Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑ


chris2962

Ερώτηση

Καλησπέρα σας

Εργαζόμενος από 1/1/18 ως υπάλληλος γραφείου, έπειτα από περίεργες συμπεριφορές μηνών, όπως, αφαίρεση καθηκόντων, εσωστρέφεια, και άλλες ανάλογες συμπεριφορές που παρέπεμπαν σε επιθυμία λήξης της συνεργασίας μας, ξαφνικά μου ανακοινώνεται στις 9/4/21 οτι θα με βάλουν σε αναστολή από 2/4/21 για να γλυτώσουν από δώρο πασχα και ασφαλιστικές εισφορές ( η επιχείρηση δεν έχει υποχρεωθεί από τα μετρά σε παύση, άλλα είναι πληττόμενη).

Την τρίτη 4/5/21 λαμβάνω sms οτι παρατείνεται η αναστολή μου για άλλες 15 ήμερες, και μετά από 3 μέρες τους κάλω τηλεφωνικά για να ενημερωθώ την διάρκεια, και αν σκοπεύουν να παρατείνουν εως τέλος του μηνά  ώστε να γνωρίζω τι προθέσεις, εκείνοι μου απαντούν ότι από ότι έχουν ενημερωθεί, ο ΚΑΔ της επιχείρησης μάλλον δεν θα επιτρέπεται να συνεχίσει με αναστολές εργαζομένων για τον ΜΑΙΟ και ότι ίσως τελικά την δεύτερα 10/5/21 θα με καλέσουν να παραστώ στα καθήκοντα μου.

Σήμερα λαμβάνω sms πάλι στο οποίο αναφέρουν ''ΕΛΗΞΕ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΑΜΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΜΥΝ. ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.

Ποια είναι η υποχρέωση μου ως εργαζόμενος  έναντι αυτού του κείμενου, μπορούν να πχ να με δηλώσουν ως αδικαιολόγητη αποχή και να δηλώσουν οικειοθελή αποχώρηση ?

Επίσης τι έπρεπε να μου καταβάλλει η επιχείρηση για τον μηνα ΑΠΡΙΛΙΟ που βρισκόμουν σε αναστολή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Πέρασα τα ίδια, πιθανότατα θέλει να εκβιάσει παραίτηση. Το καλό είναι πως έχεις τα sms. Προτείνω να στείλεις και mail σου που να επαναλαμβάνεις τις οδηγίες τους και να δηλώνεις πως δεν ζήτησες άδεια και πως βρίσκεσαι στην διάθεση της επιχείρησης προκειμένου να ασκήσεις τα συμφωνηθέντα καθήκοντα και εργασίες. Ιδανικά θα ζητούσες γνώμη και από Επιθεώρηση Εργασίας, καθώς και από το Σωματείο σου. Εφόσον βρισκόσουν σε αναστολή μόνο τον Απρίλιο, δεν σου οφείλει μισθό. Σου οφείλει αναλογία Δ.Π. για τους 3 μήνες που σε απασχόλησε στο έτος. Επιβεβαίωσες φαντάζομαι την αναστολή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Για το διάστημα της αναστολής η επιχείρηση δεν πληρώνει κάτι. Θα λάβεις τα 534 από το κράτος.

Δεν βρίσκω κάτι κακό στο γεγονός οτι σου είπαν να μην πας για εργασία, ειδικά αν η επιχείρηση όντος αντιμετωπίζει πρόβλημα. Πράγματι οι περισσότερες από τις πληττόμενες δεν έχουν δικαιωμα να θέσουν σε αναστολή εργαζόμενους για τον μήνα Μάιο.

Οπότε αν δεν έχουν δουλειά, να πας να κάνεις τι ? είναι προς τιμήν τους που σε πληρώνουν ενώ δεν πας για εργασία και ελπίζω να μην κρύβεται πίσω από αυτό μια οικειοθελής αποχώρηση, που προσωπικά το βλέπω δύσκολο. Αν είναι να σε βγάλουν σε οικειοθελής θα πρέπει πρώτα να σου κοινοποιήσουν με δικαστικό επιμελητή εξώδικό που να σε καλεί να προσέλθεις για εργασία.. άρα αν σου κοινοποιηθεί θα επιστρέψεις, άρα δεν υφίσταται οικειοθελής αποχώρηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...