Jump to content

ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:ΛΟΓ.ΓΡΑΦΕΙΟ Ή ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ


Guest Επισκέπτης-PANOS-
 Share

Recommended Posts

Guest Επισκέπτης-PANOS-

Καλή χρονιά με υγεία για όλους!

Μόλις ολοκλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις και είμαι μπροστά σε διάφορα ερωτήματα για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Είμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρημ/κής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Μ.Β.Α. της ΑΣΟΕΕ.

Η εύρεση λοιπόν εργασίας είναι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα. Είμαι ανάμεσα στο εξής δίλημμα : λογιστικό γραφείο ή ελεγκτική εταιρεία

Σε μια ελεγκτική (πολυεθνική) η εξέλιξη είναι πιο γρήγορη, καθώς και οι μισθοί (αφού οι σπουδές μου ίσως τύχουν καλύτερης αναγνώρισης) καλύτεροι, ενώ η δουλειά ίσως λιγότερο τεχνικής φύσης (εργασίες στελέχους, projects κλπ.), ωστόσο η ανασφάλεια (απολύσεις σε ηλικίες 45-50) μεγαλύτερη, η γνώση λιγότερη σφαιρική, τα ωράρια τρελά και αρκετά ταξίδια.

Σε ένα λογιστικό γραφείο αποκτάς ίσως σφαιρικότερη γνώση, έχεις μια σχετική σταθερότητα, ενώ μετά από κάποια χρόνια μπορείς να κάνεις μια δική σου επιχ/κή κίνηση (νέο λογιστικό γραφείο). Ωστόσο, μισθολογικά μέχρι τότε μάλλον θα είμαι πολύ χειρότερα από μια πολυεθνική. Το λογιστικό γραφείο ίσως βέβαια προσφέρει μια πιο αργή αλλά ίσως και πιο συμπαγή-σταθερή εξέλιξη με σταθερά βήματα.

Εγώ μάλλον τείνω προς το λογιστικό γραφείο με στόχο την ίδρυση ενός δικού μου γραφείου παρόλο που οι σπουδές μου μάλλον θα δικαιολογούσαν την αντίθετη επιλογή. Άλλωστε αν είναι να δουλεύω πολλές ώρες καλύτερα να γίνει για το δικό μου μαγαζί.

Σας παρακαλώ θα ήθελα τη γνώμη σας για αυτό το δίλλημα, βασιζόμενοι στην εμπειρία σας και έχοντας χαρτογραφήσει πολύ καλύτερα από εμένα την αγορά. Δεν ζητώ φυσικά να μου πέιτε τι να κάνω γιατί αυτό είναι θέμα προσωπικής ιδιοσυγκρασίας, αλλά να μου δώσετε τυχόν επιπλέον πληροφορίες για τις προοπτικές, τα προβλήματα και τις συνθήκες-ιδιαιτερότητες κάθε επιλογής.

Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων για το χρόνο σας. Η απάντηση σας είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμένα.

Link to comment
Share on other sites

Καλή χρονιά Πάνο και καλή σταδιοδρομία

Δεν θέλω να υποτιμήσω εσένα η τις σπουδές σου, αλλά δυστυχώς κανένας απόφοιτος Πανεπιστημίου δεν έχει την γνώση να παρακολουθήσει Λογιστικά μια επιχείρηση, πόσο μάλλον να λειτουργήσει Λογιστικό δικό του γραφείο. Και αυτό γιατί οι γνώσεις που σας παρέχονται είναι καθαρά ακδημαικές, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν σε διαβεβαιώ με τη φύση και την πραγματικότητα της δουλειάς μας.Το Λογιστικό γραφείο έχει να κάνει με εργατικά-ασφαλιστικά, λογιστικά-οικονομικά, φορολογικά-φοροτεχνικά, οργάνωση και συμβουλευτική,προυπολογισμούς και απολογισμούς κ.α.

