Jump to content
  • 0

πωληση φαρμάκων απο φαρμακείο σε φαρμακείο απορίες....

DENNY

Question

Καπου θυμμάμαι ότι υπήρχε μια διάταξη που ¨απαγόρευε¨την πώληση φαρμάκων μεταξύ φαρμακείων .

Εχω την περίπτωση ενος νέου φαρμακοποιού που πρόσφατα έκανε έναρξη .

Ο μπαμπάς του είναι και αυτός φαρμακοποιός.

Τον πρώτο καιρό που δεν υπ΄α΄ρχει ρευστότητα και και οι φαρμακαποθήκες έχουν πολιτική είσπραξης εντος 2 μηνών , αναρωτιέμαι αν μπορεί ο μπαμπάς να μεταπωλήσει φάρμακα στον γιο..., μέχρι να εισπράξει το νέο φαρμακείο απο τον εοπυυ (νομίζω κανει 2 μήνες ) και να μπορεί να "χρηματοδοτήσει"τις αγορές του ...

Εχει κάποιος συνάδελφος ανάλογη εμπειρία στο θέμα;

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0
20 λεπτά πριν, DENNY είπε

Καπου θυμμάμαι ότι υπήρχε μια διάταξη που ¨απαγόρευε¨την πώληση φαρμάκων μεταξύ φαρμακείων .

Τον πρώτο καιρό που δεν υπ΄α΄ρχει ρευστότητα και και οι φαρμακαποθήκες έχουν πολιτική είσπραξης εντος 2 μηνών , αναρωτιέμαι αν μπορεί ο μπαμπάς να μεταπωλήσει φάρμακα στον γιο..., μέχρι να εισπράξει το νέο φαρμακείο απο τον εοπυυ (νομίζω κανει 2 μήνες ) και να μπορεί να "χρηματοδοτήσει"τις αγορές του ...

Καλησπέρα.

Δεν την έχω ακούσει αυτή τη διάταξη.

Εγώ έχω 2 φαρμακοποιούς, οι οποίοι έχει τύχει και αγόρασαν φάρμακα από τρίτο φαρμακείο.

Ίσως να έκανες ένα τηλέφωνο στο λογιστήριο του οικείου Φαρμακευτικού Συλλόγου?

• 0

Κανονικά δεν επιτρέπεται:

KYA 32221/2013 όπως ισχύει:

17. Χονδρική πώληση φαρμάκων:
κάθε δραστηριότητα που συνίσταται στην προμήθεια, κατοχή, εφοδιασμό ή εξαγωγή φαρμάκων, εκτός από τη διάθεση φαρμάκων στο κοινό. Οι δραστηριότητες αυτές ασκούνται από τους παραγωγούς ή τους αντιπροσώπους τους, τους εισαγωγείς ή άλλους χονδρεμπόρους.

2. Η χονδρική πώληση φαρμάκων μπορεί να πραγματοποιείται από τις νομίμως λειτουργούσες επιχειρήσεις που αναφέρονται παρακάτω και έχουν εφοδιασθεί με την άδεια που προβλέπεται στην παράγραφο 1:
Παραγωγοί, αντιπρόσωποι και εισαγωγείς φαρμάκων, περιλαμβανομένων των κατόχων άδειας κυκλοφορίας φαρμάκων,
Φαρμακαποθήκες,
Φαρμακαποθήκες των προμηθευτικών συνεταιρισμών φαρμακοποιών,
Συνεταιρισμοί φαρμακοποιών,
Επιχειρήσεις Αποθήκευσης & Διανομής προϊόντων για λογαριασμό τρίτων (3PL "third party logistics")

• 0
2 ώρες πριν, ponzi είπε

Κανονικά δεν επιτρέπεται:

KYA 32221/2013 όπως ισχύει:

17. Χονδρική πώληση φαρμάκων:
κάθε δραστηριότητα που συνίσταται στην προμήθεια, κατοχή, εφοδιασμό ή εξαγωγή φαρμάκων, εκτός από τη διάθεση φαρμάκων στο κοινό. Οι δραστηριότητες αυτές ασκούνται από τους παραγωγούς ή τους αντιπροσώπους τους, τους εισαγωγείς ή άλλους χονδρεμπόρους.

2. Η χονδρική πώληση φαρμάκων μπορεί να πραγματοποιείται από τις νομίμως λειτουργούσες επιχειρήσεις που αναφέρονται παρακάτω και έχουν εφοδιασθεί με την άδεια που προβλέπεται στην παράγραφο 1:
Παραγωγοί, αντιπρόσωποι και εισαγωγείς φαρμάκων, περιλαμβανομένων των κατόχων άδειας κυκλοφορίας φαρμάκων,
Φαρμακαποθήκες,
Φαρμακαποθήκες των προμηθευτικών συνεταιρισμών φαρμακοποιών,
Συνεταιρισμοί φαρμακοποιών,
Επιχειρήσεις Αποθήκευσης & Διανομής προϊόντων για λογαριασμό τρίτων (3PL "third party logistics")

10 ώρες πριν, DENNY είπε

Τώρα που το σκέφτομαι, οι δικοί μου δεν αγόρασαν φάρμακα, αλλά κρέμες και τέτοια είδη.

Άρα, μάλλον έχεις δίκιο.

• 0
45 λεπτά πριν, DENNY είπε

Ναι μικησα με το φραραρμακευτικο συλλογο και έτσι είναι τελικά. 

Άρα απαγορεύεται η πώληση φαρμάκων μεταξύ φαρμακοποιών.

Ευχαριστούμε πολύ.

Φαντάζομαι η πώληση παραφαρμάκων και λοιπών επιτρέπεται?