχές το ποσό των 445,12 € (26 x 17,12 > 25 x 10,52). Οι ημέρες ασφάλισης ανέρχονται σε τόσες ημέρες όσες ακριβώς είναι και οι εργάσιμες ημέρες τον μήνα (ημερολογιακά), δηλαδή 26.

με ημερήσιο ωράριο > του 1/2 του νόμιμου ωραρίου πλήρους απασχόλησης, δηλαδή άνω των 3 ωρών και 20’

Περίπτωση 3η

με ημερήσια ή μηνιαία αμοιβή > του Τ.Η. της 1ης Ασφαλιστικής Κλάσης (10,52) ή του 25πλάσιου αυτής (25 x 10,52), αντίστοιχα

με μισθό (25), ανεξάρτητα εάν οι ημέρες εργασίας είναι 24-27

- Ανελλιπώς απασχολούμενοι

με ημερομίσθιο (όλες οι εργάσιμες ημέρες του μήνα, 24-27)

Παράδειγμα 1ο

Μισθωτός (ανελλιπώς απασχολούμενος) με νόμιμο ή καταβαλλόμενο μισθό 1.800,60 € (ωρομίσθιο = 1.800,60 x 6/25 x 40 = 10,80 ή 1.800,60 x 0,006 = 10,80), με εβδομαδιαία απασχόληση 32 ωρών (32 > 40/2) και ημερήσιο μισθό 57,60 € (32 : 6 x 10,80 > 10,52), τον μήνα ΙΟΥΝΙΟ του 2007 έλαβε ως αποδοχές το ποσό των 1.440,00 € (32 x 10,80 x 4,16666 > 25 x 10,52). Οι ημέρες ασφάλισης ανέρχονται σε 25.

Παράδειγμα 2ο

Καθηγητής φροντιστηρίου (ανελλιπώς απασχολούμενος) με εβδομαδιαία απασχόληση 36 ωρών, ωριαία αμοιβή 7,80 € και ημερήσιο μισθό 46,80 € (36 : 6 x 7,80 > 10,52), τον μήνα ΙΟΥΝΙΟ του 2007 έλαβε ως αποδοχές το ποσό των 1.170,00 € (36 x 7,80 x 4,16666 > 25 x 10,52). Οι ημέρες ασφάλισης ανέρχονται σε 25.

Παράδειγμα 3ο

Μισθωτός (ανελλιπώς απασχολούμενος) με νόμιμο ή καταβαλλόμενο ημερομίσθιο 39,70 € (ωρομίσθιο = 39,706/40 = 5,96 ή 39,70 x 0,15 = 5,96), με εβδομαδιαίο ωράριο 34 ωρών και ημερήσιο μισθό 33,77 € (34 : 6 x 5,96 > 10,52), τον μήνα ΙΟΥΝΙΟ του 2007 έλαβε ως αποδοχές το ποσό των 878,02 € (26 x 33,77 > 25 x 10,52). Οι ημέρες ασφάλισης ανέρχονται σε τόσες ημέρες όσες ακριβώς και οι εργάσιμες ημέρες του μήνα (ημερολογιακά), δηλαδή 25.

Σχόλιο

Για τους μισθωτούς της κατηγορίας αυτής (περ. 3), που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εφαρμόζουν σύστημα εξαήμερης εβδομαδιαίας απασχόλησης και παρέχουν τις υπηρεσίες τους ανελλιπώς, δηλαδή χωρίς απουσίες, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εφαρμόζει τις διατάξεις του άρθρου 18, παρ. 1 του Κ.Α. ΙΚΑ, αναγνωρίζοντας στους μεν αμειβόμενους με μισθό είκοσι πέντε (25) ημέρες εργασίας, στους δε αμειβόμενους με ημερομίσθιο τόσες ημέρες εργασίας όσες ακριβώς είναι οι εργάσιμες ημέρες του μήνα (ημερολογιακά).

