Προς το περιεχόμενο

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 10 081- 38 02 923 - ΦΑΞ 38 01 227 - ΑΘΗΝΑ.

Web site: pol.org.gr, E-mail: [email protected]

Το μαζικό αγωνιστικό παρών τους θα δώσουν οι λογιστές και λογίστριες στην απεργία της Τετάρτης 14 Δεκέμβρη. Αυτά τα μηνύματα έρχονται από τις επισκέψεις σε τόπους δουλειάς, αλλά και από τις Συνελεύσεις και συσκέψεις των σωματείων της Π.Ο.Λ.

Οι λογιστές και λογίστριες καταδικάζουν την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και εργοδοσίας και τις λογικές των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Η Π.Ο.Λ. μαζί με όλες τις ταξικές δυνάμεις διεκδικεί:

* Πλήρη - σταθερή εργασία για όλους.

* Ουσιαστική προστασία των ανέργων.

* 7ωρο - 5νθήμερο- 35ωρο με πλήρη μισθολογικά - ασφαλιστικά δικαιώματα.

* Κατάργηση του Φόρου προστιθέμενης αξίας και πάγωμα των τιμών στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

* Δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας

* Αφορολόγητο όριο για άγαμο φορολογούμενο στα 15.000 Ευρώ.

* ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις. Καμιά ιδιωτικοποίηση στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

* Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης

* Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Υγεία.

* Πλήρη κάλυψη των αναγκών της υγείας με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

* Ουσιαστική προστασία της μητρότητας, * Ιδιαίτερη φροντίδα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ)

* Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα.

* Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης.

* Διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.

* Ελεύθερη πολιτική – συνδικαλιστική δράση της χώρους δουλειάς

* Δωρεάν ή φτηνή λαϊκή κατοικία με ευθύνη του κράτους.

* Ίσα δικαιώματα Μεταναστών και Ελλήνων εργαζομένων.

* Να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συλλογικής σύμβασης της Π.Ο.Λ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θυμάμαι ότι παλαιότερα το αίτημα αφορούσε σε δωρεάν μετακίνηση με τα ΜΜΜ για δυο-τρεις πρωϊνές ώρες, για να πηγαίνει ο κόσμος στη δουλειά του.

Πάντως εάν δούμε τα σχέδια των έχοντων το καρπούζι και το μαχαίρι, μάλλον μετριοπαθή ακούγονται τα αιτήματα της ΠΟΛ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας

Μάλλον είναι λίγο υπερβολικό!!!! Ας λυθούν άλλα ζητήματα και ας πληρώνουμε το εισιτήριο στα ΜΜΜ. Στο κάτω κάτω της γραφής δεν είναι και υπερβολικό το αντίτιμο του εισιτηρίου... Σε άλλες πόλεις να δείτε τι γίνεται που τα λεωφορεία είναι ιδιωτικά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 weeks later...

Δεν ειναι τυχαιο το πως βουλιαξε η χωρα με τις επιδοματικες λογικες.

Στην Ελλαδα η εργασια θεωρειται βλακεια, η εξασφαλιση του μιζερου

μικροαστικου τροπου ζωης (καποια αγαθα μικρης σχετικης αξιας πρεπει να ειναι εξασφαλισμενα, πρβλ μετακινησεις, εκδρομες κλπ) υποχρεωση της πολιτειας και η λειτουργια του συνδικαλισμου να ΑΠΑΙΤΕΙ ο,τι μπορει να βαλει ο νους του τελευταιου εργαζομενου, οχι να βελτιωνει τις προοπτικες της οικονομιας (και συνακολουθα το μελλον του εργαζομενου).

ΔΥΣΤΥΧΩΣ οσο δεν εχει ανακαλυφθει ακομη τροπος να πλουτιζει κανεις χωρις καμια θυσια δεν κανουμε τιποτα αλλο απο το να κουρελιαζουμε το ηδη φθαρμενο παπλωμα.

Αισχος παντως αυτοι που διδαχτηκαν οτι το θεμελιωδες αξιωμα της οικονομικης ειναι η σπανιοτητα των πορων να θελουν να τους κατασπαταλουν απο δω και απο κει.

Επεξεργασμένο από GEORGE1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Επισκέπτης-m6s-

Ενα πραγμα θα σε ρωτησω γιατι τετοιο μίσος προς τους εργάτες;

Και μη μου πείς οτι εισαι βαθύτατα συγκινημένος απο την βιοπάλη που θα γελάσω!

