Jump to content
 • 0
Sign in to follow this  
Guest vodafon-όπληκτος

Παράνομο Λογισμικό παρακολούθησης εργαζομένου.

Question

Guest vodafon-όπληκτος

Αγαπητοί φίλοι θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με τα παρακάτω 2 ζητήματα.

Εργάζομαι εδώ και 5 χρόνια σαν προγραμματιστής Η/Υ σε σχετικά μεγάλη εταιρεία πληροφορικής, με σύμβαση αορίστου χρόνου.

1. Πριν λίγο καιρό ανακάλυψα τυχαία στον υπολογιστή που εργάζομαι ότι είχε εγκατασταθεί πρόγραμμα key logger. Αυτού του είδους τα προγράμματα «τρέχουν» κρυφά και καταγράφουν όλα τα πλήκτρα που πατάω κάθε μέρα. Με απλά λόγια, όποιος το έχει βάλει είναι σε θέση να έχει μία απόλυτη κόπια της δουλειάς που κάνω κάθε μέρα, των mail που στέλνω, τους προσωπικούς κωδικούς που πληκτρολογώ και γενικά ότι γράφω. Αυτή η παρακολούθηση δεν είναι καθολικό φαινόμενο στην εταιρεία και μάλλον γίνεται μόνο στο δικό μου υπολογιστή. Άρα μάλλον αποτελεί προσωπικό «προνόμιο» και δεν πρόκειται για πολιτική της εταιρείας (εκτεταμένη τουλάχιστον). Αυτό είναι τελείως παράνομο πέρα από αντιδεοντολικό. Όμως εγώ δεν μπορώ να αποδείξω ότι κάποιος (και ποιος) το έβαλε εκεί. Απλά μπορώ να αποδείξω ότι υπήρχε. Στο τέλος αυτοί είναι ικανοί να μου πουν ότι το έβαλα μόνος μου για να κάνω φασαρία.

2. Ο άμεσος προϊστάμενος μου (υπάλληλος και αυτός) θέλει να με σουτάρει από την εταιρεία για λόγους που δεν αφορούν το παρόν θέμα. Επειδή όμως είμαι ο πιο παραγωγικός υπάλληλος εδώ και χρόνια στο αντίστοιχο τμήμα, δεν μπορεί να δικαιολογήσει «μειωμένη απόδοση» μου στους ανωτέρους του. Έτσι λοιπόν πάει στα παραπάνω κλιμάκια και λέει ότι είμαι «Κνίτης» με τρόπο απαξιωτικό. Αυτό δεν το λέει μόνο στο εσωτερικό της εταιρείας αλλά και σε άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες για να μην θελήσουν να με προσλάβουν. Εγώ Κνίτης δεν είμαι, αλλά δεν έχω και πρόβλημα με το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Γενικά δεν το θεωρώ βρισιά, αλλά αυτό είναι άλλης κουβέντας ζήτημα. Με λίγα λόγια, σε λίγο καιρό πιστεύω ότι θα μου φέρουν την απόλυση μου με κάποια επιχειρηματολογία του τύπου «χαμηλή απόδοση» κτλ. Στην πραγματικότητα όμως αυτό που στήνεται είναι μια πολιτική δίωξη.

Η ερώτηση μου: Γενικά ξέρω ότι ένας τρόπος προστασίας είναι η δημοσιοποίηση των παραπάνω ώστε να τους κάνω ρόμπα. Είναι νόμιμα όλα αυτά? Η επιθεώρηση εργασίας μπορεί να βοηθήσει σε αυτά και πως? Καμιά ιδέα γενικώς?

Παιδιά σας ευχαριστώ προκαταβολικώς

Share this post


Link to post
Share on other sites

22 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

- Καταρχήν θα χρειαστείς τις υπηρεσίες ενός δικηγόρου, ο οποίος μπορεί πιο αρμόδια να σε ενημερώσει!

- Κατά δεύτερον σε ανάλογη περίπτωση (μυστικής βιντεοσκόπησης μισθωτού) στα δικαστήρια ...έχασε ο μισθωτός... οπότε να σου και ένα δεδικασμένο.....

