Προς το περιεχόμενο

ΑΙΤΗΜΑ ΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ.


επισκέπτη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

επισκέπτη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12.000 ΜΕΤΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΟΙ 8.700 ΜΕΤΟΧΕΣ "ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ" ΑΙΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΣ ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ Δ.Σ ΚΡΙΝΕΙΤΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ? ΕΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΕΣ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άρθρον 19

1. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ουδέποτε δύναται να υπερβαίνη τα εξ έτη.

"2. Οι σύμβουλοι, μέτοχοι ή μη μέτοχοι είναι πάντοτε επανεκλέξιμοι και ελεύθερα ανακλητοί".

Βλεπε και αποφ. ΕΦ>Αθ.1173/83

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όμως ο 2190 δεν προβλέπει διαδικασία σύγλησης Γ.Σ. όπως αυτή που αναφέρει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

Αν λοιπόν δεν τη προβλέπει ούτε το καταστατικό, τότε το ΔΣ μπορεί να "σφυρίζει" αδιάφορα μ'εχρι την επόμενη τακτική ΓΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦ. ΑΘ. 1173/83.

Δεν μπορεσα να την βρω αλλα μάλλον δεν ταιριάζει στην περίπτωση σου . Ρώτα καλυτερα και κάποιον δικηγόρο για το θέμα .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακόμα και στην περίπτωση που δεν προβλεπόταν τίποτα απο το νόμο ή το καταστατικό είναι δυνατόν να ρισκάρει το Δ.Σ. να πάει σε μία Τακτική Γενική Συνέλευση για έγκριση των αποτελεσμάτων με αντίθετη την πλειοψηφία των μετόχων;Καθαρή αυτοκτονία.Διοτι απλά δεν θα εγκριθούν τα αποτελέσματα και δεν θα υπάρξει απαλλαγή ευθυνών με οτι συνεπάγεται αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κ.Ν.2190/1920

Αρθρο 39

«Αίτηση μετόχων για σύγκληση έκτακτης Γ.Σ.»

1. Αιτήσει μετόχων, εκπροσωπούντων το εν εικοστόν του καταβεβλημένου εταιρικού κεφαλαίου, το Διοικητικόν Συμβούλιον υποχρεούται ίνα συγκαλή έκτακτον γενικήν συνέλευσιν των μετόχων, ορίζον ημέραν συνεδρίας αυτής, μη απέχουσαν περισσότερον των τριάκοντα ημερών από της χρονολογίας της επιδόσεως της αιτήσεως προς τον Πρόεδρον του Διοικητικού Συμβουλίου.

2. Η αίτησις περιέχει το αντικείμενον της ημερησίας διατάξεως.

3.(1) Με αίτηση μετόχου ή μετόχων που εκπροσωπούν το ένα εικοστό (1/20) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, ο πρόεδρος της συνέλευσης υποχρεούται να αναβάλει μία μόνο φορά τη λήψη αποφάσεων από τη γενική συνέλευση, τακτική ή έκτακτη, για όλα ή ορισμένα θέματα, ορίζοντας ημέρα συνέχισης της συνεδρίασης, αυτήν που ορίζεται στην αίτηση των μετόχων, η οποία όμως δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από τριάντα (30) ημέρες από τη χρονολογία της αναβολής.

Η μετ’ αναβολή γενική συνέλευση αποτελεί συνέχιση της προηγούμενης και δεν απαιτείται η επανάληψη των διατυπώσεων δημοσίευσης της πρόσκλησης των μετόχων, σε αυτήν δε, μπορούν να μετάσχουν και νέοι μέτοχοι, τηρουμένων των διατάξεων των άρθρων 27 παρ. 2 και 28.

