asteras5 Posted December 17, 2021 Report Share Posted December 17, 2021 Τελικά στο my property θα μπορούσαμε από 20/12/2021 να υποβάλλουμε δήλωση δωρεάς από Πατέρα σε τέκνο και χωρίς Συμβολαιογραφικό έγγραφο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ponzi Posted December 17, 2021 Report Share Posted December 17, 2021 24 λεπτά πριν, asteras5 είπε Τελικά στο my property θα μπορούσαμε από 20/12/2021 να υποβάλλουμε δήλωση δωρεάς από Πατέρα σε τέκνο και χωρίς Συμβολαιογραφικό έγγραφο? Θα ανοίξει το myproperty για μη συμβολαιογράφους? Δεν νομίζω. Εμείς (οι συμβαλλόμενοι δηλαδή) χειρόγραφα ή "ημι-ηλεκτρονικά" και μόνο εφόσον η δωρεά δεν περιβάλλεται τον τύπο της δημόσιας πράξης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 asteras5 Posted December 17, 2021 Author Report Share Posted December 17, 2021 Πρόκειται για δωρεά με σκοπό την αγορά από το τέκνο (και για κάλυψη τεκμηρίων) φαντάζομαι εννοείτε ημιηλεκτρονικά με email. Οπότε χρειάζομαι Εξουσιοδοτήσεις ? Καταθετήριο ? Ανάλωση κεφαλαίου του πατέρα ? και η δήλωση δωρεάς να προηγείται της μεταφοράς χρημάτων? ή δεν παίζει ρόλο? αρκεί να γίνει μέσα στην χρήση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ponzi Posted December 17, 2021 Report Share Posted December 17, 2021 4 ώρες πριν, asteras5 είπε Πρόκειται για δωρεά με σκοπό την αγορά από το τέκνο (και για κάλυψη τεκμηρίων) φαντάζομαι εννοείτε ημιηλεκτρονικά με email. Οπότε χρειάζομαι Εξουσιοδοτήσεις ? Καταθετήριο ? Ανάλωση κεφαλαίου του πατέρα ? και η δήλωση δωρεάς να προηγείται της μεταφοράς χρημάτων? ή δεν παίζει ρόλο? αρκεί να γίνει μέσα στην χρήση? Πρώτα θα γίνει το έμβασμα. Μετά θα στείλετε στη ΔΟΥ, έμβασμα, δήλωση δωρεάς με γνήσιο υπογραφής, εξουσιοδότηση και πιστοποιητικό οικ. κατάστασης. Τι δουλειά έχει η ανάλωση κεφαλαίου? Θα ελέγξει το τμήμα κεφαλάιου της ΔΟΥ αν ο δωρητής έχει τη δυνατότητα να κάνει τη δωρεά? Καλύτερα να μην στέλνουμε χαρτιά που δεν χρειάζονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 125883623 Posted December 18, 2021 Report Share Posted December 18, 2021 Στις 17/12/2021 στις 10:51 ΜΜ, ponzi είπε Πρώτα θα γίνει το έμβασμα. Μετά θα στείλετε στη ΔΟΥ, έμβασμα, δήλωση δωρεάς με γνήσιο υπογραφής, εξουσιοδότηση και πιστοποιητικό οικ. κατάστασης. Τι δουλειά έχει η ανάλωση κεφαλαίου? Θα ελέγξει το τμήμα κεφαλάιου της ΔΟΥ αν ο δωρητής έχει τη δυνατότητα να κάνει τη δωρεά? Καλύτερα να μην στέλνουμε χαρτιά που δεν χρειάζονται. Μας εχουν κανει το κεφάλι καζάνι . Την άποψη σου για επιβεβαίωση . 1)Για αρχή εχει μεσα στα αιτήματα μου την εφαρμογή να την δηλώσεις .καλύτερα ετσι παρα με email .και αυτο γιατι στα αιτήματα μου η αιτηση παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου το οποίο θα το χρειαστει ο δέκτης για την τράπεζα του σαν λογο εύρεσης των χρημάτων σε περίπτωση που τον ελέγξει ενοχληση η τραπεζα. Αιτηματα μου κεφαλαιο δηλωση δωρεας 2) απο την είδα κατάλαβα παει στην εφορια του λήπτη δλδ πατέρας δωρεα σε παιδι παει στην εφορια του παιδιου (υ.γ αυτο με καιει αν ισχύει άποψη μου παράγραφο 8 και ερωτήσεις απαντήσεις εγχειρίδιο ααδε 3 και 37 αυτο αναφερουν . 99,99% τεινω δου ληπτη . Αν στείλω καταλάθος στην εφορια του πατερα τι πιστευεις θα γινει; Μαλλον την ακυρωνουν και κανω υποβολη στην εφορια του ληπτη. Το κανα .και δεν εχω δει ακομα αν μπορω να την ακυρωσω η αν πρεπει να στειλω email στην εφορια του και ξανα υποβολή στην εφορια του παιδιου . Υ.σ δεν εχει επιλογή ακύρωσης το τσεκαρα πρεπει να στείλεις email στην εφορια . Μαλλον θα πρεπει να στειλω emal και νεα υποβολη δου ληπτη. 3)Το myproperty ξέρουμε αν εχει ανοίξει ακομα η οχι; Υ.σ εχει ανοίξει οκ το δα στο σχολείο της Δευτέρας. Μαλλον δεν εχει ανοιξει ακομα 4) στην περίπτωση μου οκ δωρεα χρημάτων πατέρα σε γιο χωρις συμβολαιογράφο έγγραφο παει στα αιτήματα μου η με email στην εφορια Ερώτηση αν ηταν ομως με συμβολαιογραφικό έγγραφο πως το χειρίζομαι ; Μάλλον η με email η με ραντεβού και στην δου του λήπτη. Εδω προκύπτει ενα θεμα γιατι δεν βλεπω να υπαρχει η επιλογή στα ραντεβού μου το τμημα κεφαλαίου οπως Επίσης δεν είδα να υπαρχει και η επιλογή έκδοση φορολογικής ενημερότητας Τωρα οσο αφορα την ανάλωση θεωρώ οτι βοηθάει και αυτον που θα τον υπάλληλο της εφορίας αλλα και μας αφου θα το χουμε έτοιμο για του χρόνου που θα υποβληθεί η δήλωση η σε πιθανόν ελενχο της εφορίας .για την ακρίβεια τον αποτρέπει κιόλας. ε[πισης βοηθαει αν τα εχει σπιτι για να μπορεσει να τα περασει μεσο τραπεζας και γενικα δεν το βρισκω λαθος να το εχουμε . Υ.Σ στην λίστα πάντως με τα δικαιολογητικα μεσα στην εφαρμογη δεν το ζηταει ,δεν ειναι στα υποχρεωτικα χαρτια . Αυτα ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
asteras5
Τελικά στο my property θα μπορούσαμε από 20/12/2021 να υποβάλλουμε δήλωση δωρεάς από Πατέρα σε τέκνο και χωρίς Συμβολαιογραφικό έγγραφο?
4 answers to this question
Recommended Posts