Προς το περιεχόμενο

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

 

 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ  ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

 

    Η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού ήρθε να επιβεβαιώσει ότι όσα μέτρα άμβλυνσης των συνεπειών και να παρθούν, δεν μπορούν τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας να λυθούν όσο τα κλειδιά της οικονομίας τα κρατούν στα χέρια τους μερικές δεκάδες επιχειρηματικοί όμιλοι, που μοναδικό στόχο έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή κερδοφορία τους και δε δίνουν δεκάρα για τις ανάγκες μας..

    Τα έκτακτα μέτρα που τη διαδέχτηκαν,  αντικειμενικά θα οδηγήσουν σε μια νέα οικονομική κρίση που για ακόμα μια φορά θα χτυπήσει τα λαϊκά στρώματα. Τα σημάδια είναι ήδη ορατά, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα μέτρα αντιμετώπισης που παίρνονται, στην πλειοψηφία τους αφορούν τις μεγάλες επιχειρήσεις και την απρόσκοπτη συνέχιση της κερδοφορίας τους, ενώ για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους μοιράζονται ψίχουλα και μάλιστα με το σταγονόμετρο, ίσα-ίσα για να κρατήσουν κλειστά τα στόματα.

    Από τις 3.500 κλίνες ΜΕΘ που έχει ανάγκη η χώρα σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, οι 550 υπάρχουσες έγιναν 1.000 (ακριβοπληρωμένες σε ιδιωτικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας) και γι’ αυτό πρέπει να πανηγυρίζουμε. Από τις 30.000 ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού εξαγγέλθηκαν 2.000 έκτακτες προσλήψεις, που κι αυτές δεν ολοκληρώθηκαν και γι’ αυτό πρέπει να μείνουμε ικανοποιημένοι. Εργαζόμενοι πρέπει να ζήσουν με 800 € για 45 μέρες και γι’ αυτό πρέπει να πουν ευχαριστώ. Αυτοαπασχολούμενοι που έκλεισαν εδώ και ενάμιση μήνα τα μαγαζιά τους δεν έχουν τα στοιχειώδη για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών τους, αλλά πρέπει να κάνουν υπομονή.

   Οι οφειλές, λένε, θα παραταθούν για 3-4 μήνες. Και μετά θα … βρέξει λεφτά για να πληρωθούν όλες μαζεμένες τον Αύγουστο!

 

   Οι λογιστές, ενώ έχουν ουσιαστικά κλείσει οι περισσότεροι πελάτες τους, είναι συνεχώς από 15/3 μέχρι και σήμερα στα γραφεία τους, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουν τις αμέτρητες ΠΝΠ,  ΚΥΑ και εγκυκλίους, για να υποβάλλουν σε κάποια από τις υπάρχουσες ή υπό κατασκευή πλατφόρμες αιτήσεις, μήπως και κάποιοι μπορέσουν να πάρουν ένα βοήθημα για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Και οι άλλες υποχρεώσεις τρέχουν. Χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται για το αν όλα αυτά μπορούν να διεκπεραιωθούν.

 

Δε μένουμε σιωπηλοί παλεύουμε μαχητικά για τα δικαιώματά μας.

    Τα μνημονιακά μέτρα της προηγούμενης περιόδου είναι σήμερα και θα είναι για πολλά ακόμα χρόνια σε πλήρη ισχύ. Τώρα, στο όνομα να ξεπεραστεί η νέα κρίση, θα παραμείνουν και θα εμπλουτιστούν και με άλλα αντιλαϊκά μέτρα.  

     Ποιος δρόμος μένει να ακολουθήσουν σε όλη αυτή τη βαρβαρότητα οι αυτοαπασχολούμενοι; Αυτός που προτείνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους , γιατί τάχα «είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι»; Αυτός που μας υποδεικνύουν με περισπούδαστο ύφος οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι και τα κανάλια, ότι για να σωθούμε πρέπει να κάτσουμε στα αυγά μας;

   Ή μήπως αυτός που έχουν επιλέξει οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα επιμελητήρια, που αν δε ζητήσουν κάποια παράταση, ζητάνε να μας σφάξουν με καλύτερο τρόπο; Οι περιβόητες επαφές τους με τα υπουργεία μας έχουν οδηγήσει στα αδιέξοδα που ζούμε σήμερα, ικετεύοντας για πράγματα αυτονόητα.

Είναι επικίνδυνοι, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε απ’ αυτούς.

    Τα 134 χρόνια της Πρωτομαγιάς και οι όποιες κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος, δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε από δω κι εμπρός. Το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα, για να μπορούμε να κρατάμε το κεφάλι μας ψηλά. Για να μη ντρεπόμαστε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια. Τίποτε δε χαρίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ότι κατακτήθηκε, ήταν αποτέλεσμα σκληρού αγώνα με μεγάλες θυσίες.

   Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό. Δεν είναι εμπόρευμα που θα μπορεί να αγοράζει όποιος έχει λεφτά. Οι επικίνδυνες θεωρίες  για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα,  ότι δήθεν οι ιδιωτικές επενδύσεις στην υγεία θα ενισχύσουν και το δημόσιο σύστημα, κατέρρευσαν στην πρώτη πανδημία.

   Η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους είναι κοινωνικό δικαίωμα. Οι αντιεπιστημονικές θεωρίες ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες δίνουν δουλειά στον κόσμο, κατέρρευσαν και όλοι τρέχουν να ζητήσουν βοήθεια από το κράτος. Το κράτος που ταΐζουν με το αίμα και τον ιδρώτα τους εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι, δίνοντας το 94% των φορολογικών εσόδων, τη στιγμή που το μεγάλο κεφάλαιο έχει επιδοτήσεις και φοροελαφρύνσεις.

 

     Σ’ αυτό τον αγωνιστικό δρόμο καλεί η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών. Όχι μόνο για να τιμήσουμε τους ηρωικούς αγώνες των προηγούμενων χρόνων, αλλά για να κατακτήσουμε  σήμερα όσα από τα σύγχρονα δικαιώματά μας μπορούμε. Και μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις. Αν διαλέξουμε τη σωστή πλευρά, του αγώνα και της αξιοπρέπειας. Σε συ στράτευση με τους εργαζόμενους, τους ΕΒΕ, τους αγρότες, τις γυναίκες, τη νεολαία, που στενάζουν για να μεγαλώσουν τους λογαριασμούς τους με τη δική μας δουλειά μια χούφτα παράσιτα.

 

    Όλο αυτό το διάστημα, η Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, έκανε προσπάθεια με τις ανακοινώσεις της (15/3, 20/3, 26/3, 28/3, 6/4 και 11/4) να αναδείξει τα πραγματικά προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων λογιστών και τα δίκαια αιτήματά τους. Κάλεσε τα ΔΣ των Ενώσεων και τους λογιστές να πάρουν αποφάσεις διεκδίκησης με παραστάσεις διαμαρτυρίας. Να κινητοποιηθούν με όποιο τρόπο μπορούσαν, μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, για να παρθούν υπόψη τα δίκαια αιτήματα του κλάδου.     

Σε πείσμα της πλειοψηφίας της ΠΟΦΕΕ και της ΕΦΕΕΑ. Σε πείσμα του ΟΕΕ και των παρατάξεων ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ-ΠΟΦΕΕ, που έδιναν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για τα περιβόητα voucher, που  μετά από τη γενική κατακραυγή πάρθηκε πίσω αυτή η κοροϊδία. Αυτοί έχουν διαλέξει στρατόπεδο και είναι το στρατόπεδο της ΕΕ, των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και του ΣΕΒ.

 

    Οι αυτοαπασχολούμενοι λογιστές δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από αυτούς.

 Πρέπει να τους απομονώσουν και να πάρουν την κατάσταση στα δικά τους χέρια. Να ενισχύσουν τις δικές τους διεκδικήσεις, μακριά από αναμονές και διπλωματίες της κακιάς ώρας. Αυτοί δεν ενδιαφέρονται για την πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων. Λύση δεν είναι η αποστράτευση και η ιδιώτευση, αλλά η συλλογικότητα, η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα.

 

Να καλέσουμε άμεσα, με όποιο πρόσφορο τρόπο (υπογραφές κλπ) όλα τα ΔΣ να πάρουν αποφάσεις διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου.

 

Απαιτούμε:

·         Να δοθεί άμεσα το επίδομα των 800 ευρώ σε όλους τους α/α χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

·         Άμεση αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων (αναστολή προθεσμιών καταβολής ΦΠΑ και ρυθμίσεων) για 4 μήνες. Άμεση επανένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί) ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους. Χωρίς αυτά, η δυνατότητα επιβίωσης των α/α, είναι πρακτικά αδύνατη.

·         Απαλλαγή των α/α από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα έκτακτα μετρά, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές τους εισφορές, συνταξιοδοτικές και υγείας.

·         Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι το Σεπτέμβρη. Η αναστολή να αφορά όλα τα χαμηλά εισοδήματα, μισθωτούς-αυτοαπασχολούμενους-συνταξιούχους και το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους. Αρκετά ταΐσαμε τις τράπεζες.

·         Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη. Καμία χρέωση σε φως, νερό, τηλέφωνο για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα καραντίνας

·         Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη είτε προς Δημόσιο είτε προς ιδιώτες, προμηθευτές κ.α. μέχρι το τέλος του χρόνου.

·         Να δοθεί άμεσα παράταση υποβολής όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων μηνός Απριλίου.

 

 

ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΓΙΑΣ.

                                                                                                                                        ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΛΑΟΣ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...