Αντίθετα, για τους απασχολούμενους σε επιχειρήσεις που εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας απασχόλησης, δέχεται ημέρες εργασίας κατά μήνα είκοσι (20) ή είκοσι μία (21) ή είκοσι δύο (22) ή είκοσι τρεις (23), όσες δηλαδή είναι οι εργάσιμες ημέρες του πενθήμερου.

Η διακριτική αυτή μεταχείριση μεταξύ δύο εργαζομένων, οι οποίοι απασχολούνται με τον ίδιο αριθμό των ωρών εβδομαδιαίας απασχόλησης, με τις ίδιες συνθήκες εργασίας και αμοιβής και με μόνη τη διαφορά στην κατανομή των ωρών της εβδομαδιαίας απασχόλησης στις πέντε (5) ημέρες του πενθήμερου, καίτοι το πενθήμερο είναι υποχρεωτικό και για τους μερικώς απασχολούμενους (άρθρο 38, παρ. 14 του Ν.1892/1990), αντίκειται στην αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας και ως εκ τούτου θα πρέπει, κατά την άποψή μας, να αναθεωρηθεί.

με ημερήσιο ωράριο < του 1/2 του νόμιμου ωραρίου πλήρους απασχόλησης

Περίπτωση 4η

με ημερήσιο μισθό > του Τ.Η. της 1ης Ασφαλιστικής Κλάσης και εβδομαδιαία απασχόληση μικρότερη των 6 ημερών

Για τους ελλιπώς απασχολούμενους μισθωτούς που παρέχουν τις υπηρεσίες τους (ημερησίως) επί χρόνο μικρότερο «ελάσσονα» του 1/2 του νόμιμου ωραρίου πλήρους απασχόλησης και ο ημερήσιος μισθός υπερβαίνει το Τ.Η. της 1ης Ασφαλιστικής Κλάσης, π.χ. Η.Μ. > 10,52 ευρώ, ο αριθμός των ημερών ασφάλισης είναι ανάλογος του αριθμού των ημερών πραγματικής απασχόλησης είτε ο ασφαλισμένος αμείβεται με μισθό είτε με ημερομίσθιο (ημερολογιακά).

Παράδειγμα

Μισθωτός, ύστερα από έγγραφη συμφωνία, παρέχει τις υπηρεσίες του ελλιπώς, π.χ. τρεις φορές την εβδομάδα (ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΡΙΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ) με ημερήσιο μισθό μεγαλύτερο του Τ.Η. της 1ης Ασφαλιστικής Κλάσης, π.χ. 22,10 > 10,52. Ο μισθωτός αυτός κατά τον μήνα π.χ. Ιούνιο του 2007 θα αναγνωρίσει στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 12 ημέρες, δηλαδή τόσες ημέρες όσες ακριβώς είναι οι εργάσιμες ημέρες πραγματικής απασχόλησης (ημερολογιακά).

με ημερήσιο ωράριο < του 1/2 του νόμιμου ωραρίου πλήρους απασχόλησης

Περίπτωση 5η

με ημερήσιο ή μηνιαίο μισθό < ή = του Τ.Η. της 1ης Ειδικής Ασφαλιστικής Κλάσης (7,64) ή του 25πλάσιου αυτής, αντίστοιχα (25 x 7,64)

Ο μερικώς απασχολούμενος, σύμφωνα με το άρθρο 39, παρ. 2 του Ν.1892/1990, ανεξαρτήτως αν αμείβεται με μισθό ή ημερομίσθιο, αναγνωρίζει στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ όλες τις ημέρες εργασίας που πραγματοποιεί σε κάθε μισθολογική περίοδο.