Θα σε ρωτήσω εγώ καποια πράγματα...

1) Που ειναι οι επενδύσεις στην Ελλάδα; Επενδύσεις που ανέβασαν την Ιρλανδία, απο χώρα "υπο ανάπτυξη" σε Τιγρη της Ευρώπης;

2) Που ειναι η αποσβεση απτο χρήμα που σπαταλήθηκε απο τους Ευρωπαίους στην χώρα μας για να βάλουμε βάσεις...;

3) Ποιοι φτιαξανε ενα κάρο εργα, με εναν αραμπά χρήματα, δικα μου και δικά σου, και του υπόλοιπου λαού και ολη η Ελλάδα βουλιάζει στα σκατόνερα; Ο εργάτης φταίει;

4) Ποιοι φέρανε μέσα μετανάστες και σπάσανε την αγορά εργασίας, καλυμένοι πίσω ουτως ή αλλως υπαρκτή ανεκτικότητα μας για να μειωσουν το κόστος και ταυτοχρόνα να μαστιγωνουν τον απλο λαο με απανωτα κύματα ακρίβειας. Ωραία τα λες, φίλε μου, αλλα δεν μου εξηγείς γιατι μπορώ να αγοράσω το ιδιο αντικείμενο μεχρι και 10 ευρώ λιγότερο ( το ελάχιστο ), και επειδή φίλτατε εχω κάνει και ενα λύκειο, καταλαβαίνω οτι καποιος στο κύκλωμα της οικονομίας οχι με κλέβει, με γδύνει.

Και καταφέρεσαι λοιπόν ακριτα και αλογα ενάντια σε καθετι που αφορά τους εργατες.

Δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν και ΚΑΚΟΙ, αλλά δεν εισαι ουτε ο Θεος ουτε ο Σολομώντας με μια μαχαιριά να δώσεις δίκιο σε μια πλευρά και να παραβλέπεις είτε τα λάθη της μίας ειτε τον κόπο του αλλου.

Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Επισκέπτης

Η Π.Ο.Λ. μαζί με όλες τις ταξικές δυνάμεις διεκδικεί:

* Πλήρη - σταθερή εργασία για όλους. (Ειδικότερα για τα μέλη της να μπορούν πάρεργα να τηρούν βιβλία επιχειρήσεων χωρίς έναρξη, ΤΕΒΕ κ.λπ γιαυτό φροντίζει να απαιτεί να αυξηθούν τα όρια του άρθρου 38)

* Ουσιαστική προστασία των ανέργων. (Σύμφωνούμε)

* 7ωρο - 5νθήμερο- 35ωρο με πλήρη μισθολογικά - ασφαλιστικά δικαιώματα. (Εφ όσον το ίδιο γίνει και για τους αυτοαπασχολούμενους)

* Κατάργηση του Φόρου προστιθέμενης αξίας και πάγωμα των τιμών στα είδη πλατιάς κατανάλωσης. (Είμαστε ή δεν έιμαστε μέλη της Ε.Ε.)

* Δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας (Πληρώστε φόρους λέει η ΠΟΛ για να έχουμε δωρεάν μετακίνηση)

* Αφορολόγητο όριο για άγαμο φορολογούμενο στα 15.000 Ευρώ. (Αν είναι για όλους γιατί όχι)

* ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις. Καμιά ιδιωτικοποίηση στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. (Να γίνουν σπίτια του ΛΑΟΥ (βλέπε Περισσός ;))

* Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ναί)

* Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Υγεία. (Ναί)

* Πλήρη κάλυψη των αναγκών της υγείας με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. (Ένα F16 λιγότερο)

* Ουσιαστική προστασία της μητρότητας, * Ιδιαίτερη φροντίδα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) (ΝΑΙ)

* Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. (Χωρίς καταλήψεις με πολιτικά κίνητρα της κάθε ΠΣΚ)

* Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης. (Εφ όσον οι ινστρούχτωρες της κάθε ΠΣΚ αφήνουν τους καθηγητές να διδάξουν και όχι να μπαινοβγαίνουν στα αμφιθέατρα λες και αυτά είναι τσιφλίκι της κάθε Κεντρικής Επιτροπής)

* Διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών. (Εφ όσον αυτά δεν θίγουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες άλλων ομάδων. Θυμηθείτε ότι πολλοί συνάδελφοι δεν μπορούν να πάρουν άδεια ανώτερης τάξης λόγω των γνωστών καταλήψεων μελών της ΠΟΛ και του Συνδικάτου Οικοδόμων)

