Προς το περιεχόμενο
  • 0

Μη δήλωση στοιχείων εκμισθωτή σε υπεύθυνη δήλωση εργαζόμενου


free

Ερώτηση

Συνάδελφοι καλημέρα. Εκ παραδρομής στην υπεύθυνη δήλωση ενός εργαζόμενου για την αποζημίωση ειδικού σκοπού δεν δηλώθηκε ότι μισθώνει κύρια κατοικία.  Ο ιδιοκτήτης για να υποβάλλει τη δήλωση μίσθωσης  covid του ζήτησε την υπεύθυνη δήλωση όπου φυσικά είδε ότι δεν έχει δηλωθεί η μίσθωση και τα στοιχεία του εκμισθωτή με συνέπεια να αρνείται να την υποβάλει και επίσης ζητάει να του επιστραφούν και οι μειώσεις των μηνών που δεν έλαβε.  Ο εργαζόμενος με το δίκιο του τα ζητάει από εμένα. Τι μπορώ να κάνω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

νομίζω ότι θεραπεύεται με την δήλωση covid.

και πείτε του ,θα κάνουμε αποδοχή της covid.  θα σου δώσουμε αντίγραφο της δήλωσης αναστολής και υ/δ εκ παραδρομής δεν συμπεριλήφθηκε σε αυτή ο εκμισθωτής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Και γω αυτό έχω καταλάβει  

Οδηγίες χρήσης για την υποβολή Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας και Δήλωσης Covid


https://www.taxheaven.gr/news/49331/odhgies-xrhshs-gia-thn-ypobolh-stoixeiwn-misowshs-akinhths-perioysias-kai-dhlwshs-covid#


Επισημαίνεται ότι: Όσοι εκμισθωτές οφείλουν να υποβάλουν δήλωση Covid (ενότητα 4) και είτε δεν έχουν υποβάλει «Δήλωση Πληροφοριακών

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ειδικά για τις υποχρεώσεις και τις προθεσμίες δήλωσης που αφορούν τη μείωση

μισθωμάτων λόγω κορωνοϊού, δείτε παρακάτω την Ενότητα 7: Υποχρέωση υποβολής «Δήλωσης Covid»

4

Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» είτε αυτή δεν είναι επικαιροποιημένη, η «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης

Περιουσίας» θα πρέπει να προηγηθεί της δήλωσης Covid, δηλαδή θα πρέπει να υποβληθεί πριν την 22α/6/2020 και, για τυχόν μεταγενέστερη

μείωση σε επόμενους μήνες, πριν την 20η

ημέρα του μήνα που αφορά η μείωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Συνάδελφε κατ' αρχήν ευχαριστώ. Του έχουμε δώσει και τη δήλωση αναστολής. Για υ/δ δεν του είπαμε. Δυστυχώς απ΄ ότι έχω καταλάβει πιστεύω πως πάει να εκμεταλλευτεί το λάθος και να εισπράξει ολόκληρα τα ενοίκια. Συνέχεια αναφέρει ότι ο λογιστής του  είπε πως για να υποβάλειτη δήλωση μίσθωσης covid απαιτείτε πρώτα ο εργαζόμενος να έχει δηλώσει το μίσθωμα στην υπεύθυνη δήλωση, διαφορετικά είναι παράνομη η δήλωση. Και δεν δέχεται να μιλήσουμε με τον λογιστή. Λέει πως δεν χρειάζεται να τον ενοχλήσουμε, είναι ξεκάθαρο το θέμα. Και δυστυχώς τα ενοίκια είναι 4 από Μάρτιο έως Ιούνιο. Πρόκειτε για εργαζόμενου εστιατορίου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

 δεν στα λέει  καλά.πρωτα έκανε αίτηση  ο εργοδότης  και μετά ο υπάλληλος  .

Αλλά και πάλι τώρα είπαν να τα ξανα δηλώσουμε  όπως αναφέρει  το παραπάνω  link.

