Jump to content

ΕΑΦΔΣΣ και Ταμειακές My data

Recommended Posts

Μηπως πρέπει να δημιουργηθεί και μια κατηγορία Mydata .. εκτός Επίλυσης ?

1)Χάνει και σε εσας τους ΦΗΜ το Esend κάθε φορά που επιλεγουμε εναν ! και πρέπει να βγείς/μπεις ξανά για να δείς και τα Ζ των υπολοπων ?

2)Τελικά  με ΦΗΜ "διαβιβάζουμε" τις ΑΛΠ .... μια μια ή με το ημερήσιο Ζ ? το ΄ίδιο και με ταμειακές μηχανές ?

4 ώρες πριν, monty είπε

Αυτό που δεν έχω βγάλει άκρη είναι αν οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν φημ με τα mydata. 

Αν κάνεις χρήση ταμειακής ή φορολογικού μηχανισμού σε γιατρό ή εκπαιδευτήριο που έχουν απαλλαγή της χρήσης ΦΗΜ, είναι σαν να δίνεις κάτι περισσότερο στην ΑΑΔΕ από αυτό που σου ζητάει. Η γνώμη μου είναι ΝΑΙ μπορεί να κάνει χρήση.

Αλλιώς μια απλή εμπορική εφαρμογή και απευθείας στο my data μέσω rest api αφού δεν έχουν υποχρέωση ΦΗΜ (αφού δεν θα περάσει από esend)

Όμως η ταμειακή δεν στέλνει κάθε απόδειξη αλλά το σύνολο της ημέρας (Ζ). 

Είναι αυτό αρκετό για την περίπτωση των γιατρών (αλλά πχ και για εμάς τους λογιστές); 

6 ώρες πριν, monty είπε

Όμως η ταμειακή δεν στέλνει κάθε απόδειξη αλλά το σύνολο της ημέρας (Ζ). 

Είναι αυτό αρκετό για την περίπτωση των γιατρών (αλλά πχ και για εμάς τους λογιστές); 

Απλά είχαμε μάθει όλα τα χρόνια να αναγράφουμε  στις ΑΠΥ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τα στοιχεία του πελάτη και ο λόγος ήταν  Η ΑΠΑΛΛΑΓΉ  ΦΗΜ.

Από την στιγμή που βάζεις ΦΗΜ, δεν χρειάζονται πλέον. 

22 ώρες πριν, monty είπε

Αν <50.000€  ΑΠΥ εως 20η επόμενου μηνα  ..Διαβίβαση  το λιγότερο min ==> "Ειδική Φόρμα Καταχώρησης" .και για τα Εξοδα

Αν >50.000€ ΑΠΥ εως 5 ημερων απο εκδοση .. Διαβίβαση min ==> Προγράμματα ( δλδ ΦΗΜ ) .. και για τα Εξοδα 

Στις 22/10/2021 στις 1:45 ΜΜ, monty είπε

Οι φημ στέλνουν μόνο Ζ.

Ναι !!! τελικά  οι ΦΗΜ ( δλδ φορολογικοι ΚΑΙ ταμειακές ) στέλνουν Ημερήσια Ζ στο esend .

Μεχρι αυτη την στιγμή :

α) Εχουμε στείλει Ζ (δλδ λιανική ) σε esend και 

β) Εχουμε στείλει Χονδρική σε Mydata  , Σωστά ?

Υπάρχει και κάτι αλλο .. που δεν εχω καταλαβει ,αλλά θα το δούμε σε λίγο  οταν εκδίδουμε ΑΛΠ με ERP

Ποια η διαφορά  στo esend του Κωδικού Παραστατικου (ΕΑΦΔΣΣ)  173 απο το 233 για τις ΑΛΠ ?

16 ώρες πριν, Saga1 είπε

Αν <50.000€  ΑΠΥ εως 20η επόμενου μηνα  ..Διαβίβαση  το λιγότερο min ==> "Ειδική Φόρμα Καταχώρησης" .και για τα Εξοδα

Αν >50.000€ ΑΠΥ εως 5 ημερων απο εκδοση .. Διαβίβαση min ==> Προγράμματα ( δλδ ΦΗΜ ) .. και για τα Εξοδα 

Από τα παραπάνω δεν καταλαβαίνω αν οι γιατροί (ή κι εμείς οι λογιστές) μπορούν να χρησιμοποιούν ταμειακή για την λιανική τους. 

