Jump to content
  • 0

ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ

eftimios.dalamagas

Question

Μετά από τον θάνατο του πατέρα του το 2007, ο υιός του που έχει γεννηθεί τον Νοέμβριο του 1996, πήρε σύνταξη από το ΙΚΑ.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014, σπουδάζει στο Πολυτεχνείο. Τον Αύγουστο του 2019 του διέκοψαν την σύνταξη.

Τον Δεκέμβρη του 2019 κάναμε αίτηση παράτασης της σύνταξης γιατί ο φοιτητής εξακολουθεί και σπουδάζει.

Ο φοιτητής εργάζεται με 3μηνη σύμβαση (κανονικά με ένσημα - ΕΡΓΑΝΗ Κ.Λ.Π.). Η σύμβαση είναι από 01/10/2019 - 31/12/2019.

Ο μισθός που παίρνει είναι ο βασικός. (Υπαλληλική ιδιότητα 650,00 € μικτά)

Το ερώτημα είναι τι δικαιούται:

Φαντάζομαι ότι δικαιούται την σύνταξη του Σεπτεμβρίου; Έχει πληρωθεί μέχρι και την σύνταξη του Αυγούστου.

Για τους 3 μήνες τι δικαιούται; Δεν θα του δοθεί καθόλου σύνταξη ή θα του δοθεί κάποιο ποσοστό.

Από το Ιανουάριο και μετά θα του ξαναδοθεί η σύνταξη που έπαιρνε;

Χρειάζεται να κάνουμε τον Ιανουάριο κάποια ενέργεια εμείς;

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

;;;

Για αρχή η μείωση  σύνταξης  δεν ισχύει  στην περίπτωση  του θανάτου είναι  στις εξαιρέσεις  αναφέρομαι  στο 60% που με το νέο πολυνομοσχέδιο  έπεσε στο 30% αν αυτή

Οείναι  που σε απασχολεί γιατί  ακριβώς  δεν έχω καταλάβει  το ερώτημα  .

Τώρα όσο αφορά  το αν δικαιούται  να περνάει την σύνταξη  που παίρνει  και ταυτόχρονα να εργάζεται  αυτό έχει να κάνει  με τον νόμο και  την απόφαση  σύνταξης  που του βγήκε. 

Γι αυτό καλό  είναι  να ρωτήσει  το ταμείο που  την χορηγεί. 

Και πάντα μιλάμε  για το ενδεχόμενο  να δεχτούν  την ανανέωση-  επέκταση. 

Αν έχεις  την απόφαση  σύνταξης  που αναφέρει  τον νόμο κτλ θα μπορέσεις  να λαβεις  μια πιο τεκμηριωμένη  άποψη από κάποιον  συνάδελφο  η ακόμα καλύτερα  από έναν εργατολογο. 

• 0

Καλησπέρα,

Λαμβάνουμε από το 2012, λόγω θανάτου του πατέρα, εγώ το 20% και η μητέρα μου το 50% της σύνταξης του από το ΙΚΑ. Εμένα η σύνταξη σταμάτησε τον Νοέμβριο του 2019 επειδή έκλεισα τα 24, όμως ποτέ δεν έλαβα τις δύο τελευταίες συντάξεις (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2019) Επιπλέον η μητέρα μου συνέχισε να λαμβάνει το ίδιο ακριβώς ποσό σύνταξης ενώ μας είχαν πει ότι όταν σταματήσει η σύνταξη σε εμένα, θα αυξηθεί η δική της. Οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ μας λένε ότι κάποια στιγμή θα τα λάβω καθώς και ότι η μητέρα μου θα λάβει την επιπλέον σύνταξη που έπρεπε να παίρνει τόσους μήνες, όμως έχει περάσει τόσος καιρός και δεν έχω πάρει τίποτα, εκτός από 24 ευρώ τον Φεβρουάριο που έλαβα, είναι όμως πολλά ακόμα που πρέπει να πάρω κι εγώ και η μητέρα μου. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω και πού να απευθυνθώ, δεν έχουμε λάβει ούτε αναδρομικά ούτε τίποτα, δεν ξέρω αν είναι απλά πρόβλημα έλλειψης χρημάτων από τα ταμεία ή θα πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο.

Σας ευχαριστώ