Προς το περιεχόμενο

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ 3296/2004 ΣΕ ΕΠΕ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

επισκέπτη ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ

B):huh:

ΣΕ ΕΠΕ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΧΡΗΣΗ 31/12/2005 ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟ ΟΜΩΣ (3296/2004) ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΠΟΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ?

ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ 'Η ΤΑ ΤΕΚΜΑΡΤΑ ΚΕΡΔΗ?ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα αποτελεσματα της εταιριας ειναι ζημιες

στον ισολογισμο θα φιανονται μονο οι ζημιες δηλαδη το λογιστικο αποτελεσμα της.

τα αποτελεσματα του 3296/2004 αντιμετωπιζονται οπως και αν σου ειχαν κανει τακτικο ελεγχο και ειχας λογιστικες διαφορες

42.04 Διαφορές φορολογικού ελέγχου προηγούμενων χρήσεων

1) Ο λογαριασμός χρεώνεται, με πίστωση:

α) Του λογαριασμού 33.98 "Επίδικες απαιτήσεις κατά Ελληνικού Δημοσίου" έπειτα από την οριστικοποίηση της εκκρεμοδικίας, με τα ποσά φόρου εισοδήματος και σχετικών προσαυξήσεων που, τελικά, καταλογίζονται σε βάρος της οικονομικής μονάδας.

β) Του λογαριασμού 54.99 "Φόροι - Τέλη προηγούμενων χρήσεων", με τα ποσά φόρου εισοδήματος προηγούμενων χρήσεων και προσαυξήσεων που βεβαιώνονται μέσα στη χρήση οριστικά και αμετάκλητα.

2) Ο λογαριασμός πιστώνεται, με χρέωση:

α) Tων οικείων λογαριασμών του πάγιου ενεργητικού ή των απαιτήσεων, για να επαναφερθούν στους λογαριασμούς αυτούς ποσά προσθηκών ή βελτιώσεων, τα οποία σε προηγούμενες χρήσεις καταχωρήθηκαν σε λογαριασμούς εξόδων ή ποσά αποσβέσεων πάγιων στοιχείων μεγαλύτερα από αυτά που αναγνωρίζει η φορολογική νομοθεσία ή ποσά αποσβέσεως ανεπίδεκτων εισπράξεως απαιτήσεων προηγούμενων χρήσεων, τα οποία ο φορολογικός έλεγχος δεν αναγνωρίζει για έκπτωση.

β) Των οικείων λογαριασμών ταμείου ή απαιτήσεων κατά του Ελληνικού Δημοσίου, με τους φόρους εισοδήματος προηγούμενων χρήσεων οι οποίοι αναγνωρίζονται για επιστροφή οριστικά και αμετάκλητα.

γ) Του λογαριασμού 41.08 Αφορολόγητα αποθεματικά ειδικών διατάξεων νόμων, με τα ποσά των αποθεματικών αυτών που δεν αναγνωρίζονται από το φορολογικό έλεγχο.

3) Το υπόλοιπο που παρουσιάζει ο λογαριασμός 42.04 στο τέλος κάθε χρήσεως μεταφέρεται στο λογαριασμό 88.06 "Διαφορές φορολογικού ελέγχου προηγούμενων χρήσεων".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη SOTHRIS
B):huh:

ΣΕ ΕΠΕ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΧΡΗΣΗ 31/12/2005 ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟ ΟΜΩΣ (3296/2004) ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΠΟΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ?

ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ 'Η ΤΑ ΤΕΚΜΑΡΤΑ ΚΕΡΔΗ?ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Στον ισολογισμό θα αναγραφεί το τελικό ακάλυπτο ποσό των ζημιών της κλειόμενης χρήσης, το

οποίο δεν καλύφθηκε από υπόλοιπο κερδων προηγούμενης χρήσης, ή από διάθεση αποθεματικών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα πιστώσεις τον 86.99 με την ζημία της χρήσης του 2005 και και θα χρεώσεις τον 88.01.

Θα χρεώσεις τον 88.08 (φόρο εισοδήματος ) με τον φόρο που προκύπτει από τον φόρο της περαίωσης και θα πιστώσεις τον 54.07 που θα τον μεταφέρεις με την σειρά του στον 54.08.