Στις 24/10/2021 στις 1:04 ΜΜ, PETROMANOF είπε

από τι καταλαβαίνω κάποιοι έχουν αρχίσει να ασχολούνται πραγματικά με τα My data...εμεις έχουμε μεινει στο  : μιλήστε με τον τεχνικό σας κι ότι θέλει ας γίνει...

Στο ίδιο σημείο είμαι κι εγώ πάντως. 

Ax χαιρομαι που δεν είμαι η μόνη!

Ολους τους παρέπεμψα στους τεχνικούς τους , αλλά αναρωτιέμαι αν είναι κάτι άλλο που πρέπει να κάνω σα λογιστής!

Για αυτους με τη ταμειακή !

Οι άλλοι προμηθευτηκαν τιμολογιέρες οποτε και εκεί δε ξέρω τι πρέπει να κάνω (ελπίζω τπτ !)

1 ώρα πριν, DENNY είπε

Ax χαιρομαι που δεν είμαι η μόνη!

Ολους τους παρέπεμψα στους τεχνικούς τους , αλλά αναρωτιέμαι αν είναι κάτι άλλο που πρέπει να κάνω σα λογιστής!

Για αυτους με τη ταμειακή !

Οι άλλοι προμηθευτηκαν τιμολογιέρες οποτε και εκεί δε ξέρω τι πρέπει να κάνω (ελπίζω τπτ !)

Γυοωσα και τον άκρως κατατοπιστικο οδηγό από την αρχική σελίδα... 

Απο ότι κατάλαβα μόνο σε αυτούς που έχουν εμπορικό πρόγραμμα η οπυ θα εκδίδουμε μέσω ααδε, πρέπει να πάρεις το api. Οπότε στους άλλους δεν κάνουμε κάτι άλλο... 

Οσον αφορά τις Λιανικές :
Οσοι          ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σε ΦΗΜ , διαβιβάζουν  μέσω ΦΗΜ στο e_Send
                                                                                                     ( οι ΦΗΜ διαβιβαζουν τα "Ζ" μόνο)
Οσοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σε ΦΗΜ , διαβιβάζουν  μέσω ERP ή Παρόχου στο MyDATA 

Στην περίπτωση που μιά ΦΗΜ διαβιβάζει Χονδρικές και λιανικές μαζί, θα πρέπει να πείτε 
στον προγραμματιστή να κάνει ένα by pass και η ΦΗΜ να διαβιβάζει μόνο λιανικές, (που πάνε στο e_send)
οπότε απο το ERP θα φεύγουν μόνο οι χονδρικές απ'ευθείας στο MyDATA.   

1 ώρα πριν, Pacioli είπε

Οσον αφορά τις Λιανικές :
Οσοι          ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σε ΦΗΜ , διαβιβάζουν  μέσω ΦΗΜ στο e_Send
                                                                                                     ( οι ΦΗΜ διαβιβαζουν τα "Ζ" μόνο)
Οσοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σε ΦΗΜ , διαβιβάζουν  μέσω ERP ή Παρόχου στο MyDATA 

Στην περίπτωση που μιά ΦΗΜ διαβιβάζει Χονδρικές και λιανικές μαζί, θα πρέπει να πείτε 
στον προγραμματιστή να κάνει ένα by pass και η ΦΗΜ να διαβιβάζει μόνο λιανικές, (που πάνε στο e_send)
οπότε απο το ERP θα φεύγουν μόνο οι χονδρικές απ'ευθείας στο MyDATA.   

Δηλαδή αν κάποιος μη υπόχρεος χρησιμοποιήσει ταμειακή είναι λάθος. Γιατί τελευταία αρκετοί γιατροί με διαφορετικούς λογιστές κατέληξαν στην λύση τηε ταμειακής και δεν ξέρω πως να κινηθώ. 

40 λεπτά πριν, monty είπε

Δηλαδή αν κάποιος μη υπόχρεος χρησιμοποιήσει ταμειακή είναι λάθος. Γιατί τελευταία αρκετοί γιατροί με διαφορετικούς λογιστές κατέληξαν στην λύση τηε ταμειακής και δεν ξέρω πως να κινηθώ. 

Απο φοροτεχνικά δεν γνωρίζω..  οι γιατροί είναι υπόχρεοι σε ΦΗΜ ?
Αν          είναι υπόχρεοι πρέπει να εκδίδουν μέσω Ταμειακής ή ΦΗΜ 
Αν ΔΕΝ είναι υπόχρεοι πρέπει να εκδίδουν μέσω ERP ή Παρόχου.
Αν         είναι υπόχρεοι αλλα απαλλάσσονται ??
               προσωπικά υποθέτω ότι θα μπορούν να εκδίδουν μέσω Ταμειακής ή ΦΗΜ  (για Λιανικές)
Σε κάθε περίπτωση οι Χονδρικές μέσω ERP ή παρόχου.