* Ελεύθερη πολιτική – συνδικαλιστική δράση της χώρους δουλειάς (Συνδικαλιστική ΝΑΙ, πολιτική με τον τρόπο που θέλει το ΚΚΕ ΟΧΙ)

* Δωρεάν ή φτηνή λαϊκή κατοικία με ευθύνη του κράτους. (Και μετά ξυπνήσαμε)

* Ίσα δικαιώματα Μεταναστών και Ελλήνων εργαζομένων. (Ετσι όπως πάμε θα αποκτήσουμε ίσα δικαιώματα μιας και θα τρέχουμε στα φανάρια να πλένουμε αυτοκίνητα)

* Να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συλλογικής σύμβασης της Π.Ο.Λ. (Οπωσδήποτε το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε)

ΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Επισκέπτης

Προσωπικά έχω βαρεθεί από αυτό το foroum να διαβάζω απόψεις όπως αυτές που παραθέτονται σε αυτήν την ενότητα από κάποιους που "την έχουν δει εργοδότες" και από κάποιους άλλους που απομονώνουν αιτήματα της ΠΟΛ και την παρουσιάζουν ως γραφική και εκτός πραγματικότητας.

Τελικά η απάντηση όλων αυτών στα αιτήματα των εργαζομένων είναι η "μη παραγωγικότητα". Και να σας πω κάτι ? σαν ανέκδοτο μου ακούγεται αυτό... ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι έχουν όλο απαιτήσεις και δεν κοιτάζουν να είναι παραγωγικοί.... Λυπάμαι, αλλά η παραγωγικότητα δεν αποτέλεσε ποτέ σκοπός των εργοδοτών, μιας και οι ίδιοι αποσκοπούν στο εύκολο χρήμα, στην "αρπακτή", το moto τους είναι " σε σκοτώνω τώρα διότι ο θάνατός σου αυτή την στιγμή αξίζει πιο πολύ από την ζωή σου..." ΑΡΑ ΓΙΑ ΠΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ? Ας κάνουν καμία επένδυση πρώτα, ας ξεστραβωθούνε πρώτα οι ίδιοι που ο κάθε σκιντζής μου έγινε αφεντικό, ας κοιτάξουν το μέλλον και το γενικότερο καλό του κλάδου τους. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΕΙΤΕ ΒΙΟΤΕΧΝΗΣ ΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΣ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ... ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΠΟΛ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ. ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο παραπάνω ανώνυμος επισκέπτης που ειρωνεύεται την ΠΟΛ σίγουρα θεωρεί τον εαυτό του άνθρωπο με χιούμορ. Ως μόνη απάντηση - δεν μπαίνω στον κόπο να τον ξύσω, η φαγούρα του με το ΚΚΕ ίσως δεν οφείλεται σε αλλεργία - είναι ότι η μόνη οργανωμένη υπεράσπιση εργασιακών δικαιωμάτων, της οποίας έχω υπάρξει ποτέ μάρτυρας, ανθρώπου που προσέτρεξε σε βοήθεια έχει γίνει από την ΠΟΛ. Μια κοπελιά από την ΠΟΛ έτρεξε να υπερασπίσει πρώην συνάδελφό μου όταν πρώην εργοδότης μου δια εντεταλμένων του πήγε να την διώξει με τις κλωτσιές - κυριολεκτικά. Οι λοιποί αυτόκλητοι εργατοπατέρες ας αποδείξουν την έννοια τους στην πράξη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά έχω βαρεθεί από αυτό το foroum να διαβάζω απόψεις όπως αυτές που παραθέτονται σε αυτήν την ενότητα από κάποιους που "την έχουν δει εργοδότες" και από κάποιους άλλους που απομονώνουν αιτήματα της ΠΟΛ και την παρουσιάζουν ως γραφική και εκτός πραγματικότητας.

Τελικά η απάντηση όλων αυτών στα αιτήματα των εργαζομένων είναι η "μη παραγωγικότητα". Και να σας πω κάτι ? σαν ανέκδοτο μου ακούγεται αυτό... ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι έχουν όλο απαιτήσεις και δεν κοιτάζουν να είναι παραγωγικοί.... Λυπάμαι, αλλά η παραγωγικότητα δεν αποτέλεσε ποτέ σκοπός των εργοδοτών, μιας και οι ίδιοι αποσκοπούν στο εύκολο χρήμα, στην "αρπακτή", το moto τους είναι " σε σκοτώνω τώρα διότι ο θάνατός σου αυτή την στιγμή αξίζει πιο πολύ από την ζωή σου..." ΑΡΑ ΓΙΑ ΠΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ? Ας κάνουν καμία επένδυση πρώτα, ας ξεστραβωθούνε πρώτα οι ίδιοι που ο κάθε σκιντζής μου έγινε αφεντικό, ας κοιτάξουν το μέλλον και το γενικότερο καλό του κλάδου τους. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΕΙΤΕ ΒΙΟΤΕΧΝΗΣ ΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΣ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ... ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΠΟΛ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ. ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ?

