Jump to content

Εδώ ο κόσμος καίγεται...

Recommended Posts

Συγγνώμη που θα το πω ρε συνάδελφοι, αλλά εδώ δεν είναι μια κλασσική περίπτωση του "η ζωή συνεχίζεται".

Είμαστε εν μέσω μιας κακής συγκυρίας που σύντομα θα λήξει και θα γίνει μια δυσάρεστη ανάμνηση, ή στα πρόθυρα μιας μαύρης σελίδας στην παγκόσμια ιστορία με ζοφερές προεκτάσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή. Έχουμε δίπλα μας μια χώρα στον πάγο, έναν τεράστιο πληθυσμό και μια γιγάντια οικονομία σε κατάρρευση.

Θα καταστραφούμε οικονομικά αν αυτό το πράγμα δεν λήξει σύντομα. Δεν θα έχουμε τουρισμό, δεν θα έχουμε δουλειές, θα είναι όπως το 2012/2015 μπορεί και χειρότερα.

Προσωπικά είμαι συγκλονισμένος με όλο αυτό που γίνεται. 

Και με θυμώνει που πρέπει να ασχολούμαι με όλες αυτές τις μαλακίες. "Κλικάρω ή δεν κλικάρω μισθωτός", δήλωση τετραγωνικών στους δήμους, Α21, ΜΥΦ.

Τι κατάντια είναι αυτή ρε πούστη μου. 

Πάλι κοιτάζουμε μόνο μπροστά από τη μύτη μας.

Παύση πληρωμών, στάση εμπορίου θα γίνει την άλλη εβδομάδα όπως πάει το πράγμα.

Άδειασε το "ποτάμι" από απογευματινή κίνηση. Τι έγινε ρε γαμώτο?

Συγγνώμη για το παραλήρημα, άνοιξα θέμα για να μην το βάλω κάτω από κάποιο άσχετο και παρεξηγηθεί κανείς.

Εύχομαι να είναι όλα αυτά ένα κακό όνειρο και να γυρίσουμε γρήγορα στη νιρβάνα του "κλικάρω δεν κλικάρω"...   

Νομίζω ότι όπως έχει εξελιχθεί το επάγγελμα, η τέλος πάντων όπως έχει διαμορφωθεί η εικόνα που έχει η κοινωνία για το επάγγελμα, είναι πολύ εύκολο να εστιάσεις στο δέντρο και να χάσεις το δάσος. Να μην μπορείς να ξεχωρίσεις τι είναι σημαντικό και τι όχι. Να χάσεις πολύτιμο χρόνο στα ανούσια.

δυστυχώς ,τώρα αρχίζει σε όλη την Δύση.

η Κίνα με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ,αυταρχικά ή μη ,το αποτέλεσμα μετράει ,θα το περιορίσει.

σε μας είναι πολύ δύσκολο.

το πρόβλημα είναι η εκθετική εξάπλωση,γνώμη μου ΔΕΝ θα προλάβουμε να στείλουμε φπα.

Καλημέρα , 

κλικάρω ή δεν κλικάρω μ'αρεσε γιατί εγώ το σήκωσα το θέμα .

Παντός δεν είναι πια για αστείο αυτή η αρρώστια ..θα φέρει πείνα και ταλαιπορεία , και εκεί που λέγαμε θα πάμε Αμερική να βγάλουμε τα σπασμένα , τέρμα και αυτό .

Θα περάσει η μπόρα , να προφυλάξουμε τους μεγάλους ανθρόπους και να μην χάσουμε το χιουμορ μας . 

Καλημέρα.

Έχετε απόλυτο δίκιο.

Πρέπει να δώσουν άμεσα παράταση σε όλες τις προθεσμίες που λήγουν 31/3.

Σε λίγες εβδομάδες μπορεί να μπούμε σε καραντίνα, θα πηγαίνουμε στα γραφεία μας για να στέλνουμε ΜΥΦ?

Ελπίζουμε όλοι να βοηθήσει η καλοκαιρία και να σταματήσει η εξάπλωση.

Και πάνω από όλα ατομική προστασία για εμάς και για τους γύρω μας.

Καλή δύναμη σε όλους μας!

"Έχουμε δίπλα μας μια χώρα στον πάγο, έναν τεράστιο πληθυσμό και μια γιγάντια οικονομία σε κατάρρευση."

και απο την αλλη πλευρα ,εναν απροβλεπτο γείτονα που θεωρεί πως βρήκε την κατάλληλη στιγμή να σπρώξει  τα παλούκια του στο μέρος μας .. 