Πιστεύω ότι για να μπορέσεις να σταθείς σε αυτό το επάγγελμα (αν αυτό επιλέξεις τελικά), πρέπει οπωσδήποτε να δουλέψεις σε ένα Λογιστικό γραφείο δίπλα σε ένα έμπειρο συνάδελφο, ώστε να αποκτήσεις την πείρα και τις γνώσεις που θα σε καταστήσουν ένα αξιόλογο συνάδελφο στο χώρο. Και μην ξεχνάς στο δικό μας επάγγελμα καθημερινά δίνουμε εξατάσεις, καθημερινά διαβάζουμε, πηγαίνουμε σε σεμινάρια και, και...

Οσο για την ελεγκτική, εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ελεγκτές θάπρεπε να γίνονται οικονομολόγοι και λογιστές με προυηπηρεσία και εμπειρία στην πράξη και όχι απόφοιτοι απλά πανεπιστημίου, αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα που θέλει μεγάλη συζήτηση ίσως σε ξεχωριστή ενότητα.

Link to comment
Share on other sites

Guest Επισκέπτης-Panos-

"Δεν θέλω να υποτιμήσω εσένα η τις σπουδές σου, αλλά δυστυχώς κανένας απόφοιτος Πανεπιστημίου δεν έχει την γνώση να παρακολουθήσει Λογιστικά μια επιχείρηση, πόσο μάλλον να λειτουργήσει Λογιστικό δικό του γραφείο."

ΕΙΡΗΝΗ καταρχήν ευχαριστώ που μπηκες στον κόπο να ασχοληθείς και να απαντήσεις. Αυτό που μου έγραψες για τις σπουδές το γνωρίζω και το παραδέχομαι πρώτος από όλους εγώ. Γι αυτό είπα με "στόχο" την ίδρυση ενός λογ.γραφείου. Άλλωστε η προστιθέμενη αξία των σπουδών γενικά πιστεύω πως είναι περισσότερο και από τις γνώσεις η απόκτηση κριτικής και αναλυτικής σκέψης.Το ερώτημα μου αναφέρεται κυρίως στις ιδιαιτερότητες τις κάθε επιλογής, δηλ. του Λογιστικού γραφείου και μιας ελεγκτικής, με αντικείμενο πάντα τη λογιστική.

Link to comment
Share on other sites

Για μένα για να είναι ουσισαστική και αποδοτική η ελεγκτική, θα πρέπει να υπάρχει λογιστική εμπειρία στην πράξη.Η εμπειρία μαζί με την κριτική και αναλυτική σκέψη στηρίζουν ένα καλό ελεγκτή παράλληλα με τις γνώσεις και τη συνεχή μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

Guest Επισκέπτης-Panos-

ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΚΑΙ

ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ 2 ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ!

ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ, ΙΣΩΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ & ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ. ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ. ΑΠΟΚΤΑΣ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΠΕΛΑΤΕΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΘΕΜΑΤΑ ΚΒΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ. ΣΕ 1 ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΟΜΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΣΕ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ, ΑΠ' ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ. ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ 'ΣΕΝΑ. ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝΕ, ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙΣ Σ'ΑΥΤΟ.

ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΘΕΤΙΚΑ & ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ, & ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙΣ. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ, ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ.

Link to comment
Share on other sites

Guest ΔΟΜΝΙΚΗ

Καλημερα και χρονια πολλα νεε συναδελφε και καλη σταδιοδρομια

λογιστικο γραφειο η ελεγκτικη ειναι νομιζω διλημα μεγαλο για να αποφασισεις ετσι ευκολα ειδικα οταν εισαι απ εξω

Λογιστικο Γραφειο παρουσιαζει δραση και μεγαλο ενδιαφερον γιατι αν εισαι ανθρωπος που δεν του αρεσει η μονοτονια εχεις τη δυνατοτητα να λαβεις σφαιρικη αποψη σχεδον για ολα. Οι πελατες σου ομως δεν θα ειναι ποτε τοσο μεγαλοι που να προχωρησεις πιο βαθια και πιο εποπτικα.

