Jump to content

Recommended Posts

Εχω καρτέλες προμηθευτών στο excel με στήλες ημερομηνία καθαρη αξια και φπα

Θέλω να έχω αθροισματα ανα τρίμηνο. Π.χ. το σύνολο αγορών μεταξυ 1/1/05 εως 31/03/05 μεσα σε ενα πίνακα που περιλαμβάνει ολο το έτος. Υπάρχει καποια συναρτηση ή χρειαζεται επεξεργασία VBA. Πως μπορω να το κανώ;

Ευχαριστώ

Link to post
Share on other sites

Δοκίμασε τη συνάρτηση SUMIF(range;criteria;sum range)

όπου range η στήλη με τις ημερομηνίες. criteria το range που περιέχει παραστάσεις του είδους "<= 38442 " και sum range είναι οι στήλες που θέλεις να βγάλεις σύνολα.

38442=31/03/05

38533=30/06/05 κοκ.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Ευχαριστώ Lands αλλά δεν μπορω να ορίσω την συναρτιση ωστε να είναι μεταξύ των δυο τιμών, μπορώ μόνο να ορίσω για μεγαλύτερη ή μικρότερη συγκεκριμένης τιμής-ημερομηνίας.

πχ =SUMIF(A1:A5;">=14/01/05";B1:B5)

12/01/05 100

12/01/05 200

14/01/05 200

15/02/05 400

20/03/05 150

750

Δεν δεχεται όμως =SUMIF(A1:A5;">=14/01/05<=15/02/05";B1:B5)

Φερνει αποτέλεςμα 0

Υπάρχει καποια λυση γιαυτό.

Link to post
Share on other sites

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙΣ ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΣ ΑΘΡΟΙΣΗΣ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ

ΑΠΟ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Link to post
Share on other sites
Ευχαριστώ Lands αλλά δεν μπορω να ορίσω την συναρτιση ωστε να είναι μεταξύ των δυο τιμών, μπορώ μόνο να ορίσω για μεγαλύτερη ή μικρότερη συγκεκριμένης τιμής-ημερομηνίας.

πχ  =SUMIF(A1:A5;">=14/01/05";B1:B5)

12/01/05 100 

12/01/05 200 

14/01/05 200 

15/02/05 400 

20/03/05 150 

   750

Δεν δεχεται όμως =SUMIF(A1:A5;">=14/01/05<=15/02/05";B1:B5)

Φερνει αποτέλεςμα 0

Υπάρχει καποια λυση γιαυτό.

Πρωτα απο ολα αν βαλεις αυτο το criteria που εχεις βαλεις σε οποιαδηποτε συναρτηση, δεν προκειται να στη βγαλει σωστη ποτε.

Δευτερον, η συναρτηση SUMIF δινει μονο ενα criteria

Η λυση ειναι μια....

εστω στηλη ημεριμηνιων Α1:Α5 και στηλη αξιων Β1:Β5 και criteria >= A2 και <=Α4

{=SUM((Α1:Α5>= A2)*(Α1:Α5<=Α4)*B1:B5)} ..... για απειρα criteria

τα παραξενα καγκελακια δημιουργουνται με Ctrl+Shift+ENTER μεσα στην συναρτηση

Link to post
Share on other sites
Ευχαριστώ Lands αλλά δεν μπορω να ορίσω την συναρτιση ωστε να είναι μεταξύ των δυο τιμών, μπορώ μόνο να ορίσω για μεγαλύτερη ή μικρότερη συγκεκριμένης τιμής-ημερομηνίας.

πχ  =SUMIF(A1:A5;">=14/01/05";B1:B5)

12/01/05 100 

12/01/05 200 

14/01/05 200 

15/02/05 400 

20/03/05 150 

   750

Δεν δεχεται όμως =SUMIF(A1:A5;">=14/01/05<=15/02/05";B1:B5)

Φερνει αποτέλεςμα 0

Υπάρχει καποια λυση γιαυτό.

Ναι υπάρχει:

Αντί να γράψεις μέσα στη συνάρτηση, το ">=38366", γράψτο σε ένα κελί ως string έστω το <ΑΑ128> και γράψε τη συνάρτησή σου ως:

=SUMIF(A1:A5;ΑΑ128;B1:B5)

Στο πρώτο post γράψαμε "criteria το range που περιέχει παραστάσεις του είδους "<= 38442 " "

α) Δεν το ακολούθησες.

β) Σε μια άλλη ενότητα ο Gus μας προτρέπει να καταφεύγουμε στο help του excel.

Κομφούκια συμβουλή!!!!!

