Jump to content
 • 0

ΣυνΕργασία και Δώρο Χριστουγέννων


vctsikis
 Share

Question

Καλησπέρα σας συνάδελφοι

Επειδή διάβασα το πρόσφατο δελτίο τύπου του Βρούτση, σχετικά με την καταβολή απευθείας από το κράτος του Δώρου Χρ. για εργαζόμενους που έχουν  ενταχθεί σε Αναστολή ή Συνεργασία, μου γεννήιηκε η εξής απορία:

Για την αναστολή το καταλαβαίνω, αλλά για το προσωπικό που έχει ενταχθεί στο ΣυνΕργασία δεν έχω καταλλάβει τίποτα...

Τι εννοεί ο ποιητής;;;

Αν δεν κάνω λάθος αν κάποιος εργαζόμενος είναι σε Συνεργασία (και για όποιο διάστημα από Ιούνιο που ξεκίνησε η Συνεργασία και μετά), δεν προκύπτει κάποια αλλαγή ως  προς τον υπολογισμό του Δ.Χρ. από τον εργοδότη (δηλ. το Δ.Χρ θα υπολογιστεί ως να ήταν σε κανονική εργασία). Η επιδότηση που αναφέρει ο Βρούτσης, τι μπορεί να είναι, αφού από τον εργοδότη λαμβάνει το δώρο στο 100%???

Αν ξέρει κανείς, ας μας πει τι γίνεται, καθότι η καταβολή του δώρου πλησιάζει....

 

 

Link to comment
Share on other sites

10 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

   Ο εργοδότης πληρώνει δώρο Χριστουγέννων αναλογικα βάση του μισθού συνεργασίας σε σχεση με τους μήνες συνεργασίας. Λογικά το κράτος θα πληρώσει δ. Χ αναλογικά για την διαφορά του 60% του μισθου που επιδοτουσε

τον εργαζόμενο για τους μήνες της συνεργασίας 

 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Κάτι δεν κολλάει....

Αν είναι αναλογία, με ποιόν τρόπο θα γίνει ο υπολογισμός?

25 ημ. Δώρου από τον εργοδότη, αλλά με μισό μισθό (περίπτωση συνεργασίας με 50% απασχόληση)?

???

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Περί Αναστολής:

Για την Αναστολή είναι ξεκάθαρο, αν αρκεστούμε στο δελτίο τύπου του Βρούτση (ΚΥΑ δεν έχει εκδοθεί ακόμα). Απλά ο εργοδότης δεν λαμβάνει την περίοδο της αναστολής υπόψη για τον υπολογισμό του δώρου (δηλ. αφαιρεί το διάστημα της αναστολής και υπολογίζει την αναλογία για τις ημέρες εργασίας μόνο).

Επίσης σε χοντρές γραμμές, το κράτος θα καταβάλει την αναλογία απευθείας στους εργαζόμενους (με ποιον ακριβώς τρόπο δεν ξέρουμε, όμως υποθέτουμε από τα συμφραζόμενα, ότι για διάστημα αναστολών ΜΑΙΟ - ΟΚΤ είναι {534/8}*μήνες αναστολής + ΝΟΕ - ΔΕΚ είναι {800/8}*μήνες αναστολής).....

 

Περί Συνεργασίας:....

Το ερώτημα παραμένει για την ΣυνΕργασία και ο καιρός καταβολής πλησιάζει επικίνδυνα.....

 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Διάβασα το παρακάτω και μου έχουν φύγει τα μαλλιά....

Τι θα γίνει τελικά με το Δ.Χριστουγέννων όσων είναι σε Συνεργασία και τι ακριβώς θα καταβάλει ο εργοδότης και τί το κράτος?????

 

Ρε οι άνθρωποι του Υπουργείου είναι τρελοί λέμε... 

αν γνωρίζει κάποιος ας μας δώσει τα φώτα του SOS (doctor Help!!!!!)

 

https://www.news247.gr/koinonia/doro-christoygennon-o-tropos-katavolis-ti-ischyei-gia-osoys-einai-se-anastoli.9074782.html

"3. α) Στην περίπτωση κατά την οποία οι εργαζόμενοι εντάχθηκαν στο Μηχανισμό Ενίσχυσης της Απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», το ποσό εκ του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής στον εν λόγω Μηχανισμό και βαρύνει τους εργοδότες, καταβάλλεται από αυτούς κατά το χρόνο που ορίζεται στην υπ' αρ.19040/7.12.1981 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β΄ 742).

β) Για την ίδια κατηγορία εργαζομένων, το ποσό εκ του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής στον εν λόγω Μηχανισμό και βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καταβάλλεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων-εργαζομένων ως εξής: βα. για το έως την 30ή.11.2020 διάστημα υπαγωγής, η καταβολή πραγματοποιείται έως την 21η.12.2020, ββ. για το διάστημα υπαγωγής από 1.12.2020 έως 31.12.2020, η καταβολή πραγματοποιείται έως την 31η.1.2021. Η αναλογία της παρούσας υποπαραγράφου υπολογίζεται επί του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας του αντίστοιχου διαστήματος."

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Λογικά θα πληρώσουν 21/12 το δώρο που αναλογεί μέχρι 30/11 με βάση τις υποβολές που έγιναν στο Εργάνη (Α & Β ΦΑΣΗ) για κάθε ένα εργαζόμενο και 31/1 για τον Δεκέμβριο.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

βοήθεια, help, sos ............ το λέει σε όποια γλώσσα μπορώ γιατί η προθεσμία καταβολής του δώρου πλησιάζει και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με το ΣυνΕργασία... (αλήθεια το όνομα του προγράμματος συνεργασία, ποιος το εμπνεύστηκε;;; λογιστής πάντως αποκλειεται!!!!!)

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Καλησπέρα

σύμφωνα με αυτά που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα θα δημοσιευτεί  ΚΥΑ που θα ορίζει το πως και το τι & μετά μια  εγκύκλιος του ΕΦΚΑ θα ορίζει πως θα στείλουμε ΑΠΔ . Πρέπει δλδ να βγάλουμε τα αναλογούντα ποσά  ΕΡΓΟΔΌΤΗ,  να τα καταβάλουμε και μετά , μόλις προσαρμοστούν τα συστήματά μας σύμφωνα με αυτά που θα αποφασίσουν , θα τα τρέξουμε ξανά (εκτίμηση μου καλό Γενάρη), για διορθώσεις & ΑΠΔ  (Διπλή δουλειά) 

Εγώ έκανα ένα απλό αρχείο υπολογισμού , εάν βοηθάει κάποιον , για αναστολές & συνεργασία κ.λ.π

δεν έχει κωδικό κλειδώματος

Συμπληρώνουμε μόνο τα μπλε κελιά
Τα αποτελέσματα στα γκρι κελιά -ΗΜΕΡΕΣ ΔΩΡΟΥ & αποδοχές δώρου

επίσης και εδώ παρέχει καλή βοήθεια : https://www.ergasiaka-gr.net/2020/10/online-upologismos-dorou-xristougennon-me-anastoli-sumbasis-kai-syn-ergasia/

ΔΧ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ -ΑΡΧΕΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ.xlsx

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...