Sign in to follow this  
Guest Guest

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΕΩΡΗΣΗΣ

Recommended Posts

Guest Guest   
Guest Guest

ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΗΓΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ???????

Share this post


Link to post
Share on other sites
ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΗΓΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ???????

Κάτι έχω ακούσει για real-time σύνδεση με το taxis και σύμανση του παραστατικού από εκεί κατευθείαν..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Guest   
Guest Guest

τελικα τρελαθηκαμε να θεωρουμε μηχανισμους και οι πελατες να πληρωνουν το κοστος και θα το καταργησουν ????? ΕΛΕΟΣ

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Guest   
Guest Guest

ΣΥΜΑΝΣΗ = ΘΕΩΡΗΣΗ

ΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ;-(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με το νέο ΚΒΣ

Kαταργείται η θεώρηση των τιμολογίων στην εφορία

Eurokinissi

Απλοποίηση φορολογικών διαδικασιών και αλλαγές στα πρόστιμα εξετάζει το οικονομικό επιτελείο

Αθήνα

Πλήρη κατάργηση της θεώρησης - διάτρησης όλων των φορολογικών στοιχείων (τιμολογίων, αποδείξεων παροχής υπηρεσιών κ.λπ.), εναρμόνιση των φορολογικών διατάξεων με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, κατάργηση πρόσθετων βιβλίων, αλλαγές στα πρόστιμα αλλά και στις διαδικασίες χαρακτηρισμού των βιβλίων ως ανακριβών, προωθεί το υπουργείο Oικονομίας και Oικονομικών στο πλαίσιο αναθεώρησης του Kώδικα Bιβλίων και Στοιχείων.

Όπως αναφέρει η Ημερησία, ο νέος KBΣ θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του έτους και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Iανουαρίου 2006. H βασικότερη αλλαγή που εξετάζει η ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί για την αναθεώρηση του KBΣ είναι η πλήρης κατάργηση της διάτρησης των τιμολογίων για όλους τους επιτηδευματίες, αφού από την υποχρέωση θεώρησης φορολογικών στοιχείων έχουν ήδη απαλλαγεί οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Για το θέμα θεώρησης των βιβλίων και στοιχείων και στο πόσο που αυτό διασφαλίζει τη γνησιότητα των φορολογικών στοιχείων, αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Oικονομικών επισημαίνει ότι σε καμιά χώρα στον κόσμο δεν υπάρχει ανάλογο σύστημα θεώρησης και διάτρησης των φορολογικών στοιχείων.

Αλλωστε, όπως τονίζει, το σύστημα αυτό είναι εύκολο να παραχαραχτεί και όπως έχει αποδειχθεί επανειλημμένα χρησιμοποιείται ευρύτατα για να καλύπτονται πράξεις φοροδιαφυγής.

Mε την καθιέρωση από φέτος της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών από όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, το υπουργείο Oικονομίας και Oικονομικών εκτιμά ότι θα περιοριστεί το φαινόμενο των πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

H ηλεκτρονική υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων θα βοηθήσει τις αρμόδιες αρχές να έχουν άμεση ενημέρωση για όλα τα νόμιμα εκδοθέντα στοιχεία και οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Oικονομίας και Oικονομικών θα είναι σε θέση να διενεργούν ταχύτατες διασταυρώσεις, προκειμένου να επαληθεύουν τη γνησιότητα ή μη των φορολογικών στοιχείων που θα εντοπίζουν κατά τους ελέγχους που διενεργούν στις επιχειρήσεις.

news.in.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το post του doctor δεν μας βοηθάει για να απαντηθεί η ερώτηση αν θα καταργηθούν μαζί με τη θεώρηση και οι φορολογικοί μηχανισμοί, με το κακόηχο όνομα ΕΑΦΔΣΣ που εκδίδουν τα εξ ίσου κακόηχα ΠΑΗΠΣ.

Έχουμε στο παρελθόν σχολιάσει, ότι η σύλληψη αυτού του συστήματος με τους μηχανισμούς που τόσο μας ταλαιπώρησαν πριν δύο χρόνια να τους εγκαταστήσουμε και να τους βάλουμε να δουλέψουν (θυμόσαστε το τρέξιμο τέτοιες μέρες; θυμόσαστε τα προβλήματα για το ποιά στοιχεία παίρνουν ή δεν παίρνουν ΠΑΗΠΣ; ποιές περιπτώσεις γνωστοποιούμε στις ΔΟΥ; πότε κόμουμε ακυρωτικά; τα τιμολόγια εξαγωγής; τα έγγραφα με τίτλο 'Τιμολόγιο' εκτυπωμένα από το word; ) πρέπει να οφείλεται όχι σε μηχανογράφο, όχι σε οικονομολόγο, όχι σε λογιστή, όχι σε φοροτεχνικό αλλά σε ....θεολόγο.