Λίγη μικρότερη έπαρση δεν κάνει κακό. Και να μην βάζουμε τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι στο όνομα δήθεν της "αριστεράς" !!! Δεν υπάρχει μόνο η ΠΟΛ σε αυτό το χώρο, και δεν έχει αγωνιστεί μόνο η ΠΟΛ για το δικό μας κλάδο. Ξέρω και γω φίλε(η) ATHV, συνάδελφο από από το ΛΣΑ που κατήγγειλε εφοριακό και δεν του τάχωσε... Και αλήθεια δεν καταλαβαίνω, εγώ να πληρώνω ΤΕΒΕ, να διατηρώ γραφείο με όλα τα έξοδα και τους κινδύνους που μπορεί να έχω σαν ελεύθερος επαγγελματίας, και ο μισθωτός να μπορεί να τηρεί πάραυτα βιβλία εκτός της μισθωτής του υπηρεσίας, και να μην πληρώνει τίποτα;Να γίνουμε τότε όλοι μισθωτοί!!

Επειδή δεν είμαστε υπάλληλοι, σημαίνει ότι είμαστε και κεφαλαιοκράτες,έλεος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και αλήθεια δεν καταλαβαίνω, εγώ να πληρώνω ΤΕΒΕ, να διατηρώ γραφείο με όλα τα έξοδα και τους κινδύνους που μπορεί να έχω σαν ελεύθερος επαγγελματίας, και ο μισθωτός να μπορεί να τηρεί πάραυτα βιβλία εκτός της μισθωτής του υπηρεσίας, και να μην πληρώνει τίποτα;Να γίνουμε τότε όλοι μισθωτοί!!

Γιατί δεν γίνεσαι λοιπόν μισθωτή Ειρήνη αφού δεν αντέχεις τον κίνδυνο; Σου υπόσχομαι ότι εγώ ως μισθωτός θα σου δώσω τα βιβλία που τηρώ εκτός της μισθωτής μου υπηρεσίας (όταν αποκτήσω χρόνο για να τηρώ και τέτοια). Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στην επιλογή ασφαλιστικού ταμείου από τους νέους ασφαλισμένους. Να υπενθυμίσω ότι οι εισφορές ασφαλισμένου καταβάλλονται από τον ίδιο αφού είναι μέρος του μισθού, έχει νόημα;

Επειδή δεν είμαστε υπάλληλοι, σημαίνει ότι είμαστε και κεφαλαιοκράτες,έλεος...

Αυτό πάλι το συμπέρασμα από τίνος τα γραπτά το έβγαλες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί δεν γίνεσαι λοιπόν μισθωτή Ειρήνη αφού δεν αντέχεις τον κίνδυνο; Σου υπόσχομαι ότι εγώ ως μισθωτός θα σου δώσω τα βιβλία που τηρώ εκτός της μισθωτής μου υπηρεσίας (όταν αποκτήσω χρόνο για να τηρώ και τέτοια). Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στην επιλογή ασφαλιστικού ταμείου από τους νέους ασφαλισμένους. Να υπενθυμίσω ότι οι εισφορές ασφαλισμένου καταβάλλονται από τον ίδιο αφού είναι μέρος του μισθού, έχει νόημα;

Αυτό πάλι το συμπέρασμα από τίνος τα γραπτά το έβγαλες;

Τον κίνδυνο τον αντέχω, την παραφυλολογία περί του επαγγέλματος δεν αντέχω. Και δεν αναφέρομαι στην επιλογή του ταμείου από τους νεοασφαλισμένους, αναφέομαι στις προτάσεις τις ΠΟΛ (δες επιστολή πιό πάνω ανυπόγραφη).

Οσο για το συμπέρασμα, μα από τις θέσεις που αναπτύχτηκαν στο θέμα το βγάζω. Δες τις υπογραμμίσεις μου.

