Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΦΠΑ Σε εφημερίδες ,περιοδικά


spyros78

Ερώτηση

Γνωρίζει κανείς αν ο λιανοπωλητής (το περίπτερο,το μίνι μάρκετ) έχει ΦΠΑ στην πώληση ή την προμήθεια που λαμβάνει από πώληση εφημερίδων και περιοδικών ? ευχαριστώ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

δες το 25

Άρθρα Συντελεστές ΦΠΑ - Ποια αγαθά και υπηρεσίες υπάγονται στο μειωμένο και υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/28978

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

για τα ελληνικά εκεί έχω μείνει δεν έχω αντιληφθεί να έχει αλλαξει κάτι πρόσφατα 

ΠΟΛ.1100/24.6.2010 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 59, 60, 61, 62, 63 και 81 του ν.3842/23.4.2010 (ΦΕΚ 58Α) «αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/11327

ειχα και δεν τα θυμαμαι εκλεισε πριν τρια χρονια αλλα θυμαμαι οτι τα χα τα ελληνικα με 0 καπνο ελληνικο τυπο και στο ξενο ειχα διαφοροποιηση .

και πωλησεις τριτων και την βεβαιωση στο ε3 χωρις φπα .

Επεξεργασμένο από 125883623
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ Α’

Ταχ. Δ/νση Σίνα 2-4
Ταχ. Κώδικας 10672 Αθήνα
Πληροφορίες Μ.Κακούνη
Τηλέφωνο 2103645848

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 8, του άρθρου 19 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000), όπως ισχύει, καθώς και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν με την εγκύκλιο ΠΟΛ.1100/24.6.2010, στην παράδοση των εφημερίδων και περιοδικών, ο ΦΠΑ αποδίδεται από τις εκδοτικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις, ή από τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν ενδοκοινοτική απόκτηση αυτών και ως φορολογητέα αξία λαμβάνεται η τιμή λιανικής πώλησης των εν λόγω εντύπων χωρίς φόρο προστιθέμενης αξίας. Ο φόρος υπολογίζεται με εσωτερική υφαίρεση στην τιμή λιανικής πώλησης.

Οι επιχειρήσεις (υποκείμενοι) που μεσολαβούν στη διάθεση των εφημερίδων και περιοδικών στο κοινό δεν επιβαρύνουν με φόρο την παράδοση αυτή και κατά συνέπεια οι προμήθειες αυτών δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ, έχουν όμως δικαίωμα έκπτωσης του φόρου που προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 30 του Κώδικα ΦΠΑ.

Περαιτέρω, βάσει της περίπτωσης 25 του Κεφαλαίου Α’ «Αγαθά» του Παραρτήματος ΙΙΙ του ιδίου Κώδικα, το οποίο περιλαμβάνει τα αγαθά και τις υπηρεσίες για τα οποία έχουν εφαρμογή οι μειωμένοι συντελεστές 13% και, επί ειδικής προβλέψεως, 6% στη φορολογητέα αξία, η παράδοση εφημερίδων και περιοδικών εκδόσεων τυπωμένων, έστω και εικονογραφημένων ή με διαφημίσεις (Δ.Κ. 4902) υπάγεται στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%.

Εσωτερική Διανομή:
Δ/νση Εφαρμογής Έμμεσης Φορολογίας Τμήμα Α’

 

 

Aπο αυτο τι καταλαβαινεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

αντιγραφη της πολ δεν ειναι

Με τις διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 61 αλλάζει ο τρόπος προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας στην παράδοση εφημερίδων και περιοδικών από 1.7.2010.

Συγκεκριμένα, καταργείται η απαλλαγή από το Φ.Π.Α. του μέρους της αξίας των εφημερίδων και περιοδικών που εισπράττεται ως προμήθεια από τα πρακτορεία, εφημεριδοπώλες και λοιπούς λιανοπωλητές, εφόσον αυτά διακινούνται μέσω πρακτορείων διανομής.

Ο Φ.Π.Α. στην παράδοση των εφημερίδων και περιοδικών αποδίδεται από τις εκδοτικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις ή από τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν ενδοκοινοτική απόκτηση αυτών και ως φορολογητέα αξία λαμβάνεται η τιμή λιανικής πώλησης των εν λόγω εντύπων χωρίς φόρο προστιθέμενης αξίας. Ο φόρος υπολογίζεται με εσωτερική υφαίρεση στην τιμή λιανικής πώλησης.

Οι επιχειρήσεις (υποκείμενοι) που μεσολαβούν στη διάθεση των εφημερίδων και περιοδικών στο κοινό δεν επιβαρύνουν με Φ.Π.Α. την παράδοσή τους και κατά συνέπεια οι προμήθειες αυτών δεν επιβαρύνονται με Φ.Π.Α., έχουν όμως δικαίωμα έκπτωσης του φόρου των εισροών που επιβαρύνει τα γενικά τους έξοδα και τα αγαθά επένδυσής τους.

Περαιτέρω, επισημαίνουμε ότι οι εφημερίδες και τα περιοδικά (Δ.Κ. 4902) υπάγονται στον υπερμειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. (5,5%), όσον αφορά στην αξία των εντύπων αυτών, ενώ διάφορα αγαθά που παραδίδονται μαζί με τα έντυπα αυτά υπάγονται στον οικείο συντελεστή, όπως π.χ. CD, DVD υπάγονται στον κανονικό συντελεστή (23%), προσδιορίζοντας ξεχωριστή φορολογητέα αξία για τα αγαθά αυτά, σύμφωνα με τη διαφοροποίηση της τιμής των εντύπων αυτών που περιέχουν και άλλα αγαθά, σε σχέση με την τιμή της απλής έκδοσης.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...