Η ανωτέρω διάταξη καλύπτει τους μισθωτούς εκείνους που απασχολούνται, ύστερα από έγγραφη συμφωνία (άρθρο 38, παρ. 1 του Ν.1892/1990), με ημερήσιο ωράριο μικρότερο του 1/2 του νόμιμου ωραρίου πλήρους απασχόλησης, με ημερήσιο μισθό μικρότερο ή ίσο με το Τ.Η. της 1ης Ειδικής Ασφαλιστικής Κλάσης ή με μηνιαίο μισθό μικρότερο ή ίσο με το 25πλάσιο του Τ.Η. της 1ης Ειδικής Ασφαλιστικής Κλάσης, όπως ισχύει κάθε φορά.

Από την ανωτέρω διάταξη δεν προκύπτει κανένας περιορισμός και ως εκ τούτου οι ανελλιπώς μερικώς απασχολούμενοι θα αναγνωρίζουν στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ όλες τις εργάσιμες ημέρες, δηλαδή είκοσι πέντε (25) οι αμειβόμενοι με μισθό και είκοσι τέσσερις - είκοσι επτά (24-27) οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο.

με μισθό (25), ανεξάρτητα εάν οι εργάσιμες ημέρες κατά μήνα είναι 24-27

- Ανελλιπώς απασχολούμενοι

με ημερομίσθιο (όλες οι εργάσιμες ημέρες του μήνα, 24-27)

Οι εισφορές για τους μερικώς απασχολούμενους (άρθρο 39, παρ. 1 του Ν.1892/1990) σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υπολογιστούν σε ημερήσιο μισθό μικρότερο του Τ.Η. της 1ης Ειδικής Ασφαλιστικής Κλάσης ή επί μηνιαίου μισθού μικρότερου του 25πλάσιου του Τ.Η. της 1ης Ειδικής Ασφαλιστικής Κλάσης, όπως ισχύει κάθε φορά (άρθρο 39, παρ. 4 του Ν.1892/1990).

Εάν ο μισθωτός απουσιάσει και για τις ημέρες απουσίας του δεν δικαιούται αμοιβής, τότε ο αριθμός είκοσι πέντε (25) για τους αμειβόμενους με μισθό ή ο αριθμός είκοσι τέσσερις - είκοσι επτά (24-27) για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο, μειώνεται ανάλογα με τον αριθμό των απουσιών.

Εάν ο μισθωτός παρέχει τις υπηρεσίες του, ύστερα από έγγραφη συμφωνία (άρθρο 38, παρ. 1 του Ν.1892/1990), λιγότερες ημέρες κατά εβδομάδα, π.χ. τρεις (3) ή τέσσερις (4), οι αναγνωριζόμενες ημέρες ασφάλισης είναι τόσες όσες ακριβώς οι ημέρες πραγματικής απασχόλησης (ημερολογιακά).

Ο αριθμός των αναγνωριζόμενων ημερών ασφάλισης κατά μήνα, σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις, καθώς και οι τεκμαρτές αποδοχές επί των οποίων υπολογίζονται οι οφειλόμενες εισφορές, απεικονίζονται στον συνημμένο ΠΙΝΑΚΑ Β’.

Παράδειγμα

Μισθωτός με ημερήσιο μισθό 6,35 < 7,64 €, κατά τον μήνα Ιούνιο του 2007 έλαβε ως αμοιβή το ποσό των 165,10 € (26 x 6,35). Οι ημέρες ασφάλισης ανέρχονται (βάσει του ΠΙΝΑΚΑ Β’) σε 22 και οι εισφορές θα υπολογιστούν επί του ποσού των τεκμαρτών αποδοχών που αντιστοιχούν στις 22 ασφαλιστέες ημέρες, δηλαδή επί του ποσού των 168,08 € και όχι επί του ποσού των 165,10 €.

Εξαιρέσεις

Από τις διατάξεις της μερικής απασχόλησης εξαιρούνται (άρθρο 39, παρ. 7 του Ν.1892/1990:

α) Οι κατ’ οίκον του εργοδότη απασχολούμενοι.

β) Τα μέλη οικογένειας α’ και β’ βαθμού (άρθρο 1, παρ. 1 του Ν.1759/1988).

