Προς το περιεχόμενο

ΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιας και όλοι οι συνάδελφοι ασχολούμαστε αυτή την εποχή στο Ε9 με ακίνητα , οικόπεδα, και γή προτείνω να δείξουμε την οικολογική μας ευαισθησία και όσοι μπορούμε να μην πετάμε στο καλάθι των αχρήστων τα φάκελα με τα βιβλιαράκια των οδηγιών που στέλνει η ΓΓΠΣ μαζί με τις δηλώσεις, αλλά να τα μαζέυουμε σε μία μεριά και ένα βραδάκι για να πάρουμε και καμία ανάσα να τα ρίχνουμε σε κανένα κάδο ανακύκλωσης όπου αυτό είναι εύκολο. Και όχι μόνο τα βιβλιαράκια αλλά και ότι άλλο χαρτί μας είναι άχρηστο. Το μόνο που χρείαζεται είναι ένα κουτί ή εναλλακτικά μια χαρτοσακούλα από τα ψώνια που κάναμε όταν είχαμε χρόνο ώστε να τα πετάμε όλα μαζί μέσα στους κάδους.

:huh:

(όχι ακόμη δεν τα έχω "παίξει" εντελώς. Αντέχω ακόμη)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 month later...

Το πράγμα είναι τόσο απλό. Το εφαρμόζω χρόνια, αλλά

δυστυχώς μάς παίρνουν και για γραφικούς...

Αυτό που φταίει είναι η νοοτροπία που παράγει και δίκαιο και πολιτική.

Οικολογία=Οικονομία, αλλά οι οικολόγοι θέλουν λεφτά για να

κερδίζουν σε βάρος του σκοπού που υποτίθεται ότι θεραπεύουν και

οι επιχειρηματίες είναι της αρπαχτής και όχι της οικονομικής σκέψης.

Η μόνη λύση είναι οικονομική. Δώσε οικονομικό κίνητρο στα μέλη της κοινωνίας και άσε τα υπόλοιπα στο αόρατο χέρι. Από τον Adam Smith ως

τους Becker, Coase κλπ. η μόνη διαρκής και εφικτή λύση είναι να

δημιουργήσεις την αντίστοιχη αγορά.

Η ανακύκλωση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να ανατίθεται στους ΟΤΑ

και τις οικολογικές οργανώσεις. Είτε το κράτος είτε ισχυρά οικονομικά κέντρα πρέπει να επενδύσουν στην εκμετάλλευση των απορριμάτων.

Τα σκουπίδια μόνο άχρηστα δεν είναι (κάλαθο αχρήστων έχει μόνο όποιος δεν σκέφτεται οικονομικά). Στις χωματερές υπάρχουν υλικά που για να τα εξορύξεις ή να τα παραγάγεις θέλει διπλά και τριπλά λεφτά από το να επεξεργαστείς τα σκουπίδια.

Μυαλό θέλει και επιμονή... Ώσπου να προχωρήσουν εμείς, kosmasgr, θα

συνεχίσουμε μοναχικά ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΕ ΜΕΝΑ!

ΕΓΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΓΡΑΦΙΚΗ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝΟΥΣ ΤΑ Α4 ΝΑ ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ(ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΤΑ ΒΑΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ ΣΤΟΝ LASER).

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΝΑΓΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕ ΧΑΡΤΙ/ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ/ΓΥΑΛΙ. ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!!! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΝΤΑΦΙΑΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μακάρι να αποκτήσουμε όλοι μας κάποια στιγμή οικολογική συνείδηση... Θα βοηθήσει και την τσέπη μας και κυρίως το περιβάλλον!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ,ΧΑΡΤΙ ΚΛΠ)

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ,ΧΑΡΤΙ ΚΛΠ)

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ.

..Κι εγώ σε μια άλλη επιχείρηση έχουμε ειδικούς κάδους που συλλεγουμε το χαρτί και έρχεται κάθε 15 ημέρες ένας Ρακοσσυλέκτης που τα πάει για Ανακύκλωση.