Υπομονή συνάδελφε ,.. θα περάσουν όλα 

είναι κατά τη γνώμη μου ευθύνη μας να συμβουλεύουμε ανθρωπους  που δεν γνωρίζουν ή το έχουν πάρει αψήφιστα! Κάποιο κομάτι της δουλειάς μπορεί να γίνει και χωρίς την παρουσία του κόσμου.

Καλησπέρα.

Πρέπει να μπούμε άμεσα σε προληπτική καραντίνα, ως χώρα.

Άρα, να ανακοινωθούν άμεσα παρατάσεις για όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές προθεσμίες που λήγουν στις 31/3.

Πρέπει να προλάβουμε από μόνοι μας την γρήγορη εξάπλωση του ιού.

Μόλις τώρα, HURRICANE33 είπε

Καλησπέρα.

Πρέπει να μπούμε άμεσα σε προληπτική καραντίνα, ως χώρα.

Άρα, να ανακοινωθούν άμεσα παρατάσεις για όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές προθεσμίες που λήγουν στις 31/3.

Πρέπει να προλάβουμε από μόνοι μας την γρήγορη εξάπλωση του ιού.

Και ποιος θα πληρώσει τους εργαζόμενους?

Ποιος θα πληρώσει τις επιχειρήσεις? 

Θα μας αφήσει μεγάλο "στίγμα" όλο αυτό. Μόνιμο "λεκέ" ακόμη και στην κοινωνική μας ζωή.

Γιατί δεν παίρνει μερίδιο ευθύνης η επιστημονική κοινότητα για τα ανύπαρκτα (κρίνοντας εκ του αποτελέσματος) αντανακλαστικά της? Ας αφήσει τον στόμφο κατά μέρος και ας πιάσει δουλειά.

Σχεδόν έξι μήνες υπάρχει αυτό το πράγμα και ακόμη δεν ξέρουμε με βεβαιότητα πόσο χρόνο ζει επάνω στις επιφάνειες. 

48 λεπτά πριν, ponzi είπε

Θα μας αφήσει μεγάλο "στίγμα" όλο αυτό. Μόνιμο "λεκέ" ακόμη και στην κοινωνική μας ζωή.

Γιατί δεν παίρνει μερίδιο ευθύνης η επιστημονική κοινότητα για τα ανύπαρκτα (κρίνοντας εκ του αποτελέσματος) αντανακλαστικά της? Ας αφήσει τον στόμφο κατά μέρος και ας πιάσει δουλειά.

Σχεδόν έξι μήνες υπάρχει αυτό το πράγμα και ακόμη δεν ξέρουμε με βεβαιότητα πόσο χρόνο ζει επάνω στις επιφάνειες. 

γιατί ξέρουν οι επιστήμονες.  ότι ακούνε από χώρες που ήταν πιο μπροστά.

λένε πχ. ότι ζει 3 ώρες στον αέρα.

άρα αν εγώ πάρω το ασανσέρ στην ΦΑΕ και συ μπεις μετά από 2 ώρες!!!! κόλλησες.

3 ώρες πριν, ponzi είπε

Δεν έχω απάντηση.

Προφανώς θα υπάρξει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα.

Δεν μπορώ να πω κάτι για τους επιστήμονες

Είναι κάτι άγνωστο για εκείνους και παλεύουν να βρουν τη λύση. Και σε σχέση με παλαιότερες επιδημίες έχουν αποτελέσματα και συμπεράσματα πολύ πιο γρήγορα.

Ελπίζουμε να βοηθήσουν τα προληπτικά μέτρα που προτείνουν.

Δεν έχουμε κάποιον άλλον να εμπιστευτούμε, παρά μόνο τους ειδικούς και τους επιστήμονες.

1 ώρα πριν, HURRICANE33 είπε

Δεν έχω απάντηση.

Προφανώς θα υπάρξει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα.

Δεν μπορώ να πω κάτι για τους επιστήμονες

Είναι κάτι άγνωστο για εκείνους και παλεύουν να βρουν τη λύση. Και σε σχέση με παλαιότερες επιδημίες έχουν αποτελέσματα και συμπεράσματα πολύ πιο γρήγορα.

Ελπίζουμε να βοηθήσουν τα προληπτικά μέτρα που προτείνουν.

Δεν έχουμε κάποιον άλλον να εμπιστευτούμε, παρά μόνο τους ειδικούς και τους επιστήμονες.

Μα τα προληπτικά μέτρα που προτείνουν, προκαλούν μεγάλο πανικό.

Δεν είναι προληπτικό μέτρο το κλείστε τα πάντα και μη βγαίνετε από τα σπίτια σας. Αυτό μου δείχνει ότι δεν ξέρουν τίποτα και φοβούνται πολύ!

