Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΕΠΙΔΟΜΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ


tiger

Ερώτηση

Σας έχει τύχει κάποια από τις παρακάτω περιπτώσεις...;

- Φοιτητής που είναι εξαρτώμενο μέλος, δεν κάνει δήλωση ο ίδιος αλλά οι γονείς του ξεπερνούν το εισοδηματικό όριο. Ο φοιτητής δικαιούται το επίδομα ή κόβεται από το εισόδημα των γονιών του;

- Σε σπίτι όπου το δηλώνουν 2 άτομα (όχι ανδρόγυνο) ως κύρια κατοικία με διαφορετικό ποσοστό συνιδιοκτησίας/χρήσης στον πίνακα 5, θα κάνουν αίτηση και οι 2 και θα πάρουν αναλογικά το επίδομα ή θα το κάνει μόνο ένας και θα πάρει ολόκληρη την επιδότηση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

1) Δεν μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση, αλλά η λογική λέει ότι εφόσον είναι εξαρτώμενο μέλος το κριτήριο καθορίζεται από τα εισοδήματα των γονιών, συνεπώς κόβεται.

2) Με μια γρήγορη ματιά είδα οτι ξεκινώντας είτε με τον άνδρα είτε με τη γυναίκα βγάζει αναλογικά τα ποσοστά ιδιοκτησίας επί του ακινήτου στον καθένα, συνεπώς αιτείται ο ένας εκ των 2 και λαμβάνουν ολόκληρο το επίδομα.

 

Ας μοιραστεί και καποιός συναδερφος που το είδε στη πράξη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Όντως με την λογική του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος δεν θα το δικαιούται ο παραπάνω φοιτητής.

Όσον αφορά τη δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με το ΦΕΚ (άρθρο 3, παρ 7):

α) Σε περίπτωση που μία παροχή για τον συγκεκριμένο μήνα έχει δηλωθεί από ένα μοναδικό φυσικό πρόσωπο, το φυσικό πρόσωπο αυτό είναι ο δικαιούχος και λαμβάνει το σύνολο του ποσού της ενίσχυσης των λογαριασμών για την παροχή αυτή που έχουν εκδοθεί εντός του μηνός.
β) Σε περίπτωση που μία παροχή για τον συγκεκριμένο μήνα έχει δηλωθεί από δύο ή περισσότερα φυσικά πρόσωπα, ελέγχεται ο ΑΦΜ του υπόχρεου στο οποίο εκδίδεται κάθε λογαριασμός από τον προμηθευτή ενέργειας τον εν λόγω μήνα. Δικαιούχος είναι το φυσικό πρόσωπο που διαθέτει τον ΑΦΜ στον οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός και λαμβάνει την ενίσχυση για τον εν λόγω λογαριασμό. Σε περίπτωση που ο ΑΦΜ στον οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός δεν αντιστοιχεί σε κανέναν από τους αιτούντες, το ποσό της ενίσχυσης για τον εν λόγω λογαριασμό επιμερίζεται ισόποσα στους αιτούντες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...