Ελεγκτικη Εταιρεια ξεφευγεις απο την πρωτογενη εργασια ασκεις εποπτικο ρολο βλεπεις τα πραγματα απο πανω σε αλλου ειδους επιχειρησεις, μεγαλου βεληνεκους. Πολυ ανταγωνιστικο περιβαλλον ατελειωτες ωρες αλλα αν θελεις να ασχοληθεις με τετοιου ειδους επιχειρ το να εχεις προυπηρεσια σε ελεγκτικη σε κανει πιο αναρπαστο απο οσο πραγματικα ισως αξιζεις.

Δεν θα σου πει κανεις σε πεντε σειρες τι να κανεις εξαλλου εχει να κανει με προσωπικο γουστο του καθενος. Οι σπουδες σου ισως συνηγορουν για ελεγκτικη αλλα αρχισε με κατι και βλεπεις αν δε σου κανει το αλλαζεις. Εχεις πολλα χρονια μπροστα για να κανεις τα παντα

Link to comment
Share on other sites

Guest ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ!!!. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ Ή ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΛΠ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΩΡΑ!!!!

ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!!!

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε,

Δεν θα σου πω από που να ξεκινήσεις,διότι οι "προλαλήσαντες",καλοί συνάδελφοι

σε ενημέρωσαν πάρα πολύ καλά.Εξ άλλου αν ανατρέξεις στις σελίδες του FORUM,

θα βρεις και άλλα παρόμοια θέματα με τις απόψεις μας.

Σου γράφω μόνο για να σου φανερώσω την έκπληξή μου για την καταπληκτική σύν-

ταξη των γραφομένων σου,την οποία πάρα πολύ σπάνια συναντάμε.Να είσαι σίγου-

ρος ότι με λίγη τύχη δεν θα έχεις να φοβηθείς τίποτα.Να κάνεις δε,ότι σε φωτίσει ο

Μεγαλοδύναμος.

Καλή σου επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

Guest ARBANITHS

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ,ΑΝ ΕΙΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΣ ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΕ ΣΤΟ ΜΕΔΕΝ ΕΙΤΕ ΣΤΗ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.ΔΙΑΛΕΞΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΝΩΜΕΣ.ΟΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ.

Link to comment
Share on other sites

Guest Επισκέπτης

μπορεις να δοκιμασεις και να επιλεξεις...

με τις σπουδες σου παντως δεν θα σε παρει κανεις σε λογιστικο γραφειο γιατι θα φοβουνται τις γνωσεις σου και οτι καποτε, ισως, και αν... θα μπορεις να τους παρεις τους πελατες. Σε μια εταιρια θα σου αναγνωρισουν καλυτερα τα προσοντα σου.

Οπου και αν πας θα συναντησεις πολυ ανταγωνισμο ( κυριως αθεμιτο βεβαιως βεβαιως) απο σχετικους και ασχετους.

Τι ετος τελειωσες ΠΑΜΑΚ?

Link to comment
Share on other sites

Guest Επισκέπτης-Panos-

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το "food for thought" που μου δώσατε.

ΥΓ:Έτος αποφ. 2003

Link to comment
Share on other sites

Guest Επισκέπτης-Panos-

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ-ΙΔΕΕΣ........

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ φίλε Πάνο,

αυτό που έρχομαι κατ'αρχήν να σε ρωτήσω είναι γιατί έχεις σταθεί αποκλειστικά στις δύο αυτές επιλογές.Υπάρχει μεγάλος ορίζοντας για διερεύνηση.

Κοίταξε σε μεγάλες εταιρείες ,κατά τη γνώμη μου,κι εφόσον έχεις σκοπό να ασχοληθείς με λογιστική.Πήγαινε σε κάποια θέση ως βοηθός προσπάθησε να αποκτήσεις ουσιώδεις γνώσεις και στη συνέχεια μετά από 3-4 χρόνια ξανασκέψου τις επιλογές σου.

Link to comment
Share on other sites

Guest Επισκέπτης

Καλή χρονια συνάδελφε ,

Θα κανώ γραπτώς μιά-δύο σκέψεις και ελπίζω να σε βοηθήσουν στις αποφάσεις σου.