πέραν τούτου, στο βαθμό που είσαι άξιο στέλεχος δεν θα έχεις πρόβλημα να βρεις εργασία σε άλλη εταιρεία!! πάντως δεν είναι σκόπιμο να πληγώνεσε με τις σκέψεις σου, κάνε εσυ σωστά την δουλειά σου και όλα θα πάνε καλά!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest Μ.ΜΑΡΙΑ

Αυτό που μπορώ να σου πω ώς πρώτη εικόνα

είναι ότι ΕΓΣΣΕ ετών 2004-2005 άρθρο 16 υπάρχει

συγκεκριμένη διάταξη για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των

εργαζομένων απο τον εργοδότη τους κατα τη διάρκεια της

εργασίας τους.

Στην ουσία θα πρέπει να υπάρχει επιτροπή που με

συνεργασία με την αρχή προστασίας δεδομένων

και με αντιπροσώπευση εργοδότη εργαζομένων

θα εξετάζεται η έκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών

μέσων παρακολούθησης.

Κατά την γνώμη μου θεωρώ ότι εφόσον υπάρχει

κάτι τέτοιο ως αρχή η Επιθεώρηση θα πρέπει να σε

δικαιώσει, απο τη στιγμή που τέτοια επιτροπή δεν υπάρχει.

Οσο για το δεύτερο που αναφέρεις αυτό είναι ανευ σημασίας

Πάει ο καιρός που απολυόταν κάποιος για τα πολιτικά του

πιστεύω. Σημασία έχει να μην δημιουργείς πολιτικές συζητήσεις

και πυροδοτείς αντιδράσεις στο χώρο της εργασίας σου για τα

πολιτικά. Που ζει ο προισταμενός σου;;; :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

Συμπληρώνω τα όσα έγραψε η ΜΜαρία.

ΑΡΘΡΟ 16 της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 2004-2005

Ηλεκτρονική παρακολούθηση των εργαζομένων από τον εργοδότη τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους

Τα μέρη αποφασίζουν τη συγκρότηση μέχρι 30-10-04 μικτής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, όπου θα εκπροσωπούνται τα συμβαλλόμενα μέρη σε συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προκειμένου:

1. Να εξετασθεί η έκταση χρήσης ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης και η πρακτική που ακολουθείται στο συγκεκριμένο θέμα στους εργασιακούς χώρους.

2. Να εξετασθεί η ευρωπαϊκή εμπειρία σχετικά με το θέμα αυτό.

3. Να καταρτισθεί ειδικό πλαίσιο κανόνων για την τοποθέτηση και λειτουργία ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης στους χώρους εργασίας για λόγους ασφαλείας.

4. Να προωθήσουν από κοινού τα ενδεικνυόμενα μέτρα, ώστε να αντιμετωπισθούν παράνομες ή καταχρηστικές πρακτικές.

Y.Γ.: Μας βλέπω στην Μακρόνησο σε λίγο καιρό...

doctor

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest Επισκέπτης

εργαζόμενος σε εταιρεία ασφαλείας είχαμε στά γραφεία οθόνες και παρατηρούσαμε τους υπαλλήλους μαγαζιών,ΌΧΙ ΌΤΙ ΉΤΑΝ ΔΟΥΛΕΙΆ ΜΑς ΑΠΛΆ ΡΙΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΜΑΤΙ , , το κατα πόσο ΝΟΜΙΜΟ , ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest Επισκέπτης

Οσο για το δεύτερο που αναφέρεις αυτό είναι ανευ σημασίας

Πάει ο καιρός που απολυόταν κάποιος για τα πολιτικά του

πιστεύω. Σημασία έχει να μην δημιουργείς πολιτικές συζητήσεις

και πυροδοτείς αντιδράσεις στο χώρο της εργασίας σου για τα

πολιτικά.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest vodafon-όπληκτος

Μαρία κατ’ αρχήν σε ευχαριστώ για αυτά που έγραψες.

