Jump to content

ΑΠΔ Ιανουαρίου 2022

HURRICANE33

Recommended Posts

Στη υποβολή ΑΠΔ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022 έχω εγγραφές με ειδική περίπτωση 21 τις οποίες το σύστημα τις απορρίπτει ότι ντε και καλά ο κωδικός ειδικότητας δεν συμφωνεί με το πακέτο κάλυψης.

Όμως έως και 12/2021 τις πέρναγε κανονικά.

Έχω μάγειρα που έως 31/12/11 δεν είχε 3600 ένσημα στα βαρέα οπότε πάει στην ειδική περίπτωση 21 (αντί πακέτο 105, πάει στο πακέτο 101)

Νομίζω κάτι έχει αλλάξει με τους κωδικούς ειδικής περίπτωσης.

Αν ξέρει κάποιος κάτι, παρακαλώ ας απαντήσει.

Επίσης αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα : Σε περίπτωση που έχω εργαζόμενο που υπάγεται στην ειδική περίπτωση 21 αλλά και στην 9 παράλληλα , πως το αντιμετωπίζετε ?

Καλησπέρα σε όλους..

Αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος..

Πάω να στείλω ΑΠΔ με μαθητεία ΕΠΑΛ και μου χτυπάει ότι ο εργαζόμενος υπάγεται στο ΤΕΚΑ.. Κανονικά δεν θα έπρεπε όμως λόγω ΚΑΔ, πακέτου κα΄λυψης κλπ,κλπ..

Από την εταιρεία μηχανογράφησης μου λένε ότι μιλάς με το τοπικό ΙΚΑ και το διορθώνουν.. Στο τοπικό ΙΚΑ (Έσοδα) δεν έχουν ενημέρωση για τέτοια διαδικασία.. Στο Μητρώο εννοείται δεν το σηκώνει κανείς.. Έχω πάρει στο 1555 και περιμένω να με πάρουν πίσω (για να δούμε).. Αλλά ήθελα να ρωτήσω αν έχει αντιμετωπίσει και κανείς άλλος κάτι παρόμοιο.. Να μην υπάγεται ο εργαζόμενος λόγω της συγκεκριμένης ιδιαιτερότητας στο ΤΕΚΑ αλλά να "χτυπάει" ο ΑΜΚΑ σαν νέος...

Ευχαριστώ..

Στις 4/3/2022 στις 12:30 ΜΜ, sifakis01 είπε

Επίσης αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα : Σε περίπτωση που έχω εργαζόμενο που υπάγεται στην ειδική περίπτωση 21 αλλά και στην 9 παράλληλα , πως το αντιμετωπίζετε ?

Το πρόβλημα με την ειδική περίπτωση 21 (και όχι μόνο ) διορθώθηκε. Αυτό συνέβει γιατί ο υπάρχων ΟΣΥΚ έχει κάποιες ειδικές περιπτώσεις με ημερομηνία ισχύος έως 12/2021 (βλέπε αναρτημένο ΟΣΥΚ)

Σε αυτό που λε΄ς (τ΄ο ρώτησα στον ΕΦΚΑ και εγώ) απάντηση ΔΕΝ υπάρχει ακόμα. Το σύστημα δεν μπορεί ακόμα να δεχθεί 2 ειδικές περιπτώσεις. Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί η λύση καθώς και τα πακέτα κάλυψης ΤΕΚΑ . Οψόμεθα.....

Παιδιά μια σημαντική ενημέρωση , φύτεψα ένα σφάλμα σε ΑΠΔ για να πάρω παράταση , και το σύστημα μου έδωσε μέχρι τις 15/04/2022. Άρα λογικά έδωσαν παράταση μέχρι τις 31/03 και θα ανακοινώσουν εντός της ημέρας.

1 ώρα πριν, Viper είπε

Καλησπέρα σε όλους..

Αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος..

