Προς το περιεχόμενο

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΜΑΠ ΜΙΣΘΩΤΗ , ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ


Proodeytiki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

..Λοιπόν είναι γνωστό ότι κατ' εξαίρεση, σε περίπτωση ακινήτων για τα οποία έχει συναφθεί σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης, ο μισθωτής τους, για όσο χρόνο διαρκεί η σύμβαση είναι υπόχρεος στην υποβολή της σχετικής δήλωσης ΦΜΑΠ.

Στο θέμα μας τώρα εταιρεία έχει συνάψει σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης-15 έτη- για ακίνητο το οποίο εκμεταλλεύεται εκμισθώνοντας το σε τρίτους ..οπότε επειδή δεν απαλλάσσονται από το φόρο τα κτίσματα των επιχειρήσεων των οποίων το αντικείμενο των εργασιών τους είναι η εκμετάλλευση των ακινήτων τους το ακίνητο θα υπαχθει ολόκληρο σε φορολογία.

Η αντικειμενική αξία του κτιρίου πάνω-κάτω όπως μου είπανε απο την Leasing εταιρεία είναι περί τα 3,5 εκ ευρώ και όπως συναγεται από τα ανωτέρω θα υπαχθεί όλη σε φορολογία με τους συντελεστές των Ν.Π.....(οκ οκ δεν την κάναμε το Μάρτη θα πληρώσουμε 1% εκπρόθεσμο ανα μήνα).

Ο προβληματισμός είναι ο εξείς ..ο μισθωτής δεν έχει στην κατοχή του το ακίνητο και οφείλει μισθώματα 15 ετών για να το αποκτήσει , του χρόνου 14 μισθώματα κ.λ.π.

Δεν θα έπρεπε απο τη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας που υποβάλλεται σε φόρο στην περίπτωση μας τα 3,5 εκ ευρώ , να αφαιρεθούν από αυτήν οι οφειλές προς την εταιρεία Leasing που στην ουσία είναι μια μορφή δανεισμού ή έστω αν η εταιρεία Leasing έχει αγοράσει το ακίνητο με Δάνειο απο την Τραπεζική αγορά δεν θα έπρεπε με την αντίστοιχη βεβαίωση της τραπέζης να εκπίπτει απο την Φορολογητέα αξία το ύψος του Δανεισμού ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως θα τηλεφωνούσα στο ΥΟ για διευκρινίσεις στο θέμα αυτό.

...Eχεις δίκιο Δημήτρη ..αυτό θα κάνω !!!!!!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το άρθρο 25 του 2459 / 1997 , Νίκο είναι δυστυχώς ( για την περίπτωση σου ) περιοριστικό ( κατά τη γνώμη μου πάντα ) ως προς τις εκπτώσεις . Πάντως το ερώτημα δε βλάπτει ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 weeks later...

...Λοιπόν για τυχόν ενδιαφερόμενο αναφέρω μέρος της συνομιλίας με το Τμήμα ΦΜΑΠ του Υ.Ο.

...Οντως -όπως αναμένονταν- δεν υπάρχει δικαίωμα έκπτωσης σε περίπτωση ακινήτων για τα οποία έχει συναφθεί σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης για τους λόγους που προαναφέρθησαν.

...Το ευχάριστο ( ??? ) είναι ότι το θέμα της "Αδικίας" αυτής σε βάρος των εταιρειών που έχουν συνάψει την εν λόγω σύμβαση έχει επισημανθεί από το Τμήμα και έχει ενημερωθεί η ιεραρχία.

...Είδομεν !!!!!!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...