Θα πιστώσεις του λογαριασμούς 88.01 και τον λογ. 88.08 με τα χρεωστικά τους υπόλοιπα και θα χρεώσεις τον 88.99 κέρδη προς διάθεση.

Τον λογ.88.99 θα τον πιστώσεις με το υπόλοιπο του και θα χρεώσεις τον 42.00.

Αυτές είναι οι εγγραφές.

Τι διαφορές φορολογικού ελέγχου !!!!

Απόστολε θα σε μαλώσω. :):D:D

Δημητρη μιλαω για την διαφορα του φορου απο την περαιωση και τα υποτιθεμενα κερδη που παρουσιασε η εταιρια

η λογιστικη ζημια παρουσιαζεται οπως την γραφεις

αλλα ο φορος που βγαινει για την εταιρια ειναι διαφορα λογιστικου ελεγχου γιατι λογιστικα δεν εχει κερδη για να πληρωση φορους

να με μαλωσεις αλλα ακουσε και την αποψη μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ-DCORFU

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΖΗΜΙΑ,ΛΟΓΩ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΕΡΔΩΝ

ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Επισκέπτης
ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ-DCORFU

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΖΗΜΙΑ,ΛΟΓΩ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΕΡΔΩΝ

ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.

O αυτοέλεγχος δεν γίνεται για το εισόδημα 10/5 και για τον Φ.Π.Α. τον Ιούνιο;

Οι ΕΠΕ δεν έχουν εκτυπώσει μέχρι 31/3.

Αυτές οι εγγρaφές δεν αφορούν προηγούμενη χρήση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ-DCORFU

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΖΗΜΙΑ,ΛΟΓΩ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΕΡΔΩΝ

ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.

Eισόδημα, Νόμος - Π.Δ., 14/12/2004, 13/Ν.3296/2004

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’

ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ

ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ

Αρθρο 13

Αντικείμενο, έννοια και προϋποθέσεις περαίωσης

Δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α. επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, κατά τα οριζόμενα στο επόμενο άρθρο, δεν ελέγχονται ως προς τα δηλούμενα εισοδήματα και ποσά Φ.Π.Α. από την άσκηση της εκμετάλλευσης της επιχείρησης ή του ελευθέριου επαγγέλματος και θεωρούνται περαιωθείσες ως ειλικρινείς για τα εισοδήματα και τα ποσά αυτά, εφόσον δηλώνονται ακαθάριστα έσοδα και καθαρά κέρδη, καθώς και τυχόν διαφορές εκροών στο Φ.Π.Α., κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 15.

Eισόδημα / Φ.Π.Α., Νόμος - Π.Δ., 14/12/2004, 15/Ν.3296/2004

Αρθρο 15

Δηλούμενα ακαθάριστα έσοδα και καθαρά κέρδη

Δηλούμενες διαφορές εκροών στο Φ.Π.Α.

1. Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α., που υπάγονται στη διαδικασία περαίωσης κατά το άρθρο 13 σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο, δεν ελέγχονται και θεωρούνται περαιωθείσες ως ειλικρινείς, εφόσον με αυτές δηλώνονται ακαθάριστα έσοδα και καθαρά κέρδη, προκειμένου για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, καθώς και εκροές, προκειμένου για τις δηλώσεις Φ.Π.Α., από την άσκηση της εκμετάλλευσης της επιχείρησης ή του ελευθέριου επαγγέλματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις επόμενες παραγράφους, ανεξαρτήτως αυτών που προκύπτουν βάσει των τηρηθέντων βιβλίων και στοιχείων ή εκ της εφαρμογής των γενικών φορολογικών διατάξεων.