( Κρηθέα, αν βλέπεις: Άμα ήθελα να πω "του Σόλωνος", πως θα το έγραφα "Σολόνια" ; Δεν μου πάει. )

Link to post
Share on other sites
Ναι υπάρχει:

Αντί να γράψεις μέσα στη συνάρτηση, το ">=38366", γράψτο σε ένα κελί ως string έστω το <ΑΑ128> και γράψε τη συνάρτησή σου ως:

=SUMIF(A1:A5;ΑΑ128;B1:B5)

Στο πρώτο post γράψαμε "criteria το range που περιέχει παραστάσεις του είδους "<= 38442 " "

α) Δεν το ακολούθησες.

β) Σε μια άλλη ενότητα ο Gus μας προτρέπει να καταφεύγουμε στο help του excel.

Κομφούκια συμβουλή!!!!!

( Κρηθέα, αν βλέπεις: Άμα ήθελα να πω "του Σόλωνος", πως θα το έγραφα "Σολόνια" ; Δεν μου πάει. )

Μα πως υπαρχει λυση??? αφου και τωρα στην επισημανση σου, δινεις μονο ενα κριτηριο. Απο οτι καταλαβα ο MXalit ζηταει δυο κριτηρια...

Link to post
Share on other sites
Guest FASILIS
Μα πως υπαρχει λυση???  αφου και τωρα στην επισημανση σου, δινεις μονο ενα κριτηριο. Απο οτι καταλαβα ο MXalit ζηταει δυο κριτηρια...

O POIO EYKOLOS TROPOS EINAI ME TA PIVOT TABLE (ANAFORA SYGKENTROTIKOU PINAKA ).EPELEXE PROTA OLO TON PINAKA KAI META PHGENE MENOY DEDOMENA KAI EPELEXE ANAFORA SYGENTROTIKOY PINAKA (AGGLIKA PIVOT TABLE) STON ODHGO POY THA SOY VGEI PERNA TA VHMATA 1- 2 XORIS NA PEIRAXEIS TIPOTA STO BHMA 3 APO 3 PATA TO TERMA ARISTERA KOYBI POY LEEI DIATAXH

Link to post
Share on other sites
Με αυτο τον τροπο δεν χρειαζεται να γραφεις και τα κριτηρια

Κομψότατο, όπως όλα τα table operations.

Μόνο που έγραψες τα κριτήρια όσες φορές και γώ (έστω πιο εύκολα).

Να συμφωνήσω όμως με τον guest που έγραψε σε greeklish. Το pivot table, είναι το καλύτερο.

Link to post
Share on other sites

ΜΕ PIVOT TABLE Η ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ Η ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ, ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΘΕΛΕΙ.

ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ STICK TO BASICS .

SUMIF AYTH ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ! ;)

Link to post
Share on other sites
Κομψότατο, όπως όλα τα table operations.

Μόνο που έγραψες τα κριτήρια όσες φορές και γώ (έστω πιο εύκολα).

Να συμφωνήσω όμως με τον guest που έγραψε σε greeklish. Το pivot table, είναι το καλύτερο.

Ναι τα εγραψα, απλα για συγκριση με τα δικα σου. Με τη συγκεκριμενη συναρτηση οριζεις κατα βουληση τα κριτηρια, και κυριως οριζεις περισσοτερα απο ενα σε σχεση με την SUMIF.

Πολυ φασαριοζικο το pivot table.

Link to post
Share on other sites
Ναι τα εγραψα, απλα για συγκριση με τα δικα σου. Με τη συγκεκριμενη συναρτηση οριζεις κατα βουληση τα κριτηρια, και κυριως οριζεις περισσοτερα απο ενα σε σχεση με την SUMIF.

Πολυ φασαριοζικο το pivot table.

Επίσης, αν επιλέξεις πριν την εισαγωγή της συνάρτησης τη περιοχή που θέλεις να εμφανίζονται τα αποτελέσματα, την εισάγεις μία μόνο φορά, και πατώντας <cntrl>+<shift>+<enter> τη βάζει στη περιοχή και δεν χρειάζεται να τη κάνεις copy, αποφεύγοντας και τα $ ή <f4>.

Είπαμε, κομψά πράγματα τα table operations.

Για το pivot table, άμα του πάρεις το καλάι, είναι το καλύτερο από όλα.

Link to post
Share on other sites

Χωρίς πολύ πολύ γράψιμο,

θα πρότεινα και την χρήση του αυτόματου φίλτρου, όπου ορίζεις ημερομηνιά/ες

και στην συνέχεια στην τελευτάια γραμμή έχεις το αποτέλεσμα. (Απλά έχεις βάλει ένα απλό SUM )

Το σύστημα αυτό, το κάνω σε πελάτες που "τραβάω" τα δεδομένα των παραστατικών από το πρόγραμμά τους σε ΑSCII και στην συνέχεια τα κάνω import σε EXCEL όπου και τα επεξεργάζομαι.