ΦΗΜ στέλνουν Ζ η οποία συμπεριλαμβάνει αναλυτικά και την κάθε απόδειξη, απο τα διαβιβασθέντα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις αποδείξεις. Το e-send συλλέγει δεδομένα ανα απόδειξη και ανα Ζ. Οταν με το καλό τα λογιστικά προγράμματα θα αρχίσουν να αντλούν την πληροφορία αυτή απο το mydata θα υπάρξει η δυνατότητα καταχώρησης στο δικό μας πρόγραμμα είτε ανα απόδειξη μια μια είτε ημερήσιο σύνολο ανα Ζ ή σύνολο τον Ζ ανα μήνα μία έγγραφη. Αυτό έχει νά κάνει με τις δυνατότητες του λογιστικού προγράμματος. Η βασική πληροφορία για την ΑΑΔΕ θα είναι το esend και οχι η δική μας καταχώρηση.

ΦΗΜ εξ ορισμού υποχρεωτικό για λιανικές για όλους, με δυνατότητα απαλλαγής σε ελέυθερους επαγγελματίες και ορισμένους κλάδους με την προυπόθεση να αναγράφουν ονοματεπώνυμο και διευθυνση η κατα περίπτωση άλλα στοιχεία. Ιατροί κλπ αν επιθυμούν μπορούν να κάνουν χρήση ταμειακής όπως όλοι.

Αυτη την ιστορία με το esend δεν την εχω καταλάβει ,,, (ασχετα απο το ποιος μπορει και πως) 

δλδ

α) στελνουμε τις συνοψεις σε esend για οτι αφορα ΛΙΑΝΙΚΗ , 

β) Το esd στελνει σε Myd τα στοιχείa

γ) Το myd  μαρκαρει τα παραστατικά 

δ) Το myd στελνει τα μαρκαρισμένα παραστατικά σε Εκδοτη ? 

ε) Ο Εκδότης τσεκάρει οτι ολα αυτα είναι σωστά και δεν εχει ξεχαστει κα΄τι 

ζ) Ο ταλαιπωρος πλεον εκδότης  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ τα μαρκαρισμένα παραστατικά 

ΔΛδ τι  χαρακτηριζει ? , εσοδα πωλησεων λιανικης ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ , εχει αλλάξει κάτι ? (τι δεν καταλαβαίνω?)

η) Τα στέλνει ξανα "χαρακτηρισμένα" σε myd  , να τα δεί στα Ηλεκτρονικά Βιβλία ,και ξανα συμφωνία .

( δουλεια να έχουμε δλδ , σε αχρηστες διαδικασίες  )

Και ολα αυτα για ... εσοδα Λιανικής ,, φαντασου με τα εξοδα τι εχει να γίνει , Εδω τις  μυφ δεν μπορουσαμε να ανεβάζουμε στην ώρα τους ,,, 

1 ώρα πριν, Saga1 είπε

δ) Το myd στελενει τα μαρκαρισμένα παραστατικά σε Εκδοτη ? 

ε) Ο Εκδότης τσεκάρει οτι ολα αυτα είναι σωστά και δεν εχει ξεχαστει κα΄τι 

ζ) Ο ταλαιπωρος πλεον εκδότης  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ τα μαρκαρισμένα παραστατικά 

ΔΛδ τι τι χαρακτηριζει ? , εσοδα πωλησεων λιανικης ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ , εχει αλλάξει κάτι ?

η) Τα στέλνει ξανα "χαρακτηρισμένα" σε myd 

( δουλεια να έχουμε δλδ , σε αχρηστες διαδικασίες  )

Και ολα αυτα για ... εσοδα Λιανικής ,, φαντασου με τα εξοδα τι εχει να γίνει , Εδω τις  μυφ δεν μπορουσαμε να ανεβάζουμε στην ώρα τους ,,, 

δ) Το erp θα τα κατεβάζει τα παραστατικ΄ά  τοπικά (είτε αυτόματα είτε κατόπιν σχετικής εντολής του χρήστη)

Κατα τα άλλα είναι όπως τα λές... τζάμπα δουλειές και χρόνος  ... πας απο Ομόνοια - Σύνταγμα μέσω Θεσ/νίκης 
.."πιασ'ταυγό και κούρευτο"...