2. Τα οριζόμενα στην προηγούμενη παράγραφο έχουν εφαρμογή, εφόσον με τις υποβαλλόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος δηλώνονται τα ακόλουθα ποσά ακαθάριστων εσόδων και καθαρών κερδών:

α. Ακαθάριστα έσοδα:

αα. Επί επιχειρήσεων της υποπερίπτωσης αα’ της παραγράφου 1.α’ του προηγούμενου άρθρου, ποσό τουλάχιστον ίσο ή μεγαλύτερο αυτού που προκύπτει από το άθροισμα του κόστους πωληθέντων (εμπορευμάτων ή προϊόντων), των εξόδων και δαπανών που αφορούν τη διαχειριστική περίοδο συμπεριλαμβανομένων και των αποσβέσεων που αναλογούν, καθώς και των μικτών κερδών. Ως μικτό κέρδος λαμβάνεται το ποσό που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του κόστους πωληθέντων (εμπορευμάτων ή προϊόντων) με το Συντελεστή Μικτού Κέρδους. Συντελεστής Μικτού Κέρδους είναι ο συντελεστής που προκύπτει από τη σχέση του κλάσματος που αριθμητή έχει τον προβλεπόμενο Μοναδικό Συντελεστή Καθαρού Κέρδους και παρονομαστή τον αριθμό εκατό (100) μείον τον προβλεπόμενο Μοναδικό Συντελεστή Καθαρού Κέρδους ήτοι Μ.Σ.Κ.Κ. / (100 - Μ.Σ.Κ.Κ.). Σε περίπτωση που δεν προβλέπεται για την επιχείρηση Μ.Σ.Κ.Κ. εφαρμόζεται ο μέσος όρος των συντελεστών του οικείου πίνακα στον οποίο εντάσσεται η επιχείρηση. Προκειμένου για επιχειρήσεις με περισσότερους του ενός Μ.Σ.Κ.Κ., εφαρμόζεται ο μέσος σταθμικός συντελεστής που προκύπτει από τη διαίρεση των συνολικών καθαρών κερδών που προκύπτουν με την εφαρμογή των Μ.Σ.Κ.Κ. κατά κατηγορία εσόδων δια των συνολικών ακαθάριστων εσόδων της διαχειριστικής περιόδου.

ββ. Επί επιχειρήσεων της υποπερίπτωσης ββ’ της παραγράφου 1.α’ του προηγούμενου άρθρου, τα ακαθάριστα έσοδα που προκύπτουν από τα τηρηθέντα βιβλία και στοιχεία.

γγ. Επί επιχειρήσεων της υποπερίπτωσης γγ’ της παραγράφου 1.α’ του προηγούμενου άρθρου, το ποσό που προκύπτει από το άθροισμα των ακαθάριστων εσόδων που προσδιορίζονται κατά κατηγορία δραστηριότητας σύμφωνα με τα οριζόμενα στις προηγούμενες υποπεριπτώσεις αα’ και ββ’, με επιμερισμό των κοινών δαπανών στις επί μέρους δραστηριότητες ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής των ακαθάριστων εσόδων κάθε δραστηριότητας στο σύνολο των ακαθάριστων εσόδων της διαχειριστικής περιόδου από όλες τις δραστηριότητες.

δδ. Επί ελευθέρων επαγγελματιών της υποπερίπτωσης δδ’ της παραγράφου 1.α’ του προηγούμενου άρθρου, με ανάλογη εφαρμογή όσων ορίζονται στην πιο πάνω υποπερίπτωση ββ’.

εε. Επί ελευθέρων επαγγελματιών με παράλληλη άσκηση εμπορικής δραστηριότητας της υποπερίπτωσης εε’ της παραγράφου 1.α’ του προηγούμενου άρθρου, με ανάλογη εφαρμογή όσων ορίζονται στην πιο πάνω υποπερίπτωση γγ’.

στστ. Επί επιχειρήσεων της παραγράφου 1.β’ του προηγούμενου άρθρου, με ανάλογη εφαρμογή όσων ορίζονται στην πιο πάνω υποπερίπτωση αα’. Ειδικά για τις εν λόγω επιχειρήσεις που άσκησαν δραστηριότητα παροχής υπηρεσιών, αντί του μικτού κέρδους λαμβάνεται το ποσό που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό των εξόδων και δαπανών με τον προβλεπόμενο για την επιχείρηση Μ.Σ.Κ.Κ.

