Προς το περιεχόμενο

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

:)

Το επίδομα πολυτέκνων μητέρων απο τον ΟΓΑ μπαίνει στο κωδ.318 και η παρακράτηση φόρου στο κωδ.610.

Όμως μια φίλη μου (με 5 παιδιά) κατά λάθος δεν το έγραφε στους σωστούς κωδικούς (τα περασμένα 3 χρόνια) με αποτέλεσμα να μη πάρει την επιστροφή φόρου. Τα έβαζε στο κωδ.660.

Τώρα όμως έκανε τροποποιητικές δηλώσεις και την πήρανε τηλέφωνο απο τη ΔΟΥ πως δεν θα της τα δώσουν πισω.

Το δηλωθέν οικογ. εισόδημα είναι μέσα στα όρια του αφορολόγητου.

Μήπως ξέρετε αν δικαιούται να τα πάρει πίσω ? Και πως μπορεί να τα διεκδικήσει?

Είναι περίπου 800 Ευρώ.

Ερώτηση κρίσεως : Aν κάποιος κάνει λάθος σε ποσό για πληρωμή φόρου και δηλώσει λιγότερα και μετά κάνει τροποποιητική θα το δεχτούνε ή θα πουνε ότι δεν τα παίρνουμε ???????

:(

"Το Ελληνικό κράτος ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ με αυτό το τρόπο???????????"

και με άλλους ................... ?????? :(:(

Και μετά σου λέει κάντε παιδιά ................. έχουμε υπογεννητικότητα............ :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aπο τη ΔΟΥ της παραθέσανε το άρθρο 57 παρ.3 του νόμου 2238/94

΄Ομως απο που προκύπτει πως δεν δικαιούται να πάρει τον παρακρατηθέντα φόρο?

Εαν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει σε αυτό το θέμα.

Ευχαριστώ..... :)

ΝΟΜΟΣ 2238/94

ΑΡ.57

3. Στο μηνιαίο εισόδημα από αμοιβές για υπηρεσία ενεργού εφημερίας, μεικτής εφημερίας και εφημερίας ετοιμότητας, που αποκτούν οι ιατροί που είναι ενταγμένοι στο Eθνικό Σύστημα Yγείας (Ε.Σ.Y.), οι πανεπιστημιακοί ιατροί που δεν ασκούν ελευθέριο επάγγελμα, οι ειδικευόμενοι ιατροί που διέπονται από τις διατάξεις του N. 1397/1983 (ΦEK 143A') και οι ιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, του Iδρύματος Kοινωνικών Aσφαλίσεων (Ι.K.A.), που διέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 16 του N. 1666/1986 (ΦEK 200A'), για ποσό που αντιστοιχεί αθροιστικά σε δύο (2) ημέρες ενεργού εφημερίας, δύο (2) ημέρες μεικτής εφημερίας και δύο (2) ημέρες εφημερίας ετοιμότητας κατά μήνα, ο φόρος υπολογίζεται και παρακρατείται με βάση την κλίμακα του άρθρου 9, όταν οι αμοιβές αυτές συνεντέλλονται σε μισθοδοτική κατάσταση μαζί με τις άλλες αποδοχές του δικαιούχου ή με βάση το συντελεστή της περίπτωσης γ' όταν αυτές εντέλλονται με χωριστή κατάσταση. Για το ποσό που αντιστοιχεί στις υπόλοιπες ημέρες ενεργού, μεικτής και ετοιμότητας εφημεριών, παρακρατείται φόρος με συντελεστή είκοσι τοις εκατό (20%) και με την παρακράτηση αυτή εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση για το ποσό των αμοιβών αυτών. O φορολογούμενος όμως μπορεί το ποσό των ετήσιων αμοιβών του προηγούμενου εδαφίου, για τις οποίες παρακρατήθηκε φόρος με συντελεστή είκοσι τοις εκατό (20%), να το περιλάβει στη δήλωσή του του οικείου οικονομικού έτους και να υπαχθεί σε φόρο με βάση την κλίμακα του άρθρου 9.

4. Τα επιδόματα της παραγράφου 3 του άρθρου 45 φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστή φόρου 10% (δέκα τοις εκατό).

Το ποσό του φόρου, που προκύπτει, παρακρατείται κατά την καταβολή των επιδομάτων από τον υπόχρεο για την καταβολή τους.

Οι δικαιούχοι μπορούν να περιλάβουν το συνολικό ποσό αυτών των επιδομάτων στην ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικείου οικονομικού έτους, για να φορολογηθούν με βάση την κλίμακα του άρθρου 9. Στην περίπτωση αυτή, για τον συμψηφισμό του φόρου που παρακρατήθηκε, εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του ίδιου άρθρου.

5. Από το καθαρό ποσό του ειδικού επιδόματος των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 33 του Ν.1892/1990 παρακρατείται φόρος με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%) κατά την καταβολή του στους δικαιούχους. Με την παρακράτηση αυτή εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων για το ποσό αυτών των αμοιβών.

Ο δικαιούχος μπορεί να περιλάβει το ποσό αυτών των αμοιβών στην ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικείου οικονομικού έτους, για να φορολογηθεί, ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, με την κλίμακα του άρθρου 9 αυτού του νόμου. Στην περίπτωση αυτή, από το φόρο που προκύπτει στο συνολικό του εισόδημα εκπίπτει ο φόρος που παρακρατήθηκε από το ποσό αυτών των αμοιβών.

6. Με προεδρικά διατάγματα, που εκδίδονται ύστερα από πρόταση του Υπουργού Οικονομικών, μπορεί για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο, να μεταβάλλονται ο συντελεστής του παρακρατούμενου φόρου και το ποσό του ημερομισθίου.

7. Με αποφάσεις του Υπ. Οικονομικών, οι οποίες δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται λεπτομερέστερα ο τρόπος παρακράτησης και ιδιαίτερα ο τρόπος αναγωγής των αμοιβών σε ετήσιο εισόδημα, ο υπολογισμός του φόρου σε περίπτωση που ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος εισπράττει μισθούς, ημερομίσθια, πρόσθετες αμοιβές ή αποζημιώσεις ή συντάξεις ή μερίσματα και λοιπά βοηθήματα ή οποιαδήποτε παροχή από περισσότερους από ένα εργοδότες ή φορείς και γενικά ρυθμίζεται κάθε άλλο σχετικό θέμα που αφορά την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου αυτ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...