Ακριβω΄ς ,,και βεβαια ξεπηδούν περιπτώσεις απο το πουθενα και για το καθετί.  

πχ  Δεν μου "διαβίβασε" παραστατικό ΤΔΑ το erp , ήταν με μηδενική αξία , τρεχα να βρεις πως θα το δ..στείλεις.

Καλησπέρα.

Δουλευόμαστε μεταξύ μας?

Είναι ποτέ δυνατόν να δουλέψει αυτό το χάος?

Είναι δυνατόν να είναι έτοιμες οι επιχειρήσεις και οι λογιστές από 1/1/2022?

Είναι δυνατόν να αντέξει το τάξις τόσα δεδομένα, που πέφτει για 2 μέρες όταν ανεβαίνει ο ΕΝΦΙΑ?

Είναι προφανές ότι η πραγματικότητα θα οδηγήσει σε αναστολή, διορθώσεις και αλλαγές προθεσμιών.

Αυτή είναι η γνώμη μου.

Ευχαριστώ.

45 λεπτά πριν, HURRICANE33 είπε

Είναι προφανές ότι η πραγματικότητα θα οδηγήσει σε αναστολή, διορθώσεις και αλλαγές προθεσμιών.

Εγώ το βλέπω  για  απόσυρση και επανασχεδιασμό απο την αρχή.
Για να δουλέψει αυτό το έκτρωμα    χρειάζεται +/- 250.000 έμπειρους
λογιστές 
επιπλέον ,  και να είναι και "MyDATA ready"  για  να το στιρήξουν...
 που αυτή τη στιγμή έτσι και αλλιώς δεν διαθέτει η αγορά....

Δυστυχώς... δεν έχει μπει σε κάποιο γραφείο στοιχημάτων για το άν 
το MyDATA  θα δουλέψει με επιτυχία κατα την πρώτη του εφαρμογή στην Ελλάδα, ή αν 
θα αποσυρθεί.  

Θα ήμουν πολύ περίεργος να έβλεπα τι θα έλεγαν τα προγνωστικά 

Στις 30/10/2021 στις 3:04 ΜΜ, MXalit είπε

ΦΗΜ στέλνουν Ζ η οποία συμπεριλαμβάνει αναλυτικά και την κάθε απόδειξη, απο τα διαβιβασθέντα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις αποδείξεις. Το e-send συλλέγει δεδομένα ανα απόδειξη και ανα Ζ. Οταν με το καλό τα λογιστικά προγράμματα θα αρχίσουν να αντλούν την πληροφορία αυτή απο το mydata θα υπάρξει η δυνατότητα καταχώρησης στο δικό μας πρόγραμμα είτε ανα απόδειξη μια μια είτε ημερήσιο σύνολο ανα Ζ ή σύνολο τον Ζ ανα μήνα μία έγγραφη. Αυτό έχει νά κάνει με τις δυνατότητες του λογιστικού προγράμματος. Η βασική πληροφορία για την ΑΑΔΕ θα είναι το esend και οχι η δική μας καταχώρηση.

ΦΗΜ εξ ορισμού υποχρεωτικό για λιανικές για όλους, με δυνατότητα απαλλαγής σε ελέυθερους επαγγελματίες και ορισμένους κλάδους με την προυπόθεση να αναγράφουν ονοματεπώνυμο και διευθυνση η κατα περίπτωση άλλα στοιχεία. Ιατροί κλπ αν επιθυμούν μπορούν να κάνουν χρήση ταμειακής όπως όλοι.

Στο τελευταίο μπερδεύτηκα. 

Ο γιατρός μπορεί να χρησιμοποιεί ταμειακή ΜΌΝΟ αν αναγράφονται τα στοιχεία του πελάτη? 

31 λεπτά πριν, HURRICANE33 είπε

Καλημέρα. Τη διαβίβαση των φημ ποιος την κάνει?

Ο τεχνικός?

Ευχαριστώ.

Οι καινούργιες ΦΗΜ , απ'όσο ξέρω, - δεν είμαι τεχνικός φημ -  επικοινωνούν με ΑΑΔΕ, οπότε όταν λάβουν 
ένα σήμα απο ΑΑΔΕ, αρχίζουν και αποστέλουν τα Ζ μόνες τους.... αυτό τουλάχιστον με έχουν πληροφορήσει..