Ούτε έχω πρόβλημα με τους μισθωτούς που τηρούν παράλληλα βιβλία εκτός της μισθωτικής εργασίας τους, εξάλλου έχω διατελέσει και μισθωτή με παράλληλη δραστηριότητα.Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχουμε πάρει λάθος το στρατί νομίζω.

Τα προβλήματα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι:

Α) η μη συνεργασία των συνδικαλιστικών φορέων των λογιστών φοροτεχνικών.

Β) η εμμονή κάποιων «συναδέλφων- συνδικαλιστών – εκπροσώπων του κλάδου», σε θέσεις και απόψεις που δεν βοηθούν τον κλάδο αλλά δημιουργούν διχαστικές καταστάσεις εμμένοντας σε θέσεις που εξυπηρετούν αλλά συμφέροντα (κομματικά, προσωπικά, κυβερνητικά κ.λ.π.), παρα αυτά του κλάδου.

Μην βιασθείτε να μου πείτε ότι κατηγορώ την ΠΟΛ. Μιλώ για όλους τους εκπροσώπους (ακόμη και εμένα ως ΓΓ του ΛΣΑ)

Δεν μπορώ να καταλάβω την κόντρα ΑΕΙ – ΤΕΙ – Ιεκ κ.λ.π.

Δεν μπορώ να καταλάβω την κόντρα μισθωτών – ελ. επαγγελματιών.

Δηλαδή αλλιώς τους αντιμετωπίζει ο έλεγχος, ο υπάλληλος του ΙΚΑ ή ο φορολογικός νόμος;

Σκέφτηκε κανείς ότι όλα αυτά είναι καταστάσεις που δημιουργούν άλλοι για να μπορούν με την λογική του «διαίρει και βασίλευε» να κάνουν την δουλειά τους και να μας έχουν στην μπάντα;

Δεν μπορεί να αρνηθεί κανεις τα όσα εχει πετυχει η ΠΟΛ ‘η η ΠΟΦΕΕ, ή η ΠΕΦΕ ο ΛΣΑ ο Σύλλογος Λογιστών Καβάλας, Χαλκίδας Λάρισας Χίουκ.λ.π.

Δεν μπορεί να αρνηθεί όμως κανεις ότι ο κλάδος είναι σπίτι του, ι συνάδελφοι δεν συμμετέχουν και αφήνουν τους άλλους να κάνουν κουμάντο στην ζωή τους

Και ποιος εχεί την κύρια ευθύνη;

Μα εμείς πρώτα και κύρια οι «συνδικαλιστές»!!!!

Βέβαια δεν είναι αμέτοχοι και οι συνάδελφοι που για παράδειγμα στην συγκέντρωση στο ΥΟΟ για την συνάφεια ήταν ΑΠΟΝΤΕΣ παντελώς (72 λογιστές και 120 αστυνομικοί – καλό σκορ μου ακούγεται)

Ας κοιτάξουμε λοιπόν να τα βρούμε για το καλό του κλάδου

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας προωθήσουμε από κοινού τα προβλήματα του κλάδου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει λάθος στο σύστημα, το σύστημα είναι λάθος.

Σκεφτείτε και αναλογιστείτε το πως έχει στηθεί η ελληνική οικονομία και πάνω σε αυτήν η ελληνική κοινωνία.

Σκεφτείτε τι σημαίνει ΔΗΜΟΣΙΟ και πως το βλέπει ο μέσος έλληνας.

Σκεφτείτε τον ρόλο των συνδικαλιστών, των πολιτικών κομμάτων, και των εργαζομένων.

Σκεφτείτε τον ρόλο του Σ.Ε.Β. και των εργοδοτικών οργανώσεων.

Σκεφτείτε ΤΙ παράγει αυτή η χώρα και πως έχει οργανωθεί πάνω στην κύρια πηγή εσόδων της, τον τουρισμό;

Από εκεί και πέρα, τα επιμέρους είναι απλά το δέντρο αλλά όχι το δάσος...

doctor

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ίσως αυτό το forum,αποτελέσει το εφαλτήριο,ώστε να μπορέσουμε και 'μεις

κάποτε,ως κλάδος,να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για καλλίτερες μέρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μέσα στο χάος του "διαίρει και βασιλευε" και του "κράτα τους αμαθείς και εν υπνώσει εξουσιασμένους" ... το μόνο που σκέφτομαι ότι μπορεί να αποτελέσει πιθανή λύση περιέχεται σε 'ενα μικρο αποσπασμα

απο την ομιλια του Χ.Πιντερ όπως την δημοσίευσε η Ελευθεροτυπια της Παρασκευής 30/12/2005

Ολόκληρη θα την βρείτε εδώ

ΧΑΡΟΛΝΤ ΠΙΝΤΕΡ ΟΜΙΛΙΑ

Πιστεύω ότι παρά τα τεράστια, υπαρκτά εμπόδια, υψίστης σημασίας υποχρέωση που μας αφορά όλους, εμάς τους πολίτες, είναι να έχουμε ατρόμητη, απαρέγκλιτη, άγρια πνευματική αποφασιστικότητα για να ορίσουμε την πραγματική αλήθεια της ζωής μας και της κοινωνίας μας. Είναι επιτακτική ανάγκη.