4. Αιτήσει μετόχων εκπροσωπούντων το 1/20 του καταβεβλημένου εταιρικού κεφαλαίου, υποβαλλομένη εις την εταιρείαν πέντε πλήρεις ημέρας προ της τακτικής γενικής συνελεύσεως, το Διοικητικόν Συμβούλιον υποχρεούται:

α) ν’ ανακοινοί εις την γενικήν συνέλευσιν των μετόχων τα ποσά άτινα κατά την τελευταίαν διετίαν κατεβλήθησαν δι’ οιανδήποτε αιτίαν υπό της εταιρείας εις μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή τους διευθυντάς ή άλλους υπαλλήλους αυτής, ως και πάσαν άλλην παροχήν προς τα πρόσωπα ταύτα ή πάσαν εξ οιασδήποτε αιτίας υφισταμένην σύμβασιν της εταιρείας μετ’ αυτών,

β) να παρέχη τας αιτουμένας συγκεκριμένας πληροφορίας περί των υποθέσεων της εταιρείας καθ’ ο μέτρον είναι αύται χρήσιμοι δια την πραγματικήν εκτίμησιν των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως. Το Διοικητικόν Συμβούλιον δύναται ν’ αρνηθεί την παροχήν των αιτουμένων πληροφοριών ένεκα αποχρώντος λόγου, της αιτιολογίας αναγραφομένης εις τα πρακτικά.

5. Αιτήσει μετόχων εκπροσωπούντων το 1/3 του καταβεβλημένου εταιρικού κεφαλαίου υποβαλλομένη εις την εταιρείαν εντός της προθεσμίας της προηγουμένης παραγράφου και εφ’ όσον ούτοι δεν εκπροσωπούνται εν τω Διοικητικώ Συμβουλίω, το Διοικητικόν Συμβούλιον υποχρεούται να παράσχη προς αυτούς κατά την γενικήν συνέλευσιν ή εάν προτιμά προ ταύτης εις εκπρόσωπον αυτών, πληροφορίας περί της πορείας των εταιρικών υποθέσεων και της περιουσιακής καταστάσεως της εταιρείας. Το Διοικητικόν Συμβούλιον δύναται ν’ αρνηθή ένεκα αποχρώντος ουσιώδους λόγου, της αιτιολογίας αναγραφομένης εις τα πρακτικά.

6.(2) Στις περιπτώσεις του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 4 και της παραγράφου 5 του παρόντος άρθρου, τυχόν αμφισβήτηση ως προς το βάσιμο ή μη της αιτιολογίας άρνησης παροχής των πληροφοριών, επιλύεται από το μονομελές πρωτοδικείο της έδρας της εταιρείας, με απόφασή του, που εκδίδεται κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο υποχρεώνει και την εταιρεία να παράσχει τις πληροφορίες του αρνήθηκε.

7. Αιτήσει μετόχων εκπροσωπούντων το 1/20 του καταβεβλημένου εταιρικού κεφαλαίου η λήψις αποφάσεως επί τινος θέματος της ημερησίας διατάξεως γενικής συνελεύσεως ενεργείται δι’ ονομαστικής κλήσεως.

8. Εις απάσας τας άνω περιπτώσεις των παραγράφων 1–5 οι αιτούντες μέτοχοι οφείλουσι να τηρήσωσι κατατεθειμένας, συμφώνως προς το άρθρον 28 του παρόντος, τας παρεχούσας αυτοίς τα ανωτέρω δικαιώματα μετοχάς αυτών από της χρονολογίας της επιδόσεως της αιτήσεώς των μέχρι της συνεδριάσεως της γενικής συνελεύσεως, εις δε τας περιπτώσεις της παραγράφου 6 μέχρις εκδόσεως της αποφάσεως του προέδρου.

9. Το καταστατικόν δύναται να μειώση, ουχί όμως πέραν του ημίσεος, τα απαιτούμενα δια την άσκησιν των εις τας ανωτέρω παραγράφους 4 και 5 δικαιωμάτων ποσοστά του καταβεβλημένου εταιρικού κεφαλαίου.

Σχετικές Διατάξεις

Κ2-8081/5.10.1995 Εγκύκλιος Υπ. Εμπορίου επί του Ν.2339/1995

«γ) Με την τρίτη παράγραφο του άρθρου αυτού αντικαθίσταται η παρ. 3 του άρθρου 39 του Κ.Ν.2190/1920 και αποσαφηνίζεται ότι, η Γενική Συνέλευση που συνέρχεται μετά από αναβολή, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου αυτής, αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης και κατά συνέπεια δεν απαιτείται η επανάληψη των διατυπώσεων δημοσίευσης της πρόσκλησης των μετόχων.»

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...