Γεγονός είναι ότι με τη πλήρη εφαρμογή της διασταύρωσης, η χρησιμότητά τους (όπως και των άλλων προτεινόμενων συστημάτων σαν τα on-line) μειώνεται κατά πολύ, αν δεν εκμηδενίζεται.

Τότε, τουλάχιστον, γλύτωσαν το φαλιμέντο μερικές εταιρίες hardware που είχαν σχέση με κάτι άλλες software

Share this post


Link to post
Share on other sites
Και τι θα γίνει με το στόκ των εταιρειών εμπορίας τους??

Τώρα μη το κάνεις και συ σα τους εισαγωγείς ρούχων στη Ευρώπη από Κίνα, και μάλιστα τους Γερμανούς.

Αφού πιάστηκαν οι ποσοστώσεις στις τρεις πρώτες βδομάδες εφαρμογής τους, τώρα ζητάνε από τοι κακομοίρη το Σρέντερ, να "περάσει" στη Επιτροπή και στο Συμβούλιο της ΕΕ, αναστολή της εφαρμογής τους γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν το "βουνό" από τις εισαγωγές που έκαναν μετά την επιβολή ποσοσώσεων.

Καλέ!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Συνάδελφοι.αν θυμάστε είχα ανοίξει θέμα για αυτές τις προτάσεις του ΔΝΤ.

Οπως βλέπετε υλοποιούνται σιγά-σιγά.

Το θέμα δεν είναι αν είναι πρόταση του ΔΝΤ ή του ΟΟΣΑ ή,..ή... ή έμπνευση δική μας αλλά αν τα πράγματα γίνονται καλύτερα ή χειρότερα για την πολιτεία, τους επιχειρηματίες, τους λογιστές........

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ Ή ΟΧΙ Η ΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΩΝ

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΘΑ "ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ" ΣΤΟΥΣ ΑΜΙΣΘΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ Ή ΟΧΙ Η ΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΩΝ

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΘΑ "ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ" ΣΤΟΥΣ ΑΜΙΣΘΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ?

Δεν νομίζω να υπάρξη καμιά επιπλέον επιβάρυνση στον κλάδο μας ίσα-ίσα εγώ νομίζω ότι είναι θετικό μέτρο.

ο ΚΒΣ σήμερα στο θέμα της θεώρησης έχει καταντήσει δικλίδα για την εισπράξη των οφειλών ασφαλιστικών φορέων.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Το θέμα το αν τα πράγματα γίνονται καλλίτερα για τους επιχειρηματίες η τους λογιστές,αγαπητέ συνάδελφε logistis,(άφησε την πολιτεία,σίγουρα είναι καλλίτερα για αυτή,γιατί αυτή το θεσπίζει) θα το δούμε από την πρακτική εφαρμογή.Πιστεύω ότι η κατάργηση της θεώρησης δεν συνεπάγεται και κατάργηση των φορολογικών μηχανισμών που ήδη λειτουργούν σε ευρεία κλίμακα.Από ότι έχω διαβάσει παλαιότερα,το υπουργείο αποβλέπει στην κατάργηση της θεώρησης των χειρόγραφων παραστατικών,όπως π.χ του χειρόγραφου τιμολογίου-ΔΑ.Δεν συνεπάγεται ότι αυτόματα εσύ θα μπορείς να εκδίδεις κατά βούλησιν τιμολόγια αθεώρητα.Γνωρίζεις ότι από 01/01/2006 το υπουργείο υποχρεώνει όλους τους επιτηδευματίες στην υποχρεωτική υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων μέσω ιντερνετ.Αυτό σημαίνει ότι από 01/01/2006 όλοι οι επιτηδευματίες θα πρέπει να πιστοποιηθούν στο taxis και να λάβουν κωδικό πρόσβασης.Θα μου πεις τι σχέση έχει αυτό με την κατάργηση της θεώρησης των τιμολογίων?.Είναι απλό αγαπητέ συνάδελφε.Το taxis θα δημιουργήσει φόρμα εκτύπωσης των παραστατικών σου.