1) Αν οι σπουδές σου είναι σοβαρές ( και αυτό έχει να κάνει όχι με τα σχολεία που παρακολούθησες αλλά με το βάθος της μελέτης των οικονομικών - χρηματοοικονομικών αντικειμένων που εσύ επέλεξες να κάνεις τα χρόνια των σπουδών σου) τότε εχεις εφοδιαστεί ΄

με το αρχικώς ζητούμενο που είναι η επιστημονική επάρκεια .Θα πρέπει να σου πώ ότι η επαρκεια

αυτή θα πρέπει να καθορίσει εν πολλοίς και τις επιλογές σου τις επαγγελματικές.Δηλαδή ένας πτυχιούχος με βαθμό 5-6 (ας δανειστώ αυτό το κριτήριο λιγάκι αβασάνιστα η αλήθεια είναι) δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να καλύψει το κενό των γνώσεων του με την πρακτική του εμπειρία.

Σε όλη του την καριέρα θα ειναι ελλειματικός και επομένως οι επιλογές του οι επαγγελματικές θα πρέπει να περιοριστούν σε εκείνο το επίπεδο επιχειρήσειακών αναγκών που οι γνώσεις του μπορούν να αντιμετωπίσουν.Θα πρέπει επίσης να σου πώ ότι η εμπειρία εγγράφεται όχι σε λευκό χαρτί αλλά στη βάση και το πλαίσιο που ο καθένας απο εμάς έχει διαμορφώσει στον εγκέφαλό του .

2) Η ουσιαστική ιδιότητα την οποία πρέπει να έχει κανείς για να λειτουργεί αποτελεσματικά στα πλαίσια ενός Λογιστικού - φοροτεχνικού γραφείου δεν είναι η εργατικότητα μόνο και οι γνώσεις σε πολλά αντικείμενα αλλά η ικανότητα να λειτουργεί σε πολλαπλά ανοικτά μέτωπα κάτω απο καθεστώς αφόρητης πολλές φορές πίεσης .

Εχώ και πολλές αλλες σκέψεις αλλά δυστυχώς ο χρόνος με πιέζει

Σου ευχομαι καλη τύχη και να είσαι σίγουρος ότι όποιος εργάζεται σκληρά αργά η γρήγορα ανταμοίβεται (παρά τα αντιθέτως φιλολογούμενα )

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή ένας πτυχιούχος με βαθμό 5-6 (ας δανειστώ αυτό το κριτήριο λιγάκι αβασάνιστα η αλήθεια είναι) δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να καλύψει το κενό των γνώσεων του με την πρακτική του εμπειρία.

Σε όλη του την καριέρα θα ειναι ελλειματικός και επομένως οι επιλογές του οι επαγγελματικές θα πρέπει να περιοριστούν σε εκείνο το επίπεδο επιχειρήσειακών αναγκών που οι γνώσεις του μπορούν να αντιμετωπίσουν.

ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ ΤΟ ΕΘΕΣΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ & ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ.

Link to comment
Share on other sites

Guest Επισκέπτης

Αγαπητε Πανο

αν διαβάσεις πιο προσεκτικα αυτό που εγραψα θα ανακαλυψεις καλύτερα τι θέλω να πώ.

Γραφω για <<επιλογή>> <<βάθους μελέτης >> πράγμα που άφαιρεί απο τους φοιτητές το αλλόθι του κακού επιπέδου των Ελληνικών πανεπιστημίων και των κακών δασκάλων .Το Internet

και οι πλούσιες διαθεσίμες βιβλιοθήκες παρέχουν την δυνατότητα σ' αυτόν που θέλει να μελετήσει και να συμπληρώσει τα κενά .

Σε κάθε περίπτωση η επιστημονική επάρκεια δεν αντικαθίσταται απο την συστηματίκη ενημέρωση

Η συνεχής ενημέρωση είναι το αναγκαίο για την επιτυχημένη σταδιοδρομία .Αν κάποιος δεν έκανε τον κόπο να σπουδάσει, όπως εγώ τουλάχιστον εννοώ τις σπουδές ,τότε πιστεψέ με δεν πρόκειται να καλύψει τα κενά του ενημερούμενος.Εκτος αν σε έχουν πείσει ότι οι οικονομικές σπουδές δεν είναι απαραίτητες σε κάποιον ο οποίος θέλει να σταδιοδρομίσει στον χώρο μας ,πραγμα που με βρίσκει εντελώς αντίθετο .