β. Καθαρά κέρδη:

αα. Επί επιχειρήσεων της υποπερίπτωσης αα’ της παραγράφου 1.α’ του προηγούμενου άρθρου, με βιβλία Β’ ή Γ’ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., το ποσό που προκύπτει εξωλογιστικώς με πολλαπλασιασμό των ακαθάριστων εσόδων της επιχείρησης, όπως αυτά προσδιορίζονται κατά τα οριζόμενα στην υποπερίπτωση αα’ της προηγουμένης περίπτωσης α’ της παρούσας παραγράφου, με τον προβλεπόμενο Μ.Σ.Κ.Κ. ή το μέσο όρο των συντελεστών του οικείου πίνακα στον οποίο εντάσσεται η επιχείρηση, εφόσον δεν προβλέπεται γι’ αυτήν Μ.Σ.Κ.Κ., ή το μέσο σταθμικό συντελεστή, εφόσον πρόκειται για επιχείρηση με περισσότερους του ενός Μ.Σ.Κ.Κ., κατά περίπτωση. Ομοίως, επί επιχειρήσεων με βιβλία Α’ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., το ποσό των καθαρών κερδών προσδιορίζεται με πολλαπλασιασμό των κατά τα ανωτέρω ακαθάριστων εσόδων με τον προβλεπόμενο Μ.Σ.Κ.Κ. ή το μέσο όρο των συντελεστών του οικείου πίνακα ή το μέσο σταθμικό συντελεστή, κατά περίπτωση, επί εσόδων.

ββ. Επί επιχειρήσεων της υποπερίπτωσης ββ’ της παραγράφου 1.α’ του προηγούμενου άρθρου, το ποσό που προκύπτει λογιστικώς με την αφαίρεση των εκπιπτόμενων κατά τις οικείες διατάξεις του Ν.2238/1994 εξόδων από τα ακαθάριστα έσοδα, όπως αυτά προκύπτουν από τα τηρηθέντα βιβλία και στοιχεία ή το ποσό που προκύπτει εξωλογιστικώς, εφόσον αυτό είναι μεγαλύτερο, με την εφαρμογή επί των ακαθάριστων αυτών εσόδων του προβλεπόμενου Μ.Σ.Κ.Κ. ή του μέσου όρου των συντελεστών του οικείου πίνακα ή του μέσου σταθμικού συντελεστή, όπως αναλόγως ορίζεται και στην προηγούμενη υποπερίπτωση αα’.

γγ. Επί επιχειρήσεων της υποπερίπτωσης γγ’ της παραγράφου 1.α’ του προηγούμενου άρθρου, το ποσό που προκύπτει από το άθροισμα των ποσών καθαρών κερδών που προσδιορίζονται κατά κατηγορία δραστηριότητας σύμφωνα με τα οριζόμενα στις προηγούμενες υποπεριπτώσεις αα’ και ββ’, με επιμερισμό των κοινών δαπανών κατ’ ανάλογη εφαρμογή όσων ορίζονται σχετικώς στην υποπερίπτωση γγ’ της προηγούμενης περίπτωσης α’ της παρούσας παραγράφου.

δδ. Επί ελευθέρων επαγγελματιών της υποπερίπτωσης δδ’ της παραγράφου 1.α’ του προηγούμενου άρθρου, με ανάλογη εφαρμογή όσων ορίζονται στην πιο πάνω υποπερίπτωση ββ’.

εε. Επί ελευθέρων επαγγελματιών με παράλληλη άσκηση εμπορικής δραστηριότητας της υποπερίπτωσης εε’ της παραγράφου 1.α’ του προηγούμενου άρθρου, με ανάλογη εφαρμογή όσων ορίζονται στην πιο πάνω υποπερίπτωση γγ’.

στστ. Επί επιχειρήσεων της παραγράφου 1.β’ του προηγούμενου άρθρου, το ποσό που προκύπτει εξωλογιστικώς με πολλαπλασιασμό των ακαθάριστων εσόδων της επιχείρησης, όπως αυτά προσδιορίζονται κατά τα οριζόμενα στην υποπερίπτωση στστ’ της προηγούμενης περίπτωσης α’ της παρούσας παραγράφου, με τον προβλεπόμενο Μ.Σ.Κ.Κ. ή το μέσο όρο των συντελεστών του οικείου πίνακα ή το μέσο σταθμικό συντελεστή, κατά περίπτωση, επί εσόδων.