γ) Οι αμειβόμενοι με κυμαινόμενες αποδοχές μόνο ως προς τον υπολογισμό των εισφορών (έγγραφο Φ9/οικ.1369/18.7.2000 του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων).

Γ. Εκ περιτροπής απασχόληση

Ως εκ περιτροπής απασχόληση θεωρείται η εργασία που παρέχεται κατά πλήρες ημερήσιο ωράριο (π.χ. έξι ώρες και 40’ με σύστημα εξαήμερης εβδομαδιαίας απασχόλησης), αλλά οι ημέρες που παρέχεται η εργασία είναι λιγότερες των νόμιμων κατά εβδομάδα, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση λιγότερες των έξι (6), π.χ. από μία - πέντε (1-5) ημέρες (άρθρο 38, παρ. 2, εδάφιο α’ του Ν.1892/1990, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2, παρ. 2 του Ν.2039/1998, εγκύκλιος 2432/1999 του Υπουργείου Εργασίας).

Αν ο χρόνος ημερήσιας απασχόλησης παραταθεί πέραν του συμβατικού ωραρίου (π.χ. λόγω υπερεργασίας ή υπερωρίας) ή ο ημερήσιος μισθός είναι μεγαλύτερος του νόμιμου, δεν έχει σαν αποτέλεσμα αναγνώρισης περισσότερων της μίας (1) ημερών εργασίας.

Συνεπώς, βάσει των ανωτέρω, οι μισθωτοί που απασχολούνται με σύμβαση εκ περιτροπής εργασίας και αμείβονται με μισθό ή ημερομίσθιο, αναγνωρίζουν στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τόσες ημέρες εργασίας όσες ακριβώς είναι οι εργάσιμες ημέρες της κάθε μισθολογικής περιόδου.

Ως ημερήσιος μισθός των προσώπων αυτών ορίζεται το πηλίκο της διαίρεσης του συνόλου των αποδοχών της μισθολογικής περιόδου δια του αριθμού των ημερών εργασίας που θα αναγνωριστούν στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Θα ηθελα αρχικα να συμφωνησω με την συναδελφο της αγγλικης που απορει σχετικα με την μισθοδοτικη μας εξομοιωση με τους υπολοιπους καθηγητες ξενων γλωσσων αποφοιτους λυκειου....

Δευτερον θελω να ρωτησω σε ποιον αλλο κλαδο μισθωτων η συλλογικη συμβαση προβλεπει αυξησεις ρεκορ της ταξης των 0,05 ευρω την ωρα - δηλαδη 0,85% -ουτε καν 1% !!! Και η συγκεκριμενη αυξηση ερχεται να καλυψει το επι διετιας κενο της αναπροσαρμογης .

Τελευταιο ερωτημα.... μπορει καποιος να μας ενημερωσει για το μεικτο κ το καθαρο βασικο ωρομισθιο των καθηγητων ξενων γλωσσων με βαση κ τις δυο συλλογικες συμβασεις που (υποτιθεται ) ισχυουν ?

Σας ευχαριστω :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
1.Θα ηθελα αρχικα να συμφωνησω με την συναδελφο της αγγλικης που απορει σχετικα με την μισθοδοτικη μας εξομοιωση με τους υπολοιπους καθηγητες ξενων γλωσσων αποφοιτους λυκειου....

2.Δευτερον θελω να ρωτησω σε ποιον αλλο κλαδο μισθωτων η συλλογικη συμβαση προβλεπει αυξησεις ρεκορ της ταξης των 0,05 ευρω την ωρα - δηλαδη 0,85% -ουτε καν 1% !!! Και η συγκεκριμενη αυξηση ερχεται να καλυψει το επι διετιας κενο της αναπροσαρμογης .

3.Τελευταιο ερωτημα.... μπορει καποιος να μας ενημερωσει για το μεικτο κ το καθαρο βασικο ωρομισθιο των καθηγητων ξενων γλωσσων με βαση κ τις δυο συλλογικες συμβασεις που (υποτιθεται ) ισχυουν ?

