Jump to content
  • 0

Αναδρομικά κληρονόμων

Παυλάκης

Question

Γνωρίζει κανείς αν έχει ανοίξει η πλατφόρμα δήλωσης των κληρονόμων για αιτήσεις υποβολής αναδρομικών θανόντων συγγενών τους? 

Αν ναι, παρακαλώ κοινοποιήστε το link καθώς & αν γνωρίζετε τις προθεσμίες υποβολής.

Ευχαριστώ,

Recommended Posts

• 0

https://apps.ika.gr/clhierretamount/ είναι το link. Εμένα μου εμφάνισε λάθη σε στοιχεία αιτουντος και στην ταυτοποίηση στοιχείων του θανόντα. Πόλύ προσοχή σε όλα τα στοιχεία αν τα εμφανίζει το σύστημα σωστά.

• 0
9 λεπτά πριν, MariaAdamopoulou είπε

https://apps.ika.gr/clhierretamount/ είναι το link. Εμένα μου εμφάνισε λάθη σε στοιχεία αιτουντος και στην ταυτοποίηση στοιχείων του θανόντα. Πόλύ προσοχή σε όλα τα στοιχεία αν τα εμφανίζει το σύστημα σωστά.

Εμένα δεν βρίσκει τον θανόντα παρόλο που τα στοιχεία είναι διπλοτσεκαρισμένα... θα παιδευόμαστε πάλι

• 0

ΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΗΡΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΝΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ 2 ΕΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ ,ΓΙΝΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3?

Η ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ?

• 0

Σε περίπτωση που δεν έχουμε όλα τα πιστοποιητικά και πρέπει να υποβάλλουμε οριστικά την δήλωση, θα μπορούμε μετά από την οριστική υποβολή της να τα επισυνάψουμε; Και να ρωτήσω αν έτυχε σε κάποιον να του ανοίξει μετά την ταυτοποίηση του αμκα και του αφμ καρτέλα στοιχείων κενή και χωρίς να έχει την δυνατότητα να την συμπληρώσει;

• 0
3 ώρες πριν, dodos είπε

ΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΗΡΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΝΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ 2 ΕΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ ,ΓΙΝΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3?

Η ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ?

Από όσα έχω διαβάσει και αν καταλαβαίνω σωστά, κάθε ενήλικος κληρονόμος πρέπει να κάνει αίτηση. Όπως και σε αυτό και στα άλλα άρθρα λένε πάνω κάτω τα ίδια.  http://www.enikonomia.gr/my-money/241105,anadromika-klironomon-pos-ginetai-i-aitisi-vima-vima-i-diadikasia.html

• 0

Καλησπέρα σε όλους.

Έθεσα την παρακάτω ερώτηση στο γνωστό mail. Δεν ξέρω αν έχει απασχολήσει κάποιον άλλο η ίδια απορία, κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Αν λάβω απάντηση θα ενημερώσω.

Καλησπέρα σας.

Μέχρι τώρα οι οδηγίες για την περίπτωση ύπαρξης διαθήκης μας απαλλάσσουν από την υποχρέωση υποβολής πιστοποιητικού πλησιεστέρων συγγενών και αναγραφή τους κατά την αίτηση.

Όμως οι δημοσιευμένες διαθήκες (που οταν έγιναν δεν υπήρχε πρόβλεψη μελλοντικού χρηματικού ποσού) αφορούν συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία, όπως ακίνητα, οχήματα κλπ. Δηλαδή παρά το ότι υπάρχει διαθήκη, τα χρήματα των αναδρομικών αφορούν τους εξ αδιαθέτου κληρονόμους ως σαν να μην υπήρχε διαθήκη, εφόσον αυτή που υπάρχει δεν αναφέρει τα συγκεκριμένα ποσά των αναδρομικών.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ποια θα είναι η συνέχεια μετά την αρχική οριστική αίτηση που κάνουμε επιλέγοντας το ΝΑΙ στο ερώτημα περί ύπαρξης διαθήκης, όπου έχουμε επισυνάψει μόνο πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομιάς ; 

Συγκεκριμένα έχουν ήδη υποβληθεί ως οριστικές τρεις τέτοιες αιτήσεις, οι παρακάτω :

1. xxxxxxxxxxx / 05.12.20
  2. xxxxxxxxxxx / 02.12.20
  3. xxxxxxxxxxx / 05.12.20

Ευχαριστώ.

• 0

καλή σας ημέρα

σε περίπτωση που υπάρχει αποποίηση από τα τέκνα, στα πεδία "σύμφωνα με το διαθέσιμο Πιστοποιητικό Πλησιέστερων Συγγενών" δεν θα γραφούν τα τέκνα που αποποιήθηκαν?

• 0
Στις 9/12/2020 στις 11:46 ΠΜ, lami είπε

καλή σας ημέρα

σε περίπτωση που υπάρχει αποποίηση από τα τέκνα, στα πεδία "σύμφωνα με το διαθέσιμο Πιστοποιητικό Πλησιέστερων Συγγενών" δεν θα γραφούν τα τέκνα που αποποιήθηκαν?

κανείς?

• 0
5 ώρες πριν, picos είπε

Αλλη απορια

αν υπαρχει διαθηκη και δεν εχει δημοσιευτει ακομα τι κανουμε ? Με ποιον τροπο προχωραμε?

Κάνουμε μόνο με τους εξ αδιαθέτου κληρονόμους , θέτοντας την ένδειξη: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΗΚΗ

• 0

Αν δεν έχεις κάνει καθόλου  αίτηση  ναι πάει τελείωσε  .

Όσή έχουν υποβάλει  έχουν διορία να υποβάλουν τα δικαιολογητικά  .

Αν δεν έχει μπει ποτέ στην εφαρμογή  υπάρχει πρόβλημα  .

Δεν έχω δει κάτι άλλο. Διάβασε  τις οδηγίες και ψάξε Μήπως βρεις  καμία παράταση  .δεν έχει πάρει κατο το μάτι μου.

• 0
15 ώρες πριν, HURRICANE33 είπε

Δεν έκανες καθόλου αίτηση?

14 ώρες πριν, 125883623 είπε

Δεν έχω δει κάτι άλλο. Διάβασε  τις οδηγίες και ψάξε Μήπως βρεις  καμία παράταση  .δεν έχει πάρει κατο το μάτι μου.

Καλημέρα. Ναι , δεν έκανα καθόλου αίτηση . Δε μου πέρασε από το μυαλό για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Θα τον στείλω στο εφκα να δω τι θα του πουν. 

Σας ευχαριστώ, Καλό σ/κ