Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΑΝΤΩΝΗΣ89

Ερώτηση

Καλημέρα σας, 

Άν και έχω προβεί στο παρακάτω ερώτημα από 28/04/2021, δεν έχω λάβει απάντηση (λογικό λόγω των συγκυριών). Επειδή βλέπω όμως ότι δεν έχει "αναληφθεί" από την εταιρεία σας σαν ζήτημα (αν και 3 ερωτήματα μου μεταγενέστερα έχουν απαντηθεί σχετικά άμεσα και σας είμαι ευγνώμων), σας το παραθέτω εξ' αρχής αυτούσιο:

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Σε επιχείρηση (καφετέρια), όπου εργαζόμενοι με σύμβαση μερικής απασχόλησης εργάζονται με εβδομαδιαίο ή και 15νθημέρου πρόγραμμα εργασίας, θα πρέπει σε κάθε νέο πρόγραμμα εργασίας να προβαίνει και σε τροποποίηση της ατομικής σύμβασης εργασίας με αντίστοιχη υποβολή του εντύπου Ε9 ή μπορεί ο εργοδότης στην αρχική σύμβαση να αναφέρει όρο ότι "στα πλαίσια του διευθυντικού του δικαιώματος ο εργοδότης μπορεί να καταρτίζει πρόγραμμα εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης";

Εάν μπορεί, τότε υποβάλλει μόνο συμπληρωματικό πίνακα ωραρίου;

Εάν δεν μπορεί, τότε πέραν του συμπληρωματικού πίνακα και του Ε9, υποβάλλει και τροποποιητικό πίνακα αποδοχών (σ.σ. δεν αλλάζει το ωρομίσθιο, μόνο οι αποδοχές λόγω της αυξομείωσης των ωρών εργασίας).

π.χ. Μπουφετζής που θα προσληφθεί τώρα, στην πρόσληψη οι ώρες εργασίας θα είναι "ως επισυναπτόμενο αρχείο με πρόγραμμα εργασίας" (έστω δυο εβδομάδων):

Την πρώτη εβδομάδα θα εργαστεί 3 μέρες 11 ώρες (δηλαδή τις 3 αυτές μέρες δεν θα εργαστεί ίσες ώρες) και την δεύτερη εβδομάδα θα εργαστεί 5 μέρες 27 ώρες (πάλι με άνισες ώρες εργασίας ανά ημέρα). Όταν θα υποβληθεί νέο πρόγραμμα εργασίας για το επόμενο 15νθήμερο, θα πρέπει να γίνει και τροποποίηση της ατομικής σύμβασης εργασίας με υποβολή του Ε9 ή αν υπάρχει όρος στην σύμβαση δεν χρειάζεται;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας.

Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη στον "αναγνώστη" αν θεωρήθηκε η αρχική μου εισήγηση "επιθετική". Κατ' ουδένα τρόπο δεν θα ήθελα να εννοηθεί έτσι (σ.σ. ο γραπτώς λόγος). Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα ότι απευθυνόμαστε σε Ιδιωτική Επιχείρηση και ουδεμία απαίτηση έχουμε για "παντογνωσία". Σαφώς καθ' ύλην αρμόδια είναι η εκάστοτη υπηρεσία.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Σε ποια εταιρεία το έχεις στείλει αυτό το κείμενο;
 

Κάθησα και έγραψα ολόκληρη απάντηση στα ερωτήματα σου αλλά τα έσβησα, εσύ απευθύνεσαι σε κάποια ιδιωτική επιχείρηση. Στο forum  "άνθρωποι απευθύνονται σε ανθρώπους"

Πρέπει να διαβάσεις τους όρους χρήσης του site.

 

Με εκτίμηση

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Αξιότιμε spirosvii,

 

Εκ παραδρομής τέθηκε το ερώτημα στο forum και τις 2 φορές. Νόμιζα ότι είχε σταλεί στην ομάδα επίλυσης (συνδρομητική υπηρεσία), γι' αυτό απόρησα που δεν μου είχε εμφανιστεί μήνυμα ότι έχει έστω αναληφθεί. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να θίξω ή να προσβάλλω τόσο κάποιον συνάδελφο όσο και τους ανθρώπους του taxheaven. 

 

Προφανώς είναι λάθος μου και ζητώ συγνώμη.

 

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη!!!

 

Με εκτίμηση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...