Πάω να στείλω ΑΠΔ με μαθητεία ΕΠΑΛ και μου χτυπάει ότι ο εργαζόμενος υπάγεται στο ΤΕΚΑ.. Κανονικά δεν θα έπρεπε όμως λόγω ΚΑΔ, πακέτου κα΄λυψης κλπ,κλπ..

Από την εταιρεία μηχανογράφησης μου λένε ότι μιλάς με το τοπικό ΙΚΑ και το διορθώνουν.. Στο τοπικό ΙΚΑ (Έσοδα) δεν έχουν ενημέρωση για τέτοια διαδικασία.. Στο Μητρώο εννοείται δεν το σηκώνει κανείς.. Έχω πάρει στο 1555 και περιμένω να με πάρουν πίσω (για να δούμε).. Αλλά ήθελα να ρωτήσω αν έχει αντιμετωπίσει και κανείς άλλος κάτι παρόμοιο.. Να μην υπάγεται ο εργαζόμενος λόγω της συγκεκριμένης ιδιαιτερότητας στο ΤΕΚΑ αλλά να "χτυπάει" ο ΑΜΚΑ σαν νέος...

Ευχαριστώ..

Αν μπορείς γίνε λίγο πιο σαφής. Το ότι υπάγεται στο ΤΕΚΑ δεν ε΄χει να κάνει με ΚΑΔ και πακέτο κάλυψης. Στο ΤΕΚΑ ασφαλίζονται ΜΟΝΟ οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας από 1/1/2022

Τι μύνημα λάθους σου βγάζει ?

Προσπαθώντας να υποβάλλω ξανα ΑΠΔ Ιανουαρίου, είχα πρίν 500 εγγραφές με λάθη ΤΕΚΑ, τώρα δεν μου εμφανίζει κανένα λάθος!

Έχουν απενεργοποιήσει τον έλεγχο!

Οπότε πώς θα δούμε εαν κάποιος ανήκει στο ΤΕΚΑ για να τον διαμορφώσουμε αντ΄ίστοιχα???

3 λεπτά πριν, nakisv είπε

Αν μπορείς γίνε λίγο πιο σαφής. Το ότι υπάγεται στο ΤΕΚΑ δεν ε΄χει να κάνει με ΚΑΔ και πακέτο κάλυψης. Στο ΤΕΚΑ ασφαλίζονται ΜΟΝΟ οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας από 1/1/2022

Τι μύνημα λάθους σου βγάζει ?

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..

Νομίζω ότι όσοι είναι σε καθεστώς πρακτικής κλπ-κλπ δεν υπάγονται στο ΤΕΚΑ... Είναι στις εξαιρέσεις/Ειδικές περιπτώσεις...

Απλά μου πετάει μήνυμα ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος υπάγεται στο ΤΕΚΑ και μου βγάζει σφάλμα στην υποβολή της ΑΠΔ..

42 λεπτά πριν, Viper είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..

Νομίζω ότι όσοι είναι σε καθεστώς πρακτικής κλπ-κλπ δεν υπάγονται στο ΤΕΚΑ... Είναι στις εξαιρέσεις/Ειδικές περιπτώσεις...

Απλά μου πετάει μήνυμα ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος υπάγεται στο ΤΕΚΑ και μου βγάζει σφάλμα στην υποβολή της ΑΠΔ..

Χμμμ δεν νομίζω να ισχύει αυτό. Ο κανόνας από ότι κατάλαβα είναι ότι  όσοι ασφαλίζονται (αναλαμβάνουν εργασία)  για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ από 1/1/22 άσχετα με την σχέση εργασίας, υπάγονται στο ΤΕΚΑ. Επομένως και η Μαθητεία.

Υπάρχει μια εξαίρεση (οδηγία) για Σπουδαστές κλπ , ότι όσοι ασφαλίστηκαν πριν την 1/1/22 ΜΟΝΟ για επαγγελματικό κίνδυνο, υπάγονται και αυτοί στο ΤΕΚΑ.

