Προς το περιεχόμενο
  • 0

Σ.Ε.Π.Ε.-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΒΙΒΛΙΟ Ι.Κ.Α.-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Επισκέπτης

Ερώτηση

1ον ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΑΝ ΤΟ Σ.Ε.Π.Ε. ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΟΠΟΥ ΒΡΙΚΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ :? (ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!).

2ον.ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΓΙΕΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Ι.Κ.Α. ΤΟΝ ΝΕΟΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΑ ΕΓΡΑΖΟΜΕΝΟ ΕΝΤΟΣ 8 ΗΜΕΡΩΝ :? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ,ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ :?

3ον.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ .... ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΕΥΘΗΝΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΓΙΝΩ (ΔΙΕΥΘ/ΣΕΙΣ- ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΒΑΣΙΚΑ :? ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ :?

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

1. Το πορτοκαλί Βιβλίο , αφορά το ΙΚΑ , επιδεικνύεται στα αρμόδια όργανα ελέγχου του ΙΚΑ , και μόνο εκείνα μπορούν να αφαιρέσουν σελίδες από το βιβλίο προκειμένου να ολοκληρώσουν τον έλεγχο τους .

2. Δεν έχω υπόψη μου τέτοια απόφαση δεδομένου , ότι οφείλει ο εργοδότης να αναγράψει τον εργαζόμενο στο βιβλίο νεοπροσληφθέντων την πρώτη ημέρα που αναλαμβάνει εργασία αυτός (αναφέρεται στο βιβλίο : Η καταχώρηση των απασχολούμενων μισθωτών στο παρών είναι υποχρεωτική αμέσως μετά την πρόσληψη και πρίν αναλάβουν εργασία).

3. Στην επιθεώρηση εργασίας , εάν δεν έχουν οι ίδιοι στοιχεία , μπορούν τουλάχιστον να σας ενημερώσουν για το τηλέφωνο κάποιου τεχνικού ασφαλείας , που υπογράφει για κάποια άλλη επιχείρηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

το εμπορικο επιμελητηριο κατα καιρους κανει σεμιναρια για τα μελη του & δινει πτυχεια τεχνικου ασφαλειας δωρεαν

υπαρχου επισης καποια Κ.Ε.Κ.που δινουν διπλωματα εαν παρακουλουθησεις καποιες ωρες αντι του ποσου περίπου `100-150` ε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

EMEIΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ Κ.Ε.Κ. ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΜΗΤΡΟΔΩΡΟΥ 4- ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΤΗΛ: `210-5127330` ΚΑΙ ΦΑΞ :`210-5129141`

ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η Κα ΓΚΕΚΑ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΗΤΑΝ 106,20 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΗΤΑΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ 5 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ,

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ.

1.ον ΣΕ ΕΛΕΝΧΟ ΤΟΥ Σ.Ε.Π.Ε ΠΡΙΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ''ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΒΙΒΛΙΟΥ'' ΤΟΥ Ι.Κ.Α. ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ & ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ & ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ :?

2ον.ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΒΗΜΑ.(ΒΛ.ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ).ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ :?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Νόμος 2639/1998 - Αρθρο 7 - Παράγραφος 1

1. Το Σ.ΕΠ.Ε. έχει τις εξής αρμοδιότητες:

.

.

η. Να λαμβάνει γνώση οποιουδήποτε από τα τηρούμενα βιβλία, μητρώα, έγγραφα και κάθε άλλου είδους στοιχείου της επιχείρησης, καθώς και να λαμβάνεται αντίγραφα.

Σχετικό είναι και το εγγ.ΙΚΑ Ε40/78/22.2.2001 όπου αναφέρεται ότι

το ΣΕΠΕ είναι υποχρεωμένο να ενημερώνει άμεσα τον ασφαλιστικό φορέα σε κάθε περίπτωση διαπιστώσεως παραβάσεων της ασφαλιστικής νομοθεσίας .

Αν κοινοποιηθεί στο ΙΚΑ μάλλον δεν γλιτώνεις το πρόστιμο (10 μέρες από την κοιν) . Σχετικό είναι και το εγγρ.11304/15.12.2000 του Υπ.εργασίας όπου αναφέρεται η διαδικασία σε περίπτωση που διαπιστώνεται η ύπαρξη ανασφάλιστων εργαζομένων από το ΣΕΠΕ. Εκεί αναφέρει ότι η 1Η σελίδα του Ειδικού βιβλίου αφαιρείται και διαβιβάζεται στο ΙΚΑ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Νομίζω ότι σε 10 ημέρες από την κοινοποίηση του ΣΕΠΕ στο ΙΚΑ θα καταλογισθούν από το ΙΚΑ οι πράξεις επιβολής προστίμου . Για περισσότερες πληροφορίες πρέπει να βρείτε τις αποφάσεις που αναφέρω . Δυστυχώς δεν τις έχω σε ηλεκτ.μορφη . Η ουσία είναι ότι και το ΣΕΠΕ μπορεί να κάνει έλεγχο στο πορτοκαλί βιβλίο .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...