Jump to content

Recommended Posts

Κοινή παραδοχή όποια θεώρηση και πρίσμα κι αν προτάσσει ο καθένας:, αυτές τις στιγμές που πρέπει να μονοιάσουμε και να ορθώσουμε ανάστημα μου είναι αδιάφορο: Βιώνουμε ως κλάδος την απόλυτη ματαίωση.

Το ΄νοιωσα έντονα τις προάλλες που μας απένειμε τα εύσημα ο Πρωτοσάλτε που στο δικό μου αξιακό σύστημα έπαινος είναι η χλεύη του , την ώρα που εν μέσω βροχής κλήσεων με προσωπικό ασφαλείας σκάναραμε ως γραφείο για δεύτερη φορά το Εργάνη , κουτσά στραβά γιατί δεν έχουμε ακόμη λυτρωθεί από την πολυαναμενόμενη εύστοχη στην παρούσα συνθήκη επιμόρφωση, για να βεβαιωθούμε ποιες επιχειρήσεις έχουν μεταβληθεί με την τελευταία Βρουτσιά από παίρνω τα ζέα μου σε πληττόμενες ή ΕΔΑ , λες και υπάρχει σήμερα επαγγελματίας πλην supermarket και φαρμακείων που δεν πλήττεται , γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι θα τους ξανασκανάρουμε τρίτη φορά γιατί εξαγγέλλονταν νέοι ΚΑΔ ενώ παράλληλα αρχειοθετούσαμε στην ημερολογιακή καραντίνα την υγειονομική βόμβα των παραλαμβανόμενων τιμολογίων που ζητάμε να μας φέρουν καθώς καμία δηλωτική υποχρέωση δεν έχει ανασταλεί (ξέχασα τις σακούλες , αυτό μάλιστα ήταν ανάσα) σε έναν μικρόκοσμο που εντέλει μόνο να απεμπολήσεις μπορείς και να πεις Τί ακριβώς κάνω τώρα , εδώ έπρεπε να ΄μαι; Προσπαθώντας μάταια να αποκωδικοποιήσω τις εν Άδωνη τρικυμίες εν κρανίω; Πεθαίνει κόσμος , η σημερινή μας συμπεριφορά καθορίζει το τι θα βιώνουμε σε δυο εβδομάδες κι εγώ πως προστατεύω εμένα και μοιραία τους ανθρώπους που αγαπώ ;

Πόσο μυαλό ήθελε να συμπεριλάβεις ως κράτος πρόνοιας καθολικά όλους τους επαγγελματίες σε καθεστώς στήριξής στέλνοντας σπίτι και προστατεύοντας όσους περισσότερους γίνεται και όχι να συρθείς προοδευτικά σε εξαγγελίες με το σταγονόμετρο μπας και γλιτώσεις δημοσιονομικά πόρους με φειδώ που δεν επιδείκνυες πχ στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ή στην ξεχασμένη στο συρτάρι λίστα Λαγκάρτ

Δεν ακούμπησα ποτέ στο Ο.Ε.Ε. δεν εκπροσωπεί τους λογιστές απλά ως δερβέναγας μας επιβλέπει χορηγώντας άδεις και άλλωστε είναι ΝΠΔΔ και από την φύση του το επιστημονικό άλλοθι της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας σε όλες της τις εκφάνσεις.. Δεν περίμενα τίποτε περισσότερο από τις συνδικαλιστικές μας ηγεσίες , ΕΦΕΕΑ στην Αθήνα ΠΟΦΕΕ πανελλαδικά , έτσι ήταν πάντα εν τη απουσία μας , στην λογική της συνδιαλλαγής στους διαδρόμους των υπουργείων, καλλιεργώντας τον εφησυχασμό, μας τάξανε αυτό , μας είπαν εκείνο , εμείς οι συνεργάτες , εμείς θα σωθούμε με την περίπτωση β παράγραφο 12 του άρθρου 45 κι όποτε καταδεχόταν να σκάσει μύτη κανένας κυβερνητικός παράγοντας σμπρωξίδι στην κυριολεξία για φωτογραφία.

Η μαύρη αλήθεια : είναι αυτές που μας αξίζουν. Βλέπω δικαίως αλλά όψιμα αγανακτισμένους συναδέλφους να αναθεματίζουν τους εκπροσώπους μας. Ατομική ευθύνη του καθενός μας δεν υπάρχει; Εμείς πως συμβάλλουμε για να μην μας εκπροσωπούν αυτοί που μας εκπροσωπούν; Πόσοι ξέρουν έστω κατά που πέφτουν τα γραφεία της Ένωσης; Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ΕΦΕΕΑ που θα καθόριζε τις θέσεις του κλάδου για τα ηλεκτρονικά βιβλία που με το ζόρι κάποιοι λίγοι τους σύραμε είμασταν δεν είμασταν εβδομήντα συνάδελφοι.

Το θα λογαριαστούμε μετά ακούγεται λίγο πιο αποπροσανατολιστικό από το να υπομένεις καρτερικά χρόνια Παπαδήμια μνημόνια γιατί σου καρφώθηκε στο μυαλό ως χειραφέτηση η βολική ανάθεση στο καλό παιδί με έρπη πεσσόντα .

Όχι να μετρηθούμε τώρα , πιο ασφαλείς θα είμαστε στον καθαρό αέρα σε απόσταση δύο μέτρων από κάθε Συνάδελφο πραγματώνοντας το συλλογικό κι απαιτώντας να τερματιστεί αυτό το χάλι παρά κάθε ημέρα στο αμπαρωμένο γραφείο , διεκπεραιωτές κατά πως βαράν το ντέφι πολιτικάντηδες που καταφέραμε να μας θεωρούν ως κλάδο σκορποχώρι υποτακτικών, μετρώντας ποιος έβηξε , αγωνιώντας ποιος θα αρρωστήσει ή φοβούμενος ποιον εν δυνάμει μπορεί να μολύνω.

Link to post
Share on other sites

Δυστυχώς αλλά το φταίξιμο είναι όλο δικό μας. Αυτοί είναι αυτοί που είναι (χρόνια τώρα). Μπορούν λοιπόν να χτυπούν το ντέφι όπως θέλουν. Εγώ όμως που αγωνίζομαι να τους ακολουθήσω πρέπει να λάβω την ανάλογη αμοιβή. Όταν λοιπόν πω στον πελάτη μου "ρίξε ένα 500αρι γιατί τόσο αξίζει η τρέλα που πρέπει να φέρω εις πέρας" τότε θα καταλάβει κι αυτός σε τι κόσμο ζούμε. Όμως εγώ σκύβω το κεφάλι και προσπαθώ να καταφέρω να ξεπεράσω όλη αυτή την τρέλα για λογαριασμό του πελάτη μου χωρίς καμία αμοιβή οπότε από την μία ή όποια κυβέρνηση με χρησιμοποιεί ως κυματοθραυστη και από την άλλη ο πελάτης δεν θα καταλάβει ποτέ τι προσπάθεια καταβάλλω. Ας περιοριστώ λοιπόν στο 600αρι που "απλόχερα" μου "χάρισαν" οι σωτήρες μου (αυτοί, οι προηγούμενοι, οι επόμενοι, δεν έχει καμία σημασία) κι ας μη ζητάω δικαίωση 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...