Σας ευχαριστω :D

1. ΣΩΣΤΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ.

2.ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΙ. ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ.

3. ΤΑ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ.

ΦΙΛΙΚΑ

ΣΩΤΗΡΗΣ

υ.γ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ. ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΣΧΕΤΑ Η ΣΚΟΠΙΜΑ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
1. ΣΩΣΤΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ.

2.ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΙ. ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ.

3. ΤΑ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ.

ΦΙΛΙΚΑ

ΣΩΤΗΡΗΣ

υ.γ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ. ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΣΧΕΤΑ Η ΣΚΟΠΙΜΑ.

Αγαπητε μου , εγω μια χαρα τις υπολογησα τις αυξησεις...καποιοι αλλοι σκοπιμως απλα αποδιδουν ο,τι τους βολευει υπο την μορφη...αυξησης.θα γινω λοιπον πολυ πιο συγκεκριμενη : για το σχολικο ετος 2005-6 καθως και 2006-7 η ωριαια αποζημιωση μου ανερχοταν στο ποσο των 8,13 ευρω μεικτα (συμπεριλαμβανεται σε αυτο το ποσο κ η προσαυξηση του 10% για τισ διορθωσεις) και το καθαρο ωρομισθιο μου ηταν 6,83

Για τη νεα σχολικη χρονια 2007-8 η ωριαια μεικτη αποζημιωση ειναι 8,20 ευρω κ καθαρα λαμβανω 6,88

Η αυξηση που ανεφερα υπολογιστηκε επι των καθαρων αποδοχων μου :lol:

Απο κει και περα φιλε Σωτηρη...δεν ειναι θεμα ελλειπους ενημερωσης αλλα ασυδοσιας καποιων εργοδοτων που πληρωνουν ο,τι θελουν υπο τις...ευλογιες του αρμοδιου υπουργειου.

Και πιστεψτε με...ουδεμια προπαγανδιστικη προθεση με διακατεχει...

εγω σας παρουσιαζω το πως πληρωνομαι - τα ιδια ακριβως δηλωνονται κ στο ικα -αρα επισημως αυτες ειναι οι "νομιμες" αυξησεις και γι'αυτο λεω "υπο τις ευλογιες του υπουργειου" - υποθετω πως αν ισχυαν αλλα στην συλλογικη....καποιος θα βρισκοταν να επιβαλλει κυρωσεις στους εργοδοτες μας για μη τηρηση της προαναφερθεισας συμβασης.

Αν χρειαζεστε οποιεσδηποτε διευκρινησεις...στην διαθεση σας... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
1.Αγαπητε μου , εγω μια χαρα τις υπολογησα τις αυξησεις...καποιοι αλλοι σκοπιμως απλα αποδιδουν ο,τι τους βολευει υπο την μορφη...αυξησης.θα γινω λοιπον πολυ πιο συγκεκριμενη :

2.για το σχολικο ετος 2005-6 καθως και 2006-7 η ωριαια αποζημιωση μου ανερχοταν στο ποσο των 8,13 ευρω μεικτα (συμπεριλαμβανεται σε αυτο το ποσο κ η προσαυξηση του 10% για τισ διορθωσεις) και το καθαρο ωρομισθιο μου ηταν 6,83

3.Για τη νεα σχολικη χρονια 2007-8 η ωριαια μεικτη αποζημιωση ειναι 8,20 ευρω κ καθαρα λαμβανω 6,88

Η αυξηση που ανεφερα υπολογιστηκε επι των καθαρων αποδοχων μου :lol:

Απο κει και περα φιλε Σωτηρη...δεν ειναι θεμα ελλειπους ενημερωσης αλλα ασυδοσιας καποιων εργοδοτων που πληρωνουν ο,τι θελουν υπο τις...ευλογιες του αρμοδιου υπουργειου.

Και πιστεψτε με...ουδεμια προπαγανδιστικη προθεση με διακατεχει...