Οι «πολιτικοί» χαρακτηρισμοί από τον προϊστάμενο μου δεν είναι ουδέτεροι. Στην ουσία θέλουν να περιγράψουν την στάση μου στη δουλειά. Δηλαδή αν σκύβω το κεφάλι μου και υποτάσσομαι σε όποιες κατά καιρούς απαιτήσεις της εταιρείας ή αν αντιδρώ. Υπάρχουν «πολιτικά» και πολιτικά. Δηλαδή ποσώς τους ενδιαφέρει ποια είναι η γνώμη μου για το πώς τα είπε ο Κωστάκης στη Βουλή ή το τι ψηφίζω. Τους ενδιαφέρει όμως πολύ και τους καίει αν και εγώ αναγνωρίζω την ανάγκη ύπαρξης σωματείου μες στην εταιρεία και μιλάω για αυτό με συναδέλφους. Άκου έναν παραλογισμό τους: Όταν κάποιοι συμμετέχουμε στις γενικές απεργίες που προκηρύσσονται, γράφουμε στο παρουσιολόγιο ΑΠΕΡΓΙΑ και φεύγουμε. Αυτοί δεν θέλουν να δουν οι ανώτεροι τους ότι έχουν κόσμο που απεργεί. Έτσι στα επίσημα χαρτιά μάς καταχωρούν σαν παρόντες! Δηλαδή προτιμούν να πληρωθούμε για μέρα που δεν δουλέψαμε παρά να καταλάβει ο δικός τους ανώτερος ότι υπάρχουν απεργοί στο τμήμα τους. Ο απόλυτος παραλογισμός! Άρα ο χαρακτηρισμός θέλει να περιγράψει έναν τέτοιο εργαζόμενο, που για αυτούς είναι κακός. Το «Κνίτης» βέβαια σχετίζεται με το ότι είναι λειτουργικά αναλφάβητος και δεν μπορεί να περιγράψει και εύκολα τέτοια πράγματα.

Η δίωξη για την αξιοπρεπή και αγωνιστική στάση κάποιου στη δουλειά του, δεν είναι εξαίρεση, είναι κανόνας και ειδικά στις εταιρίες. Στην ουσία είναι πολιτική δίωξη. Όμως αυτοί κάνανε το λάθος να την χρωματίσουν συγκεκριμένα και κομματικά. Αυτό είναι κάτι που προσπαθώ να βρω ιδέες για να το εκμεταλλευτώ για να αμυνθώ. Έπαιξαν τα μαύρα και έκαναν λάθος (σκάκι)! Πώς θα κάνουν ρουά τα άσπρα? Για αυτό ψάχνω ιδέες.

Παιδιά και πάλι σας ευχαριστώ.

ΥΓ: Doctor να πιάσουμε δίκλινο για τη Μακρόνησο να μας έρθει πιο φτηνά. Ελπίζω να έχει και internet εκεί…

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

Εάν από τον υπολογιστή σου σταλεί ένα e-mail με περιεχόμενο που θα βλάπτει την επιχείρησή σας , αυτός που θα το χρησιμοποιήσει εναντίον σου μάλλον κάτι θα ξέρει για το παράνομο λογισμικό .

Εννοείτε βέβαια ότι πριν την αποστολή έχεις γνωστοποιήσει την πρόθεσή σου αυτή στην ………………….

Υ.Γ Ελπίζω να μη δουλεύεις στη vodafone :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest AGELAKA

Δώσε μας καμμία συμβουλή, πως μπορούμε και εμείς σαν εργαζόμενοι να ανακαλύψουμε αν κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην δικιά μας εταιρία,υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ή εντολή που μπορούμε να δώσουμε για να το δούμε;

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest vodafon-όπληκτος
Δώσε μας καμμία συμβουλή, πως μπορούμε και εμείς σαν εργαζόμενοι να ανακαλύψουμε αν κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην δικιά μας εταιρία,υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ή εντολή που μπορούμε να δώσουμε για να το δούμε;

Παιδιά γειά σας και πάλι.

Το θέμα των μεθόδων παρακολούθησης εργαζομένων τεχνικά είναι πολυσύνθετο. Θα προσπαθήσω να γράψω κάποιες γενικές οδηγίες.