Όλα τα άλλα να χαμε να λέγαμε για να χουνε  να πούμε. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Δεν ξέρω συνάδελφε αν μου τα λέει καλά. Το βλέπει ότι στη δήλωση αναστολής του εργοδότη περιλαμβάνετε ο συγκεκριμένος εργαζόμενος. Αυτός όμως υποστηρίζει μέσω του λογιστή του ότι για να δικαιούται ο εργαζόμενος την μείωση ώστε να υποβάλει και αυτός δήλωση μισθώματος covid έπρεπε ο εργαζόμενος να είχε συμπεριλάβει στην υπεύθυνη δήλωση τα στοιχεία του μισθίου και του εκμισθωτή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
31 λεπτά πριν, free είπε

Δεν ξέρω συνάδελφε αν μου τα λέει καλά. Το βλέπει ότι στη δήλωση αναστολής του εργοδότη περιλαμβάνετε ο συγκεκριμένος εργαζόμενος. Αυτός όμως υποστηρίζει μέσω του λογιστή του ότι για να δικαιούται ο εργαζόμενος την μείωση ώστε να υποβάλει και αυτός δήλωση μισθώματος covid έπρεπε ο εργαζόμενος να είχε συμπεριλάβει στην υπεύθυνη δήλωση τα στοιχεία του μισθίου και του εκμισθωτή.

H δήλωση covid ,δεν νομίζω για να υποβληθεί ότι απαιτεί την αναγραφή του εκμισθωτή στην δήλωση αναστολής.

σε τυχόν έλεγχο που θα τον καλέσουν ,θα έχει την υ/δ.+ το Ε2.

για προσπάθησε με το εργάνη κανά τηλέφωνο ,μην τυχόν και ανοίξουν την δήλωση.

δοκίμασες δεν σε αφήνει για ορθή υποβολή?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Δυστυχώς παιδιά ο ιδιοκτήτης είναι ανένδοτος. Μόλις ξαναμίλησε μαζί του ο εργαζόμενος και δεν δέχεται ούτε την αναστολή του εργοδότη ούτε υ/δ  ότι εκ  παραδρομής δεν συμπεριλήφθηκαν τα στοιχεία του εκμισθωτή. Δεν ξέρω τι να πω.

Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να επικοινωνήσω με καμία υπηρεσία. Όλες οι γραμμές μιλάνε. Από Δευτέρα προσπαθώ συνέχεια αλλά τίποτε. Μόνο με επιθεώρηση εργασίας μίλησα, που είπαν ότι δεν είναι δικό τους θέμα. Είναι θέμα του υπ. Οικονομικών. Εμείς απλώς την σελίδα τους φιλοξενούμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Οκ τι να λέμε τώρα απλά ...

Νόμος 4683/2020 Κύρωση της από 20.3.2020 Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης» (Α΄ 68) και άλλες διατάξεις

 

Άρθρο δεύτερο
Μείωση μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων και μισθώσεων κύριας κατοικίας

1. Ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης, για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων. Τέλος χαρτοσήμου και ΦΠΑ κατά περίπτωση υπολογίζονται εκ νέου και επιβάλλονται επί του μισθώματος που προκύπτει από την ανωτέρω μερική καταβολή. Η μερική μη καταβολή του μισθώματος του πρώτου εδαφίου δεν γεννά δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης εις βάρος του μισθωτή ούτε οποιαδήποτε άλλη αστική αξίωση. Τα οριζόμενα στα προηγούμενα εδάφια ισχύουν και για την περίπτωση μισθωτών στους οποίους έχει παραχωρηθεί έναντι μισθώματος η χρήση πράγματος, κινητού ή ακινήτου, ή και των δύο μαζί, που προορίζεται αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση, στο πλαίσιο χρηματοδοτικής μίσθωσης, και αφορά σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19.
 

Νόμος 4684/2020 Κύρωση της από 30.3.2020 Π.Ν.Π. «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (Α΄ 75) και άλλες διατάξεις.

Άρθρο 3.

Μείωση μισθώματος για μισθώσεις εξαρτημένων μελών - φοιτητών υπό όρους

1. Η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παρ. 1 και 3 του άρθρου δεύτερου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχόμενου (Α΄ 68), όπως κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α΄ 83), ισχύει και για τις συμβάσεις μίσθωσης ακινήτων για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών τέκνου – εξαρτώμενου μέλους, το οποίο φοιτά σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας του, εφόσον ένας τουλάχιστον γονέας είναι εργαζόμενος σε επιχείρηση της παρ. 1 ή της παρ. 3 του ως άνω άρθρου, και του οποίου έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας λόγω των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τηρουμένων και των λοιπών προϋποθέσεων του ίδιου άρθρου.