Δεν είναι ενημέρωση αυτό. Χρειάζεται ενημέρωση. Να ξέρω τι είναι ακριβώς αυτό το πράγμα.

Αλλιώς βγαίνεις και παραδέχεσαι: Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό, κρυφτείτε στα υπόγεια σας. 

Έτσι και αλλιώς, πουτάνα τα έχουν κάνει.

38 λεπτά πριν, ponzi είπε

Δεν είναι προληπτικό μέτρο το κλείστε τα πάντα και μη βγαίνετε από τα σπίτια σας. Αυτό μου δείχνει ότι δεν ξέρουν τίποτα και φοβούνται πολύ!

Δεν είναι ενημέρωση αυτό. Χρειάζεται ενημέρωση. Να ξέρω τι είναι ακριβώς αυτό το πράγμα.

Αλλιώς βγαίνεις και παραδέχεσαι: Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό, κρυφτείτε στα υπόγεια σας. 

Για αυτό ακριβώς τον λόγο ανακοινώνουν σταδιακά τα μέτρα. Για να μην προκαλέσουν πανικό. Νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό τα έχουν καταφέρει.

Αποδείχτηκε και στην Κίνα και αντίστροφα στην Ιταλία ότι τα προληπτικά μέτρα πρέπει να είναι σκληρά και ακραία.

Εγώ νομίζω ότι όλοι οι φορείς έχουν δείξει ψυχραιμία και σοβαρότητα και με έχουν εκπλήξει ευχάριστα.

1 ώρα πριν, ponzi είπε

μην δυσανασχετείς. δεν είδες ακόμη τίποτα. 

στην Ιταλία ,ανοιχτά είναι μόνο φαρμακεία και σ/μ.

τώρα  που μιλούσα με έναν από κει  ,όποιος κυκλοφορεί στον δρόμο ή 3 ή 5 χιλ. πρόστιμο μου είπε.

45 λεπτά πριν, PROAKIS είπε

μην δυσανασχετείς. δεν είδες ακόμη τίποτα. 

στην Ιταλία ,ανοιχτά είναι μόνο φαρμακεία και σ/μ.

τώρα  που μιλούσα με έναν από κει  ,όποιος κυκλοφορεί στον δρόμο ή 3 ή 5 χιλ. πρόστιμο μου είπε.

Γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει στην Ιταλία. Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, γι' αυτό ανοιξα το θέμα. Επειδή γνωρίζω το άνοιξα. 

Εκεί προσπαθούν να μαζέψουν τα αμάζευτα. Προσπαθούν να μην πάει κάτω. 

2 ώρες πριν, ponzi είπε

Καλά κάνουν και τα πήραν. Και πολύ άργησαν. Τα ίδια λάθη έκαναν Κινέζοι και Ιταλοί και είδαμε τι έγινε.

Δεν θα πάθουμε τίποτα 2-3 βδομάδες χωρίς σχολεία, θέατρα, κινηματογράφους και γήπεδα. Η σεζόν θα πάει αργότερα 1 με 1,5 μήνα. Ζημιές θα υπάρχουν, λογικό είναι. 

%CE%B1%CF%80%CE%B5.png

Αναφορά σε κείμενο

Στόχος της λήψης των μέτρων είναι να αμβλυνθεί η κορύφωση της επιδημίας, η αποφυγή μίας οξυκόρυφης καμπύλης που θα δοκίμαζε σκληρά το εθνικό σύστημα υγείας.

Οσο ψυχρό κι αν ακούγεται, είναι θέμα αριθμών. Η κατάρρευση ενός από τους πυλώνες ενός ευνομούμενου κράτους όπως είναι το σύστημα υγείας είναι απείρως πιο επικίνδυνο και τραγικό από το να κλειστούμε στα σπίτια μας για 2-3 βδομάδες με τα netflix, με γεμάτα ψυγεία και αγκαλιά με τα laptop. 

Φυσικά και θα αφήσει στίγμα. Ο κόσμος δεν θα είναι ο ίδιος. Μένει να δούμε με ποιον τρόπο.

9 λεπτά πριν, PROAKIS είπε

ξέρεις τι γίνεται στην Ιταλία,αλλά εδώ σε βλέπω μπερδεμένο.

όλα έπρεπε να τα κλείσουν ,από τώρα,

Δεν είμαι μπερδεμένος, είμαι τρομαγμένος. Γιατί εδώ στην Ελλάδα ανεκαθεν είχαμε πολλά κρούσματα από ξερόλες...