Βλέπεται τις αυτόματες γέφυρες δεν τις έχω τόσο σε εκτίμηση.

Link to post
Share on other sites

ΟΛΑ ΚΑΛΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

ΔΛΔ Σ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο kISMET EINAI ANA TΡΙΜΗΝΟ?

ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ

A' TΡΙΜΗΝΟ ΧΡΕΩΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ?

Link to post
Share on other sites
ΟΛΑ ΚΑΛΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

ΔΛΔ Σ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο kISMET EINAI ANA TΡΙΜΗΝΟ?

ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ

A' TΡΙΜΗΝΟ ΧΡΕΩΣΗ  ΠΙΣΤΩΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ?

Οτι θελεις κανεις αγαπητε.... ανα τριμηνο, ανα διμηνο, ανα δυο ημερες, ακομα απο τα μεσα ενος μηνα εως τα μεσα του επομενου μηνα...

Σε ολες τις λυσεις που ο καθενας μας προτεινε, τα κριτηρια πρεπει να τα ορισεις....

Link to post
Share on other sites

Οι χρονικές περίοδοι ορίζονται όπως τις επιλέξετε π.χ. 1/1/2005 - 31/3/2005 α' τριμηνο. και όχι κατά ανάγκη ανα μήνα.

Επίσης, μπορείτε να να σηματοδοτείτε τις "καταχωρήσεις" με την σήμανση τριμήνου

1

2

3

4

όποτε με ανάλογο "σορτάρισμα" ή αυτόματο φίλτρο έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε....

υ.γ.

το αυτόματο φίλτρο το δοκιμάσατε;

Link to post
Share on other sites
Οι χρονικές περίοδοι ορίζονται όπως τις επιλέξετε π.χ. 1/1/2005  -  31/3/2005 α' τριμηνο. και όχι κατά ανάγκη ανα μήνα.

Επίσης, μπορείτε να να σηματοδοτείτε τις "καταχωρήσεις" με την σήμανση τριμήνου

1

2

3

4

όποτε με ανάλογο "σορτάρισμα" ή αυτόματο φίλτρο έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε....

υ.γ.

το αυτόματο φίλτρο το δοκιμάσατε;

΄

Κάθε πρόβλημα έχει πολλές λύσεις. Το αυτόματο φίλτρο είναι μία από αυτές που μετά την εφαρμογή του τό πάτημα του κουμπιού <Σ> εισάγει την συνάρτηση subtotal(9;....). Είναι όμως πολύ ........χειροκίνητος τρόπος, και έχει το μειονέκτημα τα μερικά αθροίσματα αλλάζοντας να είναι στο ίδιο κελί, ώστε δύσκολα να αναφέρεσε σε αυτά χωρίς να αλλοιώνονται τα στοιχεία άλλων περιοχών.

Άλλη καλή ιδέα είναι τα "μερικά αθροίσματα" από το menu "δεδομένα". Αυτό όμως προϋποθέτει αυστηρή ταξινόμηση.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου του kismet ( την επιλέγω γιατί είναι η περισσότερο κομψή) είναι ότι δεν απαιτείται ταξινόμηση.

Link to post
Share on other sites
β) Σε μια άλλη ενότητα ο Gus μας προτρέπει να καταφεύγουμε στο help του excel.

Κομφούκια συμβουλή!!!!!

( Κρηθέα, αν βλέπεις: Άμα ήθελα να πω "του Σόλωνος", πως θα το έγραφα "Σολόνια" ; Δεν μου πάει. )

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?...iew=getlastpost

Link to post
Share on other sites
Ευχαριστώ Lands αλλά δεν μπορω να ορίσω την συναρτιση ωστε να είναι μεταξύ των δυο τιμών, μπορώ μόνο να ορίσω για μεγαλύτερη ή μικρότερη συγκεκριμένης τιμής-ημερομηνίας.

πχ  =SUMIF(A1:A5;">=14/01/05";B1:B5)

12/01/05 100 

12/01/05 200 

14/01/05 200 

15/02/05 400 

20/03/05 150 

  750

Δεν δεχεται όμως =SUMIF(A1:A5;">=14/01/05<=15/02/05";B1:B5)

Φερνει αποτέλεςμα 0

Υπάρχει καποια λυση γιαυτό.

Δοκίμασε την εντολή AND()

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...