Προς το περιεχόμενο

ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣ. ΑΠΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΦΟΡΟΥ Ζ ΠΗΓΗΣ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΤΟ 2003 ΕΛΑΒΑ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΗΤΑΝ 936,00€, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ (ΦΟΡΟΣ Ζ' ΠΗΓΗΣ, Χ/ΜΟ ΦΟΡΟΥ Ζ ΠΗΓΗΣ, ΟΓΑ Χ/ΜΟΥ ΦΟΡΟΥ Ζ' ΠΗΓΗΣ, ΜΤΠΥ 3%, Χ/ΜΟ ΜΤΠΥ) ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑ ΗΤΑΝ 686,350€. ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΩ ΣΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΗ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

ΑΝΝΑ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ `507-508` ΚΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ `605-606`.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεδομένου , ότι αναφέρεται Ζ' πηγής στην βεβαίωση που πήρατε από το ΕΜΠ, η απάντηση του επισκέπτη , θεωρώ ότι είναι σωστή.

Ωστόσο άν μας λέγατε μόνο , ότι λάβατε ένα ποσό ώς υποτροφία - προφανώς για την απόδοση σας - η απάντηση μου θα ήταν διαφορετική διότι οι υποτροφίες απαλλάσονται του φόρου , και με αυτό το δεδομένο θα έπρεπε να πάνε στον κωδ.659 - 660 του πίνακα 6

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν υπάρχει απαλλαγή, τότε γιατί να γίνει παρακράτηση φόρου 20%;

Καλό θα ήταν βεβαίως να δούμε την βεβαίωση , που εκδίδει το ΕΜΠ , αλλά όσο αφορά την απαλλαγή σχετικό είναι το άρθρο 6 , $ 6 , περίπτ.γ' - Απαλλαγή υποτρόφων -

"γ) Τα ποσά των υποτροφιών που καταβάλλονται σε όσους νόμιμα έλαβαν την υποτροφία από το Δημόσιο ή από τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ή από τα ιδρύματα και από περιουσίες του α.ν.2039/1939 (ΦΕΚ 455 Α'), εφόσον από αυτά αποδεδειγμένα επιδιώκονται σκοποί εθνωφελείς ή θρησκευτικοί ή φιλανθρωπικοί ή εκπαιδευτικοί ή καλλιτεχνικοί ή κοινωφελείς, ως και τα ποσά των υποτροφιών που παρέχονται σε Ελληνες υποτρόφους από ξένα κράτη ή αλλοδαπά ιδρύματα και οργανισμούς."

Περαιτέρω στην ερμηνία του Τότση , αναφέρεται για την περίπτωση γ'

Η εν λόγω απαλλαγή αποβλέπει στη δημιουργία κινήτρου για την προώθηση ή ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου του δυναμικού της χώρας και για αυτό παρέχεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Κατά τις οδηγίες της διοίκησης (Υ.Ο.Εγκ. 21/1981) , η απαλλαγή αφορά μόνο τα ποσά των υποτροφιών που καταβάλλονται στους υπότροφους κατά τον χρόνο της εκπαίδευσης αυτών , όχι δε για τα ποσά των τυχόν αποδοχών που τους καταβάλλονται με την ιδιότητα τους ώς υπαλλήλων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 year later...
επισκέπτη George Glos

Επειδη συμβαίνει να είμαι και εγώ μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΕΜΠ και τυγχάνω αντίστοιχης υποτροφίας, απλώς να κάνω τη διευκρίνηση ότι η υποτροφία δίνεται με μηδενική παρακράτηση φόρου (το οποίο αναφέρεται ρητά και στη βεβαίωση που μας έχει αποσταλλεί απο το ίδρυμα), αλλά πέραν αυτού έχει όλες τις κρατήσεις που αναφέρει αναλυτικά η κοπέλα.

Νομίζω ότι αρκεί να συμπληρωθεί ο κωδ.659 - 660 του πίνακα 6.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 7 years later...

επαναφερω το θεμα με αφορμη τισ προσφατεσ μεταβολεσ στο φορολογικο.. εχει αλλαξει κατι ή οι υποτροφιεσ παραμενουν αφορολογητες?

 

ευχαριστω για τον χρονο σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...