Θα πρέπει να σου πώ ότι ειμαι και εγώ ελευθερος επαγγελματίας απο το 1992 ιδιοκτήτης ενός αρκετά μεγάλου λογιστικού γραφείου.

Link to comment
Share on other sites

Guest Επισκέπτης-Panos-

Αγαπητέ κύριε,

καταρχήν δεν απάντησα εγώ στα λεγόμενα σας, αλλά ο "φιλομαθής". Για μένα κάθε άποψη είναι εποικοδομητική και κυρίως σεβαστή, οπότε σας ευχαριστώ όλους.

Αναφορικά πάντως, στο πτυχίο είχα 7,39 και στο μεταπτυχ. 8,36, και μέχρι τώρα είχα μια πολύ μικρή εμπειρία σε μηχ/νο λογιστήριο κυρίως στη διαχ/ση αξιογράφων και σε εγγραφές γεν. λογιστικής.

Και κάτι τελευταίο: An τελικά αναζητήσω εργασία σε κάποιο λογιστ. γραφείο (που μάλλον είναι το πιθανότερο) θα ζητήσω θέση βοηθ.λογιστή σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Guest ΚΑΤΖΕΛΑΣ  ΝΙΚ.

ΑΥΤΟ ΤΟ...ΠΟΛΥΥΥΥ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ .ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ ΕΓΩ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΠΛΗΝ ΤΙΜΙΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΙ ΕΧΩ 2 ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΑΕΙ ΩΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑΩ ΑΠ ΤΟ ΜΗΔΕΝ.ΠΟΙΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ?

ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ....*ΣΥΝΗΘΩΣ*...

Link to comment
Share on other sites

Guest Επισκέπτης
ΑΥΤΟ ΤΟ...ΠΟΛΥΥΥΥ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ .ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ ΕΓΩ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΠΛΗΝ ΤΙΜΙΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΙ ΕΧΩ 2 ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΑΕΙ ΩΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑΩ ΑΠ ΤΟ ΜΗΔΕΝ.ΠΟΙΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ?

ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ....*ΣΥΝΗΘΩΣ*...

σοβαρολογειτε κυριε! γιατι κυριε εσεις αποφοιτε τει δεν εχετε δει αποφοιτους τει που ειναι ακριβως στο ιδιο επιπεδο και εχουν τελειωσει τει λογιστικης.

Τωρα με το παραπάνω τι προσπαθείτε να πείτε , αμα δεν σας κανουν βρειτε αποφοιτους ιεκ που δεν ξεκινανε απο το μηδεν .

Εσεις με το που πηρατε πτυχιο ειχατε την γνωση να θεωρηθειτε ικανος να τηρειται βιβλια?

Αυτες οι ρημάδες οι εξετάσεις οι οποίες ήταν για τα μάτια του κόσμου, γιατι μειώνανε τα πτυχία κάποιων που θέλανε τον τίτλο αλλά δεν είχαν ιδέα.

Η κυβέρνηση πρέπει να ανακαλέσει αυτόν τον νόμο τώρα , η ίδια τον είχε καταφηφίσει , και έχει υποχρέωση να το κάνει

Εξετάσεις καταλληλότητας για όλους όσους θέλουν να αποκαλούνται αδειούχοι λογιστές

πλήρη κατάργηση του νόμου ΠΔ 340,98

Link to comment
Share on other sites

Guest KONSTANS
ΑΥΤΟ ΤΟ...ΠΟΛΥΥΥΥ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ .ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ ΕΓΩ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΠΛΗΝ ΤΙΜΙΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΙ ΕΧΩ 2 ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΑΕΙ ΩΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑΩ ΑΠ ΤΟ ΜΗΔΕΝ.ΠΟΙΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ?

ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ....*ΣΥΝΗΘΩΣ*...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩΣ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟΤΟΜΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ,ΑΛΛΑ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΙΕΚ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΣΤΟ ΕΠΠΑΓΓΕΛΜΑ ΟΜΩς ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΕΙ Κ ΑΕΙ.