3. Τα προσδιοριζόμενα ποσά ακαθάριστων εσόδων κατά τα οριζόμενα στις υποπεριπτώσεις αα’, γγ’ και εε’ της προηγούμενης παραγράφου 2.α’, επί βιβλίων Β’ ή Γ’ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι μικρότερα αυτών που προκύπτουν από τα τηρηθέντα βιβλία και στοιχεία. Επίσης, τα προσδιοριζόμενα ποσά ακαθάριστων εσόδων κατά τα οριζόμενα στις ίδιες πιο πάνω υποπεριπτώσεις της προηγούμενης παραγράφου 2.α’ επί βιβλίων Α’ κατηγορίας του Κ.Β.Σ. δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι μικρότερα από τις βάσει βιβλίων και στοιχείων εκροές στη φορολογία Φ.Π.Α., καθώς και από το σύνολο των τυχόν χονδρικών πωλήσεων της οικείας διαχειριστικής περιόδου που προκύπτουν από τα οικεία φορολογικά στοιχεία εσόδων.

4. Τα προσδιοριζόμενα ποσά καθαρών κερδών κατά τα οριζόμενα στις υποπεριπτώσεις αα’, γγ’ και εε’ της πιο πάνω παραγράφου 2.β’, επί βιβλίων Β’ ή Γ’ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι μικρότερα αυτών που προκύπτουν σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 31 και 49 του Ν.2238/1994, κατά περίπτωση. Επίσης, τα προσδιοριζόμενα ποσά καθαρών κερδών κατά τα οριζόμενα στις ίδιες ως άνω υποπεριπτώσεις της πιο πάνω παραγράφου 2.β’ επί βιβλίων Α’ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι μικρότερα αυτών που προκύπτουν σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 32 του Ν.2238/1994.

5. Τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου έχουν εφαρμογή, εφόσον με τις υποβαλλόμενες εκκαθαριστικές δηλώσεις Φ.Π.Α. δηλώνονται και οι τυχόν διαφορές εκροών με βάση τα προσδιοριζόμενα ακαθάριστα έσοδα κατά τα οριζόμενα στις υποπεριπτώσεις αα’, γγ’ και εε’ της πιο πάνω παραγράφου 2.α’. Προκειμένου να υπολογιστεί ο οφειλόμενος Φ.Π.Α. επί των εν λόγω διαφορών, οι διαφορές αυτές κατανέμονται σε εκροές φορολογητέες κατά συντελεστή Φ.Π.Α. και σε εκροές απαλλασσόμενες χωρίς δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών, κατ’ αναλογία των βάσει βιβλίων και στοιχείων εκροών.

6. Σε κάθε περίπτωση, προϋπόθεση για την εφαρμογή των οριζόμενων στο άρθρο 13 είναι η δήλωση, για την ίδια διαχειριστική περίοδο, τόσο στη φορολογία εισοδήματος, όσο και στη φορολογία Φ.Π.Α., των ακαθάριστων εσόδων και καθαρών κερδών, καθώς και των τυχόν διαφορών εκροών, αντίστοιχα, που ορίζονται από τις προηγούμενες παραγράφους.

βρε συναδελφοι έλεγχο λεει ή καπου δεν το εχω καταλαβει και μιλαει για φορολογηση εισοδηματος με βαση τεκμαρτο τροπο των αρθρων 33,34 και 35 του 2238/1994??????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O Απόστολος έχει δίκιο.

Ο φόρος που προκύπτει από την περαίωση δεν είναι φόρος από φορολογική αναμόρφωση, είναι φόρος που προκύπτει μετά από εξωλογιστικό προσδιορισμό .Είναι φόρος από αυτο-έλεγχο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά την άποψη μου, όταν κάνουμε φορολογική αναμόρφωση, αναφέρουμε κάποια έξοδα της εταιρίας, που είτε με νόμο είτε επειδή εμείς νομίζουμε ότι δεν θα περάσουν από τον έλεγχο, δεν τα υπολογίζουμε στα έξοδα της εταιρίας και έτσι αυξάνουμε τα κέρδη της.