Αν θέλεις να εκδόσεις ένα τιμολόγιο,τότε θα μπαίνεις στο taxis στην φόρμα των τιμολογίων,θα πληκτρολογείς το ΑΦΜ οπότε θα σου κατεβάζει αυτόματα τα στοιχεία του συναλασσομένου και εσύ θα πληκτρολογείς ελεύθερα τα είδη τις ποσότητες και τις τιμές.

Αφού το ολοκληρώσεις τότε θα το εκτυπώσεις σε απλό χαρτί το οποίον θα φέρει σήμανση από το taxis και θα είναι επίσημο.

Απλά αντί να γράφεις ένα χειρόγραφο τιμολόγιο,πληκτρολογείς.

Εγώ ανάφερα ότι οι προτάσεις του ΔΝΤ υλοποιούνται.Και το βλέπουμε.

Οπως και η πρόταση του ΟΟΣΑ του κ.Κοτίς υλοποιείται.Είχα θέσει πάλι θέμα για αυτό με ειρωνικό σχολιασμό και έπεσαν επάνω μου συνάδελφοι να με "φάνε"

Η πρόταση του Κοτίς ήταν:

Συγκεκριμένα για το εργασιακό εξήγησε ότι είναι πολύ υψηλός ο κατώτατος μισθός ανειδίκευτου εργάτη, ζητώντας μείωση, πρότεινε αύξηση της μερικής απασχόλησης, ευέλικτο ωράριο εργασίας και χαλάρωση της υπερπροστατευτικής, όπως τη χαρακτήρισε, νομοθεσίας για την απασχόληση, ιδίως για τις απολύσεις.

Μήπως δεν γίνεται υλοποίηση αυτής της πρότασης?

1.Μήπως ο μισθός του ανειδίκευτου εργάτη δεν συρρικνώθηκε με τις τρομακτικές αυξήσεις των ειδών και των υπηρεσιών με την αιτιολογία της αύξησης του πετρελαίου?

2.Μήπως δεν προωθήθηκε η αύξηση της μερικής απασχόλησης με το να επιδοτεί τις μικρές επιχειρήσεις(γιατί εκεί τουλάχιστον υπάρχει) για τους μερικώς απασχολούμενους?

3.Μήπως δεν εφαρμόστηκε το ευέλικτο ωράριο εργασίας και η χαλάρωση της υπερπροστατευτικής νομοθεσίας για την απασχόληση με τον Ν.3385/2005?

Ξεκινώντας από το τελευταίο:

"Ξέρουμε τον ένοχο και είναι γνωστή η αιτία". Και δεν είναι ο Κοτίς. Ο άνθρωπος είναι τεχνοκράτης ενός οργανισμού ανεύθυνου, που δεν έχει αποφασιστικό χαρακτήρα, ούτε τα εργαλεία για να υλοποιήσει τις όποιες "προτάσεις" του.

Κανείς δεν ειρωνεύτηκε κανένα, απλώς επισημάνθηκε ότι ο σημερινός υπεύθυνος για αυτά τα λόγια, καθόταν δίπλα στο κ. Κοτίς την ώρα που παρουσιαζόταν η έκθεση.

Τον λένε Αλογοσκούφη ( ή Χριστοδουλάκη, ή Παπαντωνίου, ή... ,ή..., ή... ) , και αυτός (η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει) "κόβει το πεπόνι" και έχει την ευθύνη.

Το πρόβλημα (αν υπάρχει πρόβλημα, μια και οι "αρχές" αυτών των προτάσεων είναι γενικευμένα "της μόδας" τα τελευταία 30 χρόνια, και οι άμμεσοι και έμμεσοι υποστηρικτές τους κυριαρχούν καθοριστικά στο πολιτικό στερέωμα) είναι μέσα στο σπίτι μας και όχι στους ξένους.

Τα έχουμε πει αυτά όταν είχε πρωτοφέρει το θέμα ο συνάδελφος.

Σχετικά με τη θεώρηση.

Πιθανολογώ και εγώ το σενάριο με την on-line έκδοση στοιχείων. Επίσης αυτό μπορεί να σημαίνει και διατήρηση των μηχανισμών σε αυτούς που εκδίδουν πολλά στοιχεία καθημερινά, ή τη εναλλακτική χρήση κάποιου είδους upload αρχείου, όπως γίνεται με το ΙΚΑ ή με τις ΜΥΦ.

Επίσης, θεωρώ τη θεώρηση, τη σήμανση και τα συγγενή, ως άχρηστα, χρονοβόρα και "ποροβόρα" (συγνώμη για την αδόκιμη λέξη) απομεινάρια ενός συστήματος αστυνόμευσης των συναλλαγών και των συναλλασσομένων.