Κορονοϊός: Δραματική έκκληση Ελληνίδας από Ιταλία - Μην κάνετε το ίδιο λάθος με μας

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ygeia/291313/koronoios-dramatiki-ekklisi-ellinidas-apo-italia-min-kanete-to-idio-lathos-me-mas

υγ. Κάποια πράγματα βέβαια είναι πιο μυστήρια και ακατανόητα από τον ιό, αλλά δεν τρέχει και τίποτα.

Edited by NIKANOR

Με την άνοιξη να μπαίνει για τα καλά όλα μας φαίνονται αισιόδοξα για κάποιο λόγο και δεν μπορούμε να καταλάβουμε την επικινδυνότητα ότι και να λένε οι επιστήμονες και μαρτυρίες όπως η παραπάνω από την Ιταλία.

Οι παππούδες δεν σηκώνονται από τα καφενεία , οι πιστοί δεν αφήνουν τις εκκλησίες , τα παιδιά και οι μαμάδες έχουν κατακλύσει τις παιδικές χαρές και τους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους, οι έφηβοι όλα τα καφέ με παροχή σε πλαστικό στο χέρι και ανοιχτούς χώρους - σκαμπό . Από την άλλη κάθε εμπορική δραστηριότητα σε κλειστούς χώρους έχει παγώσει εκτός από τα SuperMarket. Ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει άμεσα και συνολικά για όλους , έστω και μικρές πιθανότητες να υπάρχουν να ξεφύγει το ζήτημα όπως στην Ιταλία πρέπει να το κάνουμε. Είναι κάτι που δεν ξέρουμε αν θα δουλέψει αλλά δεν έχουμε προς το παρόν άλλη επιλογή για ένα τόσο άγνωστο φαινόμενο. Θέλω να πιστεύω  πως τον επόμενο μήνα οι επιστήμονες θα έχουν μια ολοκληρωμένη απάντηση για την αντιμετώπιση των βακτηρίων όταν αυτά εισέρχονται στον οργανισμό μας έστω και χωρίς εμβόλιο.

Στον δικό μας κλάδο δείτε μια εξαιρετική ανακοίνωση του Συλλόγου Λογιστών Αρκαδίας που κλείνει τις πόρτες στο κοινό. https://slfa.gr/el/anakoinwsh/metra-shetika-me-ton-koronoio

Δυστυχώς συνάδελφοι εάν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση ο οικονομικός αντίκτυπος για την χώρα θα είναι τεράστιος. Πολυ φοβάμαι ότι θα επιδεινωθεί η κατάσταση γιατί δεν έχουμε παιδεία οι πιτσιρικάδες είναι όλοι στις καφετερίες,κάνουν πλακα  με το να φτερνίζονται κοντά σε ηλικιωμένους θεωρώντας  τον τρόμο και το φόβο αστείο και το κορυφαίο που μου έτυχε χτες πήγα σε υπηρεσία ο υπάλληλος έφυγε στις 11 λέγοντας μου ότι σχολίασαν και ότι δεν θα εξυπηρετούν το κοινό και περνώντας με την μηχανή μου τον βλέπω να πίνει την φραπεδια του με τα φιλαράκια σε καφέ. 

και μεσα σε όλο αυτον τον πανικο και το χαος μου ηρθε σημερα τηλεφωνο απο ΔΟΥ στη Θεσσαλονικη να περάσω Δευτερα να παραλάβω πρόσκληση ελέγχου και προσκόμιση δικαιολογητικών. Οι Ανθρωποι εκει παρακολουθούν την επικαιρότητα?

17 ώρες πριν, NIKANOR είπε

Κορονοϊός: Δραματική έκκληση Ελληνίδας από Ιταλία - Μην κάνετε το ίδιο λάθος με μας

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ygeia/291313/koronoios-dramatiki-ekklisi-ellinidas-apo-italia-min-kanete-to-idio-lathos-me-mas

υγ. Κάποια πράγματα βέβαια είναι πιο μυστήρια και ακατανόητα από τον ιό, αλλά δεν τρέχει και τίποτα.

Επειδή μάλλον έχω αρχίσει να σχηματίζω μια λίγο διαφορετική άποψη, τονίζω λίγο διαφορετική για να μην παρεξηγηθώ, μπορείτε να μου πείτε σε τι θα ωφελήσει ακριβώς η υπερ-προστασία-υστερία-παύση της οικονομίας, επ' αόριστον?

1) Θα βαρεθεί ο ιός και θα φύγει?

2) Θα ζεσταθεί πολύ και θα φύγει? Μάλλον αντέχει και τη ζέστη

3) Θα βρεθεί σύντομα φάρμακο, οπότε αξίζει η αναμονή?