Εάν μια τέτοια στάση δεν ενσωματωθεί στο πολιτικό μας όραμα δεν έχουμε καμμία ελπίδα να αποκαταστήσουμε ό,τι σχεδόν έχουμε χάσει: την ανθρώπινη αξιοπρέπεια»

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:blink::blink::blink:

πολυ ενδιαφεροντα θεματα θετουν οι συναδελφοι προς διεκδικηση.

Ξεχασαν να προτεινουν ακομα και εγω με μεγαλη ευχαριστηση θα συμπληρωνα , οτι "διεκδικουμε" δωρεαν εισοδο σε θεατρα, πολιτιστικες εκδηλωσεις με μπαλετα Σιβηριας, δωρεαν θεσεις παρκιγκ στο κεντρο ( για να πηγαινουμε στις εφοριες με ανεση βρε παιδι μου...) και εκπτωση 50% στην αγορα καφε στις ουρες των ΔΟΥ (ανεξαρτητως...) :rolleyes:

Η μεγαλυτερη πληγη του συνδικαλιστικου κινηματος ( εκτος της κοματικοποιησης ) θεωρω οτι ειναι η "στοχοποιηση" εξοφθαλμα ανεφικτων αιτηματων. :angry:

Οποιος η οποια διαφωνει, πολυ ευχαριστως να ακουσουμε τις αποψεις του.

Antonis

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1ον Δεν ειπα ποτε για εργοδοτες (ητοι για μια ταξη). Ο επιχειρηματιας ειναι παντα μονος του και ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ. Δειτε το στη συμπεριφορα των Αγγλοσαξονων. Κανεις δεν μπορει να σε εκπροσωπησει καλυτερα απο τον εαυτο σου.

2ον Ο συνδικαλισμος ειδικα στο εμποριο, αλλα και αλλους χωρους της αγορας με τον ελληνικο πατερναλιστικο τροπο καταντα γελοιος. Οι εκλογες στα Επιμελητηρια ειναι χαρακτηριστικη περιπτωση. Ολοι δινουν μαχη για το κοινο καλο (!!), ενδιαφερομενοι αποκλειστικα για το ατομικο συμφερον και την προβολη (υπαρχουν και εξαιρεσεις ΑΑΑ).

3ν Συμφωνω με doctor οτι η δομη της οικονομιας φταιει σε πολλα, δυσκολευει τις προσπαθειες εκσυγχρονισμου. Αλλα δεν αποσειουμε τις ευθυνες κανενος λεγοντας οτι φταιει το συστημα.

4ον ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ. ΠΟΤΕ δεν προχωραει μια υποθεση με τους [παντες

ενωμενους (για αυτο συναδελφοι μη στενοχωριέστε αδικα).

Μια ομαδα (συνηθως ουτε καν η πλειοψηφια) ανθρωπων αναλαμβανει

να κανει τη δουλεια. Οι ρόλοι σε μια συγχρονη κοινωνια ποικιλλουν (αλλος μπορει να την προετοιμαζει, αλλος να την εκτελει, αλλος να την διαχειριζεται) αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ για να εχουμε μια θετικη εξελιξη ουτε ευρυτερες συμμαχιες χρειαζονται (καταλοιπο του σοσιαλιστικου αγωνα που επιχειρησε να νικησει την μπουρζουαζια με την τρομοκρατια του πληθους/πωπω λαο που εχουμε) ουτε καλα παιδια. Οργανωση χρειαζεται, θυσιες (απο ολους αναλογικα) και φιλελευθερες αρχες.

Και για να μην παρεξηγουμε τους ορους, ο φιλελευθερισμος αποτελει ακρωγωνιαιο λιθο του Συνταγματος. Ολος ο καταλογος των δικαιωματων που κατοχυρωνει θεμελιωνεται στην φιλελευθερη ιδεολογια (μια ιδεολογια δομικα επαναστατικη, ικανη να δινει διεξοδους μεσα απο το συστημα, χωρις αγκυλωσεις).