 

https://www.taxheaven.gr/news/48733/dynatothta-gia-neessymplhrwmatikes-dhlwseis-kai-oroes-epanalhpseis-epixeirhsewn-ergodotwn-kai-ergazomenwn-eidikwn-periptwsewn-kai-eidikwn-kathgoriwn-kai-diadikasia-katabolhs-ths-apozhmiwshs-eidikoy-skopoy-twn-800-eyrw

"...Γ. Επιχειρήσεις –εργοδότες για τη δήλωση μισθώματος μηνός Απριλίου 2020
 
Οι επιχειρήσεις –εργοδότες μπορούν να προβούν σε νέες/συμπληρωματικές δηλώσεις για τη δήλωση του μισθώματος για τον μήνα Απρίλιο 2020, εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος όπως αυτό ορίζεται στο κεφάλαιο ΙΙΙ του χρονοδιαγράμματος που 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Δυστυχώς βρέθηκε κι' άλλος που δεν έχει δηλώσει τα στοιχεία του εκμισθωτή. Μάλιστα δεν ήξερε ότι δικαιούται έκπτωση ενοικίου. Και εξηγούμε. Ήρθε το μεσημέρι ένας πελάτης να του υποβάλλω τη δήλωση Ε1.  Είναι πολ. Μηχανικός  και η γυναίκα του ήταν σε αναστολή εργασίας. Είχαν μείνει στην αρχική διάταξη ότι για να δικαιούσαι την έκπτωση πρέπει το μισθωτήριο να είναι στο όνομά σου.  Επειδή το μισθωτήριο ήταν στο όνομά του και όχι στης συζύγου, όταν υπέβαλλαν την υ/δ της συζύγου δεν δήλωσαν στοιχεία μισθώματος. Δεν ήξεραν ότι το μέτρο επεκτάθηκε και στον/στην σύζυγο, οπότε δεν μπήκαν στον κόπο να ζητήσουν καν έκπτωση από τον ιδιοκτήτη.

Νομίζω τέτοιες περιπτώσεις θα δούμε αρκτές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Μίσώ γιατί  χανόμαστε  τζάμπα  .

Εγώ αυτό που έχω καταλάβει  πάρε δεύτερη  γνώμη είναι η έξεις  .Η διάβασε  την απόφαση δεν έχω προλάβει να την μελετήσω  .

Είναι το έξεις  ξεχνάμε εργάνη και πάμε τώρα στην ααδε δηλώνουμε  την μείωση  των μισθωμάτων  λογο χόμπιτ και τέλος.

Με απλά ελληνικά  μπαίνει ο ιδιοκτήτης  μέσα στο taxisnet  πάει στο μισθωτήρια  και κλικαρει δίπλα στο μισθωτήριο  που έχει γινει η μειωσεη και μπαίνει  μέσα επιλέξει  μια από τις τέσσερεις  επιλογές  και αναλογα  τον μήνα μήνες  δηλώνει αρχικό μίσθωμα  και τι τέλίκα εισέπραξε  .

Όλα τα άλλα δεν έχουν σχέση με την μείωση ενοικίου  και με το όφελος που θα έχει από την έξεις μείωση  η μειώσεις  .

Γι αυτό μην σκας απλά τρέξε να τα κάνεις  αν έχεις για τους πελάτες  σου.

Εγώ αυτό έχω καταλάβει  ότι ισχύει  ..εσύ τι πιστεύεις;

https://www.taxheaven.gr/news/49326/h-apofash-gia-th-dhlwsh-twn-idiokthtwn-twn-opoiwn-to-enoikio-meiwohke-ews-2262020-kai-gia-toys-neoys-kanones-sta-misowthria

Το άρθρο  5 διάβασε. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Δεν θα σου πω τι πιστεύω αλλά τι κάνω. Αν πελάτης μου είναι ο ιδιοκτήτης και ο μισθωτής του είναι εργαζόμενος που ήταν σε αναστολή τότε θα κάνω δήλωση μισθώματος covid.