...Δελτίο Αποστολής ..δεν κόβω !!!!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΕ ΜΕΝΑ! KANTOYΣ 3 - ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΣΑ!!!!!! ΤΟ ΤΗΡΩ ΧΡΟΝΙΑ .....αν και διστυχώς οι περισσότεροι γύρω μου δεν έχουν την ίδια ευαισθησία......ΕΓΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΓΡΑΦΙΚΗ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝΟΥΣ ΤΑ Α4 ΝΑ ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ(ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΤΑ ΒΑΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ ΣΤΟΝ LASER).  & ΣΤΟ FAX. ΚΙ ΕΓΩ!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΝΑΓΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕ ΧΑΡΤΙ/ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ/ΓΥΑΛΙ. ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!!! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΝΤΑΦΙΑΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.

Καλά κάνουμε αλλά ................... δεν σώζεται ο κόσμος έτσι..................

Από το κακό στο χειρότερο .......... η μόλυνση των θαλασσών, της ατμοσφαιρας................

Και άμα ξέραμε τι τρώμε..........

Να σας πω μια φίλη μου παίρνει ΜΟΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ......... αλλά (άσε που τα περισσότρερα ειναι ψιλο απάτη) ........... και να μη χρησιμοποιούν φάρμακα όπως λένε.......... το χώμα είναι μολυσμένο......... η βροχή που πέφτει............. :rolleyes::rolleyes::unsure:

Ο Θεός μας έδωσε ένα στολίδι (τη γή) κι "εμείς" ............ την αχρηστέψαμε.......... για το χρήμα. Και τώρα πληρώνουμε ....... ακριβά!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 months later...

Ο R. Coase λέει ότι

To me, pollution is doing something bad and good. People don't pollute because they like polluting. They do it because it's a cheaper way of producing something else. The cheaper way of producing something else is the good; the loss in value that you get from the pollution is the bad. You've got to compare the two. That's the way to look at it. It isn't the way that people today look at it. They think zero pollution is the best situation” (an interview by Thomas Hazlett, for Reason Magazine, Jan 1997, ReasonOnline).

Πόσο δίκιο έχει! Αυτό που πρέπει να επιλέξουμε είναι τι επίπεδο μόλυνσης θέλουμε. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα της οικονομίας ώστε οι βασικοί παραγωγικοί στόχοι

να μην επιτυγχάνονται σε βάρος του περιβάλλοντος ( ή χωρίς να πληρώνουμε το κόστος της μόλυνσης, κατά τον Coase).

Στον κόσμο που ζούμε η τεχνολογία σώζει το περιβάλλον. Ούτε οι ακτιβιστές ούτε τα κρατικα προγρά,μματα και οι απαγορευσεις.

Θυμάστε πως ηταν η Αθηνα πριν την αμολυβδη; Δειτε τα αρχαια στο Θησειο και θα καταλαβετε. Η μαυρίλα σημερα δεν προχωρα...

Η οικονομία δεν ειναι μονο οι επιχ. που θελουν μεγιστοποιηση του κερδους (πολυ συχνα ειναι και ονο αυτο, ειδικα εδω στη χωρα μας). Ειναι και ο μηχανισμος να εσωτερικευσουμε (internalize) το κοινωνικο κοστος της μολυνσης που δεν το περιλαμβανει η επιχειρηση στα κοστη της (εξωτερικη επιδραση-externality).

Κλασικο παραδειγμα η προστασια των ελεφαντων στην Αφρικη.

Σε μια χωρα (Κενυα θαρρω) απαγορευσαν το κηνυγι, σε μια αλλη πουλησαν σε ιδιωτες τις εκτασεις με τον αγριο πληθυσμο (οι κηνυγι επαιρναν αδεια απο ιδιοκτητες) . Στην πρωτη οι ελεφαντες μειωθηκαν στο μισο. Στην αλλη πολλαπλασιαστηκαν. Οι ιδιοκτητες ηταν αυστηροι στο ποιος και ποση ωρα κυνηγουσε στο ραντζο τους, ειχαν δα λεφτα να παρουν... [το παραδειγμα απο ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ του H. Rosen]

Οποιος θελει να βρει λυση, θα βρει....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...