Αλλα για να πειστείτε για τις τελευταιες πρεπει να διαβασετε καποιες αμερικανικες δικαστικες αποφασεις και να τις δειτε στην πραξη...

Αλλοι ασχολιουνταν με ταξεις και επαναστασεις και αλλοι με τον βαθυτερο μετασχηματισμο της κοινωνιας. Τα υπολοιπα ειναι ΙΣΤΟΡΙΑ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, πανικός έχει ξεσπάσει στις τάξεις των Αμερικανών τηλεθεατών, αλλά και των αμερικανικών καταναλωτικών οργανώσεων, εξαιτίας της μετάβασης το 2009 από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση. Οι ξεσηκωμένοι τηλεθεατές μαγειρεύουν πριν πεινάσουν (διότι ως γνωστό η πείνα που βιώνει το πεπτικό σύστημα αντέχεται, αυτή του νευρικού όχι) και κινητοποιούνται για να προκαλέσουν την κρατική παρέμβαση. Ήδη η κινητοποίηση έφερε τους πρώτους της καρπούς. Το αμερικανικό Δημόσιο υποσχέθηκε τη χορήγηση εκπτωτικών κουπονιών - ως και 80 δολλαρίων - για την προμήθεια των σωτήριων αποκωδικοποιητών από τους αναξιοπαθούντες (πνευματικώς) τηλεθεατές. Ο ενδιαφέρων αυτός κρατικός παρεμβατισμός από πλευράς του καπιταλιστικού ομφαλού της γης, δεν έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής - ούτε πρόκειται βέβαια - την παρέμβαση κανενός "φιλόσοφου" του κρατικού αντισυγκεντρωτισμού. Ιδού το μέλλον μας συνάδελφοι, καλή μας όρεξη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Επισκέπτης

Λίγη μικρότερη έπαρση δεν κάνει κακό. Και να μην βάζουμε τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι στο όνομα δήθεν της "αριστεράς" !!! Δεν υπάρχει μόνο η ΠΟΛ σε αυτό το χώρο, και δεν έχει αγωνιστεί μόνο η ΠΟΛ για το δικό μας κλάδο. Ξέρω και γω φίλε(η) ATHV, συνάδελφο από από το ΛΣΑ που κατήγγειλε εφοριακό και δεν του τάχωσε... Και αλήθεια δεν καταλαβαίνω, εγώ να πληρώνω ΤΕΒΕ, να διατηρώ γραφείο με όλα τα έξοδα και τους κινδύνους που μπορεί να έχω σαν ελεύθερος επαγγελματίας, και ο μισθωτός να μπορεί να τηρεί πάραυτα βιβλία εκτός της μισθωτής του υπηρεσίας, και να μην πληρώνει τίποτα;Να γίνουμε τότε όλοι μισθωτοί!!

Επειδή δεν είμαστε υπάλληλοι, σημαίνει ότι είμαστε και κεφαλαιοκράτες,έλεος...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΥΝΑΔΕΡΦΕ, ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ??????

ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΕΚΡΙΝΕΣ ???? ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ??????

ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΠΟΛ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ. ΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΠΗΓΑ ΕΓΩ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝΙΖΟΥΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ.....ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΛΟΓΙΣΤΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΑΠΛΩΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΡΞΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΟΗΘΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ. ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΕΣΤΕ. ΤΕΛΙΚΑ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ... ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΨΗ ΤΟΥ ΤΗΝ "ΒΛΕΠΕΙ"ΑΦΕΝΤΙΚΟ ( ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ). ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ "ΜΑΥΡΗ" ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΡΞΗ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρακαλώ συναδελφοι να διαβάσετε τη ΔΗΛΩΣΗ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της Ένωσης Επαγγελματικών Σωματείων, υπό την επωνυμία" ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ" που βρίσκεται στα νεα-είδησεις των συλλογων.

Μετα από μια πρόχειρη ανάγνωση και αφου δηλώσω πρώτα ότι σέβομαι τους αγώνες των εργαζομένων καθώς και τις απόψεις όλων των πολιτικών παρατάξεων θα ΄ηθελα να κάνω τα εξής σχόλια.