Το πρόβλημα υπάρχει όταν ο πελάτης σου είναι ο μισθωτός και ο ιδιοκτήτης του δεν δέχεται να κάνει τη δήλωση μισθώματος covid πατώντας στο λάθος ότι ο μισθωτής στην υ/δ δεν δήλωσε τα στοιχεία του μισθώματος και του εκμισθωτή ως όφειλε, και απαιτεί την καταβολή ολόκληρων των μισθωμάτων.  Εκεί δεν μπορείς να κάνεις τίποτε,  όταν μάλιστα ο ανωτέρω ιδιοκτήτης για την συγκεκριμένη περίπτωση που συζητάμε είναι ανένδοτος.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
14 λεπτά πριν, free είπε

Δεν θα σου πω τι πιστεύω αλλά τι κάνω. Αν πελάτης μου είναι ο ιδιοκτήτης και ο μισθωτής του είναι εργαζόμενος που ήταν σε αναστολή τότε θα κάνω δήλωση μισθώματος covid.

Το πρόβλημα υπάρχει όταν ο πελάτης σου είναι ο μισθωτός και ο ιδιοκτήτης του δεν δέχεται να κάνει τη δήλωση μισθώματος covid πατώντας στο λάθος ότι ο μισθωτής στην υ/δ δεν δήλωσε τα στοιχεία του μισθώματος και του εκμισθωτή ως όφειλε, και απαιτεί την καταβολή ολόκληρων των μισθωμάτων.  Εκεί δεν μπορείς να κάνεις τίποτε,  όταν μάλιστα ο ανωτέρω ιδιοκτήτης για την συγκεκριμένη περίπτωση που συζητάμε είναι ανένδοτος.  

περίμενε μάλλον θα το ξανανοίξουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Ωραία  .

Τότε πάμε ένα ένα.

Η μειωση του ενοικίου  είναι δυνητική  η υποχρεωτική  ;

Απαιτεί  αίτηση  στην εργάνη  ;

Οκ δεκτόν. Εγώ σε αυτό έχω μια ένσταση  αλλα  οκ μην το μπλέξουμε  για να συνεχιστεί  η συζήτηση  .

Ο μίσθωτης  δεν καταβάλει  όλο το ένοικιο. 

Πώς θα κινηθε ο ιδιοκτήτης  ;

Η θα το  κάνει γαργάρα  η θα μπει να δηλώσει  την μειώση  και τελος. 

Βέβαια τον έχω ικανο  να έχει μπει να δήλωση  την μείωση  και να θέλει και όλο το ένοικιο. 

Αν δεν το κάνει γαργάρα  τοτε θα κινηθεί   δικαστικος. 

Στο δικαστήριο  τι πιστεύεις  ότι θα γίνει  ;

Και πάμε και το τέλευτεο  ,ξανά ανοίγει  και κάνει την αίτηση  .τι πιστεύεις  ότι θα γίνει μετα; θα την δεχτεί  την μείωση;;;

Στην τελική  δεν δέχεται  κατι  που δεν του δημιουργεί σοβαρό  πρόβλημα  Αφού αυτά που χάνει  θα τα συμψηφιση  μετά.( του δημιουργεί   ομωε τώρα πρόβλημα  στο cash  flow του) 

Μήπως θέλει να τον διώξει  και τσάμπα τα λέμε όλα αυτά  .

Αν θέλει να τον διώξει  ένας άντε δύο είναι οι τρόποι  .

Μην κρύβεται  πίσω από τα διαδικαστικά  .

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

και γενικά αν φτάσουν στα δικαστήρια ισχύουν αυτά 

 

Νέα απόφαση  μισθωτήριων. 
 