Όταν όμως κάνουμε αυτοπεραίωση, που ας σημειωθεί είναι προαιρετική, ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο τύπο που μας έχει δώσει το υπουργείο, κάτι σαν την 1144/1998, και δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε από αυτό.

Δεν μπορούμε δηλαδή να βάλουμε όποια κονδύλια θέλουμε εμείς.

Ουσιαστικά κάνουμε φορολογικό έλεγχο (αυτοέλεγχο μεν αλλά με συγκεκριμένο τρόπο που μας έχει δώσει το υπουργείο).

Δεν ξέρω αν οι έγραφες που δίνονται είναι σωστές, αλλά θεωρώ ότι η περαίωση του ν. 3296/2004 είναι φορολογικός έλεγχος και όχι απλά μια φορολογική αναμόρφωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή για να το καταλάβω καλά, αν έχω λογιστικές ζημίες, και με τον 3296 έχω κέρδη , θα αλλάξω τα αποτελέσματα του ισολογισμού ώστε να παρουσιάσω κέρδη;Αφού ο κύκλος εργασιών είναι σύμφωνα με τα βιβλία πάντα, η διαφορά των ακαθαρίστων εσόδων που προκύπτει με τον 3296, δεν είναι διαφορά φορολογικού ελέγχου;

Σε μια εταιρεία πάντως που προέρχεται από συγχώνευση όλες τις διαφορές που προέκυψαν από την περαίωση με τον 3259 (πιστεύω ότι δεν έχει διαφορές με τον 3296), οι ορκωτοί στον 42.04 τις εμφάνισαν,καθώς επίσης και τον φόρο εισοδήματος που προέκυψε.

Συμφωνώ και γω με τον Απόστολο, ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με έλεγχο, ας είναι και προαιρετικός. Η φορολογική αναμόρφωση όπως πολύ σωστά είπε η Μαρία αφορά έξοδα που δεν εκπίπτουν από το εισόδημα, ενώ με τον 3296 αναπροσαρμόζουμε τα αποτελέσματα με εξωλογιστικούς χειρισμούς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΝΟΜΟΣ 3296

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β'

ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΦOPOΛOΓΙΚΩN ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ

Θα έλεγα ότι συμφωνώ με τον Δημήτρη.........

Δηλαδή τι κάνουμε........Προαιρετική φορολογική αναμόρφωση "της κλειόμενης χρήσης" για να γλυτώσουμε τον έλεγχο.

Παλιά ας πούμε στις τεχνικές ..είχαμε λογιστικό αποτέλεσμα και τεκμαρτό αποτέλεσμα με συντελεστή και φόρο στα τεκμαρτά.......

δεν καταχωρήσαμε ποτέ τον φόρο στον 42.04......

γιατί τώρα.?

άλλωστε 42.04= «διαφορές φορολογικού ελέγχου προηγούμενων χρήσεων»

Υ.Γ. Η προτεινόμενη από τον Αποστόλη διαδικασία θα έχει εφαρμογή (και είχε για την χρήση 2003) αν ενώ προσδιοριστούν κανονικά τα αποτελέσματα και υποβληθεί η φορολογική δήλωση..εκ των υστέρων υπαχθεί η χρήση στον αυτοέλεγχο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η εμφάνιση του φόρου στον πίνακα διανομής του ισολογισμού αποτελεί διαστρέβλωση της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης.

Ο φόρος της περαίωσης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πάει στον 88.08 διότι θα πρέπει να εμφανιστεί στον πίνακας διανομής.

Η χρήση Λογιστικά έκλεισε με ζημιές δεν μπορείς να εμφανίζεις φόρο εισοδήματος στον πίνακα διανομής .

Ο πίνακας διανομής θα πρέπει να εμφανίζει ζημιά .