Η πληρης εφαρμογή του συστήματος διασταύρωσης για όλες τις χονδρικές πωλήσεις ( καλύτερα:για όλες τις συναλλαγές όπου παρέχεται δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ), σε συνδυασμό με επαρκή τακτικό έλεγχο, είναι από μόνα τους ικανά να καλύψουν τις όποιες ανάγκες δήθεν "κάλυπταν" τα εν λόγω απομεινάρια.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Δεν συνεπάγεται ότι αυτόματα εσύ θα μπορείς να εκδίδεις κατά βούλησιν τιμολόγια αθεώρητα.Γνωρίζεις ότι από 01/01/2006 το υπουργείο υποχρεώνει όλους τους επιτηδευματίες στην υποχρεωτική υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων μέσω ιντερνετ.Αυτό σημαίνει ότι από 01/01/2006 όλοι οι επιτηδευματίες θα πρέπει να πιστοποιηθούν στο taxis και να λάβουν κωδικό πρόσβασης.Θα μου πεις τι σχέση έχει αυτό με την κατάργηση της θεώρησης των τιμολογίων?.Είναι απλό αγαπητέ συνάδελφε.Το taxis θα δημιουργήσει φόρμα εκτύπωσης των παραστατικών σου.

Αν θέλεις να εκδόσεις ένα τιμολόγιο,τότε θα μπαίνεις στο taxis στην φόρμα των τιμολογίων,θα πληκτρολογείς το ΑΦΜ οπότε θα σου κατεβάζει αυτόματα τα στοιχεία του συναλασσομένου και εσύ θα πληκτρολογείς ελεύθερα τα είδη τις ποσότητες και τις τιμές.

Αφού το ολοκληρώσεις τότε θα το εκτυπώσεις σε απλό χαρτί το οποίον θα φέρει σήμανση από το taxis και θα είναι επίσημο.

Απλά αντί να γράφεις ένα χειρόγραφο τιμολόγιο,πληκτρολογείς.

Κατ'αρχή δεν το γνωρίζω αυτό που αναφέρεις. Εχω ακούσει παλαιοτερα για σκέψεις σύνδεσης επιχειρήσεων Ο.Υ. αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί. Το θεωρημένο αθεωρητο στοιχείο είναι μια ιδιομορφία ελληνική που δεν υπάρχει απο οτι ξέρω στις ευρωπαικές χώρες.Απο την στιγμή που θα γίνονται διασταυρώσεις σημαίνει οτι θα υπάρχει έλεγχος στα στοιχεία καλύτερος.Βέβαια θα πρέπει να εξασφαλισθεί και η διακίνηση με τα στοιχεία αυτά κάτι που δεν έχουμε ακούσει πως θα γίνεται. Γι αυτό πιστεύω οτι οι μηχανισμοί θα παραμείνουν. Οσον αφορα το μηνυμα σου μην φοβάσε δεν παρεξηγούμαι εύκολα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα.

Αν κατάλαβα καλά στο άρθρο 9 του ΚΦΑΣ καθορίζεται η υποχρέωση θεώρησης στοιχείων μέχρι 31-12-13 και όχι βιβλίων. Επομένως δεν απαιτείται θεώρηση βιβλίων απο 1-1-13. Ισχύει ή έχει λεχθεί κάτι διαφορετικό στα σεμινάρια που τυχόν έχετε παρακολουθήσει;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνάδελφε και συντοπίτη εγώ αυτό που κατάλαβα από την παρ.1 του άρθρου 9 είναι ότι ακόμη και το 2013 θα γίνονται θεωρήσεις, από

1-1-2014 όχι.

 

αρθρο 9

"1. Η αυθεντικότητα των στοιχείων διακίνησης διασφαλίζεται με τη χρήση θεωρημένων από την αρμόδια ΔΟΥ εντύπων, επί χειρόγραφης έκδοσής τους, ή με τη χρήση ειδικών ασφαλών διατάξεων σήμανσης του νόμου 1809/1988 (Α’ 222), επί μηχανογραφικής έκδοσής αυτών, και των στοιχείων αξίας λιανικών συναλλαγών για παροχή υπηρεσίας με θεώρηση από την αρμόδια ΔΟΥ. Τα οριζόμενα στο προηγούμενο εδάφιο δεν εφαρμόζονται για τα εισιτήρια επιχειρήσεων μεταφοράς προσώπων με λεωφορεία, σιδηρόδρομους και αεροπλάνα, όταν εκτελούν συγκοινωνίες, καθώς και για τα εισιτήρια πλοίων, εφόσον φορολογούνται κατ’ ειδικό τρόπο και απαλλάσσονται του Φ.Π.Α.. Η παρούσα παράγραφος παύει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνάδελφε και συντοπίτη εγώ αυτό που κατάλαβα από την παρ.1 του άρθρου 9 είναι ότι ακόμη και το 2013 θα γίνονται θεωρήσεις, από

1-1-2014 όχι.