Κατ’ αρχάς, νομικά είναι παράνομο! Ένα πράγμα που είναι πολύ συνηθισμένο να γίνεται από τις εταιρείες είναι να παρακολουθούνται τα mail (εισερχόμενα και εξερχόμενα). Το πρόσχημα είναι η «ασφάλεια» της εταιρείας. Αυτή η αιτιολόγηση άφηνε ένα νομικό κενό μέχρι πέρυσι που βγήκε ειδική οδηγία από το συμβούλιο της επικρατείας (νομίζω) που το ονοματίζει καθαρά και ξάστερα σαν παρανομία και το απαγορεύει.

Παρόλα αυτά γίνεται κατά κόρον. Για αυτό, ΜΗΝ χρησιμοποιείτε το mail της εταιρείας για πράγματα που δεν θέλετε να «δουν». Βγάλτε άλλο στο yahoo, στο g-mail (google), στο hotmail, στον pathfinder, κτλ.

ΜΗΝ κάνετε πράγματα μέσω internet που δεν θέλετε να δουν (chat, κατέβασμα τραγουδιών, κτλ). Ακόμα όμως και να το κάνετε, αυτό δεν συνιστά παρανομία απέναντι στην εταιρεία και δεν μπορεί να αποτελέσει πρόσχημα για να σας διώξουν χωρίς αποζημίωση.

Αλλάζετε συχνά password για το PC σας και να βάζετε πάντα password που να έχει γράμματα και νούμερα μαζί και κατά προτίμηση να περιέχει περισσότερους από 8 χαρακτήρες. Το ίδιο ισχύει για όλα τα password (outlook mail κτλ). Οι πιο προχωρημένοι, μπορούν να βάλουν password και στο Bios του υπολογιστή (μόνο μην το ξεχάσουν μετά γιατί είναι ιστορία…). Παρ’ όλα αυτά, κανενός είδους password ( στο PC, στο mail, σε αρχεία, κτλ, δεν παρέχει απόλυτη προστασία! Όλα σπάνε, απλά όμως τους το κάνουμε πιο δύσκολο και απαιτείται και κάποιος χρόνος για να τα καταφέρουν που ίσως να μην έχουν.

Να κοιτάζετε συχνά στο PC σας τα event logs. Αυτά βρίσκονται στο settings/control panel/ administrative tools. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να δείτε αν κάποιος άνοιξε το PC σας μέρα και ώρα που λείπατε. Αν ο επίδοξος «ματάκιας» είναι σχετικός, θα τα σβήσει για να κρύψει τα ίχνη του. Δεν μπορεί όμως να σβήσει μόνο την συγκεκριμένη ενέργειά του, θα αναγκαστεί να τα σβήσει όλα. Από εκεί θα το καταλάβετε.

Εάν σας έχουν εγκαταστήσει κάποιο προγραμματάκι spyware για να βλέπουν τι κάνετε μπορείτε να το βρείτε με κατάλληλο anti-spyware πρόγραμμα. Πολλά από αυτά, μπορείτε να τα βρείτε στο internet, να τα κατεβάσετε και να τα εγκαταστήσετε στο PC σας. Πολλά από αυτά είναι τελείως δωρεάν ή έχουν μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο.

Παράδειγμα:

Ad-aware SE personal. Καλό ati-spy προγραμματάκι το οποίο είναι και δωρεάν. Είναι για γενική χρήση και σε προστατεύει και από διάφορα που μπορείς να κολλήσεις από το internet. Δεν σου δίνει προστασία όμως για πολύ εξειδικευμένα πράγματα.

Free spyware scanner, Anti-Spy.Info ή Spyware Doctor. Αυτά είναι πιο καλά αλά δεν είναι δωρεάν για πάντα. Δεν είναι δωρεάν η λειτουργία σβησίματος του κακού λογισμικού, αλλά μπορείτε να τα χρησιμοποιείται για να το εντοπίσετε. Δηλαδή, αφού τρέξουμε κάποιο από αυτά τα εργαλεία, κοιτάμε τα logs που δημιούργησαν και αν κάτι από αυτά που βρήκαμε μας φανεί περίεργο, αναζητούμε πληροφορίες για αυτό στο internet μέσω google για να δούμε τι είναι και αν το τσιμπίσαμε κατά λάθος ή είναι φυτευτό. Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος μας βάλει κάτι για να βρει τα passwords μας και μετά το απεγκαταστήσει, σχεδόν σίγουρα θα υπάρχουν ίχνη στη registry του υπολογιστή (εκτός αν είναι πολύ προχωρημένος) και τα anti-spy προγράμματα που θα τρέξουμε θα τα βρούν. Από εκεί είπαμε, google για να δούμε τι είναι τι.