 
 

 
 
Μίσθωση κατοικίας: Τι πρέπει να προσέξει ο μισθωτής-ενοικιαστής όταν υπογράφει το ιδιωτικό συμφωνητικό μισθώσεως

 https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/41459
 
https://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/582 Ν 4242/2014 ΑΡΘΡΟ 13 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 
 
Τα άρθρα 60 και 61 του π.δ. 34/1995 καταργούνται. Ειδικά σε περίπτωση καταγγελίας από τον εκμισθωτή μέχρι 31.8.2014 μίσθωσης η οποία πρόκειται να λήξει μέχρι 31.8.2014 λόγω συμπλήρωσης της δωδεκαετούς διάρκειας σύμφωνα με το άρθρο 5 του π.δ. 34/1995 ή μίσθωσης που έληξε ήδη για τον ίδιο λόγο αλλά δεν έχουν παρέλθει μέχρι τις 31.8.2014 εννέα (9) μήνες από τη λήξη της ή μίσθωσης που τελεί υπό τετραετή παράταση σύμφωνα με την περίπτωση δ' του άρθρου 61 του π.δ. 34/ 1995, ο εκμισθωτής οφείλει στον μισθωτή ως αποζημίωση ποσό ίσο με το καταβαλλόμενο κατά το χρόνο λήξης της μίσθωσης έξι (6) μηνών.
 

ΔΕΔ Αθήνας αρ. απόφ. 3317/2018 Ποινική ρήτρα λόγω πρόωρης λύσης ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης δηλώνεται στους κωδικούς 781 - 782

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/29238
 

 

 
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 34
Κωδικοποίηση διατάξεων νόμων περί εμπορικών μισθώσεων.
 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Συνάδελφε 125883623 καταρχήν ευχαριστώ.  Σωστά όλα όσα αναφέρεις εκτός από το μήπως θέλει να τον διώξει. Αυτό πράγματι δεν το ξέρω αλλά μπορεί να είναι πιθανόν.  Πάντως όπως και εσύ γνωρίζεις δεν έχουν όλοι την ίδια δύναμη (ψυχική – οικονομική) να μπλεχθούν σε δικαστικές διαμάχες.

Όλα αυτά έχουν ειπωθεί και τα γνωρίζει ο εργαζόμενος. Εγώ μάλιστα του ανέφερα ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να κινηθεί μέσω τις δικαστικής οδού.  Για να μην σας κουράζω η κατάληξη του εργαζόμενου στην τελευταία τηλ. επαφή που είχαμε εχθές αργά το απόγευμα ήταν, άσε κ. λογιστά δεν θα κινηθεί δικαστικά. Απλώς δεν θα μου ανανεώσει το συμβόλαιο που λήγει τον Απρίλιο του 21. Έτσι πάντα κάνει. Όσες φορές του έχω ζητήσει κάτι όλα αυτά τα χρόνια μου αρνείται και μου λέει αυτό είναι. Αν σου αρέσει. Αν δε σου αρέσει σήκω και φύγε.  ‘Άστο καλύτερα. Ποιο πολλά θα μου κοστίσει η μετακόμιση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
20 ώρες πριν, free είπε

Συνάδελφε 125883623 καταρχήν ευχαριστώ.  Σωστά όλα όσα αναφέρεις εκτός από το μήπως θέλει να τον διώξει. Αυτό πράγματι δεν το ξέρω αλλά μπορεί να είναι πιθανόν.  Πάντως όπως και εσύ γνωρίζεις δεν έχουν όλοι την ίδια δύναμη (ψυχική – οικονομική) να μπλεχθούν σε δικαστικές διαμάχες.

Όλα αυτά έχουν ειπωθεί και τα γνωρίζει ο εργαζόμενος. Εγώ μάλιστα του ανέφερα ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να κινηθεί μέσω τις δικαστικής οδού.  Για να μην σας κουράζω η κατάληξη του εργαζόμενου στην τελευταία τηλ. επαφή που είχαμε εχθές αργά το απόγευμα ήταν, άσε κ. λογιστά δεν θα κινηθεί δικαστικά. Απλώς δεν θα μου ανανεώσει το συμβόλαιο που λήγει τον Απρίλιο του 21. Έτσι πάντα κάνει. Όσες φορές του έχω ζητήσει κάτι όλα αυτά τα χρόνια μου αρνείται και μου λέει αυτό είναι. Αν σου αρέσει. Αν δε σου αρέσει σήκω και φύγε.  ‘Άστο καλύτερα. Ποιο πολλά θα μου κοστίσει η μετακόμιση.

free.

πονηρός αυτός ? πονηροί και σεις.

πείτε του ,από 01/02 γύρνα το  μισθωτήριο στην γυναίκα του (δεν έχει πρόστιμο).