Είναι πολύ διαφορετικό πράγμα αγαπητέ η προσοχή, η πρόληψη και η άμυνα, και διαφορετικό πράγμα η υστερία.

Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης. Ακολουθούμε τα βήματα της Ιταλίας, προκειμένου να μην φτάσουμε εκεί. Προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο χωρίς να ξέρουμε πόσο χρόνο θέλουμε να κερδίσουμε. Είναι σαν να είμαστε στο πεδίο της μάχης και απλά να σκύβουμε μην μας πετύχει κάποια σφαίρα. Στην οικονομία έχει ξεκινήσει ο πανικός, θα συνεχίσουμε με αψυχολόγητες και βεβιασμένες κινήσεις.

Θα αλλάξει η κοινωνική μας ζωή, το καταλαβαίνω και μπορώ να το αντιμετωπίσω. Τέρμα τα χειροφιλήματα στις κυρίες.

Έτσι όπως πάμε όμως, θα αυτοκτονήσουμε οικονομικά.

Σε αυτή τη χώρα, που είναι μια δεκαετία σε βαθιά οικονομική κρίση, οι επιχειρήσεις κρέμονται από μια κλωστή περιμένοντας κάτι καλύτερο. Οι επιχειρήσεις είναι άνθρωποι, εργαζόμενοι. Είναι η καρδιά της οικονομίας μας. Αυτές στηρίζουν τα πάντα, μικρές και μεγάλες. Αν για λίγο (?) σβήσεις αυτή τη μηχανή, δεν ξέρεις αν και πότε θα ξαναπάρει μπροστά. 

3 ώρες πριν, ponzi είπε

Επειδή μάλλον έχω αρχίσει να σχηματίζω μια λίγο διαφορετική άποψη, τονίζω λίγο διαφορετική για να μην παρεξηγηθώ, μπορείτε να μου πείτε σε τι θα ωφελήσει ακριβώς η υπερ-προστασία-υστερία-παύση της οικονομίας, επ' αόριστον?

1) Θα βαρεθεί ο ιός και θα φύγει?

2) Θα ζεσταθεί πολύ και θα φύγει? Μάλλον αντέχει και τη ζέστη

3) Θα βρεθεί σύντομα φάρμακο, οπότε αξίζει η αναμονή?

Είναι πολύ διαφορετικό πράγμα αγαπητέ η προσοχή, η πρόληψη και η άμυνα, και διαφορετικό πράγμα η υστερία.

Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης. Ακολουθούμε τα βήματα της Ιταλίας, προκειμένου να μην φτάσουμε εκεί. Προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο χωρίς να ξέρουμε πόσο χρόνο θέλουμε να κερδίσουμε. Είναι σαν να είμαστε στο πεδίο της μάχης και απλά να σκύβουμε μην μας πετύχει κάποια σφαίρα. Στην οικονομία έχει ξεκινήσει ο πανικός, θα συνεχίσουμε με αψυχολόγητες και βεβιασμένες κινήσεις.

Θα αλλάξει η κοινωνική μας ζωή, το καταλαβαίνω και μπορώ να το αντιμετωπίσω. Τέρμα τα χειροφιλήματα στις κυρίες.

Έτσι όπως πάμε όμως, θα αυτοκτονήσουμε οικονομικά.

Σε αυτή τη χώρα, που είναι μια δεκαετία σε βαθιά οικονομική κρίση, οι επιχειρήσεις κρέμονται από μια κλωστή περιμένοντας κάτι καλύτερο. Οι επιχειρήσεις είναι άνθρωποι, εργαζόμενοι. Είναι η καρδιά της οικονομίας μας. Αυτές στηρίζουν τα πάντα, μικρές και μεγάλες. Αν για λίγο (?) σβήσεις αυτή τη μηχανή, δεν ξέρεις αν και πότε θα ξαναπάρει μπροστά. 

παραπάνω γράφεις για ξερόλες ,εδώ κάνεις κριτική ,στο σύστημα αντιμετώπισης μιας πανδημίας.

από βδομάδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ισπανία.

αυτοί που είναι να νοσήσουν ,θα νοσήσουν.

απλά δεν θέλουμε σε 1 μήνα να πέσουν 50 χιλ. κρούσματα ,θέλουμε να πάνε ομαλά ομαλά 5 χιλ. ανά μήνα ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

πρώτα η υγεία ,οικονομικά η wall έχασε τρις σε κεφαλαιοποίηση και  μας ίσως μας ξαναστείλει στο ΔΝΤ.

τι θα κάνουμε ,θα ζούμε με τα ΑΝ και τα ΓΙΑΤΙ?