Στην περίπτωση που κάποιος μπαίνει στο PC μας από μακριά (από άλλο PC) ενώ εμείς δουλεύουμε αμέριμνοι, καλό πρόγραμμα είναι το avast (μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ www.avast.com) το οποίο μας προστατεύει από ιούς και μας δείχνει αν κάποια IP (άλλος υπολογιστής) προσπαθεί να μπει στον δικό μας. Αυτό το πρόγραμμα δεν είναι το καλύτερο για αυτή τη δουλειά, αλλά είναι μικρό και τελείως δωρεάν. Από την συγκεκριμένη IP που θα μας δείξει το avast μπορούμε να βρούμε ποιο είναι το PC και άρα ποιος πάει να ρίξει μια ματιά.

Γενικά, σε περίπτωση που βρούμε κάτι, είναι πολύ δύσκολο να βρούμε ποιος την έκανε. Μια τακτική είναι αν δεν θέλουμε να κάνουμε τσαμπουκά (για το οποίο πρέπει να είμαστε σίγουροι και με την τεχνολογία δεν μπορείς να είσαι σίγουρος), μπορούμε να τους αφήνουμε εις γνώση μας να βλέπουν ή να παίρνουν πράματα που εμείς θέλουμε και να τους παραπλανούμε.

Μια άλλη μέθοδος προφύλαξης είναι να παριστάνομε ότι τα mail μας (πχ) έχουν θέματα συναφή με το αντικείμενό μας και τα καθήκοντα μας. Δεν έχουν το χρόνο να τα ψάχνουν όλα. Ψάχνουν αυτά που έχουν τίτλο που τους τραβάει την προσοχή. Στο στρατό, όταν ήμασταν νεοσύλλεκτοι, τσιμπάγανε για αγγαρείες αυτούς που για κάποιο λόγο ξεχώριζαν (ο ψηλός, αυτός με το μουστάκι, αυτός με τη μύτη, ο άλλος με τα γυαλιά, κτλ). Έτσι λοιπόν και εδώ βάζουμε «ανώδυνους» και συνηθισμένους τίτλους στα mail μας. Άσε που συνήθως έχουν λογισμικά που «πιάνουν» μη προβλεπόμενες λέξεις στον τίτλο (sex, fan, joke, music, mp3, κτλ), ή μη προβλεπόμενες καταλήξεις στα αρχεία που στέλνουμε (mp3, wav, mpg, κτλ). Άρα «ουδέτερος» και συνηθισμένος τίτλος και μετονομασία της κατάληξης των αρχείων που δεν προβλέπονται σε κάτι άλλο (πχ. mp3 σε txt).

Τα ίδια ισχύουν και για τα τηλέφωνα. Αν θέλουν μπορούν να καταγράφουν τις συνομιλίες μας. Αυτό όμως απαιτεί κάποιο κόπο, χρόνο και αντίστοιχη υποδομή. Πολύ εύκολα όμως μπορούν να καταγράφουν αυτόματα, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου, ποια νούμερα κάλεσε η συσκευή μας και πόση ώρα κράτησε η συνομιλία (άρα και η χρέωση!).

Συμπέρασμα: Δεν μπορείς ποτέ να είσαι τελείως σίγουρος με αυτά. Παρ’ όλα αυτά όμως, συνήθως η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσουν είναι συνάρτηση της γενικότερης κατάστασής τους. Για παράδειγμα: Εάν δεν είναι πολύ προχωρημένοι, θα κάνουν κάτι που θα το εντοπίσετε εύκολα με αυτά τα γενικά που σας έγραψα. Το ίδιο ισχύει εάν είναι φτωχό ή τσιγκούνικο το μαγαζί. Δηλαδή τότε θα χρησιμοποιήσουν προγραμματάκια που είναι δωρεάν στο internet και τα οποία μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε εύκολα με τα παραπάνω. Αν όμως είναι κανα μαγαζί μεγάλο και ψοφάει για τέτοια, δύσκολα τα πράγματα.

