Προς το περιεχόμενο
  • 0

EΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΜΕ Π.Ε.Π.Ε.Ε. ΑΠΟ ΙΚΑ


επισκέπτη tania

Ερώτηση

Θα ήθελα να με ενημερώσετε αν σύμφωνα με την εγκύκλιο ΙΚΑ 46/7.7.2003 η οποία προβλέπει την άτοκη και εφάπαξ επιστροφή των αυτοτελών προστίμων(πρόστιμο για εκπρόθεσμη υποβολή ΑΠΔ 7/02), το ΙΚΑ πρέπει να διενεργήσει έλεγχο στην εταιρία για να τις καταβάλει το ποσό της Π.Ε.Π.Ε.Ε ή είναι υποχρεωμένο να το καταβάλει με μία αίτηση της επιχείρησης στο υποκ/μα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Οι ίδιες διατάξεις προβλέπουν επίσης ότι, τα ποσά που καταβλήθηκαν για την εξόφληση των αντίστοιχων πρόσθετων επιβαρύνσεων και αυτοτελών προστίμων επιστρέφονται άτοκα και εφάπαξ, ύστερα από αιτήσεις των ενδιαφερομένων εργοδοτών, οι οποίες πρέπει να υποβληθούν το αργότερο εντός ενός έτους από τη δημοσίευση του εν λόγω νόμου (δηλ. μέχρι 10/05/2004, εφόσον η λήξη της ετήσιας προθεσμίας συμπίπτει με μη εργάσιμη για το Δημόσιο ημέρα). Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση που υφίστανται βεβαιωμένες οφειλές από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές, πρόσθετα τέλη κ.λ.π. θα εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 83 του Ν.Δ. 356/74 (Κ.Ε.Δ.Ε.), περί συμψηφισμού απαιτήσεων.

σε αναλογη περιπτωση που η επιχειρηση ομως δεν ειχε πληρωσει το προστιμο , καταθεσαμε αιτηση στο ΙΚΑ για διαγραφη των ΠΕΠΕΕ , χωρις να διενεργηθει ελεγχος .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

M'αυτό το σκεπτικό κι εγώ κατέθεσα αίτηση στο ΙΚΑ Ν.Φιλαδέλφειας(ο προϊστάμενος εσόδων μάλιστα μας είπε να γράψουμε και νούμερο λογ/σμού τράπεζας) αλλά όταν πήρα τηλέφωνο να μάθω τί γίνεται επιτέλους μ'αυτά τα χρήματα η απάντηση του προϊσταμένου ήταν "δεν μπορώ να επιστρέψω έτσι τα χρήματα. Θα πρέπει να μου φέρεται για έλεγχο μισθολόγια, ΑΠΔ,κλπ και αφού τελιώσει ο έλεγχος (...!!) και δεν διαπιστώσουμε κάποια οφειλή θα τα πάρετε πίσω" Αυτή η απάντηση του ευσταθεί σύμφωνα με την προαναφερθήσα εγκύκλιο??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...