Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές για συγκεντρωτικές Εurofasma Γεν.Λογ.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια και είναι η περίοδο που πολλοί ασχολούνται με τις συγκεντρωτικές καταστάσεις θα ήθελα να αναφέρω τρεις συμβουλές που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες σε όσους χειρίζονται το πρόγραμμα Εurofasma Γενικής Λογιστικής της Singular.

1) Αν έχουν γίνει εγγραφές παραστατικών που πρέπει να εμφανίζονται στις συγκεντρωτικές και έχουν χρησιμοποιηθεί (χρεωθεί ) οι λογαριασμοί

63.98.08 «ΦΠΑ εκπιπτόμενος στην φορολογία εισοδήματος»

63.98.09 «ΦΠΑ μη εκπιπτόμενος στην φορολογία εισοδήματος» τότε αυτοί οι λογαριασμοί πρέπει να δηλωθεί στο πεδίο [τύπος λογαριασμού] = «ΦΠΑ» αλλιώς το ποσό που χρεώθηκαν οι λογαριασμοί αυτοί θα προστεθούν στην καθαρή αξία του τιμολογίου.

2) Όταν καταχωρούμε ασφαλιστήρια συμβόλαια και το ποσό που πρέπει να εμφανίζεται στην συγκεντρωτική είναι τα καθαρά ασφάλιστρα πρέπει ο λογαριασμός εξόδων που θα χρεωθεί π.χ. 62.05.00 «Ασφάλιστρα Πυρός» στο πεδίο [Φπα για εκκαθ. Αξιών ΚΕΠΥΟ] = (βάζουμε έναν συντελεστή πχ. 18) και όταν γίνονται οι εγγραφές καταχωρούμε όλο το ποσό στο 62.05.00 αλλά μας εμφανίζει έναν πίνακα που καταχωρούμε την αξία για ΚΕΠΥΟ..

Το ίδιο κάνουμε και όταν καταχωρούμε (χρεώνουμε) ποσά στα έξοδα ή στα πάγια που συμπεριλαμβάνουν την αξία ΦΠΑ .(παράδειγμα η αγορά επιβατικού αυτοκινήτου που θέλουμε ο ΦΠΑ να προσαυξήσει το κόστος κτήσης του παγίου.)

3) Στις περιπτώσεις όπου ο αντισυμβαλλόμενος δεν είναι υπόχρεος σε υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων και στην θέση του επαγγέλματος πρέπει να σημειώνεται ο αριθμός “1” αυτό γίνεται αν ορίσουμε στον λογαριασμό το πεδίο [Καθεστώς Φ.Π.Α.] = 1 υπόχρεος (ΑΔΤ)

Προσοχή εάν έχουν γίνει ήδη κάποιες εγγραφές και μετά κάνετε αλλαγές σύμφωνα με τις παραπάνω υποδείξεις θα πρέπει να εκτελέσετε την ακόλουθη διαδικασία :

[Λοιπά] – [Έλεγχοι Ορθότητας] – [Κινήσεις Ημέρας και Περιόδου] για να ενημερωθούν οι κινήσεις με τις τωρινές παραμέτρους.

Γνωρίζοντας ότι σε αυτές τις περιπτώσεις γίνονται και τα περισσότερα λάθη στι συγκεντρωτικές θέλησα να γράψω αυτό το και ελπίζω να βοήθησα έστω μερικούς.

Πρόθυμος να δώσω περισσότερες διευκρινήσεις επί των ως άνω αναφερθέντα καθώς και να βοηθήσω για κάθε απορία που αφορά Eurofasma Singular.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2) Όταν καταχωρούμε ασφαλιστήρια συμβόλαια  και το ποσό που πρέπει να εμφανίζεται στην συγκεντρωτική είναι τα καθαρά ασφάλιστρα πρέπει ο λογαριασμός εξόδων που θα χρεωθεί  π.χ. 62.05.00 «Ασφάλιστρα Πυρός»  στο πεδίο  [Φπα για εκκαθ. Αξιών ΚΕΠΥΟ] = (βάζουμε έναν συντελεστή πχ. 18) και όταν γίνονται οι εγγραφές καταχωρούμε όλο το ποσό στο 62.05.00 αλλά μας εμφανίζει έναν πίνακα που καταχωρούμε την αξία για ΚΕΠΥΟ..

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΡΜΗΝΕΙΑ & ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΒΣ - ΕΚΔΟΣΗ 2004

ΑΡΘΡΟ 20 - ΘΕΜΑ 33 - ΣΕΛ 1916

"ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΦΠΑ Ή ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ Π.Χ. ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ, ΤΠΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...