ΥΓ: Ελπίζω να μην κούρασα πολύ και αν κάποιος φίλος/η θέλει κάτι πιο συγκεκριμένο, ας μου το γράψει εδώ. Θα χαρώ να βοηθήσω!!!

Παιδιά ευχαριστώ για τη φιλοξενία και συγνώμη για την κατάχρηση.

Φιλικά,

Vodafon-όπληκτος (δηλαδή Δημήτρης)

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest Επισκέπτης-KATERINA-

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!

ΕΓΩ ΜΠΗΚΑ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΒΓΑΛΕ ΚΑΤΙ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΜΕ "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ" "ΠΗΓΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ" "ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΣΙΑΣ" ΚΤΛ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ...(ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΗ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ)

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest EYAGGELIA
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!

ΕΓΩ ΜΠΗΚΑ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΒΓΑΛΕ ΚΑΤΙ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΜΕ "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ" "ΠΗΓΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ" "ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΣΙΑΣ" ΚΤΛ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ...(ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΗ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ)

Και εγω κάπου εκεί μπλέχτηκα. Μήπως έχει διαφορά αν είναι windows XP ή 98 ή αν είναι υπολογιστής δικτύου?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

Αν κρίνω από τις προβολές που είχε αυτό το θέμα,μάλλον όλοι την κάνουμε την κουτσουκέλα μας. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest Δημήτρης
Και εγω κάπου εκεί μπλέχτηκα. Μήπως έχει διαφορά αν είναι windows XP ή 98 ή αν είναι υπολογιστής δικτύου?

Κατερίνα και Ευαγγελία γειά σας.

Σωστή η παρατήρηση. Υπάρχουν κάποιες διαφορές ανάλογα το λειτουργικό του υπολογιστή.

Από το "event logs" που σας έγραψα, μπορούμε να δούμε αν άνοιξε ο υπολογιστής ώρα ή μέρα που δεν είμασταν εμείς εκεί. Το που ακριβώς είναι αυτός ο φάκελος διαφέρει λίγο ανάλογα το λειτουργικό. Μπορείτε να ρωτήσετε κάποιον εκεί που να ξέρει ή μπορείτε να μου πείτε τι λειτουργικό έχετε και θα προσπαθήσω να το βρω εγώ για εσάς. Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν μπορούμε να δούμε αν κάποιος μπαίνει κρυφά την ώρα που δουλεύουμε. Για να οχηρωθείτε από αυτό, μην αφήνετε share φακέλους και αρχεία που δεν θέλετε να είναι σε κοινή θέα και στην περίπτωση που κάτι σας έχουν βάλει, πιθανότατα, θα το βρείτε με τα προγραμματάκια που σας έγραψα. Προσοχή: Τα προγράμματα αυτά ψάξτε τα στο google για να τα βρείτε και διαβάστε τις προδιαγραφές τους μήπως και δεν δουλεύουν με το δικό σας λειτουργικό.

Επίσης αν έχετε όρεξη κάποια στιγμή μπορείτε να επεκταθείτε πέρα από αυτά που σας προτίνω και να ψάξετε για διάφορα άλλα τέτοιου τύπου προγράμματα. Πχ. Αν βάλετε το google να αναζητήσει "Free anti spy", "Free PC security", "Free anti spyware", κτλ, θα βγούν χιλιάδες τέτοια προγράμματα.

Ότι άλλα χρειαστεί, εδώ είμαστε!

Καλό τριήμερο παιδιά! :-)

Δημήτρης

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

Μηπως πρεπει να θεσουμε και το προβλημα παρακολουθησης της πορειας των γραφειων μας μεσα απο τα update των προγραμματων μας ?

Εχουν αραγε το δικαιωμα να το κανουν ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

Όλα αυτά που περιγράφει ο Δημήτρης, για να γίνουν, θα πρέπει να έχετε την άδεια να εγκαταστήσετε προγράμματα στο PC σας.