 

αρθρο 9

"1. Η αυθεντικότητα των στοιχείων διακίνησης διασφαλίζεται με τη χρήση θεωρημένων από την αρμόδια ΔΟΥ εντύπων, επί χειρόγραφης έκδοσής τους, ή με τη χρήση ειδικών ασφαλών διατάξεων σήμανσης του νόμου 1809/1988 (Α’ 222), επί μηχανογραφικής έκδοσής αυτών, και των στοιχείων αξίας λιανικών συναλλαγών για παροχή υπηρεσίας με θεώρηση από την αρμόδια ΔΟΥ. Τα οριζόμενα στο προηγούμενο εδάφιο δεν εφαρμόζονται για τα εισιτήρια επιχειρήσεων μεταφοράς προσώπων με λεωφορεία, σιδηρόδρομους και αεροπλάνα, όταν εκτελούν συγκοινωνίες, καθώς και για τα εισιτήρια πλοίων, εφόσον φορολογούνται κατ’ ειδικό τρόπο και απαλλάσσονται του Φ.Π.Α.. Η παρούσα παράγραφος παύει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2014.

 

 

 

Μιλάει για στοιχεία διακίνησης και οχι βιβλία.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχεις δίκιο.... σύμφωνα με την,

"Αιτιολογική νόμου 4093/2012 :Με την παράγραφο 1 του άρθρου 9 του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών ορίζεται, για μεταβατικό διάστημα, η υποχρέωση θεώρησης των στοιχείων διακίνησης και των στοιχείων αξίας λιανικών συναλλαγών. Με τις νέες διατάξεις καταργείται η θεώρηση όλων των βιβλίων καθώς και των τιμολογίων, με συνέπεια τη μείωση του γραφειοκρατικού κόστους, τόσο για τους υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών (επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες), όσο και για τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ηλεκτρονικής διαβίβασης δεδομένων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ή άλλες Κεντρικές Υποδομές, που ήδη είναι σε διαδικασία υλοποίησης, καταργείται η θεώρηση των φορολογικών στοιχείων αξίας."

 

Άρα ότι έχει σχέση με την διακίνηση πάει από 2014.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κάποιος απο σεμινάριο; Μήπως πρέπει να περιμένουμε; Έχω πελάτη που έχει 2 σελίδες θεωρημένες ίσα-ίσα να βγεί το έτος και έχει πρόβλημα θεώρησης.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κάποιος απο σεμινάριο; Μήπως πρέπει να περιμένουμε; Έχω πελάτη που έχει 2 σελίδες θεωρημένες ίσα-ίσα να βγεί το έτος και έχει πρόβλημα θεώρησης.

 

 

Από 01/01/2013 αθεώρητα τα βιβλία.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως μιας και το συζητάμε, θέλει μεγάλο θάρρος με τη νοοτροπία που είναι ποτισμένοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι νομοθέτες του τόπου να προτείνεις κατάργηση της θεώρησης...................

 

Βρε λέτε να την επαναφέρουν....????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από 1/1/2013

Βιβλία αθεώρητα

εκτός από αυτά της ¨παροχής ασφαλών πληροφοριών ¨ (πρώην πρόσθετα)

και το βιβλίο κινητής αποθήκης (αντί του συγκεντρωτικού ΔΑ στα ΙΧΦ)

Στοιχεία

Θεωρημένα τα στοιχεία διακίνησης και τα στοιχεία αξίας λιανικών συναλλαγών  για παροχή υπηρεσιών (η πρώην ΑΠΥ ) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι νόημα είχε η θεώρηση στα βιβλία  ?

 

Στη φιλοσοφία που έχει στηθεί το φορολογικό σύστημα, είχε και μάλιστα μεγάλη....

 

Από τη μεριά του ελέγχου, από τη μεριά της ενημερώτητας, από τη μεριά των προστίμων.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.