Υπομονή !! Η διαδικασία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Απλά περιμένουμε να...κάτσει η μπίλλια

Επίσης έχω πληροφορίες ότι θα αλλάξει όλο το πλαίσιο που αφορά Μαθητεία ΟΑΕΔ μαθητές ΕΠΑΛ,  Σπουδαστές ΙΕΚ, μεταλυκειακό έτος , Σ.Ε.Κ και όλα τα σχετικά.

25 λεπτά πριν, nakisv είπε

Χμμμ δεν νομίζω να ισχύει αυτό. Ο κανόνας από ότι κατάλαβα είναι ότι  όσοι ασφαλίζονται (αναλαμβάνουν εργασία)  για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ από 1/1/22 άσχετα με την σχέση εργασίας, υπάγονται στο ΤΕΚΑ. Επομένως και η Μαθητεία.

Υπάρχει μια εξαίρεση (οδηγία) για Σπουδαστές κλπ , ότι όσοι ασφαλίστηκαν πριν την 1/1/22 ΜΟΝΟ για επαγγελματικό κίνδυνο, υπάγονται και αυτοί στο ΤΕΚΑ.

Υπομονή !! Η διαδικασία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Απλά περιμένουμε να...κάτσει η μπίλλια

Μιλώντας (ξανά) με τον τοπικό ΕΦΚΑ, μου είπαν να βάλω στο πεδίο 31 κωδικό 9 ή 22 για εξαίρεση και να στείλω και ΑΠΔ ΤΕΚΑ κανονικά..

Είπαν ότι οι οδηγίες που έχουν δεν εξειδικεύουν περιπτώσεις σαν και αυτές αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι μια προσωρινή λύση για να υποβάλλω ΑΠΔ τώρα και αργότερα όταν θα εξειδικευτούν περαιτέρω οι οδηγίες του Υπουργείου να γίνει π.χ. Δελτίο Μεταβολής κλπ,κλπ..

Τα γράφω σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος έχει κάτι αντίστοιχο..

4 λεπτά πριν, Viper είπε

Μιλώντας (ξανά) με τον τοπικό ΕΦΚΑ, μου είπαν να βάλω στο πεδίο 31 κωδικό 9 ή 22 για εξαίρεση και να στείλω και ΑΠΔ ΤΕΚΑ κανονικά..

Είπαν ότι οι οδηγίες που έχουν δεν εξειδικεύουν περιπτώσεις σαν και αυτές αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι μια προσωρινή λύση για να υποβάλλω ΑΠΔ τώρα και αργότερα όταν θα εξειδικευτούν περαιτέρω οι οδηγίες του Υπουργείου να γίνει π.χ. Δελτίο Μεταβολής κλπ,κλπ..

Τα γράφω σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος έχει κάτι αντίστοιχο..

Αρα υπάγεται στο ΤΕΚΑ. Βάζοντας ειδική περι΄πτωση 9, πρέπει να χρησιμοποιήσεις Πακέτο που να εξαιρεί την επικουρική ασφάλιση, που στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει. Αν δεν ήταν μαθητεία θα χρησιμοποιούσες πχ αντί το πακέτο 101 ,το πακέτο 103 που εξαιρεί τον επικουρικό κλάδο και όλα καλά.

Τες πα... ζαλιστήκαμε λιγάκι. Ελπίζω σύντομα να διευκρινιστούν όλα. Καλή συνέχεια...

• 1 month later...

Θα πάρει παράταση έως 18/5/22 (Ανεπίσημα το λέω) Στην  περίπτωση αν κάποιος είναι ταυτόχρονα και στην ειδική περίπτωση 9 και στην 21, έχει προβλεφθεί η ειδική περίπτωση 43 (και αυτό ανεπίσημα)

Σε κάθε περίπτωση η πληροφόρηση που έχω, είναι ότι όλες οι παρεμβάσεις είναι ΄έτοιμες και σύντομα θα ανακοινωθούν.