Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ - ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΜΕΣΩ PHISHING


anika

Ερώτηση

Επαγγελματίας ( ατομική επιχείρηση ) έχει πέσει θύμα phishing μέσω υποκλοπής στοιχείων E-prepaid με αποτέλεσμα ο απατεώνας να κάνει συναλλαγές-μεταφορές και μέσα απο τραπεζικό λογαριασμό, καθώς όπως ανέφερε και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπάρχουν κενά στα συστήματα ασφαλείας.

Ο επαγγελματίας έχει προβεί σε διάφορες ενέργειες όπως Αναφορά στο Συνήγορο του Καταναλωτή και εν συνεχεία έχει υποβάλλει Αγωγή κατά της Τράπεζας έχοντας και απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών.

Φυσικά δε γνωρίζει κανείς αν θα δικαιωθεί, αλλά η ερώτησή μου είναι : Υπάρχει διαδικασία που να μπορεί να εμφανίσει αυτό το ποσό που έχει κλαπεί ώστε να μη φορολογηθεί για ποσό που δεν υπάρχει ;

Το ποσό είναι της τάξεως των 5.000 ευρώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

 αριθ.524/2012 γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. (Β΄ Τμήμα), που έγινε αποδεκτή από τον Υφυπουργό Οικονομικών, η ζημία που υφίσταται επιχείρηση, λόγω απώλειας περιουσιακού της στοιχείου, από ληστεία ή κλοπή, εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα της διαχειριστικής περιόδου (χρήσης) κατά την οποία έλαβε χώρα το ζημιογόνο γεγονός, εφόσον, κατά την κρίση της φορολογικής αρχής, η ζημία είναι οριστική, δηλαδή βέβαιη ως προς την ύπαρξη και εκκαθαρισμένη κατά ποσό.

 Δεδομένου ότι η ανωτέρω γνωμοδότηση εκδόθηκε κατά την εφαρμογή του Ν. 2238/1994 περί Κ.Φ.Ε. ο οποίος και έχει πάψει να εφαρμόζεται από την 1/1/2014, έχουμε την άποψη ότι η αναγνώριση ή μη της ζημίας ανάγεται στην ελεγκτική φορολογική αρχή και στα αποδεικτικά στοιχεία που θα παραθέσετε σχετικά με τα γεγονότα.  

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...