α) Οι συντακτες του κειμένου μάλλον αγνοόυν το γεγονός ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεινοπαθούνλόγω της γενικά κάκης οικονομικής κατάστασης και του έντονα ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

β) Οι αιτούμενες αποδοχες με τα σημερινά δεδομένα ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

γ) Το αίτημα για μείωση των ωρών εργασίας το θεωρώ απαράδεκτο. Το θέμα κύριοι είναι να μεγαλώσει η πίττα της παραγωγής και αυτό κυριοι θα γίνει μόνο με εργασία και υπευθυνότητα απ' όλους και όχι με την αύξηση των ημέρων αδείας σε 35. Δηλαδή τις υπόλοιπες μέρες και ώρες ποιός θα δουλεύει , ο φούφουτος? Τα έθνη προκόβουν μόνο με δουλειά.

Εν τέλει θεωρώ ότι η λογική του ζητάω 1000 για να πάρω 10 τις περισσότερες φορες οδηγεί σε αδιαλλάξια από την άλλη πλευρα και ότι με ουτοπικά αιτήματα διάλογος δεν μπορεί να γίνει.

ΥΓ Προσέξτε κύριοι γιατι αν πραγματοποιούνταν τα αιτήματα σας βλέπω τις μεγάλες επιχείρησεις που έχουν απομείνει να μεταναστεύουν και τους μικρομεσαιους να βαράνε κανόνια. Μέτα θέλω να δω τι θα κάνει η "λαϊκη οικογένεια¨"...

ΥΓ2 Δεν είμαι κεφάλαιοκράτης. Είμαι ένας ταλαίπωρος ελέυθερος επαγγελματιάς που τρέχω 12 ώρες τη μέρα για να ζήσω...

Επεξεργασμένο από TAG
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Επισκέπτης
γ) Το αίτημα για μείωση των ωρών εργασίας το θεωρώ απαρέδεκτο.

Δεν ειναι καθολου απαραδεκτο τα παληκαρια θελουν να εχουν χρονο για να παρουν καμια επιχειρηση παραπανω......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κακής οικονομικής κατάστασης

Ωραιότατο εφεύρημα ξεζουμίσματος και ξεκοκκαλίσματος των κατακτήσεων των πατεράδων και των παππούδων μας.

Οι αιτούμενες αποδοχες με τα σημερινά δεδομένα ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Μισθός 1000 ευρώ καθαρά, στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας! Δούλεψε σκλάβε με μισθό Τατζικιστάν.

Τα έθνη προκόβουν μόνο με δουλεία.

Απ' τον τυχαίως βιαστικό τόνο και στου βιομήχανου τ'αυτί.

Προσέξτε κύριοι γιατι αν πραγματοποιούνταν τα αιτήματα σας βλέπω τις μεγάλες επιχείρησεις που έχουν απομείνει να μεταναστεύουν και τους μικρομεσαιους να βαράνε κανόνια.

Το ότι οι χυδαίες απειλές των βιομηχάνων γίνονται επιχείρημα στα χέρια σκληρά εργαζόμενου συναδέλφου αποδεικνύουν αν μη τι άλλο την επικοινωνιακή επιτυχία του καπιταλισμού. Έτσι:

Φως ζητάνε τα χαϊβάνια

κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,

μα θεοί κι' όξαποδώ

κει δεν είναι παρά δώ.

Aν το δίκιο θες, καλέ μου,

με το δίκιο του πολέμου

θα το βρης. Οπου ποθεί

λευτεριά, παίρνει σπαθί.

Mη χτυπάς τον αδερφό σου-

τον αφέντη τον κουφό σου!

Και στον ίδρο το δικό

γίνε συ τ' αφεντικό.

Κ.Βάρναλης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς η αποχώρηση των επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες χαμηλού κόστους δεν είναι χυδαιές απειλές των βιομηχάνων αλλά η σκληρήπραγματικότητα...

Όσο για τα 1000 ευρώ καθαρά χωρίς καμμία προϋπηρεσία εξακολουθώ και τα θεωρώ υπερβολή όπως υπερβολή είναι και το 6ωρο, οι 35 ημέρες άδεια και οι extra αποδοχές για το φόρτο εργασίας λόγω αδέιας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς η αποχώρηση των επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες χαμηλού κόστους δεν είναι χυδαιές απειλές των βιομηχάνων αλλά η σκληρήπραγματικότητα...

Είναι όντως η σκληρή πραγματικότητα, είναι δε και αναπόφευκτη από τη στιγμή που η συγκέντρωση του κεφαλαίου μέσω της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης έχει δρομολογηθεί. Εμείς, γιατί να κάνουμε δίκιο μας το δίκιο του έχοντος το καρπούζι και το μαχαίρι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...