ρώτησε τώρα τον λογιστή σου ,τι δήλωση εργάνη θέλετε?

για μένα από την στιγμή που βγήκε η δήλωση covid ,το μόνο που απαιτείται από το εργάνη είναι το "είμαι σε αναστολή".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
1 ώρα πριν, PROAKIS είπε

free.

πονηρός αυτός ? πονηροί και σεις.

πείτε του ,από 01/02 γύρνα το  μισθωτήριο στην γυναίκα του (δεν έχει πρόστιμο).

ρώτησε τώρα τον λογιστή σου ,τι δήλωση εργάνη θέλετε?

για μένα από την στιγμή που βγήκε η δήλωση covid ,το μόνο που απαιτείται από το εργάνη είναι το "είμαι σε αναστολή".

Proakis  βοήθησε  με λίγο  που χω απορία και δεν το χω τσεκάρει  .

Σήμερα μισθωτήριο  με ημερομηνία  01/02/2020 μπορώ να το κάνω χωρις πρόστιμο;

Που το στηρίζεις  .είχε βγει η απόφαση για παράταση  αλλά δεν έχω δει μέχρι πότε ποια ημερομηνία   μπορούμε  να δηλώσουμε  ημερομηνία  01/02/2020 χωρίς  να επιφέρει  πρόστιμο 

,

Οκ  το βρήκα με ένα πρόχειρο  τσεκ είναι έως 30/06/2020.

https://www.taxheaven.gr/calendar/event/5795

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

PROAKIS με πρόλαβες.

Καταρχήν Συνάδελφοι καλημέρα. Θα ήθελα απλά να σας ενημερώσω ότι το συγκεκριμένο θέμα έληξε θετικά. Τελικά ο ιδιοκτήτης  δέχθηκε να υποβάλλει τη δήλωση μισθώματος covid.

Πάντως δεν του ήρθε ξαφνικά η Θεία Επιφοίτηση, ούτε τον χτύπησε το ρεύμα.  Απλά από τις κουβέντες που είπε στο εργαζόμενο, ότι του τηλεφώνησε  ο λογιστής του και του είπε ότι τελικά δικαιούται την έκπτωση, θεωρώ ότι  ο ιδιοκτήτης  δεν πρέπει να  ξαναμίλησε με το λογιστή του, μετά απ’ όταν έλαβε την υ/δ του εργαζόμενου, και όλα αυτά που έλεγε, ότι ο εργαζόμενος δεν δικαιούται έκπτωση και δεν κάνει δήλωση κλπ, γιατί δεν δηλώθηκε το μίσθωμα να ήταν δικές του απόψεις. Πράγματι θα μίλησε σήμερα με τον λογιστή του (πράγμα που αρνιόταν να κάνει τόσες μέρες) και θα του είπε ο συνάδελφος ότι ο νόμος είναι σαφής. Εργαζόμενος που τίθεται σε αναστολή δικαιούται έκπτωση ενοικίου, και όλα τ’   είναι τυπικότητες και όχι η ουσία.  Επομένως κύριε ιδιοκτήτη δεν πρέπει να πάρεις πίσω τις εκπτώσεις και  πρέπει να σου υποβάλλω την δήλωση εάν θέλεις να τύχεις των ωφελημάτων από την έκπτωση.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Καλησπέρα συνάδελφοι.  Ήθελα να σας ρωτήσω, στην υπεύθυνη δήλωση εργαζόμενου/νης δηλώνουμε ότι μισθώνει κύρια κατοικία όταν το μισθωτήριο είναι στο όνομα του/της συζύγου.

Ρωτάω γιατί τώρα που άνοιξε η πλατφόρμα για τροποποιήσεις εάν είναι να μπω και να το δηλώσω.

Απλώς να αναφέρω ότι σε επικοινωνία που είχα με διάφορες επιθεωρήσεις δεν γνωρίζουν. Οι οδηγίες που έχουν είναι ότι δηλώνεται μόνο εάν το μισθωτήριο  είναι στο όνομα αυτού που κάνει την υπεύθυνη δήλωση.

