Jump to content

Αργοπεθαίνει ο Ναός της Αρτέμιδος στην Βραυρώνα


Recommended Posts

Το θέμα αυτό δεν θα "παίξει" στα κανάλια του "άρτος και θεάματα". Δεν έχει αίμα, δεν έχει γυμνό, δεν έχει βία...

Το θέμα αυτό θα ευαισθητοποιήσει λίγους, ελάχιστους που σήμερα χαρακτηρίζονται γραφικοί από την μάζα που άγεται και φέρεται.

Θαυμάστε την εγκληματική αδιαφορία του νεοελληνικού κράτους:

Σας παραθέτω το link μαζί με μια εικόνα που "πονάει", μια εικόνα που σου ραγίζει την καρδιά:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntit...17&lngDtrID=253

Και το κείμενο για όσους δεν έχουν απεριόριστη πρόσβαση στο Internet:

Τον κίνδυνο καταστροφής του αρχαιολογικού χώρου της Βραυρώνας και της κατάρρευσης του ναού της Αρτέμιδος επισημαίνει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού ο βουλευτής του ΣΥΝ Θανάσης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρει ότι στο επίκεντρο της νεροποντής που έπληξε πρόσφατα το Λεκανοπέδιο βρέθηκε για άλλη μία φορά «πολύπαθος ναός της Αρτέμιδος, ο Παρθενώνας της Ανατολικής Αττικής».

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη το μνημείο καλύφθηκε σχεδόν μέχρι τα κιονόκρανα από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κατάρρευση.

Πρόκειται για «ένα μνημείο που έστειλε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, το μήνυμα της συμφιλίωσης και της συνεργασίας των λαών όλου του κόσμου κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών Αγώνων. Ένα μνημείο που είχε την ευκαιρία και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πέρυσι τον Οκτώβριο να γνωρίσει από κοντά το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει» τονίζει.

Ο κ. Λεβέντης ζητεί να ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε να προστατευθούν ο αρχαιολογικός χώρος και ο ναός της Αρτέμιδος στη Βραυρώνα, αλλά και για να γίνουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να μη μετατρέπεται σε λίμνη η περιοχή της Βραυρώνας.

Περισσότερα για τον ναό:

http://www.portoraftinews.gr/axiotheata/ar...s/artemida.html

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καλά για το ναό όπως ανεφερε και ο Δημήτρης . Κανείς δεν ενδιαφέρεται . Εκτός απο τον ναό αυτόν μπορώ να αναφέρω και άλλες περιπτωσεις πλήρους αδιαφορίας απο την Πολιτεία .... Ο τύμβος των Σαλαμινομάχων , έχει γίνει ουσιαστικά χώρος απορριμμάτων..... Ο Μαραθώνας που "θυσιαστηκε" για χάρη του κωπηλατοδρομίου .... Η εγκατάλειψη των αρχαιολογικών χώρων είναι γεγονός και δεν ιδρώνει το αυτί των υπευθύνων δυστυχώς.....

Link to comment
Share on other sites

Τα ωραιότερα αρχαιολογικά ευρήματα του ελληνικού χώρου 5-4 π.Χ. αιων. βρίσκονται στο μουσείο της Βραυρώνας. Τ α περισσότερα προέρχονται από το Ιερό της Αρτέμιδας. Ενδεικτικά αναφέρω τα αγάλματα των δυο <<άρκτων>> (κορασίδων αφιερωμένων στην Άρτεμη). Η μια κρατά περιστέρι και έχει Ν 62 και η άλλη λαγό , και έχει Ν 60. Το Ν 55 , μαρμάρινη κεφαλή μειδιώσης <<άρκτου>>. το Ν 30 , μαρμάρινη κεφαλή της λεγομένης <<τυφλής άρκτου>>. Το Ν7 , μαρμάρινη κεφαλή της λεγομένης Ιφιγένειας και το <<ανάγλυφο των θεών>> (Αντίγραφο του οποίου έχω τοποθετήσει σε μια <<νύμφη>> κάτω από ένα παράθυρο του σπιτιού μου. Διαστ 0,80Χ1,08). Παριστάνεται η θυσία της Ιφιγένειας στην Αυλίδα. Από αριστερά ο Ζευς (καθήμενος), η Λητώ, ο Απόλλων, η Αρτεμις. Δεξιά φαίνονται πόδια ελαφιού.

post-4332-1135026850_thumb.jpg

post-4332-1135026878_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...