εγω σας παρουσιαζω το πως πληρωνομαι - τα ιδια ακριβως δηλωνονται κ στο ικα -αρα επισημως αυτες ειναι οι "νομιμες" αυξησεις και γι'αυτο λεω "υπο τις ευλογιες του υπουργειου" - υποθετω πως αν ισχυαν αλλα στην συλλογικη....καποιος θα βρισκοταν να επιβαλλει κυρωσεις στους εργοδοτες μας για μη τηρηση της προαναφερθεισας συμβασης.

Αν χρειαζεστε οποιεσδηποτε διευκρινησεις...στην διαθεση σας... :)

Φίλη συν επισκέπτρια,

ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙΑ, ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, Η ΑΓΝΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΗΣΗ...

Κανένα υπουργείο δεν σας σώζει αν δεν μάθετε τα πραγματικά σας δικαιώματα καθώς επίσης και τον τρόπο να τα διεκδικείτε.

Τέλος κάτι που αφορά όλους τους καθηγητές ξένων γλωσσών. Έχετε την πιο ευνοική σύμβαση αμοιβών, σχεδόν, από όλους τους ωρομίσθιους εργαζόμενους. Δεν είναι βεβαίως επίπληξη αυτό, ο καθένας βελτιώνει όσο μπορεί την θέση του, αλλά η "κότα κοιτάει και λίγο προς τα πάνω" δεν βοσκάει μόνο.

ΦΙΛΙΚΑ

ΣΩΤΗΡΗΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΦPONTIΣTHPIA ΞENΩN ΓΛΩΣΣΩN

5. Σε περίπτωση αργίας(1) των κέντρων ξένων γλωσσών λόγω εξαιρεσίμων εορτών για μία ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα, για την συμπλήρωση της 18ωρης εβδομαδιαίας εργασίας, υπολογίζονται και οι ώρες των ημερών κατά τις οποίες οι καθηγητές θα εδίδασκαν αν δεν συνέπιπταν με ημέρες αργίας. Eπίσης σε περίπτωση αργίας λόγω εξαιρέσιμων εορτών για μία ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα δικαιούνται να παίρνουν τις αποδοχές που αντιστοιχούν στο ωράριο που συμφωνήθηκε, και οι μισθωτοί που απασχολούνται λιγότερο από 18 ώρες την εβδομάδα και αμείβονται με ωρομίσθιο, εφόσον φυσικά οι ημέρες αυτές περιλαμβάνονται στη συμφωνημένη διάρκεια της σύμβασης εργασίας. Σαν ημέρες αργίας θεωρούνται και οι ημέρες διακοπών των κέντρων ξένων γλωσσών, λόγω εορτών του Πάσχα και των Xριστουγέννων, N. Έτους.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΙΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ??

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΞΑΜΗΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Καλημέρα!!

Θα ήθελα να ρωτήσω ποιό είναι το ωρομίσθιο για έναν καθηγητή πληροφορικής (ειδικότητας ΠΕ19) σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης και ποίο σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών για μαθήματα ECDL.

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Καλημέρα!!

Θα ήθελα να ρωτήσω ποιό είναι το ωρομίσθιο για έναν καθηγητή πληροφορικής (ειδικότητας ΠΕ19) σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης και ποίο σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών για μαθήματα ECDL.

Ευχαριστώ!

Για τους καθηγητές μέσης εκπαιδευσης

http://www.omed.gr/el/index.php?module=mysse&action=data&myid=63

Το φροντιστήριο ξένων γλωσσών απαγορεύεται να παραδίδει μαθήματα πληροφορικής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Καλημέρα, μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος γιατί με τόσα που διάβασα μπλέχτηκα. Είμαι καθηγητής μέσης εκπαίδευσης σε φροντιστήριο, ωρομίσθιος. Πως μπορώ να υπολογίζω τα ένσημα του ΙΚΑ ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας κάθε μήνα;

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...