Στο Taxis στην γραμμή για τα μισθώματα ούτε αυτοί γνωρίζουν. Λένε ότι οδηγίες για το πώς συμπληρώνεται η υπεύθυνη δήλωση έχει το υπουργείο εργασίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
1 ώρα πριν, free είπε

Καλησπέρα συνάδελφοι.  Ήθελα να σας ρωτήσω, στην υπεύθυνη δήλωση εργαζόμενου/νης δηλώνουμε ότι μισθώνει κύρια κατοικία όταν το μισθωτήριο είναι στο όνομα του/της συζύγου.

 

 

Ρωτάω γιατί τώρα που άνοιξε η πλατφόρμα για τροποποιήσεις εάν είναι να μπω και να το δηλώσω.

 

 

Απλώς να αναφέρω ότι σε επικοινωνία που είχα με διάφορες επιθεωρήσεις δεν γνωρίζουν. Οι οδηγίες που έχουν είναι ότι δηλώνεται μόνο εάν το μισθωτήριο  είναι στο όνομα αυτού που κάνει την υπεύθυνη δήλωση.

 

 

Στο Taxis στην γραμμή για τα μισθώματα ούτε αυτοί γνωρίζουν. Λένε ότι οδηγίες για το πώς συμπληρώνεται η υπεύθυνη δήλωση έχει το υπουργείο εργασίας.

 

 

το βαλεις δεν το βαλεις αν δεν παει ο ιδιοκτητης στην ααδε να κανει δηλωση χομπιτ δεν κερδιζεις κατι και η δηλωση χομπιτ για τους πρωτους μηνες εγινε και το συστημα εκλεισε .το προβλημα σου αν ειναι για το μελλον παλι με δηλωση χομπτιτ στην ααδε θα γινει επομενως τι το βαλεις τι δεν το βαλεις μικρο το κακο αν ο ιδιοκτητης δεχεται την μειωση και την δηλωνει κιολας ,αν ομως δεν την δεχετε με προφαση αυτο τοτε ναι δηλωσε το .

εγω στην θεση σου θα το δηλωνα .αφου πλεον δεν εχει σχεση η εργανη με την μειωση και την οφελεια απο την μειωση αλλα η ααδε και τα μισθωτηρια . 

δηλωσε το και προχωρα . αν ειναι μονο για αυτο και δεν εχεις θεμα με τον ιδιοκτητη ανευφ ουσιας εργασια . 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Η δήλωση μισθώματος covid από τον ιδιοκτήτη έχει γίνει, δεν υπάρχει θέμα ως προς αυτό. Ο προβληματισμός μου είναι εάν  στην υπεύθυνη δήλωση πρέπει να δηλωθεί το μίσθωμα της κύριας κατοικίας και στην περίπτωση που το μισθωτήριο δεν είναι στο όνομα αυτού που υποβάλλει τη δήλωση  όπως ζητείται στη δήλωση, αλλά στο όνομα του συζύγου.  

Διότι μιλώντας με το Taxis η υπάλληλος με διαβεβαίωσε ότι θα γίνει έλεγχος βάσει αφμ (χωρίς όμως να γνωρίζει τον ακριβή τρόπο) για να ελέγξουν αν όσοι δήλωσαν μείωση ενοικίου πράγματι την δικαιούνται.  Αν ισχύει αυτό τότε ίσως υπάρξει πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Και από που θα την κάνουν από την εργάνη  ;;; εδώ γελάμε  .δλδ τοτε  γιάτι  κάναμε χιλιάδες μισθωτήρια  στην ααδε έτσι απλά για δουλειά  να βρισκόμαστε  ; 

Κανένα ελενχο δεν θα κάνουν  και ξέρεις  γιατί;;;επειδή πολλή απλά κερδίζουν  από την μείωση  .

15% τα ενοίκια  22% τα φορολογητέα  έσοδα των επιχειρήσεων  .Δεν χάνουν  ,αν χάνει κάποιος  είναι ο ιδιοκτήτης  όχι το κράτος  .με ξένα κόλλυβα  κάνει κηδεία. 

Άλλα οκ αν είναι έτσι όπως αναφέρες τότε τι το συζητάμε  .

Μπες και δηλώσετε  το .γιατί αν δεν το δηλώσεις  πως θα κάνουν  την διασταύρωση  ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...