Προς το περιεχόμενο

simply the BEST , ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΤΤΑ ΣΧΟΛΙΑ


επισκέπτη NIKANOR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

George Best (1946-2005): Αποχαιρετώντας ένα "μύθο"

Ο άνθρωπος που θεωρήθηκε εφάμιλλος του Πελέ και του Μαραντόνα δεν κατοικεί πια στη γη. Μετά από την ταλαιπωρία που πέρασε στο νοσοκομείο Κρόμγουελ του Λονδίνου, αναπαύεται πλέον στον Ουρανό, εκεί που μπορεί να παίξει και πάλι ποδόσφαιρο, εκεί που μπορεί να κάνει και πάλι τις μαγικές του ντρίμπλες, τα αξέχαστα σλάλομ, να πετύχει τα φανταστικά του γκολ.

Ο Τζορτζ Μπεστ έχασε τη μάχη όχι με τη ζωή αλλά με το αλκοόλ στις 25 Νοεμβρίου του 2005. Το ποτό, η απαγορευμένη αγάπη του, αποδείχθηκε πιο δυνατή από την θέλησή του για ζωή. Η μάχη που έδωσε ήταν σκληρή και άνιση. Αν και πολύπειρος, δεν μπόρεσε να ανταπεξέρθει.

Όπως είχε κάνει τότε, αμούστακο παιδί 17 ετών, όταν είχε δοκιμαστεί από τον σερ Ματ Μπάσμπι στην μεγάλη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά σε δέκα χρόνια είχε στο ενεργητικό του 466 εμφανίσεις με τους "κόκκινους διαβόλους", για τους οποίους είχε σκοράρει 178 φορές.

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Ευρώπης του 1968 γεννήθηκε στην Βόρεια Ιρλανδία και αυτό του… έκοψε τα φτερά, αφού ήταν σχεδόν πάντα απών από τις κορυφαίες εθνικές διοργανώσεις. Εν τούτοις, αυτό δεν απέτρεψε τον Πελέ να τον χαρακτηρίσει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που έχει δει και να τον συμπεριλάβει στη λίστα του με τους 125 καλύτερους παίκτες όλων των εποχών που εκδόθηκε από τη FIFA το 2004.

Αυτό δεν εμπόδισε τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα να δηλώσει σε ανύποπτη στιγμή ότι ήταν ο αγαπημένος του παίκτης, αυτός που θεωρούσε ίνδαλμα. Ο Μπεστ στάθηκε η αιτία να ανοίξουν συζητήσεις για μία Ενωμένη Ιρλανδία σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, όπως συμβαίνει στο ράγμπι και το χόκεϊ, έτσι ώστε το Νησί του Βορείου Παγωμένου Ωκεανού να μην είναι πια ο "φτωχός συγγενής" της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο άνθρωπος αυτός, όμως, εκτός από ποδοσφαιρικό μεγαθήριο αποδείχθηκε και παράδειγμα προς αποφυγή. "Θύμα" του star-system, έχοντας κατακτήσει τα πάντα σε ηλικία 22 ετών, σταμάτησε το ποδόσφαιρο στα 27 του χρόνια. Επηρεασμένος από το αλκοόλ, τις γυναίκες, τα ασύστολα έξοδα και τον τζόγο, το είδωλο απομυθοποιήθηκε και είχε ένα δυσμενές τέλος.

Τελευταία του λόγια… "Να μην πεθάνει κανείς όπως εγώ".

Από το www.contra.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο θάνατος ενός θρύλου t.gif Ο Μπεστ στα καλύτερά τουΈχει χαρακτηριστεί ως ο πιο φαντεζί ποδοσφαιριστής και συνάμα δεινός εκτελεστής που ανέδειξε ποτέ το βρετανικό ποδόσφαιρο.Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει η είδηση ότι ο Τζορτζ Μπεστ έφυγε από τη ζωή σε νοσοκομείο του Λονδίνου, σε ηλικία 59 ετών.

Τις πρώτες πρωινές ώρες ένας από τους θεράποντες γιατρούς δήλωνε ότι ο θάνατος του Μπεστ ήταν υπόθεση ωρών, εάν όχι λεπτών.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι η κατάσταση του Μπεστ δεν ήταν αναστρέψιμη, μετά την εσωτερική αιμορραγία που υπέστη το βράδυ της Τετάρτης.

Δεκάδες φίλοι, συγγενείς, θαυμαστές και παλιοί συμπαίκτες του Μπεστ επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Κρόμγουελ όπου νοσηλευόταν για να πουν το τελευταίο αντίο.

t.gif

Ο Μπεστ αποχώρησε από την ενεργό ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Παρόλα αυτά δεν σταμάτησε να απασχολεί την δημοσιότητα ως πρωταγωνιστής πολλών σκανδάλων.

Αλκοολικός εδώ και πολλά χρόνια, έφθασε στα πρόθυρα του θανάτου από κύρωση του ήπατος.

Η ζωή του παρατάθηκε με μεταμόσχευση στην οποία υπεβλήθη πριν δύο χρόνια. Παρά, όμως, τις προειδοποιήσεις των γιατρών εξακολούθησε να πίνει.

Στις αρχές Οκτωβρίου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο Μπεστ ο θρύλος της «Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» ήταν ο άνθρωπος που στη στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 είχε σφραγίζει με την παρουσία και το τεράστιο ταλέντο του την εξέλιξη του ποδοσφαίρου.

Αυτό που του έλειπε σε φυσική κατάσταση, το αναπλήρωνε με την απαράμιλλη τεχνική του.

Είχε ένα μοναδικό τρόπο να περνάει με φανταστικές τρίπλες ακόμη και τους καλύτερους αμυντικούς, θυμάται ο συμπαίχτης του στη θρυλική «Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» του '60, Μπόμπι Τσάρλτον:

«Είχε φανταστική τρίπλα. Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές, πράγματι καλοί ποδοσφαιριστές, που τρέχουν, σουτάρουν καλά, κάνουν καλές πάσες. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει, κυρίως τους νέους ανθρώπους, είναι κάποιος που μπορεί να κάνει τρίπλες, που μπορεί να περάσει τον αντίπαλο χωρίς τη βοήθεια κάποιου άλλου», έλεγε για τον Τζορτζ Μπεστ ο Μπόμπι Τσάρλτον.

Πηγή Ελληνική Υπηρεσία BBC

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελευταία του λόγια… "Να μην πεθάνει κανείς όπως εγώ".

Δυστυχώς τον καιρό που έπαιζε μπάλα ο Μπέστ,δεν υπήρχαν οι

ψυχολόγοι που έχουν τώρα οι ομάδες,για να προσγειώνουν τα

ταλέντα,όταν πάνε να πάρουν τα μυαλά τους αέρα.Διαφορετικά

πολλοί θα είχαν πεθάνει όπως ο Μπέστ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...