Οπως δεν μεταβάλουμε τα αποτελέσματα χρήσης με τα έσοδα της περαίωσης έτσι δεν μεταβάλουμε και τον πίνακα διανομής.

Εάν το κάνουμε αυτό έχουμε διαστρέβλωση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης. Κοινώς εμφανίζουμε μιά πλασματική εικόνα στον ισολογισμό.

Αυτή είναι ή άποψη ή δική μου και δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να διαφωνεί με αυτήν ,ως γνωστόν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να διαφωνεί ξέρω τι λέω .

Δημήτρη τα σχετικά περί φορλογικής αναμόρφωσης είναι σωστά αλλά η φορολογική δήλωση όπως ξέρεις δεν είναι Λογιστικό έγγραφο.

Εξυπηρετεί τις ανάγκες της φορολογίας και αγνοεί σκοπίμως πολλά λογιστικά κονδύλια (όπως π.χ. Ζημιές περαν της πενταετίας κλπ).

Δες τιε έγραψα για την διανομή και θα συμφωνήσεις μαζί μου.(Δηλαδή δεν θα διαφωνήσεις αυτό ενοώ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό λέω βρε δημήτρη .Στην ουσία η διαφορά μας είναι στο λογ/μό που θα χρησιμοποιηθεί.

Εάν χρησιμοποιήσεις τον 88.08 τότε πρέπει να εμφανίσεις στον πίνακα διανομής το κονδύλι Φόρος εισοδήματος .

Εάν χρησιμοποιήσεις τον 42.04 τότε δεν θα εμφανιστεί ο φόρος εισοδήματος στον πίνακα διανομής .

εάν παράδειγμα :

Καθαρά αποτελέσματα ( ζημιά) χρήσεως -500.000,00

Πλέον : Υπόλοιπο αποτελεσμάτων (κερδών) προηγούμενων χρήσεων

Mείον : Διαφορές φορολογικού ελέγχου προηγούμεων χρήσεων

Πλέον : Αποθεματικά προς διάθεση

Μείον: 1. Φόρος εισοδήματος -300.000,00

2.Φόρος εσόδων από προβλέψεις προηγούμενων χρήσεων

3. Λοιποί μη ενσωματωμένοι στο λειτουργικό κοστος φόροι

Ζημιές είς Νέο-800.000,00

2ος τρόπος

Καθαρά αποτελέσματα ( ζημιά) χρήσεως -500.000,00

Πλέον : Υπόλοιπο αποτελεσμάτων (κερδών) προηγούμενων χρήσεων

Mείον : Διαφορές φορολογικού ελέγχου προηγούμεων χρήσεων -300.000,00

Πλέον : Αποθεματικά προς διάθεση Σύνολο

Μείον:

1. Φόρος εισοδήματος

2.Φόρος εσόδων από προβλέψεις προηγούμενων χρήσεων

3. Λοιποί μη ενσωματωμένοι στο λειτουργικό κοστος φόροι

Ζημιές είς Νέο -800.000,00

Η επιβάρυνση είναι η ίδια αλλά αλλάζει η εικόνα του ισολογισμού.

Συν οτί επαναλαμβάνω επίσης οτί ο αυτοέλεγχος δεν είναι Φορολογική αναμόρφωση με την στενή ένοια.

Είναι εξωλογιστικός Προσδιορισμός αποτελέσματος.

Κλείνω λέγοντας οτί Καλό θα ήταν να κάνουμε ένα ερώτημα στην ΕΛΤΕ για διευκρίνηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά εντάξει εγώ δεν ξέρω και πολλή Λογιστική, αλλά, με το φτωχό μου μυαλό, νομίζω ότι ή με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, εμφανίζονται στη διανομή.

Ο τρόπος του Δημήτρη μου φαίνεται πιο σωστός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή όπως ανάφερα είχα ανάλογη περίπτωση με τον 3259 (ο οποίος θεωρώ λειτουργεί με τα ίδια δεδομένα με τον 3296) σε μία εταιρεία, επισυνάπτω την κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων και τον πίνακα διάθεσης της εν λόγω εταιρείας.

