Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ


επισκέπτη ELLAFONISOS

Ερώτηση

1 απάντηση σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Στην παράγρ. 3 του άρθρου 4 του ΑΝ 539/45 περί των κανονικών αδειών αναπαύσεως των εργαζομένων ορίζεται ότι <<Δια να διευκολύνεται η πραγματική εφαρμογή του παρόντος νόμου, έκαστος εργοδότης οφείλει να εγγράφη εις ειδικόν βιβλίον τηρούμενον κατά τας υποδείξεις του Υπ. Εργασίας... κλπ.>>. Από την διάταξη αυτή προκύπτει ευθέως ότι εάν πρόκειται για μισθωτούς που δεν δικαιούνται, για οποιονδήποτε λόγο, άδεια για το συγκεκριμένο έτος, δεν υφίσταται υποχρέωση εγγραφής στο βιβλίο αυτό, αφού δεν θα χορηγηθεί αυτουσία άδεια.

Επιφυλασσομένης της διατάξεως του άρθρου 6 του προσφάτου Ν. 3144/2003 (βλ. ΔΕΝ 2003 τεύχος 1405 σελ. 775 επ.) περίπτωση να μην δικαιούται ο εργαζόμενος κανονικής αδείας υπάρχει όταν απολυθή πριν την συμπλήρωση 10μήνου από της προσλήψεώς του, οπότε λαμβάνει αποζημίωση αδείας και επίδομα αδείας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 1346/83, ή όταν απολυθή ή αποχωρήση μετά την συμπλήρωση του χρόνου αυτού, αλλά πριν την λήψη της αδείας του, οπότε και λαμβάνει τις αναλογούσες αποδοχές αδείας και το αναλογούν επίδομα αδείας.

Για την καταβολή των παραπάνω (αποζημιώσεως αδείας ή αποδοχών αδείας κλπ.) στους δικαιούχους μισθωτούς, αρκεί, κατά τη γνώμη μας, η επίδοση σ' αυτούς εκκαθαριστικού σημειώματος, όπως ορίζεται στο άρθρο 18 του Ν. 1082/80 (ΔΕΝ 1980 σελ. 969). Στις περιπτώσεις αυτές η μη εγγραφή στο βιβλίο αδειών δεν αποτελεί παραβίαση των παραπάνω διατάξεων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...