Link to comment
Share on other sites

Guest ΑΣΧΕΤΟΣ

Συνάδελφοι, ηρεμήστε..

Μετά από 20 χρόνια στο χώρο μπορώ να πώ ότι "Εν οίδα ότι ουδέν οίδα". Συμφωνώ ότι πάνω από τα πτυχία είναι το μεράκι για την δουλειά που κάνεις.

Έχω την άποψη ότι όσοι υποστηρίζουν ότι είναι καλλίτεροι από τους άλλους ή δεν έχουν πάρει "χαμπάρι" με το τί συμβαίνει στο επάγγελμα ή υπερεκτιμούν τον εαυτό τους.

Και για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα . Οι ακαδημαϊκές σπουδές αν μη τι άλλο ανοίγουν τον πνευματικό ορίζοντα του ανθρώπου. Σίγουρα μπορεί κανείς μη πτυχιούχος να γίνει καλλίτερος λογιστής και ίσως και πιο πετυχημένος από κάποιον άλλον. Αλλά έλεος οι φωτεινές εξαιρέσεις ας μη γίνουν κανόνας αλλά παράδειγμα για μίμηση.

Ευχαριστώ

Απλά στην μνήμη του αρχαίου φιλόσοφου (Σωκράτη) που άφησε στην ιστορία την συγκεκριμένη ρήση.

Link to comment
Share on other sites

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΠΑΝΟ..

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!!!!!

ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΕ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ!!!(ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ).

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΞΕΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 30 ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ 2 ΕΤΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.....

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΑΠΕΙΡΕΣ ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ..

ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΗΜΕΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ.....

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΕΧΓΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ , ΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ...ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΒΙΒΛΙΑ!!!!!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΓΕΝΙΚΟ...

ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑ, ΨΑΞΙΜΟ, ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ..........

ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ "ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ..¨" ΚΛΠ. , ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΟ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΞΗΓΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΩ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ...ΛΕΩ: ΚΑΛΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ.

ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.....

ΥΓ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ.....

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΜΠΕΙΡΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ....ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ , ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ!!!!!

Link to comment
Share on other sites

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΜΕΝΕΛΑΕ,

καταρχήν σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Δε θα γινόσουν καθόλου κουραστικός ακόμη και αν μου γραφες 2 σελίδες με details για την κάθε επιλογή, οπότε αν έχεις κάτι ακόμα να προσθέσεις ευχαρίστως.

Όπως καταλαβαίνεις είμαι στην αρχή μιας διαδρομής και θέλω να κάνω μια σωστή σχετικά επιλογή (αν και επειδή ξεκινώ νωρίς έχω τη δυνατότητα για κάποια περιπλάνηση). Από ότι κατάλαβα γενικά ως τώρα, καλύτερα τελικά είναι να ξεκινήσω ως βοηθός λογιστή σε κάποιο λογιστικό γραφείο με κριτήρια κυρίως την απόκτηση γνώσεων και εμπειρίας. Αν μετά η ελεγκτική ή η λογιστική σε κάποια μεγάλη εταιρεία με ενδιαφέρουν περισσότερο, τότε η εμπειρία μου σε ένα λογ.γραφείο μόνο γόνιμη θα είναι αφού θα έχω δει την λογιστική στην πράξη. Γενικά παρατηρώ ότι όπως και εσύ, αρκετοί συνάδελφοι επιλέγουν τελικά να ανοίξουν δικό τους λογ. γραφείο, οπότε μάλλον η ανταποδοτικότητα θα αποζημιώνει τον φόρτο και την ανάγκη για διαρκή ενημέρωση.

Οπότε για μένα μάλλον τώρα αρχίζει η διαδικασία εύρεσης ενός σωστού οργανωμένου λογιστ. γραφείου, που να μην έχει πρόβλημα ανασφάλειας με τα πτυχία μου (περίπου αυτό αναφέρθηκε σε προηγ. απάντηση) και όπου ελπίζω να μην κάνω μόνο λάντζα (μετά από καποιο χρον.διαστημα εννοώ).

Ευπρόσδεκτα οποιαδήποτε σχόλια και details. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...