____________.zip

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα έλεγα ότι συμφωνώ με τον Δημήτρη.........

Δηλαδή τι κάνουμε........Προαιρετική φορολογική αναμόρφωση "της κλειόμενης χρήσης" για να γλυτώσουμε τον έλεγχο.

Παλιά ας πούμε στις τεχνικές ..είχαμε λογιστικό αποτέλεσμα και τεκμαρτό αποτέλεσμα με συντελεστή και φόρο στα τεκμαρτά.......

δεν καταχωρήσαμε ποτέ τον φόρο στον 42.04......

γιατί τώρα.?

άλλωστε 42.04= «διαφορές φορολογικού ελέγχου προηγούμενων χρήσεων»

Υ.Γ. Η προτεινόμενη από τον Αποστόλη διαδικασία θα έχει εφαρμογή (και είχε για την χρήση 2003) αν ενώ προσδιοριστούν κανονικά τα αποτελέσματα και υποβληθεί η φορολογική δήλωση..εκ των υστέρων υπαχθεί η χρήση στον αυτοέλεγχο.

Θαναση μιλαμε για ζημιες στην χρηση

οταν υπαρχουν κερδη ο φορος θα εμφανιστει κανονικα (για να απαντησω και στο Δημητρη) δεν θα τον κοψουμε στα δυο

ομως στην περιπτωση του συναδελφου μιλαμε για ζημιες χρησεις που λογιστικα δεν εχουν φορο

τελος παντων

δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοση ενταση σε ενα τετοιο θεμα (και δεν τα προλαβα και ολα απο οτι καταλαβα)

ειναι καλο να εχουμε αντιπαραθεση αποψεων αλλα η γνωμη καθε συναδελφου, οσο μικρος και οσο απειρος ή εμπειρος και να ειναι ειναι σεβαστη

αλλωστε εκεινο που πρεπει να μας ενδιαφερει ειναι πως περναει προς τα εξω το καθε μετρο της κυβερνησης και πως θα πρεπει να το αντιμετωπησουμε απεναντι στο πελατη μας

Η καλυτερη λυση (και μιλαμε παντα για τις ζημιες, ειναι η λυση που εδωσε ο Κωστας (gus).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μην πω την αποψή μου , ρωτάω αν μπορεί και αν είναι σωστό η εγγραφή να γίνει τον 05/06 .

Το γεγονός είναι βέβαιο μόνο με τη νκατάθεση της δήλωσης , αν και το ΔΣ ή οι διαχειριστες έχουν

αποφασίσει εως το κλείσιμο του Ισολογισμού.

Επίσης μην ξεχνάμε και τον ΦΠΑ , πότε θα γίνει η εγγραφή και αν εκπίπτει φορολογικά (κατα την

γνώμη μου εκπίπτει ) .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μην πω την αποψή μου , ρωτάω αν μπορεί και αν είναι σωστό η εγγραφή να γίνει τον 05/06 .

Το γεγονός είναι βέβαιο μόνο με τη νκατάθεση της δήλωσης , αν και το ΔΣ ή οι διαχειριστες έχουν

αποφασίσει εως το κλείσιμο του Ισολογισμού.

Επίσης μην ξεχνάμε και τον ΦΠΑ , πότε θα γίνει η εγγραφή και αν εκπίπτει φορολογικά (κατα την

γνώμη μου εκπίπτει ) .

Η λύση πράγματι βρίσκεται στην απάντηση στο ερώτημα του Χρήστου.

Αν π.χ. εγώ που αυτή την στιγμή κλείνω έναν ισολογισμό με μικρή ζημιά που με τον αυτοέλεγχο γυρίζει σε μικρά κέρδη φορολογητέα.

-υπολογίσω τον φόρο και τον συμπεριλλάβω στον ισολογισμό θα το κάνω με την μέθοδο Δημήτρη.

-δεν υπολογίσω τον φόρο και κλείσω τον ισολογισμό χωρίς αυτόν τότε υποβάλλοντας την δήλωση θα τον πάω σε 42.04 και 54.99 σαν να ήταν αποτέλεσμα ελέγχου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...