Συμβουλή... τα μηχανήματα που έχετε στις δουλειές σας είναι μηχανήματα εργασίας.

Ξεχάστε τα mail και τα downloads.

Κάθε εργοδότης έχει το έννομο δικαίωμα να ελέγξει το PC σας, διότι στην πραγματικότητα δεν είναι δικό σας, αλλά δικό του.

Και δεν είναι μόνο θέμα "κουτσομπολιού", αλλά και ασφάλειας.

Χώρια του ότι όπως σωστά προαναφέρθηκε, υπάρχει περίπτωση όταν κάνετε κάποιο download ενός (π.χ.) τρογουδιού, να απολυθείτε και χωρίς αποζημίωση, διότι (ίσως) διαπράτετε αξιόποινη πράξη.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest ανωνυμος

http://www.sakkoulas.gr/g_detail.asp?uid=1185&aa=1&it=0&page=1

Διαβάστε περισσότερα:

'Η επιτήρηση των επικοινωνιών μέσω internet στο χώρο εργασίας', εκδ. Σάκκουλα 2007

<a href="http://www.sakkoulas.gr/g_detail.asp?uid=1185&aa=0&it=0&page=1" target="_blank">http://www.sakkoulas.gr/g_detail.asp?uid=1...it=0&page=1</a>

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

Όλα αυτά που περιγράφει ο Δημήτρης, για να γίνουν, θα πρέπει να έχετε την άδεια να εγκαταστήσετε προγράμματα στο PC σας.

Συμβουλή... τα μηχανήματα που έχετε στις δουλειές σας είναι μηχανήματα εργασίας.

Ξεχάστε τα mail και τα downloads.

Κάθε εργοδότης έχει το έννομο δικαίωμα να ελέγξει το PC σας, διότι στην πραγματικότητα δεν είναι δικό σας, αλλά δικό του.

Και δεν είναι μόνο θέμα "κουτσομπολιού", αλλά και ασφάλειας.

Χώρια του ότι όπως σωστά προαναφέρθηκε, υπάρχει περίπτωση όταν κάνετε κάποιο download ενός (π.χ.) τρογουδιού, να απολυθείτε και χωρίς αποζημίωση, διότι (ίσως) διαπράτετε αξιόποινη πράξη.

Σωστός

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest ΓΙΑΝΝΗΣ Π.

Καλήσπερα και απο μένα, το ονομα μου ειναι γιαννης και θα ηθελα τη γνωμη σας για κατι που ανακαλυψα στον χωρο που εργαζομαι!

Δουλευω σε ενα καταστημα εδω και 7χρονια, ο εργοδοτης μου με παρακολουθη με κρυφη καμερα την οποια ειδα τυχαια(δεν φανηκε οτι την κοιταζα). Αυτα που θέλω να μαθω ειναι:

1) Ειναι νομιμο αυτο το πραγμα? (απ οσο ξέρω κανονικα θα επρεπε να ενημερωση οτι εχει η θα βαλει κυκλωμα παρακολουθησεις)

2) Αμα κινηθω νομικα-δικαστικα θα βρω το δικιο μου?

3) Υπαρχει καποια υπηρεσια που να μπορω να απευθυνθω και να μου δώσει πληροφοριες? (σελιδα στο ιντερνετ κτλ)

4) Να κανω το μλκ και να τον γραφω κανονικα και να μην ειμαι τοσο παραγογικος οπως πριν, μεχρι να με διοξει να αργο στην δουλεια κτλ? (αποζημίωση 7χρόνων δεν ειναι και λίγα)

5) Στη θέση μου τη θα κάνατε πραγματικα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest Sasso

...Big Brothers are watching us everyday!!!

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!!!,ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

...ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!!!

Όλα ίδια είναι τα αφεντικά...gay,straight,λεσβιακά!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest FROZEN

6. Κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης σε χώρους εργασίας

Σύμφωνα με την Απόφαση 115/2001 της Αρχής απαγορεύεται η χρήση κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των εργαζομένων.

Απόφαση 115/2001

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...