Jump to content
  • 0

Επίσχεση εργασίας αλλά και παρατηρήσεις


Guest placebo
 Share

Question

Guest placebo

Φίλτατοι θέλω την γνώμη σας πάνω στο δικό μου θέμα που με καίει.

Δουλεύω σε μία προσφάτως εξαγορασμένη ΑΕ όπου ο εκπρόσωπος της ενώ η επιχείρηση μας χρωστούσε 2μιση μήνες μισθούς έβγαλε γύρω στα 10 άτομα σε διαθεσιμότητα. Κάποιοι συνάδελφοι εκτός διαθεσιμότητατς απαντήσαν με επίσχεση. Κάποιοι από τους "σε διαθεσιμότητα" περιμέναμε και έληξε και ξαναγυρίσαμε στη δουλειά καθ'ότι είμασταν πρόθυμοι για εργασία. Το οφειλόμενο ποσό είναι γύρω στις 6000 € από τα οποία έχει τακτοποιήσει μόνο τα 2000€ σε μορφή σας δίνω τα λίγα λίγα.

Ερώτηση.

Μπορώ να προβώ σε επίσχεση εργασίας άμεσα, αν και μου έχει δοθεί ένα μηδαμινό ποσό εδώ και 2 βδομάδες; Δικαστικώς ποιές είναι οι πιθανότητες να δικαιωθώ ενδεχομένως; Τι προτείνετε; Δεν θέλω να χάσω την αποζημίωση γιατί είναι νούμερο!!

Απαντήστε σύντομα plz.

ΥΓ. Διάβασα με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το φόρουμ για τα εργατικά και έχω να πω και να προτείνω τα εξής:

Οι καιροί είναι χαλεποί και θα πρέπει και οι δυό πλευρές (εργαζόμενοι και εργοδότες) να συνειδητοποιήσουμε ότι και οι δυό θα είμαστε χαμένοι στο παιχνίδι αυτό εάν ότι πρέπει οι μεν πρώτοι δεν να είναι παραγωγικοί και συνεπείς οι δε δεύτεροι δεν σέβονται τον ιδρώτα των ανθρώπων που τους γεμίζουν με λεφτά στην τσέπη. Κανένας δεν τρέφει κανέναν και ο ένας τρέφει τον άλλο.

Πάντως θα πρέπει λίγο να αρχίσουν τα πράγματα να σοβαρεύουν , πολύ ασυδοσία υπάρχει κύριοι εξουσιαστές (ΥΠΕΡΓ, ΠΡΩΘΥΠ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ κλπ.). Προτείνω την μαύρη βίβλο των αφερέγγυων εργοδοτών. Ένα blog με ονόματα, επωνυμίες και συμβάντα. (τελικά ναι κύριοι εργοδότες (και οχι αφεντικά) πιό πολλούς απατεώνες επιχειρηματίες βρίσκεις παρά εργαζόμενους, μάθετε επιτέλους να κερδίζετε μέχρι 20 - 25% και σιγά σιγά ('οπως κάνουν οι πιο πολλοί συνάδελφοι σας στην ΕUROPA) και αφήστε τις αρπαχτές και το "να φτιαχτώ γρήγορα" επιβεβαιώνοντας τελικά ότι όντως ζούμε στον αιώνα του εμφράγματος !

Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εάν ο εργοδότης καθυστερεί να καταβάλλει τις αποδοχές που οφείλει στο μισθωτό του από σημαντικό χρόνο, τότε αυτός έχει δικαίωμα να προβεί σε επίσχεση της εργασίας του. Δηλαδή δικαιούται να δηλώσει στον εργοδότη ότι διακόπτει την εργασία του, μέχρις ότου να καταβληθούν οι καθυστερούμενες αποδοχές του Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι ο εργοδότης βρίσκεται σε κατάσταση υπερημερίας, με όλες τις απορρέουσες γι αυτόν απέναντι στο μισθωτό υποχρεώσεις, δηλαδή να του καταβάλει τις αποδοχές και για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η επίσχεση της εργασίας του. Το χρόνο της υπερημερίας του εργοδότη, ο μισθωτός όχι μόνο δεν υποχρεούται να προσφέρει εργασία, αλλά δικαιούται και να απασχοληθεί αλλού για να καλύψει τις βασικές βιοτικές ανάγκες. Βέβαια νοείται ότι πρέπει παράλληλα να είναι σε κάθε στιγμή έτοιμος προς εργασία στη διάθεση του εργοδότη, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο αρθεί η υπερημερία του.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
Guest Νίκος Παλαμηδάς

Καλησπέρα σας,

θα ήθελα να μου απαντήσει αν γνωρίζει κάποιος, αν κατά την επίσχεση εργασίας ο μισθωτός πλην της παρουσίας του στην επιχείρηση θα μπορούσε να εργαστεί για ιδίων όφελος ή αν θα μπορούσε να εργαστεί αφιλοκερδώς σε αυτήν.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...